Ali je moj oče moj pravi oče?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

anonimna19
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a anonimna19 » 26. Nov. 2010 16:44

lepo pozdravljene! tukaj sem nova ampak zelo pogosto pregledujem forume in berem razne poste.. tudi jaz sem zdej v stiski in se nimam na koga obrnit razen na vas tukaj. za to kar vem nocem da bi kdorkoli ki me pozna izvedet..
stvar je v temu, da sem se vciraj odlocila na krvodajalsko akcijo. hotela sem pomagat nekomu ki bo morda potreboval mojo kri. povedali so mi da imam krvno skupino 0 ( ce je poz. ali pa neg bom izvedela ob naslednjem prihodu) vprasala sem ce se to deduje po strasih in sestra je potrdila ampak je rekla da moji ne morejo bit se majo A ali pa B oboje .. ni blo nic cudnega dokler nisem prisla domov. mama me je seveda napadla zakaj sem sla dajat kri, ker sem pac bolj sibkega zdravja ampak vseeno sem hotla nardit nekaj na kar bi bila ponosna. slucajno sem jo vprasala katero krvno skupino ima pa pravi A+, ocetu sem napisala sms in mi je odgovoril AB+. sprva mi je bla vse sala. samo sem se smejala potem pa sem se sestro vprasala in je rekla da ima B+ brat pa menda A.. sem najmlajsa v druzini. z bratom in sestro me loci 9 let..
takoj mi je blo cudno vendar se nisem dosti obremenjevala. zvecer sem vprasala atija ce je siguren da ima to krvno skupino. rekel je da ja. mama je bila zraven in takoj pop*****.. da kaj me zanimajo take stvari, da je mela moja nona in da na to pozabim..
spet mi ni dalo mira in sem sla v lekarno po neke tablete in sproti vprasala farmacevtko za to. rekla je da je taka kombinacija zelo teska skoraj nemogoca. in da dedujemo po starsih.
zjutraj sem bila pri sestri in sem poklicala tudi v zdravstveni dom kjer so mi rekli da je nemogoca kombinacija..
prisla sem domov se vsedla za mizo in nekaj prepisovala za solo.. kmalu se je mama usedla meni nasproti in me vprasala ce sem se kej pozanimala in sem ji pac rekla tako da mi je cudno ker se deduje po starsih in da nona nima s tem veze..da so mi pac tako rekli v zdravstvenem domu in lekarni..
potem je zacela jokat in mi priznala da je bla posiljena preden je z mano zanosila. oce za to ni vedel in niti zdei ne ve ker je takrat full piu in je nebi razumel. v podrobnosti nebi zahajala uglavnem 1 teden po tem je bila z mojim ocetom normalno.. cez 9 mescev sem se jaz rodila.. od nekdaj sem cutla da ima raje sestro in brata in njihove otroke meni pa ne namenja toliko pozornosti. odlicna sem bila v soli in to je bil nek razlog da se je z mano hvalila in tako. nikoli mi ni nic kar se tice materialnega manjkalo. zato sem jim hvalezna, manjkalo mi je ljubezni z obeh strani.. oce pa je itak malo zadrzan in tesko komerkoli pokaze custva. na to smo se navadli.
no njemu tega nocem povedat ker ne bi zdrzal in nocem da se locijo zaradi mene ali zaradi tega kar je blo. mama pravi naj pozabim na vse da bom vedno njihova . cigava sem niti ona ne ve. res pa je da sem zelo podobna ocetu. ce ne drugo mam njegove oci in mogoce tudi karakter.
v ponedeljek sem nameravala z mamo k svoji zdravnici da dam se enkrat kri. mogoce so kej v krvodajalstvu se zmotli. to neve nihce razen moje pokojne none, mama in mene. sestri ponavadi vse zaupam in fantu tudi ampak nevem ce bi sploh komu kaj omenla. nocem da se pol razve in pride do oceta ker mislim da bi njemu blo najhuje.. rabim vasa mnenja, postavite se v mojo kozo. kako bi reagirale ? pa ja to sem zvedla po 20 letih. hvala
peppermint
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a peppermint » 26. Nov. 2010 18:23

škoda, ker si to zvedla na tak način, ampak verjetno tudi tvoji mami takrat ni bilo glih lahko. jaz se res težko zdaj postavim v tvoj položaj, ker nevem, kak bi jaz odreagirala, če bi se to zgodilo meni...
verjetno je bilo takrat to za tvojo mamo težko obdobje, in naredila je pač, kar se ji je takrat zdelo najbolj primerno za tebe in tudi njo.
vseeno pa sem vedno mislila in ŠE VEDNO mislim, da je tvoj oče tisti, ki je s teboj, te ima rad, s teboj preživlja težke in lepe trenutke, je tvoja družina... kri sicer ni voda, ampak to, kar si zvedela, naj ne spremeni tvoj odnos z očetom.

vso srečo :)
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 26. Nov. 2010 18:52

To so zelo težke stvari in težko je napovedati,kako bi vsak posameznik to sprejel in odreagiral
Menim,da bi sama o vsem tem molčala,pred fantom,sestro,očetom in prijateljicami,zagotovo pa bi vrtala v mamo,zakaj se je njen primer tako čudno obrnil.To,da primera ni prijavila policiji,še skušam razumeti.To pa,da je posiltvo zamolčala možu,se pa meni zdi povsem nerazumljivo...
Ampak vsak zase ve,zakaj je tako ukrepal.
Tebi želim,da se z vsem skušaš čimprej sprijazniti,očeta pa sprejemaš in imaš rada,tako,kot si ga imela do sedaj.Všeč mi je,ker iz vsega tega ne delaš cirkusa,saj je vsak po svoje žrtev.Ti si seveda najmanj kriva za to.
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 26. Nov. 2010 18:52

Kaj se pa spremeni, če tvoj oče ni biološki oče? Praviš, da on za stvar ne ve, tako da če ti je manjkalo njegove ljubezni, je moral biti za to kak drug razlog. Hkrati pa je celo tvoje življenje bil tvoj starš, vzgajal te je, skratka, bil je tvoj oče v vseh pogledih, razen morda v biološkem.
Tudi mama ni nujno, da te je imela manj rada zato, ker je sumila, da si otrok posilstva. Lahko da je razlog ta velika razlika med tabo in bratom/sestro, lahko da je imela ves čas ogromno skrbi v tvojem otroštvu in se ji je zdelo, da si ji v breme (kot praviš, je oče pil ...).

Tako da jaz se na tvojem mestu ne bi preveč sekirala. Saj vem, težko je ne se sekirat, sploh če ti družina in družinske vezi veliko pomenijo. Jaz priznam, da meni ne ful - sem hvaležna staršem in smo v dobrih odnosih, samo če bi pa ugotovila, da moj oče ni pravi oče, se ne bi nič drugače obnašala do njega, pa tudi sekirala se ne bi kaj preveč. Konec koncev, kaj pa naj človek v taki situaciji naredi? Jaz že ne bi želela posiljevalca za očeta, tako da ga zagotovo ne bi iskala in mu šla govorit, da sem njegova hči. Jaz na tvojem mestu v stvar sploh ne bi naprej drezala, kri bi pa dala še enkrat pregledat samo, če bi mami to ful veliko pomenilo. Pač, je kar je, rojena si, zrasla si, tako da nisi zaradi tega, ker si mogoče biološka hči od nekega neznanega moškega, nič drugačna oseba.

Če se ti pa zdi, da si premalo ljubljena ali nezaželjena, pa tudi možno ... ampak za to pa dam roko v ogenj, da tvoja genetika nima nobene veze, temveč je to čisto ločen problem, ki ga imata predvsem tvoja starša in ne ti.

Pa še to: tako kot PeggySue tudi jaz ne razumem, zakaj je tvoja mama ravnala tako, kot je (ni prijavila, ni povedala možu, ni vzela tabletke za potem). Pomislila sem tudi, da je morda zgodba prirejena in da ni šlo za posilstvo. Ampak se mi še vedno zdi, da zate to ne spremeni ničesar. :)
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
Nesanica
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 23. 7. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Nesanica » 26. Nov. 2010 18:59

za vsak slučaj preveri če so se zmotili ampak nikar ne povej nikomur.. ni fer do očeta in ni mu potrebno vedeti...
Tvoj oče in mama bosta vedno tvoja starša, kdo je biološki oče verjetno nočeš vedeti.. grozen je način kako si izvedela, ampak verjetno je tvoji mami še huje...
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 26. Nov. 2010 19:24

^^ podpis nesanici.

meni osebno predstavljata starša moja mati in oče, ki sta me vzgojila. če se kdaj izkaže, da kdo od njiju ni darovalec pravega genskega materjala, dvomim, da bi to zame imelo zvezo. samo to, da je nekdo dajalec semena, ga po mojem mnenju še ne naredi za mojega starša.
verjamem, da ti je težko. dejstvo je, da preteklosti ne moreš spremeniti, lahko pa vplivaš na svojo prihodnost. če se ti zdi, da bi resnica nanjo neprimerno vplivala ti svetujem, da jo obdržiš zase. odnosi brez skrivnosti so pa en larifari.
Vsak raj ima svojo kačo.
Mr. Nobody
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 10. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Mr. Nobody » 26. Nov. 2010 19:32

Ne vem, kakšne podrobnosti si zadržala zase, ampak po prebranem sodeč imam nekako občutek, da mama ni govorila resnice oz. da je zadevo priredila. Da nobenemu ne poveš za posilstvo, ne obiščeš zdravnika (bolezni, nosečnost, ...), ... zelo, zelo čudno.

Očetu pa jaz tega ne bi povedal, lahko narediš več škode, kot koristi.
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 26. Nov. 2010 19:54

Mr. Nobody napisal/-a:Da nobenemu ne poveš za posilstvo, ne obiščeš zdravnika (bolezni, nosečnost, ...), ... zelo, zelo čudno.

Ni čudno. Več posilstev je skritih kot prijavljenih. Sploh pa...morning pill...to je bilo 20 let nazaj. Dvomim, da so imeli "tabletko za jutro po tem" že registrirano kot zdravilo.
Pusti stvar pri miru, kar je bilo, je bilo.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 26. Nov. 2010 20:34

Tabletka za potem je bila prvič uporabljena konec 60ih. Glede na to, da se je moralo to dogajati okoli leta 90, bi rekla, da je do takrat počasi že prišla tudi do nas ...
Every rose has its thorn
anonimna19
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 26. 11. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a anonimna19 » 26. Nov. 2010 23:04

ojla. evo lih kar sem prisla iz sluzbe in prebralaa vase poste..
malo pa pomaga ko lahko s z nekom delis..
no kot prvo bom povedala da je res oce takrat pil in po eni strani je bila tudi njegova krivda ker je mami do poznega delala in bi moral prit po njo. kar pa ni ker je bil celo noc v gostilni ( prisel je zjutraj). in pol se je pac zgodilo. dobila je udarec u glavo in ostala v travi. verjetno tudi meni ne bi prislo na kraj pameti da se sredi noci, zmedena, krvava hodim v bolnico ampak pridem cimprej domov in pod tus. z vodo pa se itak vse sledi zbrisejo.
ockotu ni povedala iz razumljivega razloga, v tistih casih je bil vec pijan kot treezen in dostikrat jo je tudi pretepal, tako da v takem stanju dvomim da bi ji kej verjel, verjetno bi rekel da je izzivala ali kej podobnega. ( ce bi se to zgodilo danes bi reagiral cisto drugace). na kocki pa je bil njen zakon in dva otroka. in to je skusala resiti. jaz jo popolnoma razumem in je ne krivim za nic. edino mogoce da bi mi ze prej povedala. ocetu ne nameravam nikoli povedat bi pa rada izvedela ce je moj oce al ne. z mamo greva v ponedeljek k zdravnici in bomo povprasale za dnk test, ker tudi njo zanima. sej pravi js sem njihov otrok neglede na vse.
in js sem istega mnenja. oba spostujem in jih imam se bolj rada. mami pa svaka cast ker je to tolko let molcala in trpela v sebi in jo razumem. vem da ona ni nic kriva, jaz tudi ne, oce pa edino ker ni prisu po njo.
dejstvo da mogoce on ni moj bioloski oce ne spreminja nic. se zmeraj ga imam rada in zmeraj bo moj oce naj je kakrsen je js ga sprejemam in mam rada takega kot je.
ljubezen?
ne spomnim se tocno katera je to napisala.. mamo sem vprasala ali me je zaradi tega toliko odbijala pa je pritrdila. ker spet ni lahko met otroka ki te celo zivljenje spominja na nekaj groznega, kar je ubilo vse v tebi. tudi to razumem..
oce pa ni izkazoval ljubezni samo meni ampak tudi bratu in sestri mogoce pa zato ker je niti on ni bil delezen od svojih starsev. tudi to razumem in vem da js s svojim otrokom ne bom tako..
kar se pa tice urgentne tabletke to pa nevem. bom se vprasala ampak mislim pa da ona se zdej neve za to vrsto kontracepcije. kajces v tistih casih nekateri niso vedeli kaj je kondom..
vesela sem da se je odlocla me rodit, vzgajat, ker brez njih js nebi bila to kar sem danes. dali so mi vse in se zdej mi nicesar ne manjka. vsaj tistega osnovnega ostalo pa itak delam in si privoscim sama, spet nocem izkoriscat nobenga. nisem razvajena deklica ki isce od starsev. koncujem solo potem pa faks, delam od 15 leta in cist nic mi ne manjka tako. trudim se kolikor lahko in mislim da je to se ena zahvala njim ker so me tako naucili.
mogoce ce bi kdaj prisel ta tip bi ga pljunila v faco pa ne zato ker je mogoce moj oce ampak zaradi tega kar je naredil eni zenski kljub temu da je vedel da ima doma 2 otroka.
to si nobena ne zasluzi da ji nekdo tako unici zivljenje. in razumem kako je to nosit kriz ceu lajf in nikomur ne povedat. razumem jo zakaj ni to rekla ze prej in prijavla policiji. js bi verjetno tudi tako reagirala mogoce pa ze zaradi sramote. a so bile zenske v tistih casih sploh zakonsko zascitene? bog ti vedi.
mogoce nebi nikoli to izvedela ce ne bi sla dat kri, ampak sem vesela da mama ne nosi sama tega kriza ampak ga deli z mano. kaj bo pa naprej bomo videle v ponedeljek...
moram pa povedat na razliko od prej tata ne pije ze dosti casaa. enkrat jih je fasal pa je skoraj umrl tako da mislim da mu je to bila lekcija. pa tudi lepse se da z njim pogovarjat ker prej je bil grozen..
in verjamem da ce bi se to zdej zgodilo bi bla cisto druga zgodba in bi drugace reagiral. nocem pa mu govorit ker ce slucajno nism biolosko njegova bo za vse mama kriva bi razpadla cela druzina, tega pa nocem. js sm bila njegova, sem njegova in bom vedno njegova hci neglede na vse. zdej pa ga mam rada tolko vec in tolko vec ga spostujem kot prej.
da bi pa takrat povedala js verjetno nebi mela takega zivljenja kot mam zdej, mogoce se se rodila nebi zato sem hvalezna mami ker ni rekla nic..
Uporabniški avatar
barbie_girl_85
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 15. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a barbie_girl_85 » 26. Nov. 2010 23:47

*SunFlower* napisal/-a:Tabletka za potem je bila prvič uporabljena konec 60ih. Glede na to, da se je moralo to dogajati okoli leta 90, bi rekla, da je do takrat počasi že prišla tudi do nas ...

Mislive na isto?

"Availability of Emergency Contraception

Emergency contraception is not universally available. It is not licensed, for example, in France or in the United States, although in February 1997 the U.S. Food and Drug Administration (FDA) published a formal notice in the Federal Register stating that six brands of commonly used combined oral-contraceptive pills were safe and effective for emergency postcoital use.43 The main reasons for the lack of wider use of emergency contraception were discussed at a meeting held in Italy in 1995."

ali

http://www.foxnews.com/story/0,2933,210342,00.html

ali

http://www.prochoice.org/blog/2006/08/h ... -pill.html

Ne vem pa, od kdaj jo predpisujejo pri nas....bom povprašala jutri, če mi bo kdo znal povedat.... Mogoče tud v šestdesetih, čeprav dvomim.
Dont't wait for the perfect moment, take the moment and make it perfect!
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 27. Nov. 2010 0:30

anonimna19 napisal/-a:...mogoce ce bi kdaj prisel ta tip bi ga pljunila v faco pa ne zato ker je mogoce moj oce ampak zaradi tega kar je naredil eni zenski kljub temu da je vedel da ima doma 2 otroka. ..

Če prav razumem,sta se napadelec in mami poznala?
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 27. Nov. 2010 1:06

Strinjam se z Mr.Nobody. To o posilstvu je ona malo nalozila zdej. Najbrz je slo za navaden skok cez plot.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
Rollin #2
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 13. 8. 2010
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #2 » 27. Nov. 2010 3:11

Huh... Jaz bi na tvojem mestu - ce tvoj sedanji oce ni bioloski - vseeno poskusila izvedet kdo pa je. Morda bi sla do njega se se pogovorit o tem kar je bilo da potrdi/ovrze materino zgodbo... Kaj pa ves, morda ni bila posiljena in ta bioloski oce sploh neve zate. Samo ena oseba je ki ti je povedala to zgodbo - tvoja mama - in ti jo verjetno nebi nikoli ce ti nebi odkrila. In njo bi zelo zelo podrobno izprasala o dogodkih - in ne v stilu kako vse razumem ampak bi pazila ce so kake nepravilnosti. In potem glede na ta dognanja bi naprej reagirala.
Pa tudi ne skodi ti vedet imena. Morda ti kdaj pride prav kaksna ledvica.
Thanks to denial, I'm immortal!
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 27. Nov. 2010 8:35

meni je tudi tole posilstvo malo za lase privlečeno, ampak če se anonimna lahko nosi s situacijo, naj zadrži dognanja zase...

pač bolj mešaš drek, bolj smrdi... jaz bistvo zgodbe vidim v tem, da se s staršema razume ter da oče ne pije več...naj njihova družinska sreča ostane na tej stopnji, kot je trenutno, kajti opažam, da je anonimna zadovoljna s trenutno situacijo.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov