Ali se sploh lahko pozabi na prvo ljubezen?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Vegetius - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 5. 2007
Zgodilo nekaj, kar si ne bi nikoli predstavljal.
Imel sem zorganizirano predavanje in ko sem bral seznam udeležencev, mi je pri 5. imenu zastal dih.
V seznamu je bilo namreč ime moje bivše, v katero sem bil zatreskan pred več kot 10-leti. Roke so se mi začele tresti in skorajda nisem imel glasa.
Ko je stopila v razred sem jo takoj prepoznal. Ista lepota kod pred časom.
Čeprav sem danes srečno zaljubljen v drugo (dobrih 6-let)in je potomstvo na prihodu, še vedno mi zastane dih ko pomislim na bivšo.
Zdaj pa se bojim, da bom storil kakšno strokovno, ker mislim, da namesto glave bolj razmišljajo hormoni
Kaj bi naredili vi v mojem položaju?
Imel sem zorganizirano predavanje in ko sem bral seznam udeležencev, mi je pri 5. imenu zastal dih.
V seznamu je bilo namreč ime moje bivše, v katero sem bil zatreskan pred več kot 10-leti. Roke so se mi začele tresti in skorajda nisem imel glasa.
Ko je stopila v razred sem jo takoj prepoznal. Ista lepota kod pred časom.
Čeprav sem danes srečno zaljubljen v drugo (dobrih 6-let)in je potomstvo na prihodu, še vedno mi zastane dih ko pomislim na bivšo.
Zdaj pa se bojim, da bom storil kakšno strokovno, ker mislim, da namesto glave bolj razmišljajo hormoni
Kaj bi naredili vi v mojem položaju?
-
cReAmY - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 4. 2007
hehhe...ja pri prvi ljubezni po mojem vedno zastane dih. Ker je bila prva, polna smešnih dogodkov in raziskovanj.
Poskusi hormone usmeriti v tej smeri, da se pogovarjajta o vajinih družinah oziroma kaj kdo načrtuje itd.
Če pričakuješ otroka, je res brezveze da ta čar prve ljubezni zbledi zaradi kakšnih hormonov sedaj. POleg tega pa tako ne veš, če bi tudi ona bila pripravljena kaj imeti s tabo.
Poskusi hormone usmeriti v tej smeri, da se pogovarjajta o vajinih družinah oziroma kaj kdo načrtuje itd.
Če pričakuješ otroka, je res brezveze da ta čar prve ljubezni zbledi zaradi kakšnih hormonov sedaj. POleg tega pa tako ne veš, če bi tudi ona bila pripravljena kaj imeti s tabo.
-
Aloha - Cosmopsiho
- Na forumu od: 20. 9. 2005
- Kraj: Havajsko otočje
Kj bi nardila? Nč. Čist nč.
Zakaj? Men je dovolj dobr in tehtn razlog dejstvo, da prčakuješ otroka. Maš partnerko. Šest let. In od časov nore zaljublenosti u tisto punco so minila leta in leta. Deset! In to je douga doba. Ljudje se skoz leta spreminjamo. Pa sta se najbrž spremenila tut vidva. U tem času je šou usak svojo pot.
Nej ti pač ostane u spominu, to je pa tut use.
Zakaj? Men je dovolj dobr in tehtn razlog dejstvo, da prčakuješ otroka. Maš partnerko. Šest let. In od časov nore zaljublenosti u tisto punco so minila leta in leta. Deset! In to je douga doba. Ljudje se skoz leta spreminjamo. Pa sta se najbrž spremenila tut vidva. U tem času je šou usak svojo pot.
Nej ti pač ostane u spominu, to je pa tut use.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
-
iluzija - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
Vegetius napisal/-a:Kaj bi naredili vi v mojem položaju?
Popolnoma nič. Verjetno je bivša z razlogom, sedaj živita vsak svoje zaljubljeno življenje, ni pa nič narobe s tistimi tvojimi metuljčki, ki si jih začutil, ko si jo zagledal.
