Ali se bojite smrti?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali vas je strah smrti?

DA
164
53%
NE
144
47%
Skupaj glasov : 308

~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 18. Feb. 2008 18:06

;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 07. Dec. 2010 18:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*spela*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *spela* » 18. Feb. 2008 18:19

*kristyna* napisal/-a:Ne morem pa rečt da me je strah smrti bližnjih. Temu ne morem rečt strah, je pa vsekakor tesnoba, žalost,... BOjim se zanje, sam smrti se mi zdi da se ne morš bat. :oops:

ej te čist štekam, ker sem enakega mnenja. za bližnje mi je čudn, k se bojim d jih enkrat kr ne bo več, zase se ne. čeprou se mi pa zdi d je najbrž bl grozno, če ne veš kaj se je tvojim bližnjim zgodil (npr:vojne, ugrabitve, izginotja,...) - tega me je pa groza.
*kristyna*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *kristyna* » 18. Feb. 2008 18:47

~NIA~ napisal/-a:
gregalina napisal/-a:Jah, če si pokopan v celoti (da ni žara), pol počasi truplo zgnije v zemlji. A to si mislala al kej druga :D

ja to vem, sam tko, a človk pol res ni nč več od njega al gre 'skos tunel...'
kaj dejansko od teh teorij je res ;)

za tunel nevem...
Men je en pravu da k je skor umru da je vidu svetlobo (močno) ampak da se je ''dobr počutu''. pa da je biu jezn k je biu spet živ.
Love me or leave me. Hey! Where''s everybody going??
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 18. Feb. 2008 19:08

O smrti načeloma sploh ne razmišljam, redkokdaj. Ponavadi edino ob smrtih bližnjih oz. nekoga, ki ga občudujem (kakšna bolj prepoznavna osebnost). Drugače pa nimam straha pred smrtjo, bojim se edino tega, da bi čakala na smrt in ne bi mogla nič ukreniti - da bi trpela in doživljala bolečine. Ne želim umreti nasilne smrti ali kaj podobnega. Najlepše bi bilo preprosto zaspati in se ne več zbuditi.
Uporabniški avatar
bolhica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 4. 2006
Kraj: somewhere

Neprebrana objavaNapisal/-a bolhica » 18. Feb. 2008 19:38

sm bl take vraževerne sorte, tok da kr se tiče smrti mam vse razčiščen - k bo treba, da me ni več med živimi, ne bom več in to je to..pa sej mi na svetu ni hudo, mi je lepo, sam smrt jemlem kot nekej samoumevnega, je pa res da nočem dožvet kkšne grozne smrti, bolečin. ne bo mi hudo, zarad sebe, k pomislm, kako bi blo če me ne bi blo več tukej. Hujš mi je k pomislm, kako bi blo hudo drugm, k bi žalval za mano (bližni, prjatli...).
... ι αм ωнαт ι αм ...
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 19. Feb. 2008 21:23

Sm ze hotu napisat, da se ne bojim smrti. Potem pa sem se vprasal, zakaj se potem rahlo bojim staranja in s tem povezane minljivosti. Zaradi smrti. Tko da mislim, da je folk, ki pravi, da se ne boji smrti, poln sranja.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvoncica » 19. Feb. 2008 21:32

Jaz se bojim načina, kako umreš, ne samega dejstva, da te ni več :?
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 19. Feb. 2008 21:42

Mahagonij napisal/-a:Sm ze hotu napisat, da se ne bojim smrti. Potem pa sem se vprasal, zakaj se potem rahlo bojim staranja in s tem povezane minljivosti. Zaradi smrti. Tko da mislim, da je folk, ki pravi, da se ne boji smrti, poln sranja.

Ni nujno, da se bojiš staranja. In če se, ni nujno, da se ga bojiš zaradi (lastne) minljivosti. Torej tvoja teorija ne drži, dejansko lahko obstajajo ljudje, ki se ne bojijo smrti. To so predvsem tisti, ki vedo (mogoče bolje rečeno verjamejo), da smrt ni konec in da je le del življenja oz. karkoli podobnega.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
bolhica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 16. 4. 2006
Kraj: somewhere

Neprebrana objavaNapisal/-a bolhica » 20. Feb. 2008 18:26

se strinjam z g00fy_qo .. in dodajam, da obstajajo(mo) ljudje, kateri živijo in pustijo živeti stvarem, ki so take kot so in se sprijaznjo s splošnimi pojavi v življenju. Tudi s smrtjo.
... ι αм ωнαт ι αм ...
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 20. Feb. 2008 21:22

Mene pa je smrti na nek nacin strah, ampak si ne znam odgovoriti na kak nacin. Seveda, da si zelim, da ne bi umrla nasilno ali v trpljenju, ampak nasploh si ne zelim umreti. In niti pomisliti ne morem, da me pac enkrat vec ne bo. Vseeno pa mi je huja misel na smrt bliznjih.
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *hox* » 21. Feb. 2008 11:11

Mene je strah nasilne smrti in smrti bližnjih. Me kar zvijat začne če si predstavljam da bi umrla ker bi se utopila / zgorela / v prometni nesreči.
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 21. Feb. 2008 18:28

~NIA~ napisal/-a:
gregalina napisal/-a:
~NIA~ napisal/-a:
pa zelo me zanima kaj je po smrti s človekom..

Odvisno v kaj verjameš.

neglede na to v kaj kdo verjame in kakšna so prepričanja, ampak kaj se dejansko zgodi ;) zakomplicirano, vem :)

Nič ni komplicirano, prav preprosto je. Ko človek (ali katerokoli drugo živo bitje) umre, se telo razkroji. Po določenem času se molekule, ki so prej sestavljale telo, "razpršijo" po svetu oz vesolju in naprej sestavljajo druge objekte. Prav možno, da so v nas zdajle molekule Julija Cezarja ali pa ene zvezde, ki je pred 5 milijoni let eksplodirala kot supernova. Materija je neuničljiva, to so osnove fizike.

Dušo in podobne zablode so si pač izmislile religije zato, da bi dali našemu obstoju nek smisel. Ljudem kot egocentričnim bitjem enostavno ni dovolj, da se samo rodimo, jemo, spimo, seksamo, se razmnožimo, shiramo in umremo in to je to.
Uporabniški avatar
g00fy_qa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 22. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a g00fy_qa » 21. Feb. 2008 18:55

^^ Ne posplošuj lastne teorije na celotno populacijo kot edino pravilno.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 21. Feb. 2008 19:00

Mahagonij napisal/-a:Sm ze hotu napisat, da se ne bojim smrti. Potem pa sem se vprasal, zakaj se potem rahlo bojim staranja in s tem povezane minljivosti. Zaradi smrti. Tko da mislim, da je folk, ki pravi, da se ne boji smrti, poln sranja.

Po mojem pa ne. Nekateri se pač enostavno ne ukvarjajo s tem kdaj in kako bodo umrli, ampak živijo v pravem pomenu besede (kar pa ne pomeni, da drugi ne). Tudi jaz sem ena od tistih, ki o tem skorajda ne razmišlja. Včasih se edino zamislim nad tem, da je mladost in s tem tudi lepota oz. svežina minljiva, kar me navdaja s tesnobo, ampak takšno je pač življenje in jaz se ne sekiram že vnaprej kaj in kako bo, ker čas pač s sabo prinese tudi gube in sive lase - temu se ne da izogniti. In četudi občasno razmišljam o staranju (in ne smrti), še ne pomeni, da se tudi sekiram glede tega, niti to ne pomeni, da me je strah smrti, ker med staranjem in smrtjo ne vidim nobene povezave - vsaj ne v tem smislu, o katerem sem govorila jaz (glede lepote, ki je minljiva).
Uporabniški avatar
Shannon
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 15. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Shannon » 21. Feb. 2008 19:09

g00fy_qa napisal/-a:^^ Ne posplošuj lastne teorije na celotno populacijo kot edino pravilno.

Ne maraš fizike, kaj :D
Vsakemu svoje ...

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov