Ali se sploh lahko pozabi na prvo ljubezen?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
Vegetius napisal/-a:Definicija prave ljubezeni:
"Prava ljubezen je tista ljubezen, ki je brezpogojna, ko drugemu ne postavljamo pogojev, enako pa je tudi z njim. Brezpogojna ljubezen preprosto pomeni - ljubiti človeka takšnega kot je, brez, da bi ga hoteli spreminjati".
Prva prava ljubezen je pa tista oseba, s katero si preživel izjemno božanske trenutke življenja in ti vedno ogreje srce, ko se spomniš nanjo. Ko pa jo imaš v bližini, ti srce zamegli um.
Za definicijo prave ljubezeni ti priporočam, da si prebereš knjigo Don Miguale Ruiza: MOJSTRSTVO LJUBEZNI.
Torej jaz vse ljudi okoli sebe ljubim...in tudi dekleta s katerimi sem bil in sem...zato ne morem nobene izpostaviti!
Torej brezpogojno ljubim
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
- satan28
- Komunikatorka
- Na forumu od: 6. 3. 2005
- Kraj: mb
nezaupljiva_strahopetnica napisal/-a:Joj, dajte odrastite raje ve. Kaj nimate ve v svojem srcu posebnega prostora za svojo 1. ljubezen? ALi še nikoli pred zdajšnjo zvezo niste bile resnično zaljubljene? Resnično ni bilo nobenega, ki bi vam vsakič, ko ga vidite, poslal kri po žilah? To so naravni vzgibi in želje, ki jih imamo vsi in če mislite, da ste ve imune, lažete same sebi. Malo manj obsojanja in malo več razmišljanja, pa mogoče tud empatije.
Ti pa trezno razmišljaj Vege, čeprav je lažje rečt kot storit!
Mislim, da sem že napisala, da je moj bivši res eno "popolno" bitje-zame.
Še vedno, ko ga vidim, me malo zmede, ostal je isti, prijazen, nasmejan dečko, čeprav je sedaj v težki situaciji , pa vesdar ne bi nikoli ogrozila veze, ki jo imam z mojim. Nikoli!
On je moški, s katerim si želim ostati vse življenje, vanj sem zaljubljena še bolj kot sem bila kdajkoli, on je oseba na katero se lahko zanesem, oče mojega sina...
Tako, da vegetius, čas je, da si ISKRENO priznaš, da ne ljubiš svoje punce.
Če bi jo res ljubil, bil srečen z njo, bi bila bivša lep spomin, ki bi te sicer malo zmedel a vendar bi takoj vedel, da je tvoje življenje, srce, sreča pri tvoji ženski in otroku...
"Kaj je prijatelj?
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
Duša v dveh telesih..."
Aristotel
-
ryu10kyu - Cosmofrik
*Lara* napisal/-a:Kolk pa si ti star....k tko vse brezpogojno ljubiš?
Piše v mojem opisu...ali ne vem kaj je to.
Drugače pa štejem 28 pomladi...a je to pomembno koliko let imaš,da lahko brezpogojno ljubiš?
Kolk si pa ti stara k si tolk firbčna?
-
Vegetius - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 5. 2007
satan28 napisal/-a:Tako, da vegetius, čas je, da si ISKRENO priznaš, da ne ljubiš svoje punce.
Če je ne bi ljubil, bi bil že v objemu svoje bivše. Nisem pa pošten do zdajšnje punce. Mogoče je zatrskanost v bivšo prehoden pojav, ki bo prej ali slej minil. Res upam da bo tako.
Ne me razumet slabo, sam ko vidim bivšo se začnem obnašat kot takrat, ko sem bil z njo - sploh ne mislim več trezno in se obnašam prav nastniško. Ampak to samo pri bivši, z ostalimi sploh ni teh težav. Res pa ne vem, kako bi lahko to "ljubezen" "arhiviral" in si dal srce v mir in živel z zdajšnjo punco v čisti ljubezni do konca svojih dni
Zadnjič spremenil Vegetius, dne 17. Jun. 2007 10:00, skupaj popravljeno 1 krat.
-
ryu10kyu - Cosmofrik
*Lara* napisal/-a:Ja oprosti kr sm vprašala ...pač ti govoriš, da vse brezpogojno ljubiš...da ne veš kaj je ljubezn itd....Zato sm mislna, da si okol 18 let star...
Saj ni bil to napad nate :knuddel:
Samo vprašal sem
Pa saj vem kaj je to ljubezen...pa brezpogojna ljubezen.Ampak vprašal sem,ker si to marsikdo drugače razlaga.Da vem, če smo na isti valovni dolžini
Ljudje imajo probleme z pogojno ljubeznijo in brezpogojno!Rad me imaš rada te imam...jaz sem tvoj ti si moja...itd. Temu se reče lastniška ljubezen,egoistična ljubezen,... Torej dokler ima on tebe rad imaš tudi ti njega,ko pa te nima več rad...se pa kregata?A ni to hecno....ljubim te brezpogojno...dokler ti mene ljubiš!Ko me ne boš več ljubil tudi jaz tebe ne bom več...ali pa te bom in bom ful trpel(a)...ob neuslišani ljubezni ali kaj jaz vem čem... Če ljubiš brezpogojno ni trpljenja,trpljenje je ob pogojni ljubezni,ki ni prava ljubezen...ampak zabloda naših misli in egota.Želimo si lastiti nekoga in hrepenimo po njem...kdor temu reče prava ljubezen...ima probleme...
-
*Lara* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 3. 2007
hm...ja...zanimivo razmišljanje...se kar strinjam s to filozofijo...edin nekaj je...
Če ti nekdo reče, da te ne ljubi več.....to ne pomeni, da ga tudi ti ne...pač se sprijazniš s tem, da je konec..trpiš in se jokaš in si razbijaš glavo ...če nebi bilo tega...nebi bilo niti foruma
Če ti nekdo reče, da te ne ljubi več.....to ne pomeni, da ga tudi ti ne...pač se sprijazniš s tem, da je konec..trpiš in se jokaš in si razbijaš glavo ...če nebi bilo tega...nebi bilo niti foruma
-
rinca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 27. 3. 2006
*Lara* napisal/-a:Ja oprosti kr sm vprašala ...pač ti govoriš, da vse brezpogojno ljubiš...da ne veš kaj je ljubezn itd....Zato sm mislna, da si okol 18 let star...
meni se pa bolj zdi, da je Vegetius 18 star...ali pa 15...navaja neke definicije brezpogojne ljubezni, hkrati pa misli da je to doživel s svojo bivšo. bila sta skupaj 2 meseca pred miljon leti, se malo lupčkala in to je to...aja ne, bil je še cele 3 ure z njo na pijači in doživel razsvetljenje...je pa res "srečnež"
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
- nezaupljiva_strahopetnica
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 5. 2007
Hehe, ja tko je to. Če rad sediš na dveh stolih, se lahko zgodi kaj hitro, da padeš vmes in trdo pristaneš na tleh.
Še enkrat ponavljam: PREKINI STIKE Z NJO, KER BOSTE TRPELI VSI. In se posveti tisti ljubezni, s katero pričakuješ otroka. Ne nori. Šele potem se bodo stvari zares zakomplicirale!
Še enkrat ponavljam: PREKINI STIKE Z NJO, KER BOSTE TRPELI VSI. In se posveti tisti ljubezni, s katero pričakuješ otroka. Ne nori. Šele potem se bodo stvari zares zakomplicirale!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]