Ali se sploh lahko pozabi na prvo ljubezen?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Vegetius - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 5. 2007
Definicija prave ljubezeni:
"Prava ljubezen je tista ljubezen, ki je brezpogojna, ko drugemu ne postavljamo pogojev, enako pa je tudi z njim. Brezpogojna ljubezen preprosto pomeni - ljubiti človeka takšnega kot je, brez, da bi ga hoteli spreminjati".
Prva prava ljubezen je pa tista oseba, s katero si preživel izjemno božanske trenutke življenja in ti vedno ogreje srce, ko se spomniš nanjo. Ko pa jo imaš v bližini, ti srce zamegli um.
Za definicijo prave ljubezeni ti priporočam, da si prebereš knjigo Don Miguale Ruiza: MOJSTRSTVO LJUBEZNI.
"Prava ljubezen je tista ljubezen, ki je brezpogojna, ko drugemu ne postavljamo pogojev, enako pa je tudi z njim. Brezpogojna ljubezen preprosto pomeni - ljubiti človeka takšnega kot je, brez, da bi ga hoteli spreminjati".
Prva prava ljubezen je pa tista oseba, s katero si preživel izjemno božanske trenutke življenja in ti vedno ogreje srce, ko se spomniš nanjo. Ko pa jo imaš v bližini, ti srce zamegli um.
Za definicijo prave ljubezeni ti priporočam, da si prebereš knjigo Don Miguale Ruiza: MOJSTRSTVO LJUBEZNI.
Zadnjič spremenil Vegetius, dne 16. Jun. 2007 16:40, skupaj popravljeno 1 krat.
-
kiki* - Debatorica
- Na forumu od: 4. 6. 2005
- Kraj: na eni zvezdici
jst te čist štekam k je pr men nekok podobna situacija...Z mojim mi je kul ga mam rada sam k vidm svojo prvo ljubezen me pa čist zamede...pustila bi vse pa šla z njim pa je že 6 let kar sva bla skupi...On ma tud punco če ne ne vem kaj bi blo
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Kaj tvoja punca ve, da boš povabil na poroko bivšo, do katere še vedno nekaj čutiš?
Ti nisi normalen
Ti nisi normalen
-
*Lara* - Kofetarica
- Na forumu od: 26. 3. 2007
Vegetius napisal/-a:No, vsaj da se najde še kaka sorodna duša na tem planetu
Vegetus...sej to da ti poskoči srce ob bivši itd... je normaln...sam ti maš pa na poti bejbiko...tko da se ne primerjat z enimi najstnicami... Sploh pa jz še od nobenga, ki mu ob pogledu na bivšega zaigra srce, nism slišala takih izjav, domišljij, potreb po bivši....kokr maš ti..ne vem...
No..sej jz sm mela fanta...zdej sm pa nazaj z bivšim..(kr sem vidla, da ga nikakor ne morem prebolet in ga mam najrajši na svetu).sam če bi mela bejbiko s tistim fantom..nebi premišljevala o tem, kako bi bivšega (s katerim sem zdaj) naskočila, posexala...itd..mislm..to bi samo sebe še bolj mučla
-
Vegetius - Komunikatorka
S tem se popolnoma strinjam Lara (matr kako je to full lepo ime - mogoče zaradi tega, ker se je tako klicala moja zadnja bivša - hecam se).
Mogoče sem se zafrknu, ker sem jo preveč idealiziru in jo povišal v boginjo. Ko sem začel resno zvezo sem res in res mislil, da je vse mimo in dejansko je bilo vse ok, dokler je nisem spet srečal. Ti povem, da sem totalno odpovedal (razumsko).
Konec koncev vem, da je narejena iz mesa in kosti in da ni popolna, sam ne morem si pomagat... Če imaš ti kak nasvet, se priporočam
Mogoče sem se zafrknu, ker sem jo preveč idealiziru in jo povišal v boginjo. Ko sem začel resno zvezo sem res in res mislil, da je vse mimo in dejansko je bilo vse ok, dokler je nisem spet srečal. Ti povem, da sem totalno odpovedal (razumsko).
Konec koncev vem, da je narejena iz mesa in kosti in da ni popolna, sam ne morem si pomagat... Če imaš ti kak nasvet, se priporočam
-
Vegetius - Komunikatorka
metuljčica* napisal/-a:Kaj tvoja punca ve, da boš povabil na poroko bivšo, do katere še vedno nekaj čutiš?
Ko sem ji omenil, da jo bom povabil na poroko in to še za pričo, je rekla, da si pol lahko poroko z njo kar sanjam - po mojem si jih verjetno res iščem, da bom ostal sam. Je pa res, da svoji vse povem in ji ničesar ne skrivam (edino kar čutim do bivše ne ve, vse ostalo pa sem ji povedal).
Saj če bo kaj s poroko bo šele v naslednjem letu, tako da do takrat se lahko spremeni/obrne še cel svet.
Itak bo sam Zemono, tako da ni panike
PS: Se bom moral zresnit, ker se mi res zdi, da se obnašam kot pubertetnik
-
*Lara* - Kofetarica
Nasvetov si že kar precej slišal....Jz sm se glede "bivših" še lahko igrajčkala in se tko vrnila k bivšemu...sam sm v drugačnih okoliščinah in seveda mlajših letih ...ti si se pa že odloču za bejbiko...
Na poroko pa ne vabt bivše...zato kr bo to zgledalo kot v kakšnih filmih...boš ti jokal (ampak ne od sreče..pač pa od žalosti)in mogoče še ona kako čustvo pokaže...in pol si zabasan!!...
Pa še to...poroka je en velk dogodk...s srcem in dušo moraš biti s svojo punco...sploh pred oltarjem.....jaz pa predvidevam, da boš z mislimi pri bivši...in boš premleval "hm..še je čas da odpovem poroko.." hehe..al pa ne vem-..
Na poroko pa ne vabt bivše...zato kr bo to zgledalo kot v kakšnih filmih...boš ti jokal (ampak ne od sreče..pač pa od žalosti)in mogoče še ona kako čustvo pokaže...in pol si zabasan!!...
Pa še to...poroka je en velk dogodk...s srcem in dušo moraš biti s svojo punco...sploh pred oltarjem.....jaz pa predvidevam, da boš z mislimi pri bivši...in boš premleval "hm..še je čas da odpovem poroko.." hehe..al pa ne vem-..
-
Vegetius - Komunikatorka
*Lara* napisal/-a:Na poroko pa ne vabt bivše...zato kr bo to zgledalo kot v kakšnih filmih...boš ti jokal in ona...al boš pa punco pred oltarjem pustu.
Verjetno bi se zgodilo prav to, kar navajaš. bom tehtno premislil o tem. Čeprav bivša je bila full vesela ko sem ji rekel, da jo bom povabil.
Edino kar si zagotovo zgrešila v napovedi je oltar - tega zagotovo ne bo
-
*Lara* - Kofetarica
Ah...tud če ne bo oltarja...ko boš mogu zadnjo besedo izrečt..se ti bo cel film zvrtu pred očmi (film o svojih čustvih do bivše...o svoji bodoči zapečatenosti s sedanjo..itd...)
Joj..mislm...tolk tega besedičenja...sej Vegetus...jz vrjamem da ti je težko...vem...ko sm bla jz z enim fantom..sm tud težko pozablala bivšega...(in ga tud nism, kr sva zdj spet skupi ) ...če ti nebi imel bejbike...bi ti marsikdo kle reku, da poskusi z bivšo...ampak to ne gre več tako...
Pa naj te potolažim, kot te je že marsikdo tu... Bivša je bivša že 13? let...v tem času se je spremenila... 3h pogovora pa ni dosti.... Tudi jz sem začela z enim fantom na ta način..pač ujemanje v pogovorih ipd...sam na koncu sm vidla, da pogrešam dosti stvari...ki sem jih imela pri prvem fantu (sedanjem)...in sm končala zadevo.
...Upam si reči, da boš pogrešal svojo ženkico če boš z bivšo...ker s sedanjo si si ustvaru že neke stvari..imata skupne navade...pri bivši bo vse dugače...drgačni poljubi, objemi, pogovor...vse...
Joj..mislm...tolk tega besedičenja...sej Vegetus...jz vrjamem da ti je težko...vem...ko sm bla jz z enim fantom..sm tud težko pozablala bivšega...(in ga tud nism, kr sva zdj spet skupi ) ...če ti nebi imel bejbike...bi ti marsikdo kle reku, da poskusi z bivšo...ampak to ne gre več tako...
Pa naj te potolažim, kot te je že marsikdo tu... Bivša je bivša že 13? let...v tem času se je spremenila... 3h pogovora pa ni dosti.... Tudi jz sem začela z enim fantom na ta način..pač ujemanje v pogovorih ipd...sam na koncu sm vidla, da pogrešam dosti stvari...ki sem jih imela pri prvem fantu (sedanjem)...in sm končala zadevo.
...Upam si reči, da boš pogrešal svojo ženkico če boš z bivšo...ker s sedanjo si si ustvaru že neke stvari..imata skupne navade...pri bivši bo vse dugače...drgačni poljubi, objemi, pogovor...vse...
-
Vegetius - Komunikatorka
Če ne verjameš je to tvoj problem in nič zamer za to...
Ampak na žalost je vse resnično in še vedno nevem ali mi bo uspelo iti mimo te krize. Še posebej ne, če bi bivša začela s pobudami
@lady_blue - z veseljem pa bi povedal, kdo sem in ime ljubljene, sam kaj, ko me pozna vsaj pol Slovenije in pol bi bile sam težave. Forum je za to, da se izpoveš anonimno in da s skupnimi močmi rešimo neko nastalo težavo...
Čeprav z laro pa bi se rad kar sestal za kak pogovor na 4 oči
Ampak na žalost je vse resnično in še vedno nevem ali mi bo uspelo iti mimo te krize. Še posebej ne, če bi bivša začela s pobudami
@lady_blue - z veseljem pa bi povedal, kdo sem in ime ljubljene, sam kaj, ko me pozna vsaj pol Slovenije in pol bi bile sam težave. Forum je za to, da se izpoveš anonimno in da s skupnimi močmi rešimo neko nastalo težavo...
Čeprav z laro pa bi se rad kar sestal za kak pogovor na 4 oči
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov