Ali se sploh lahko pozabi na prvo ljubezen?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Vegetius
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Vegetius » 16. Jun. 2007 9:07

100% gotovosti v življenju ni, pa če se postaviš na glavo :twisted: O pomenu besede bedak pa bi lahko na veliko razpravljali. Priznam da sem lahko bedak na čustvenem področju, na ostalih pa niti slučajno. In kdo je pravzaprav bedak: tisti ki skriva svoja čustva in zaradi tega trpi, ali tisti, ki prizna napake in dvome ter jih skuša odpraviti?

Drugače pa obstajajo 2 možnosti:

1. Da skupaj s punco prebrodiva težave in zaživiva normalno, kot da se ni nič zgodilo ali pa

2. Grem z bivšo, priznam otroka šele po nekaj letih, bivša dobi preživnino šele po 10-letih borbe na sodišču, seveda bo potekala borba tudi za skrbništvom nad otrokom in pravice do obiskov, borba glede vzgoje, šole itd.

Jaz sem odprl to temo z namenom, da se ne zgodi 2. opcija. In vam povem, da ni nič hujšega kot borba po sodiščih - in to vam pravim kot študent 2.letnika magisterija iz prava :)

Ljubezen je izredno kompleksna zadeva - če ne izkusiš prave ljubezni, je potem vse skupaj bolj enostavno :roll:
Zadnjič spremenil Vegetius, dne 16. Jun. 2007 9:11, skupaj popravljeno 1 krat.
nezaupljiva_strahopetnica
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a nezaupljiva_strahopetnica » 16. Jun. 2007 9:11

Vegetius napisal/-a:Ljubezen je izredno kompleksna zadeva - če ne izkusiš prave ljubezni, je potem vse skupaj bolj enostavno :roll:

AMEN!
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 16. Jun. 2007 9:15

Vegetius napisal/-a:Priznam da sem lahko bedak na čustvenem področju, na ostalih pa niti slučajno.
Drugače pa obstajajo 2 možnosti:

1. Da skupaj s punco prebrodiva težave in zaživiva normalno, kot da se ni nič zgodilo ali pa

2. Grem z bivšo, priznam otroka šele po nekaj letih, bivša dobi preživnino šele po 10-letih borbe na sodišču, seveda bo potekala borba tudi za skrbništvom nad otrokom in pravice do obiskov, borba glede vzgoje, šole itd.

Ne samo na čustvenem, tudi na drugih področjih.
To lepo dokazuješ z napisanim, da nekaj let ne bi priznal otroka :eek: in da bi se punca morala na sodišču boriti za preživnino. Otroka si naredil sam in zato moraš zanj poskrbeti - ne pa da te v to morajo prisiliti drugi.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a nezaupljiva_strahopetnica » 16. Jun. 2007 9:18

Čudno metuljčica. Čustveno inteligentna oseba se zaveda, kakega besa so sposobne zapuščene ženske. :o Vedno se konča na sodišču.

Jz ti vsekakor toplo priporočam prvo opcijo Vegetius.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 16. Jun. 2007 9:22

nezaupljiva_strahopetnica napisal/-a:Čudno metuljčica. Čustveno inteligentna oseba se zaveda, kakega besa so sposobne zapuščene ženske. :o Vedno se konča na sodišču.

Jaz napisano razumem, da bi se končalo na sodišču, ker on nekaj let NE BI HOTEL priznati otroka in NE BI HOTEL plačevati preživnine.
:roll:
Uporabniški avatar
Vegetius
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Vegetius » 16. Jun. 2007 9:44

Če bi šel z bivšo (samo hipotetično, da se razume), bi zagotovo hotel imeti skrbništvo nad otrokom (in ne plačevati preživnine) oziroma bi zahteval pravico do skupne vzoje in skrbništva ob koncih tedna.

To pa rešuje sodišče in sodni postopki ponavadi trajajo tudi več let. Nepriznaje otroka pa je samo pravna "taktika", da ne plačuješ preživnine in se lahko v miru pripraviš na sodni spopad (moralno gledano pa je to izredno podla (svinjska) poteza).

Jaz upam, da do tega ne bo prišlo. Če pa bi, pa ne bi izbiral pravnega sredstava za pridobitev skrbništva nad otrokom (čeprav ga sodišče vedno dodeli materi). In čeprav bi bilo varanje oziroma vzrok za razvezo na moji strani (BTW še nisva poročena), je otrok od obeh (ne samo od matere).

Vsekakor pa bom naredil vse, da do tega ne pride. Bivšo bom moral preboleti na tak ali drugačen način. Je pa tudi res, da mi ti pogovori izredno pomagajo, da ne naredim kake neumnosti, čeprav se presneto dobro zavedam posledic.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 16. Jun. 2007 10:02

Mogoče se boš lažje odločil za družino, ko bo otrok na svetu.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a nezaupljiva_strahopetnica » 16. Jun. 2007 10:07

Torej, če res postavljaš otroka na prvo mesto, boš potrkal na vrata št. 1. , to je jasno. Ker takele zadeve spustit na otroka v tej starosti lahko pusti hude posledice. Seveda bodo posledice hude tud kasneje, če ti ne bo uspelo ljubiti svojega dekleta. Ampak v to dvomim, ker ljudje mamo vedno dost ljubezni na zalogi. Še preveč, zato so z bivšimi ljubljenimi taki problemi. Predlagam ti, da popolnoma prekineš stike z njo. In gledaš samo tisto, s katero te veže drugo, ampak še zdaleč ne slabše. To, da otrok ustvari posebno vez, je vzpodbudno, vseeno pa ni dovolj. Boš moral delat še. Vsak dan, kaj pa misliš, da zveza je hehe. Garanje. :D
Zadnjič spremenil nezaupljiva_strahopetnica, dne 16. Jun. 2007 10:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a metuljčica* » 16. Jun. 2007 10:09

verjetno si mislila napisati opcijo št. 1 :D
pod št.2 je napisal, da bi šla s punco narazen.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a nezaupljiva_strahopetnica » 16. Jun. 2007 10:11

:D Jp, že popravljeno. :cool:
Uporabniški avatar
Vegetius
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Vegetius » 16. Jun. 2007 10:27

metuljčica* napisal/-a:Mogoče se boš lažje odločil za družino, ko bo otrok na svetu.

Če bi bil že zdaj na svetu, bi bilo veliko stvari lažje. Komaj čakam november, ko bo mala "živalica" pricapljala na svet :D

@nezaupljiva_strahopetnica - glede prekinitve stikov z bivšo - v to nisem ravno prepričan, ker jaz si full in res full želim biti dober prijatelj z njo. Kot prijateljstvo pa mislim pijače, mogoče kakaa večerja, kino itd. prijateljske zadeve pač... Seveda pa moram prej se malo "skulitat", da ne bo neumnosti po nepotrebnem. Če pa mi to ne uspe, pol pa je res boljše, da z njo prekinem stike za vedno...

PS: Drugače sem ji že namignil, da mora priti na poroko (pa je sprejela). Mogoče za pričo, sam ne vem če je to glih pametna ideja...
Zadnjič spremenil Vegetius, dne 16. Jun. 2007 10:41, skupaj popravljeno 2 krat.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a nezaupljiva_strahopetnica » 16. Jun. 2007 10:29

Torej se boš moral odločiti, ali ti več pomeni to prijateljstvo ali družina. Oboje skupaj ne gre. Prvič, ko se bosta skregala ali boš imel slab dan, boš tekel k njej po tolažbo. Ne hodi po robu, to je vse, kar lahko rečem.

Mimogrede, predvidevam, da tvoja zdajšnja ne ve za tvoje dvome. Temu se reče laž z izpuščanjem informacij. Verjemi, ona bi zahtevala isto. ;)

p.s. aja, da ne boš razumel, da ti govorim, da ji povej. Raje ne, vsaj ne zdaj. Samo zavedaj se, da je laž kot snežna kepa, dlje jo porivaš, večja je.
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 16. Jun. 2007 10:49

Če je pametna ideja, da jo maš za pričo? A ti js povem? Ne, ni! :eek: Tista, zaradi katere dvomiš v svojo zvezo, bo potrdila tvojo ljubezen do punce? Come on. :?
Đizskrajst, človek, ti se boš tok zapletu, da ne boš več vedu kje maš mezinc na nogi. :? Pa tvoja punca ma kar fajn živce, če to prenaša. Mislim, sej lahko te razumem, da maš dvome in to, sam tisto z MSNjem in razlaganjem kako je tvoja bivša seksi, je blo pa way over the line. Pa tut te idejem o prijateljstvu na dolgi rok...model, to je vse neko nategovanje samega sebe... Če bi rad rešil zvezo in bil s punco in otročkom, se boš pomojem mogu distancirat od te bivše, ker drugače se bo tebi odfliskalo... :?
Neeah
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 1. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Neeah » 16. Jun. 2007 10:52

Fak prov smili se mi ta tvoja punca..če bi jo poznala bi ji svetovala, d gre čimdlje od tebe.
In tud upam zanjo, d se bo distancirala od tebe, nžalost je vmešan otrok(fak..tok huje..).. Kr že tok kokr te prek foruma poznam, vem d bi zagrabil takoj prvo priložnost če bi ti jo bivša dala :roll:
Tiavanna
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 10. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tiavanna » 16. Jun. 2007 10:57

Aja, še to da ti povem. Moj kolega je bil v istem sranju (sam brez otročka). Res, identično - bivša blabla, bova kolega, jada jada... Punca je vedela za to, ker je blo kao "vse nedolžno", pol sta se pa s to bivšo enkrat fajn užgala in je on v tistem pustil punco (s katero sta bla skupaj 5 let). Nakar je takoj drugo jutro ugotovil, da je zajebal in da u bistvu noče bit z bivšo...ampak je blo prepozno, ker ga punca ni hotla več nazaj. Na koncu je bil sam, prizadeti so bli pa vsi trije v nulo.

...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]