Prvega ne pozabiš nikoli pa s tem ni nič narobe, vendar to ne pomeni, da se moraš vračati na tisto točko. Je bilo lepo, ampak sedaj je drugače in je tudi lepo... Ne uničuj tega lepega sedaj s tistim lepim, kar je bilo nekoč - ni nujno, da je to sploh še lepo
cReAmY napisal/-a:Če pričakuješ otroka, je res brezveze da ta čar prve ljubezni zbledi zaradi kakšnih hormonov sedaj
in tukaj je cReAmY napisala čisto tako kot je dejansko prav in res
Če boš karkoli poskušal, prva ljubezen ne bo več to kar je bila...
-
Vegetius - Komunikatorka
Ja kaj naj rečem: prvo mi je bilo sploh to žal, da po razvezi nisva bila več prijatelja in kar 10-let si nisva spregovorila niti besedice. Pa v 10-ih letih sem jo bežno videl samo enkrat, čeprav se podiva po istem mestu.
Verjetno bi bilo najboljše, da bi z njo vzpostavil prijateljstvo, ker še 7-let po "razvezi" sem mislil samo na njo, pol pa glih jo skoraj pozabim (prihod otroka), pa jo imam spet pred sabo
Je pa dekle, ki si zasluži vsega mojega spoštovanja, ker je odločilno vplivalo na to, kar sem sedaj. Vem, da verjetno ona ne čuti več nič do mene, sam meni je še vedno všeč - ampak ne bolj od zdajšnje. Mi ni pomoči, večni romantik
Verjetno bi bilo najboljše, da bi z njo vzpostavil prijateljstvo, ker še 7-let po "razvezi" sem mislil samo na njo, pol pa glih jo skoraj pozabim (prihod otroka), pa jo imam spet pred sabo
Je pa dekle, ki si zasluži vsega mojega spoštovanja, ker je odločilno vplivalo na to, kar sem sedaj. Vem, da verjetno ona ne čuti več nič do mene, sam meni je še vedno všeč - ampak ne bolj od zdajšnje. Mi ni pomoči, večni romantik
-
bubbles - Debatorica
- Na forumu od: 8. 11. 2004
- Kraj: heaven
Vegetius napisal/-a:Ja kaj naj rečem: prvo mi je bilo sploh to žal, da po razvezi nisva bila več prijatelja in kar 10-let si nisva spregovorila niti besedice. Pa v 10-ih letih sem jo bežno videl samo enkrat, čeprav se podiva po istem mestu.
čaki mal: na tole bivšo si pozabu šele ko si zvedel za otroka, prej si bil pa kjub temu v vezi s sedanjo, za katero praviš, da si srečno zaljubljen? ja pardon, ampak men se pa to ne zdi niti logična niti glih najbolj normalna stvar na celem svetu. in zdej bi še diral rad v to s prijateljstvom in po možnosti še kej tvegal?
pismo no, eno je prijetni spomin na tisto prvo ljubezen, drugo je pa, če je nisi pozabil (oz. komaj) pa si že leta z novo v vezi. spravi se mal k sebi, predvsem pa ne diraj v osje gnezdo.
...just breathe...
-
cReAmY - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 4. 2007
auch tole je pa res cudn mal..da si šele zdej dobr pozabu na njo...zdej je preozno..osredotoči se na svojo punco in lepega otročka ki ti ga bo dala...NE SILI VEČ v to prvo ljubezen o kateri si 7 let sanjaril...Mislim, da je bilo dovolj časa, da bi prišla nazaj skupaj, sedaj pa uživaj življenje z novim življenjem, ki si ga ustvaril!
-
Vegetius - Komunikatorka
Ma ne, če gledamo točno časovno, sem se 13-let nazaj razšel, pred 6-leti pa sem spoznal to, s katero sem sedaj.
Sej je bilo vse OK in v najlepšem redu, dokler nisem imel bivše spet pred sabo, pol pa se je moj sistem spet mal zmedel. Otrok pa je itak nastajal, ko se mi še ni niti sanjalo, da bom bivšo sploh še kje srečal. Kaj pa še da bom z njo preživel skupaj nekaj dni.
Ne trdim, da tisto kar čutim do bivše ni tista prava "ljubezen" ampak le preslikana iz preteklosti, ampak ko jo imam pred seboj, logika ni več tako čista. Je pa vsekakor ful dobra bejba - skoraj moj ideal
Ni kaj, nesrečen se rodiš .
Sej je bilo vse OK in v najlepšem redu, dokler nisem imel bivše spet pred sabo, pol pa se je moj sistem spet mal zmedel. Otrok pa je itak nastajal, ko se mi še ni niti sanjalo, da bom bivšo sploh še kje srečal. Kaj pa še da bom z njo preživel skupaj nekaj dni.
Ne trdim, da tisto kar čutim do bivše ni tista prava "ljubezen" ampak le preslikana iz preteklosti, ampak ko jo imam pred seboj, logika ni več tako čista. Je pa vsekakor ful dobra bejba - skoraj moj ideal
Zadnjič spremenil Vegetius, dne 26. Maj. 2007 12:00, skupaj popravljeno 1 krat.
-
bubbles - Debatorica
Vegetius napisal/-a:Ma ne, če gledamo točno časovno, sem se 13-let nazaj razšel, pred 6-leti pa sem spoznal to, s katero sem sedaj.
evo, to je že bolše
Sej je bilo vse OK, dokler nisem imel bivše spet pred sabo, pol pa se je moj sistem mal zmedel. Otrok pa je itak nastajal, ko se mi še ni niti sanjalo, da bom bivšo še kje srečal. Kaj pa še da bom z njo preživel skupaj nekaj dni.
samo če ti nekoga preboliš, pol žal kej tazga ne moreš rečt. to jst zdej razumem kot "bivše nisem mogel imeti, zato sem se zadovoljil z drugo najboljšo" (meni tako izpade, kaj je res, pa takaltak sam veš ).
jst ti res lahko rečem samo dobro premisli. če misliš ostati s sedanjo, potem ne pogrevaj stikov z bisvšo.
...just breathe...
-
Vegetius - Komunikatorka
Mogoče je res še nisem povsem prebolel, ne bom pa rekel, da je moja zdajšnja drugorazredna.
Med vsemi, ki sem jih poznal, je bila zdajšnja zdaleč najboljša. Če pa jo primerjam z bivšo, pol pa lahko nastanejo problemi...
Bivšo nameravam povabit le na pijačo - sam upam, da se bo tam končalo s prijateljstvom, kar bi bila edina racionalna stvar...
In upam, da tako tudi bo (nisem pa 100%)
Med vsemi, ki sem jih poznal, je bila zdajšnja zdaleč najboljša. Če pa jo primerjam z bivšo, pol pa lahko nastanejo problemi...
Bivšo nameravam povabit le na pijačo - sam upam, da se bo tam končalo s prijateljstvom, kar bi bila edina racionalna stvar...
In upam, da tako tudi bo (nisem pa 100%)
-
bubbles - Debatorica
Vegetius napisal/-a:Mogoče je res še nisem povsem prebolel, ne bom pa rekel, da je moja zdajšnja drugorazredna.
no, na tole sem mislila...
mal pomisl, če se ti slučajno še vedno ta bivša tok dopade zarad kakih težav z zdejšnjo ali pa ker sta pač dolgo skupej, pa je to poživitev...
pol pa good luck
...just breathe...
-
Vegetius - Komunikatorka
Mislim da je bolj problem v tem, da se nikoli ne znam odločit 100%.
Idealno bi bilo seveda imeti obe (just in dream), sam mi je zdajšnja že povedala da me ne namerava "šerat".
Ma konec koncev mi sedaj nič ne manjka in ne vem, zakaj sam silim v težave (hormončki pač).
Idealno bi bilo seveda imeti obe (just in dream), sam mi je zdajšnja že povedala da me ne namerava "šerat".
Ma konec koncev mi sedaj nič ne manjka in ne vem, zakaj sam silim v težave (hormončki pač).
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov