Abnormalno pasivni starši.
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
borboletta - Debatorica
- Na forumu od: 19. 8. 2006
keepsake napisal/-a:saarijarvi napisal/-a:Izpuli kabel od televizije
ubistvu sploh ne tako slaba ideja, ušpiči neki pri televiziji, da ne bo delala... Boš vidla, če se uspeta zbudit iz svoje pasivnosti, a bo za to popravilo tudi potrebno eno leto...
Moj je to naredu doma mami...preprosto prerezu kable. In to že kšno leto nazaj, vsake tolk časa se razjezi d nej popravi.
Drgač pa tud moja tašča se počasi spreminja v fikus. Tm v dnevni vegetira, tud zajest si več skor ne dela...Kadar ima dobre dneve sicer gre do trgovine in mal po vasi sam to je pa tud vse. Kukrkoli obrneš - žalostno!
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
- *roxy*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 3. 2007
*skokica* napisal/-a:Punca, stara si 19 let. Živiš pri starših oz. fantovih starših. Vse pač ne more biti po tvoje. Tudi mene je doma vedno znova zmotilo veliko stvari (malenkosti, ki grenijo vsakdanjost), pa sem pač šla na svoje. Lahko bi ostala doma, prihranila 350 EUR na mesec, pa mi pač več pomenita red in svoboda. Ampak če se greš neko odraslost, potem tudi bodi odrasla.
Kaj pa če se s fantom razideta? A potem bo pa doma dovolj dobro zate? A si boš našla novega fanta z zlato mamico?
Tud js se s tem popolnoma strinjam.Šla sem na svoje in se sama preživljam in ne morm prav nič pršparat.Ko pa pridem čez vikend domou pomagam mami vse kar je treba in tko preživljava skupen čas,ker me med tednom ni in mora mami poskrbet za očija in mlajši sestri...
Men tud nasplošno gospodinjska dela ne "smrdijo".
Ko greš na svoje spoznaš...tko k si nardiš,tko spiš.
In mami btw. ni noben garač!
- V_Rose_V
- Debatorica
- Na forumu od: 7. 7. 2008
hm..zanimiva tema, ni kaj..no jaz se najdem mogoče delček v njej, kar se tiče moje male "pastorke"...madonca se ta beseda trdo sliši
vglavnem..moj dragi ma od prej 5-letno punčko, s katero se fenomenalno razumeva, se imava radi itd...tamala je pr nama samo za vikende. ampak...jaz sem se pred mesecem in pol preselila k njemu. in če že nekje živim, mam rada pospravljeno in stvari v redu. ampak ko pride tamala, je vse v razsulu, vse razmetano, kljub obljubam, da bo pospravila, ni nič iz tega.vem da je stara šele 5, ampak je zelo bistra in navihana. in če zna razmetat, zna tudi pospravit za seboj-in pospravi, ko je sila. ima dneve, ko ne uboga popolnoma NIČ.
vglavnem..moj dragi ma od prej 5-letno punčko, s katero se fenomenalno razumeva, se imava radi itd...tamala je pr nama samo za vikende. ampak...jaz sem se pred mesecem in pol preselila k njemu. in če že nekje živim, mam rada pospravljeno in stvari v redu. ampak ko pride tamala, je vse v razsulu, vse razmetano, kljub obljubam, da bo pospravila, ni nič iz tega.vem da je stara šele 5, ampak je zelo bistra in navihana. in če zna razmetat, zna tudi pospravit za seboj-in pospravi, ko je sila. ima dneve, ko ne uboga popolnoma NIČ.
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Še nikoli nisem videla, da bi bila hiša, v kateri živijo majhni otroci, pospravljena. Pomoje je brezveze, da se zaradi tega razburjaš, ker ne boš nič dosegla.
Itak je pa največ to vredno, da se s punčko razumeta in da se imate vsi trije skupaj lepo. Par igrač po tleh ni nič v primerjavi s tem, da bi se kregali.
Itak je pa največ to vredno, da se s punčko razumeta in da se imate vsi trije skupaj lepo. Par igrač po tleh ni nič v primerjavi s tem, da bi se kregali.
-
p!ka - Cosmofrik
- Na forumu od: 25. 4. 2008
- Kraj: Šaurini
Jz pa mislim, da je dost odvisno od tega kako naučijo starši otroka že od malega na čistočo. Poznam primer družine, kjer so mel majhnega fantka in mu ni blo nikol treba nič pospravit za sabo, ker je biu vedno premajhen za kaj tazga oz. je biu vedno samo tolko in tolko star... Ko si pršu tja ni biu nered tipo, da se ti je zdelo simpatično oz. logično, da use pa ne more bit tipi topi, ker majo mulčka, ampak je blo tolko razmetano, da se skor ni dalo hodit. Igrače use pousod, razbito to, polomljeno tisto... Svinjarija uglavnem. Fant ma danes 13 let in še zdej ne zna nič pospravit za sabo, ker mu ni blo nikol treba. Na drugi strani pa poznam družino, kjer so po malem začeli z uzgojo čistoče in posprauljanja. Sej tud tam ni blo tko kot, da bi živeli sami odrasli, ampak se je vidlo, da je fant navajen, da ko se neha igrat igračo pospravi oz. odloži na mesto zanjo oz. v zaboj z igračami. In tko bom tud jz vadla moje otroke, ker ne mislim 24/7 posprauljat za njimi, ker majo komej x let. Ne, ne.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam
Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
- V_Rose_V
- Debatorica
jullia_ napisal/-a:Še nikoli nisem videla, da bi bila hiša, v kateri živijo majhni otroci, pospravljena. Pomoje je brezveze, da se zaradi tega razburjaš, ker ne boš nič dosegla.
vem da je nemogoče, da je vse tip top, ampak res ne mislim 24/7 pospravljat zanjo, pa za vsako ko se bo ona spomnila za novo igračo skakat okol nje. pa se igra zdaj z blagajno, pa ji dojadi čez 5 min, pa bo ona hotla igrat z barbikami, pa bo blagajno pustla sred dnevne na tleh, pa barbike poleg, pa se čez 3 min spomni da bi še konjička mela, pa še to spravi na sredo sobe..in pol ji rečeš naj pospravi za sabo-ker se samo obrne, pa ma tam svoj kotiček z igračami, pa ne bo nardila tega...oprosti, samo tega pa se ne mislim it in ne mislim pustit, da se bo otrok igral tako z mano. ne vem kako se obnaša pri mami, ampak tukaj pr nama si da duška in izkorišča, nagaja in piči razvajenost do konca. in dejstvo je, da če ji bova zdaj pustila, da počne takšne stvari, bo to počela zmeraj. jaz pa nisem dežurna čistilka, da bom skoz skakala za njo , pa čistla, ker si res ne da nič rečt kar se tiče igranja. pa sedimo v dnevni, pijema midva kofe, ona pa se igra poleg-vsak vikend lahko rečem, da brišem za njo ko poliva. pa si ne da rečt, da ne sme metat velike žoge po stanovanju(ono terapevtsko ko mam za sedet), pa si ne da rečt, da ne sme s pouštri mahat okoli...dobesedno izigrava..
-
trapa - Kofetarica
- Na forumu od: 12. 8. 2005
- Kraj: Koper
Vsak otrok bo izigraval, to imajo vsi v naravi. S tem iščejo meje in, če se staršem ne da ubadat z njihovimi "kapricami" in jim rečt NE, pride do današnje super duper razvajenosti.
Skratka, če imaš ob sebi malega otroka niti ne moreš pričakovat, da bo skozi vse pospravljeno (V kolikor igrače kombinira in ima "work in progress, torej ima cele kulise postavljene). Je pa prav, da pred kosilom ali zvečer pred spanjem pričakuješ, da bo pospravljeno. Sicer ne bo otrok znal nikdar pospravljat za sabo.
Skratka, če imaš ob sebi malega otroka niti ne moreš pričakovat, da bo skozi vse pospravljeno (V kolikor igrače kombinira in ima "work in progress, torej ima cele kulise postavljene). Je pa prav, da pred kosilom ali zvečer pred spanjem pričakuješ, da bo pospravljeno. Sicer ne bo otrok znal nikdar pospravljat za sabo.
Imaš, da me vikaš!
-
Picaboo - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 9. 2007
*QueenBitch* napisal/-a:Tisto, ko je pa ena napisala, da njenemu fantu mama ne lika majc pa dobr ok, sj je najbrz dovolj star, da zna to sam narest.
Ta ena sem jaz
Pa ni point v tem, da njemu ne lika majc, ampak ona ne lika NOBENEGA perila, ne svojega, ne moževega, nobenega. Pač se ji ne da likat. Rajš hodi okoli z zmečkanimi cunjami na sebi kot, da bi vzela peglezen v roke. Pa zanjo mi ubistvu dol visi, ko pa vidim mojga z unimi majcami in hlačami mi pa ni usen. Ja ok, zdej je res že dost star, ampak ko je bil otrok je blo isto. Očitno je od malega navajen tega, sej se tud od nikjer ni mogel naučit drugače. Pri matki že ne.
- V_Rose_V
- Debatorica
sej vem, da ne morem pričakovat, da bo pospravljeno vse. mi je jasno in logično. ampak sej pravim-pri mamici ona več ni edinka, ker je dobila bratca, pr nama pa je še vedno edinka, ki počne, kar si zaželi. ko pa ni kaj po njeno, je pa občasno galama. sej ne bom rekla, da je skoz tak, ampak ta vikend recimo...kaos...včeraj je bla tak hudo sitna, da več nisem vedla kaj naj. v meni je direkt vrelo. če bi bla to moja hčerka, bi vsekakor dobila kako okol uhe al pa po riti(ampak moj otrok definitivno ne bo tak razvajen)..tak je pa to samo moja pastorka...in nekak poskušam z besedami...
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Če njega motijo zmečkane cunje, si jih lahko sam zlika (očitno ga ne motijo).
Če tebe moti, mu jih ti zlikaj (razen če nima izrecne želje, da niso zlikane - ampak to dvomim; verjetno mu je vseeno)
Povsem razumem to situacijo, ker tudi jaz ničesar ne likam. In, ne, ne hodim zmečkana okrog, ampak imam take cunje, ki za moje kriterije ne zahtevajo likanja (nič bluzic, kostimčkov, hlač na rob).
In sploh mi ni jasno, zakaj bi bila ženska kriva, da njen mož in sin nimata zlikanih cunj A piše slučajno v ustavi, da je to njeno delo?
Glede pastorke pa - najbolje se je pomeniti s tipom. Kakšna načela glede vzgoje in pospravljanja ima on? Ti (V-Rose-V) boš težko kaj dosegla brez njegove podpore. In poskusi ne začeti pospravljati za njo ... naj to počne on, če misli, da tamali ni treba.
Če tebe moti, mu jih ti zlikaj (razen če nima izrecne želje, da niso zlikane - ampak to dvomim; verjetno mu je vseeno)
Povsem razumem to situacijo, ker tudi jaz ničesar ne likam. In, ne, ne hodim zmečkana okrog, ampak imam take cunje, ki za moje kriterije ne zahtevajo likanja (nič bluzic, kostimčkov, hlač na rob).
In sploh mi ni jasno, zakaj bi bila ženska kriva, da njen mož in sin nimata zlikanih cunj A piše slučajno v ustavi, da je to njeno delo?
Glede pastorke pa - najbolje se je pomeniti s tipom. Kakšna načela glede vzgoje in pospravljanja ima on? Ti (V-Rose-V) boš težko kaj dosegla brez njegove podpore. In poskusi ne začeti pospravljati za njo ... naj to počne on, če misli, da tamali ni treba.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
- V_Rose_V
- Debatorica
Glede pastorke pa - najbolje se je pomeniti s tipom. Kakšna načela glede vzgoje in pospravljanja ima on? Ti (V-Rose-V) boš težko kaj dosegla brez njegove podpore. In poskusi ne začeti pospravljati za njo ... naj to počne on, če misli, da tamali ni treba.[/quote]
ja sej to maš prav. sej ji tud on reče, pa se mala ne da. nekak lahko rečem, da mogoče mičkeno bolj mene na čase uboga kot njega. jaz ji pač določim pogoje..če bo naredila to pa to, bo tud ona dobila to, kaj si je že prejšnjič želela...al pa če bo naredla to pa to, bo lahko šla k babici na obisk...al pa z mano na trening...drgač vse odpade..ampak da ona to naredi, je potrebnega veliiikooo napora. pol pri hrani-spakovanje prve klase...ona bi jedla samo corn flakes, pommes, nugetse pa nutello. ko dobi pire krompir se tak spakuje, da ji gre dobesedno na bruhanje..ker si stlači vse v usta in se pol spakuje kak je njej slabo. pa jo moj skrega, pa ji pove svoje, pa zaleže šele po pol ure šrajanja. meni se pa nekak ne ljubi VSAK vikend znova in znova prenašat tega, da se bo mala tak obnašala ko bo mela svoje dneve-da ne bo jedla to kaj se skuha, da bom za njo posebaj kuhala, kot za dojenčka..da ne bo pospravla za seboj, kot lahko če je prisiljena v to..ne ljubi se mi špilat diktature in se kregat na njo.. sej pravim-ni zmeraj takšna..ampak ko je, pa morem rečt, da sem totalno razdražena, živčna, ipična...
ja sej to maš prav. sej ji tud on reče, pa se mala ne da. nekak lahko rečem, da mogoče mičkeno bolj mene na čase uboga kot njega. jaz ji pač določim pogoje..če bo naredila to pa to, bo tud ona dobila to, kaj si je že prejšnjič želela...al pa če bo naredla to pa to, bo lahko šla k babici na obisk...al pa z mano na trening...drgač vse odpade..ampak da ona to naredi, je potrebnega veliiikooo napora. pol pri hrani-spakovanje prve klase...ona bi jedla samo corn flakes, pommes, nugetse pa nutello. ko dobi pire krompir se tak spakuje, da ji gre dobesedno na bruhanje..ker si stlači vse v usta in se pol spakuje kak je njej slabo. pa jo moj skrega, pa ji pove svoje, pa zaleže šele po pol ure šrajanja. meni se pa nekak ne ljubi VSAK vikend znova in znova prenašat tega, da se bo mala tak obnašala ko bo mela svoje dneve-da ne bo jedla to kaj se skuha, da bom za njo posebaj kuhala, kot za dojenčka..da ne bo pospravla za seboj, kot lahko če je prisiljena v to..ne ljubi se mi špilat diktature in se kregat na njo.. sej pravim-ni zmeraj takšna..ampak ko je, pa morem rečt, da sem totalno razdražena, živčna, ipična...
-
*skokica* - Debatorica
- Na forumu od: 1. 4. 2008
Glede likanja moram tudi jaz svoje dodat. Ne likam. Tako kot kr.ena, tudi jaz ne nosim oblačil, ki bi bila nujno potrebna likanja. Pa še nekaj je - če perilo (lepo!) obesiš takoj ko stroj konča, in potem perilo lepo zložiš, tudi malo ni zmečkano. In tudi moja mami je skoraj nehala likat, samo še bolj delikatne cunje lika. Tašča je pa obsedena s tem, da mora biti vsaka piz***** zlikana, potem pa jamra kakšen kup se ji je nabral. In sem tudi fantu povedala, da če hoče imeti zlikane nogavice, jih bo likal sam. (Pa na srečo ni tako nor.)
-
Picaboo - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 9. 2007
kr.ena napisal/-a:Če njega motijo zmečkane cunje, si jih lahko sam zlika (očitno ga ne motijo).
Očitno ne dojameš mojga posta, zato ne bod tok pametna.
Njemu valda ni vseen, da ma zmečkane cunje, zato si une, ki jih je res treba zlikat (kake srajce in to) zlika sam. Druge cunje, ki pa ne pridejo ravno cele zmečkane ven iz pralnega stroja, pa so ravno tko potrebne likanja pa ubistvu niti ne opazi, da so take, ker je že ceu lajf navajen take nosit. Zmečkane pa so. Če si neki navajen že kot otrok, pol se ti v odrasli dobi bolj težko zdi, da je kako drugače prav. Kot mali fantek si pa verjetno ni sam likal cunj, a ne?! Tko da ja, ostale cunje mu zlikam jaz, če sem pri njem, ker pač ne živiva skupaj, mu to nardim tam in njegova matka non stop skače okol mene takrat pa razlaga kok se to njej ne da delat in vmes tko čist slučajno poturi kako njeno majčko in moževe hlače zraven in je pol vsa hepi, ker ma polikano Tolk o tem kok cunje niso potrebne likanja.
In glede zadnjih dveh stavkov..
40 do 50 let nazaj, ko so ble naše mame mlade punce, so se naučile marsičesa, kar današnja "sodobna ženska" ne zna. Tolk let nazaj je blo marsikaj samoumevno.. nekatere niso ble iber izobražene, so se pa vsekakor naučile gospodinjit. Hm..mogoče je pa tašča postala sodobna high-power feministka?!
- V_Rose_V
- Debatorica
ashi napisal/-a:ne ni high power feministka po moje.. ampak takrat je veljalo da mora zenska vse naredit pa bla bla.. sedaj pa so se časi spremenili. kje piše, da mora zenska samo kuhati pa prati posodo pa peglat?! zakaj pa nebi tega moški naredil?
že res, samo jaz raje vidim, da moj nekaj skuha, posesa, pospravi spalnico, kot pa da mi lika sicer pa ženska, ki hodi zmečkana okol...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov