Ali se bojite smrti?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Ali vas je strah smrti?

DA
164
53%
NE
144
47%
Skupaj glasov : 308

Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 1. 3. 2007
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 29. Maj. 2008 23:32

Khm...Nimam lih želje umret tko mlada, ampak če se kaj takega zgodi, hočem, da se me ljudje spominjajo...Da jim bom ostala v dobrem spominu...
Nimam pa niti želje umret pri 70. letih, ko bom že nesposobna sama skrbet zase (prvič zaradi napol invalidnosti, drugič zaradi majhne penzije). Raje umrem prej, kot pa da morajo drugi skrbet zame.
marypa
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 17. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a marypa » 29. Maj. 2008 23:37

ej stara si 18 oz. 19 :D

je pa res, da 'če bo vse po sreči' bomo tudi starejši :D

Js ko gledam vse te stare ljudi.. se mi zdi starost tako neresnična in oddaljena.. beda vgl. Raje bi videla, da bi bili mladi do smrti.. žur do konca :D

Me pa moti, da je smrt neka posebna, tabu tema, o kateri nočemo razmišljati.. o kateri ne govorimo toliko.
Če bi se bolj zavedali končnosti, mogoče ne bi tko zaje** npr. našega soseda ali kaj podobnega, bi bli bolj strpni itd.
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 29. Maj. 2008 23:41

Ja mlada punca ja :D Pa sej js to ne razmišljam na tko pesimističen način :) ...
Js pravim tko...življenje je treba zaživet na puhno, ne se nervirat zarad malenkosti, žurat, naredit kar ti pride na pamet... Tko da če se karkol zgodi, si zapolnu življenje :) Taka je moja logika...
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 8. 2007
Kraj: primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a UTRINEK » 30. Maj. 2008 0:28

mene pa je bolj strah smrti bljižnjih...kdaj začnem razmišljat o tem (sploh ne vem zakaj o tem razmišljam) in potem me kr neka tesnoba in žalost prevzame!men je pa najhuje ko pomislim kolk mladih umre.
tmalaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmalaa » 30. Maj. 2008 0:35

MilkyWay.. Se čist strinjam s tabo.. Treba je izkoristit vse priložnosti, ki so ti ponujene, uživat v preprostih vsakdanjih stvareh in za tisto piko na i si dobit enga partnerja + otroka (tako življenje bi mela jst)..
Ni me strah smrti.. Včasih me je bolj strah tega, da ne bom izkoristila vseh priložnosti in da bom obtičala v rojstnem kraju..
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
Marcela123
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 4. 2008
Kraj: Štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Marcela123 » 30. Maj. 2008 7:36

sej ni nč narobe, če "obtičiš" v rojstnem kraju...no razen da ti tam niti pod razno ni všeč...drugače pa ni važno kje si, to nima velikega pomena na to kaj boš ti storila iz sebe. Kar si si, in če si človek iz pravih korenin, lahko tudi v domačem kraju narediš iz sebe ogromno. Npr..sam poglej si rebeko dremelj..v domačem kraju pa je tako vsestranska in uspešna..malo razmisli, lahko pa tudi deliš z nami tvoje nadaljne misli, in napiši zakaj razmišljaš, tako kot si zgoraj napisala..lp
Always look on the bright side of your life.
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 6. 2. 2007
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objavaNapisal/-a moi T » 30. Maj. 2008 8:21

MilkyWay napisal/-a:Khm...Nimam lih želje umret tko mlada, ampak če se kaj takega zgodi, hočem, da se me ljudje spominjajo...Da jim bom ostala v dobrem spominu...
Nimam pa niti želje umret pri 70. letih, ko bom že nesposobna sama skrbet zase (prvič zaradi napol invalidnosti, drugič zaradi majhne penzije). Raje umrem prej, kot pa da morajo drugi skrbet zame.

No, no, sej ni nujno, da boš pr 70-ih onemogla. Moja stara mama je čist kul pr teh letih in zna sama zase poskrbet :wink:. Eni dosežejo ful lepo starost in so zadnji dan življenja še zdravi, drug dan pa se ne zbudijo... Jez si želim doseč visoko starost, seveda v upanju, da bom sama lahko zase skrbela. Vedno pa upam tudi, da bodo izumli kko tabletko, ki bo še podaljšala življenje :lach:.
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 20. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Josephina » 30. Maj. 2008 8:26

^^ js pa prov upam, da je ne bodo, ker pol sploh ne bo vec pointa v zivljenju.
tmalaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 7. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmalaa » 30. Maj. 2008 8:35

Marcela123 napisal/-a:sej ni nč narobe, če "obtičiš" v rojstnem kraju...no razen da ti tam niti pod razno ni všeč...drugače pa ni važno kje si, to nima velikega pomena na to kaj boš ti storila iz sebe. Kar si si, in če si človek iz pravih korenin, lahko tudi v domačem kraju narediš iz sebe ogromno...

Gre za to, da komaj čakam, da grem stran iz Postojne. Tega kraja res ne maram. Nič nimamo - ne kina, ne enega normalnega placa za it vn zvečer in niti enega normalnega bara, kjer bi znali narest dobro kavo + bit prijazni (natakarji)..
Nekak sm si vedno želela, da bi šla živet v tujino - al v kako večje mesto al pa nekam na obalo.. In it vsako leto s partnerjem v kako drugo državo, kjer še nisva bla.. Skratka čez leto mal šparat, pol pa tud uživat..
Vsekakor pa ne bi rada živela pri npr. svojih 28 letih še vedno pri starših.. In bi mi mama kuhala, prala.. :?
Bomo vidl, kako bo z mojimi željami čez cca 10 let :)
Don't get so caught up in your destination, that you forget to appreciate the journey..
Uporabniški avatar
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a MilkyWay » 30. Maj. 2008 15:40

moi T napisal/-a:No, no, sej ni nujno, da boš pr 70-ih onemogla. Moja stara mama je čist kul pr teh letih in zna sama zase poskrbet :wink:. Eni dosežejo ful lepo starost in so zadnji dan življenja še zdravi, drug dan pa se ne zbudijo... Jez si želim doseč visoko starost, seveda v upanju, da bom sama lahko zase skrbela. Vedno pa upam tudi, da bodo izumli kko tabletko, ki bo še podaljšala življenje :lach:.

V moji bližnji okolici ne poznam nobenega starejšega, ki bi bil zadovoljen s svojim zdravjem... Vsi se pritožujejo, in js življenja, v katerem se bom pritoževala, kako me vse boli, nočem :)
Ojej Bog ne daj take tabletke... :D Samo te ne prosim...Samo poglej tiste 110.letnice (ajde pretiravam), ki jih hvalijo na TV-ju, koliko let že praznujejo... A se ti zdi katera od teh še sposobna skrbet sama zase? Bolj ne a? :) In js takega življenja res nočem...
Sej ne rečem zdej, da so vsi stari onemogli... Lahko so eni še vedno fit, ampak teh lahko po moje naštejem na prste ene roke...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 30. Maj. 2008 22:12

Saj ne gre samo zato, da te kaj boli ... verjetno je normalno, da pri 90-ih vsakega kaj boli in se ne počuti fit.
Bolj bistveno je meni, da bi bila čimdlje duševno in intelektualno "fit". Če bom lahko v takih letih brala knjige, se ukvarjala s tem, kar me veseli (to tudi zdaj ni šport, tako da ne pričakujem tega pri 90-ih), se družila s prijatelji ... mi je pravzaprav vseeno, tudi če bom na invalidskem vozičku in mi bodo iz doma upokojencev vozili hrano, ker si ne bom sposobna kuhat.
Dokler imam razum in srce, sem živa in srečna. Telo je šele na tretjem mestu.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
×××CarTiKa×××
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a ×××CarTiKa××× » 31. Maj. 2008 7:31

moi T napisal/-a:No, no, sej ni nujno, da boš pr 70-ih onemogla. Moja stara mama je čist kul pr teh letih in zna sama zase poskrbet :wink:. Eni dosežejo ful lepo starost in so zadnji dan življenja še zdravi, drug dan pa se ne zbudijo... Jez si želim doseč visoko starost, seveda v upanju, da bom sama lahko zase skrbela. Vedno pa upam tudi, da bodo izumli kko tabletko, ki bo še podaljšala življenje :lach:.

Moja prababica je do 95 leta kopala na vrtu, kuhala kosilo....Včeraj je zaradi pljučnice+starosti (96) umrla.
...Gonna fuck up your ego...
Uporabniški avatar
porcelain
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 2. 2005
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a porcelain » 31. Maj. 2008 9:58

gemini napisal/-a:Moje smrti me ni strah. Sam mi je ful hudo,, za vsemi tismi, ki bodo za mano ostali. Hudo bi mi blo če bi umrla pred svojmi strašmi, ker vem d bi oni ful trpeli.

podpišem. :)
.perfect soul, perfect mind, perfect face.. a perfect lie.
Sharona05
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 3. 2008
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a Sharona05 » 01. Jun. 2008 19:55

uf, sicer se mi ni dalo brati vsega, tako da se opravičujem, če bo kaj dvojno ali trojno spet napisano :)
ja, strah me je smrti kot hudič križa. strah me je tega, kaj se zgodi potem. te ni? je bo trenutku smrti res, da zapustiš telo in si pomahaš v slovo? rada bi verjela v reinkarnacijo. ampak, sej ne more biti večna. nekje se mora končat...te je vsepovsod nekaj? v travi, zemlji, roži, drevesu, živali? se "čutiš"? živiš na zemlji z drugimi ljudmi? ali pa si res v nebesih in peklu? in sovražim misel, da nam je bila dana samo ena priložnost..

preveč je vprašanj. ko razmišljam o tem, bi najraje spakirala in odpotovala na drugi konec sveta, na otok, pod palme in na pesek in se ne obremenjevala s življenjem, s skrbmi, stresom, glavobolom, pomanjkanjem časa in ostalim sranjem, ki nas obdaja v "modernem" svetu.... na koncu ni pomembno, kaj si v življenju ustvaril, ampak kako se v tistem trenutku življenja spominjaš, koliko ljudi si imel rad, in koliko ljudi je imelo rado tebe, preden...
Uporabniški avatar
*erciika*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *erciika* » 22. Jun. 2008 14:19

Bulma napisal/-a:Jaz se tudi bojim smrti. Včasih ko npr.kaj premišljujem pa misli nanesejo na temo kako je ko si mrtev. MIslim...ni te več! Nič ne čutiš itd. Hjao,tega me je grozno strah :cry:

isto pri meni :(

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov