Ali je mogoče razmerje s starejšo žensko?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 03. Jan. 2013 13:55

Evelyn: Človek ima določen razvojni lok in v tem primeru nekdo bodisi 20 let zaostaja ali pa nekdo 20 let prehiteva svoj razvoj. Ženska pri 40 bi morala biti na povsem drugi razvojni stopnji kot 20 letni fant. Tako kot nekdo pri 10 ni na istem nivoju kot nekdo pri 30. In to je to: 20 let razlike. In vprašanje ni ali lahko to funkcionira, vprašanje je, kaj se je zgodilo z neko žensko pri 40, da je v razvoju tako zelo zaostala (ker očitno tale 20 letnik ni zrel kot povprečen moški pri 40.).
In medrasna ali pa medrazredna zveza ni niti približno enaka temu primeru in to, da take zveze primerjaš med seboj kaže na resno nestrpnost! Kako lahko rečeš, da je zveza med 22 letnim temnopoltim moškim in 21 letno belopolto žensko ali pa zveza med punco iz delavskega razreda in bogataškim sinom, enako obsojena na propad kot zveza med dvema osebama, ki nikakor ne dosegata zdravega psihološkega razvoja?
Povsem biološko, nevtralno, objektivno: ženska pri 40 je pred petimi leti prešla obdobje, ko bi lahko zanosila brez povečane nevarnosti, da bo z otrokom ali njo samo kaj usodno narobe. Čez 5 let bo v meni. On pred petimi leti sploh še ni docela spolno dozorel, ker je bil še v puberteti. Za očeta ne bo zrel še vsaj nadaljnih pet let. Biološko nista ustrezna en za drugega. Ne moreta biti ploden par. Razkorak med njima je enostavno prevelik.
In ne: psihologija ni samo nekaj, kar je izmišljeno in temelji na trhlih temeljih. Je znanost. In ta znanost dokazuje, da takšne zveze niso zdrave. Ker v končni fazi nič ne velja za vse, gravitacijo lahko premagamo, vse kar mislimo je človeško, vse je subjektivno in ti mogoče sploh ne obsajaš, ali pa jaz ne obstajam in tako dalje, ampak vseeno zdajle, v točno tem trenutku cel kup psiholoških, matematičnih in medicinskih dejstev deluje.

alesso: Frustracije, travme in kompleksi imajo prav to značilnost,da se skrivajo in jih načeloma ni mogoče kar tako videti, prepoznati in razrešiti.
In še: Naravno in povsem običajno je, da oseba čuti odpor do seksualnega odnosa z osebo, ki bi ji lahko bila starš. ;) In to je ves moj problem. Kar ti počneš, je seveda povsem tvoja stvar, jaz sem zgolj izrazila svoje mnenje.

alek: Istospolno usmerjeni ljudje imajo navadno komplekse, ki izvirajo iz tega, da družba ni sposobna sprejet njihove drugačnosti, ki pa je kajpak povsem naravna. Homoseksualnost je nekaj, kar je narava ustvarila enako kot heteroseksualnost, samo v manjšem procentu. Ljudje v medrasnih zvezah se najbrž soočajo z rasizmom. In zate, ki si neploden, mi je iskreno žal, v kolikor si nekoč želiš svojih otrok. Lahko ti pa zagotovim, da je tudi posvojitev čudovita stvar in da imamo mojega bratranca, ki je prišel v družino na prav takšen način povsem enako radi, kot bi ga imeli, če bi bil biološki otrok svojih staršev.
alek
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 20. 12. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a alek » 03. Jan. 2013 14:12

@abby vseeno imaš malo napačne predstave glede vsega. Po drugi strani imaš tudi ti samo 22 let.

offtopic
Glede otrok bo pa odločitev o donatorju, posvojitvi oz. če jih sploh imeti padla ko bo čas za to. Zaenkrat sem tako samski :D
wasd
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 11. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 03. Jan. 2013 14:26

Naj uganem, Abby je studenka psihologije oz. podobne stroke?
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 03. Jan. 2013 14:28

abby, dokler mi polagaš besede v usta in si izmišljuješ reči je ta debata čisto brezplodna. O nestrpnosti ti lahko rečem samo - up yours, da sklepaš kaj takega. Očitno nisi dovolj ozaveščena, da se ljudje še vedno ujemajo v zanke barve kože in/ali razreda, ter vnaprej določijo, da nekaj ne bo šlo, ker preprosto niso iz istih krogov. Temu kontrira nešteto parov, ki jim je kljub razlikam uspelo. In točno to je moj point, tudi če obstaja nešteto parov, ki jim ni uspelo, morda kakšnemu uspe (kot si sama rekla) in čemu potem človek nebi poskusil? Tisto o psihologiji, kot znanosti bom spet ignorirala, ker očitno nisi razumela na kaj sem ciljala + nikjer nisem rekla, da psihologija ni verodostojna znanost-vendar bi ravno ti morala vedet, da se ne moreš "igrat" psihologije kar tako, brez globljega poznavanja osebe, ki ji svetuješ, ti pa počneš ravno to, na vsakem primeru tukaj na forumu poskušaš psihoanalitsko razložiti njihov problem in morebitne posledice zgolj na podlagi nekaj banalnih postov in odgovorov, ki ti jih dajo. Dokaj neprimerno. Zdrav psihološki razvoj je smernica, ni stalnica in ni neizpodbitno dejstvo. Tako kot ljudje varirajo v IQju, varirajo tudi v EQju in imajo različne poti v življenju in razvoju.
It was forever..but it didnt last long..
alesso
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 1. 2013

Neprebrana objavaNapisal/-a alesso » 03. Jan. 2013 17:14

Moj bog abby, kako lahko na podlagi čistih stereotipov narediš in posplošiš psihološke ugotovitve na vse ljudi... Sicer to ni moja stroka, tako da o verodostojnosti tega ne morem povedati nič kar bi lahko z gotovostjo trdil razen tega, da je predalčkanje ljudi verjetno čisto zgrešen princip, izjeme namreč vedno obstajajo v naravi, kar pa verjetno tako ali tako veš, če se spoznaš na to področje. V redu, podala si svoje mnenje, ampak s takšno mero obsojanja, da me je kar malo grozljivo razmišljati o tem kako boš lahko delovala na svojem področju...
dot
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 27. 4. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a dot » 03. Jan. 2013 18:50

Sej mislim, da je študirala primerjalno književnost ali nekaj takega, je nekje že pojasnila :)
Uporabniški avatar
s0nckic4
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 29. 7. 2009
Kraj: Over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a s0nckic4 » 03. Jan. 2013 19:17

..Evelyn.. napisal/-a:Kdo določi mejo, da je 10 let ok, 20 pa ne?

pomoje je več kot 5 let razlike preveč. v neplodnost pa pri današnjem medicinskem napredku nevem če še verjamem.

glede problema: delno se strinjam z abby, ki govori, da je to posledica razih kompleksov.

po drugi strani se mi pa zdi, da sta osebi v takem razmerju lahko srečni, čeprav sta s psihološkoga stališča obe žrtvi kompleksov. če se najdeta osebi s kompatibilnimi kompleksi, nevem zakaj bi morali razmišljati o njihovi 'ozdravitvi' in živeti 'normalno' življenje. saj s svojim ravnanjem absolutno nikomur ne škodujeta. nevem zakaj bi ta, za svoja leta otročja in nezrela 40 letnica in 20 letnik z mummy issue ne mogla biti srečna v njunem posebnem odnosu?

osebno sem pa proti takim starostnim razlikam. predvsem zato, ker se ljudje spreminjamo, razvijamo in oblikujemo skozi življenje. folk večinoma ne razmišlja, ko se spušča v taka razmerja. ta 40 letna dobro ohranjena gospa bo čez 20 let 60 letnica babica, on pa jih bo štel samo 40, prav tako se potrebe takrat spremenijo. je treba ogromno prilagajanja in dela v razmerju, da takšna nekompatibilnost ne postane deal breaker. sploh pri mladih, ki še niso tako izoblikovani. v 10-20 letih se lahko razvijejo v popolnoma drugo osebo. saj ni malo srednješolskih in fax parov, ki se po dolgih letih razidejo ker so se razvili v različne smeri.

tako da razmerja kot je opisano, se mi zdi, da so bolj kratkotrajne narave. kar pa spet ne pomeni, da ne more biti za udeleženca čudovita izkušnja.
Vsak raj ima svojo kačo.
wasd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 03. Jan. 2013 20:06

dot napisal/-a:Sej mislim, da je študirala primerjalno književnost ali nekaj takega, je nekje že pojasnila :)

Aha, ok.

Ker pise take, kot bi doktorirala iz psihologije in antropologije.
*Abby**
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 2. 9. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *Abby** » 03. Jan. 2013 22:27

Oh, vi! :love: Pa ste rešili še eno dilemo! Fantič, ki je prišel sem spraševat, če je mogoče, da ima plodovito razmerje z damo v srednjih letih, je dobil nekaj podporice in zdaj bo lahko zakorakal v to zvezo srečno in neobremenjeno, ne glede na to, da vanjo še eno stran na cosmo forumu nazaj niti sam ni bil prepričan. Ja, uspelo vam je! :zustimm:

In evelyn: Saj je vseeno ... tvoj arogantski odnos je meni osebno enostavno odločno preveč izčrpavajoč. Poleg tega se mi zdi debata tako ali drugače brezplodna, ker razen rožasto-veseljaške, naivne naravnanosti ne premoreš niti enega trdnega argumenta za to, da je zveza med 20 letnim fantom in 40 letno žensko lahko plodovita in zdrava.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 03. Jan. 2013 23:56

en tak tečen način postanja maš, kot SDSovci na tviterju. just sayin'.

sicer pa, ne vem zakaj se dečko ne bi spustil v razmerje, se iz njega kej naučil (pomojem mu lahko ena 40 letnca vsega vraga pokaže)...kar pa se trajanja razmerja tiče. za enga 20 letnika je verjetnost, da bo sfural 10 letno zvezo precej majhna, pa naj gre za 40- letnico al pa 21- letnico.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 04. Jan. 2013 2:05

Eh :D ok.
It was forever..but it didnt last long..
Džeki
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Džeki » 05. Jan. 2013 12:54

Go for it, uživajta.

Dolgoročno pa bo to težko imelo resno perspektivo, ker si ti zanjo še otrok. Te bo vsaj naučila seksat..
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Na forumu od: 21. 1. 2010
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Dioniz » 05. Jan. 2013 14:44

Džeki napisal/-a:Go for it, uživajta.

To je to. Vsa ostala debata je dokaj pointless.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
wasd
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a wasd » 05. Jan. 2013 15:12

+1

Dobro se pofukajta.

GL&HF
Uporabniški avatar
Eući*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 10. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Eući* » 07. Jan. 2013 20:34

Tukaj se pa strinjam z Abby. Starostna razlika med partnerjema je pomembna, ne glede na to kdo je starejši, moški ali ženska, ker kljub vsemu niso samo letnice tiste, ki delajo razlike temveč to za seboj potegne še en kup drugih dejavnikov. Po mojem mnenju je treba stvari najprej pogledati razumsko, še preden se človek zaljubi...vedno imamo izbiro in zakaj potem nebi iskali sebi primernega partnerja, ki se tudi po starosti nebi preveč oddaljevala.

To je bilo mišljeno za resno zvezo, pri avanturi pa je več ali manj potrebna samo fizična privlačnost, ampak še zmeraj po pameti :D
Optimist: Person who travels on nothing from nowhere to happiness. :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov