Abnormalno pasivni starši.

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
miteq
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 28. 11. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a miteq » 18. Feb. 2009 15:41

No, kaj lahko ugotovimo iz napisanega?

Televizija je zlobna.
Cosmopolitánka -e ž (á) naivna in tečna ženska; kokoš : kako je tečna - ta je prava cosmopolitanka; ti si rojena cosmopolitanka, ni ti pomoči; kako je lahko takšna cosmopolitanka dobila tako super moža?

Vir: SSKJ
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 18. Feb. 2009 17:56

miteq napisal/-a:Ko maturiraš, pojdi študirat v nek oddaljen kraj.

Toplo priporočam.

Se strinjam.

Poznam stanje, ki ga imaš doma. So moji precej podobni.
Po letih sekiranja sem ugotovila nekaj, kar me je rešilo muk: starši - naj bodo takšni ali drugačni - imajo pravico, da so kar so. Ne glede na to, da so samodestruktivni. Imajo pravico tudi do tega.
Ti se lahko postaviš na trepalnice, jim plačuješ potovanja, gledališča, pa ni rečeno, da se bodo spremenili. Lahko tudi pucaš 1x na teden, tako kot sem jaz, pa ne bo zaleglo. Boš še vedno edina, ki zares vse prostore spuca. Glede na to, da ne govorite veliko in, da ju pravzaprav ne poznaš obstaja velika verjetnost, da jima nobena tvoja gesta ne bo ustrezala.

Izklopit TV? Brez skrbi, bo v roku 1 dneva popravljena. Ali bo doma že nova. Ne bodo se spremenili iz danes na jutri. Poleg tega zgleda, da jima način življenja, ki ga furata, paše.

Torej poskrbi za svojo rit. Bodi urejena, čista, pospravljena. Taka naj bo tvoja sobica. Ostalo boš s časom vse manj opazla. ;)
Čim maturiraš pa stran študirat! Na izbiro maš LJ, Mb in Kp. Nekaj ti bo že ustrezalo.
Seveda se bo mami pritoževala, da izberi kaj bližjega, da ti tega ni treba, zna bit, da ti bo(sta) tudi grozila... ti se samo ne pusti in pojdi. Priročen izgovor je recimo, da je samo tam, kamor želiš it tvoja smer. Če sta cel dan pred TVjem verjamem, da ne bosta čekirala, če je to čisto res. :)
Imaš, da me vikaš!
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 18. Feb. 2009 19:45

^nekak je to tut pr men..sicr pr men res ni krize, ampk mene to vse moti, moti me da mt dela mau za jest in potem se nemorm brzdat in sm raj pr svojmu ker mi je tle lepš pa še dobr jem, pa tle z veseljm kej postorim, brišem, pometam, sesam, pomiat dam postodo in dam vn..res, nevem zakaj, ampk men je drgje to 100x bolš delat kot pa doma..k se mi je zagabl, da me mot da je pralni stroj star, da je posoda u kurcu, da se mtki vse bč ne da delat, da se hvali k nardi za jest da ni dost še za 10mesčnga otroka..in mi to začne tok razjedat use, da bi vse sam u k***c poslala..pa grem raj k fantu :D tle je Lj, fax, kolegice, kaj čš bolšga! mt pa sam pizdaka in se prtožuje, pa pogreva kosilo do 2 dni, da potem fotr zanč dubu zastrupitev s hrano pa take...sj ni tok hudo kukr se sliš, sam ubistvu je, drgje je tko k treba, sma pr nas doma ne :D mtke morjo rade kuhat pa pospravlat tko pa lepo na lep način te prpraut do dela, moj pa use kar začne govort se u pogovoru dere, tko da ma res še bl use skp mine..se mi ne da več trudt sploh..
a mogoče kera ve zakaj je tko? pač mene ful amlenkosti že zmotjo,črpou sama nimam use zglancan pa lepo urejen..nism lih najbl glede pospravlanja, ampk k sm pa pr svojmu pa z veselm pomagam k vidm da majo že tko drgač lepo pa novo pa nasploh urejen..doma me pa kr mine in sm usa tečna??
Uporabniški avatar
°°°ČeŠnYa°°°
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 23. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a °°°ČeŠnYa°°° » 18. Feb. 2009 20:29

^^ jz te čist štekam.. skor isto pr men doma.. doma sm kr živčna..

chiqqa napisal/-a:pa tle z veseljm kej postorim, brišem, pometam, sesam, pomiat dam postodo in dam vn..res, nevem zakaj, ampk men je drgje to 100x bolš delat kot pa doma.

isto jz.. zato ker vem da če bom pospravla bo tako tud ostalo nekaj časa... če doma pospravim je čez pou ure s5 isto oz. še slabše... ;)

učasih sem se že ustrašla da mam tisto bolezen k Monk :lach: Sam vidm da sem sam živčna zarad takšnih in drugačnih situacij, ko se zdi kot da bi delala Sizifovo delo :/
*roxy*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *roxy* » 19. Feb. 2009 15:35

Predlagam,da ju postaviš v kakšno situacijo,da jima bo nerodn da sta takšna...ko boste npr. kam šli...reč tam na obisku pred ostalimi..."komi sm ju spravla od tv-ja"haha...al pa ko kdo reče:"pridte še kej"...pa reč:"nevem če bo to šlo,ker je to za naša dva veeeeelik manever"!...sej se mogoč zlo hecn čuje :lol:
maffy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a maffy » 20. Feb. 2009 8:58

ja, pomojem je najbolje, da cimprej najdes nacin, da se odselis. Drugac pa tudi jaz mislim, uredi si svoj nacin, koticek, pa naj te starsti prevec ne motijo. Pa se,.. svaka ti cast, da si ti normalna.. :)
Uporabniški avatar
kamis
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 12. 2006
Kraj: ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a kamis » 20. Feb. 2009 10:15

^^ja sam res...

Dobr pr mojmu tud nimajo glih veselja do pospravljanja,ampak se njegova mami usen zmiga.Samo njegov brat je pa poraz,če bi ta enrkat u življenju kej naredu bi se njegova mami najbrž zjokala od sreče.Mislm da odkar jih poznam ni še pospravu svoje sobe amapk mu jo je mami.

Ka r se pa teh staršev tiče,jz bi znorela pr takih.Sam kaj lahko je govort,narest pa najbrž ne morš glih velik.A obiske pa mata kdaj?Jima ni nč nerodn če kdo pride pa vid kakšen je??
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 20. Feb. 2009 11:38

Ko to berem me je kr groza res. In sm še bl hvaležna za mojo mami k je tko aktivna pa k je tud nas "vlekla" s sabo pa čeprov se mi včas k sm bla manjša ni dal recmo v galerije al na kakšen pohod al karkol mi je vseen zdj super.

Kar se tebe tiče ne verjamem, da jih lahko kej spremeniš je pa vseen super, da nisi tega "podedovala" od njiju. Tko, da kot so ostali rekl čimprej se odseli do takrat se pa poskusi čimmanj sekirat in obremenjevat s tem. Sama sicer daleč od tega, da bi imela sterilno doma ampak kr je preveč je pa preveč..pa ko berem tole o hrani strai en teden..bolano.

Tisto, ko je pa ena napisala, da njenemu fantu mama ne lika majc pa dobr ok, sj je najbrz dovolj star, da zna to sam narest.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 20. Feb. 2009 12:46

^mi sploh ne likamo, ne srajc ne nč, pa noben ne hodi zmečkan okol.

Drugače mava pa kr podobn primer, pač tut ti se ne počutš dobr doma, zarad nereda.. moji starši sicer niso pasivni, včasih so bli res ful aktivni, skos kšne plesne, veselice, zdj se je pa umiril, fotr ma svoje hobije pa je skos okol-igra pa nemore bit prmer pa brez dela, s tem ko mat ko pride domov, samo jamra, dere, komi kej skuha (še to za mesečnga otroka ni zadost potem se pa hvali kake menije dela), se flikne na kauč in gleda filme in vse možne babave resničnostne šove, npr. Kmetija-to smo mogl vsi cele dneve poslušat, kar je kdo reku, kake pizdarije so, MA KOGA BRIGA AAA.. Je pa res, da ona v službi more skos bit na voljo, pedenat ljudi, šefa in se ji kr strga pride domou, ker more narest za jest (?)...pa res, karkol dela, al pere, pomiva, skooos pizdaka, in to večinoma name, pa dere se že, ko zagleda posodo k ni zložena v pomivalni stroj--pa halo to je njena naloga, da prec po kosilu da notr, ne pa da je na mizi, dokler seveda JZ tega ne odnesm!!! ker noben drug ne bo, samo drla se bo spet... pa tko ura 9, pa mt že kr spat, mislm lol...fotr še kej ustraja, učas tut dlje če je kej zanimivga, čene pa vsi k dreki ležijo za tv (mt skor skos al pa kej bere pa se prtožuje) in grejo že ob 22h spat, in spet se mt kej pizdi, da ja ne bom dala prat perila, da slučajn se nam šla tuširat takrat itd... ja ja treba počakat cenejšo tarifo pa blablabla - MA FUCK THEM ALL!!!! ugl. use je neki u kurcu, če se mt sprau sesat pa usa žiučna lih tok da ne razbije sesalca pa se pizdi pa kaj more ona delat???

MISLM pr mojmu je mt skos ustrežljiva, prjazna, z veseljem dela, je dobra gospodinja, se ne prtožuje, nben ji ne rabi lupt krompir pa da je skos neki žiučna...pa je pr njih vse lepo tipi topi, pa je lepo aktivna, pa jin iso primarne tiste babave nadaljevanke pa Kmetija pa Sosed sosedu pa nevem še KVA USE??

Sploh nevem kako da jo spremenim, fotr je tut obupu, prav, da ne bo pospraulu namest nje :lol: ker če sama ne vidi pač ne vidi...

Drgač pa na sploh so naši kr dost aktivni, hodjo okol, predstave, zabave, sprehodi, izlete (sam jz še zmer ne grem z njimi, učas mi je blo pa hudo it)... sam se mi zdi da to postopoma manjšata, fotr ma svoje hobije na kere je mt čist alergična, v smislu 'kaj mu je tega treba?' pa vsa napičena če ga ni doma zvečer...in pol fotra zrt njena nevjevolje vse mineva...ona se pa znaša nad mene pa res SKOS pizdi, sploh se ne znava normaln pogovarjat več :(
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 20. Feb. 2009 12:54

Chiqqa oprosti, ampak bolj ko berem tvoje poste, bolj razvajena se mi zdiš. Tud jaz bi pizdakla, če bi moj otrok prišel domov vsako nedeljo, ker si je pač našel nadomestno družino, v kateri mu je vse k riti prinešeno. Zakaj ji pa ti npr. ne pomagaš pri opravilih? Če sem nekje prav prebrala, si napisala, da pri fantovi družini pa rada pomagaš. Halo? Zakaj? Potem pomagaj tudi svoji lastni mami. Že par dni se pizdiš tu, kako je pri vas vse narobe ... Pa mi še zdaj ni jasno, zakaj za vraga tako trpiš doma.
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 19. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a positive vibration » 20. Feb. 2009 12:57

Dobro, to zaj ne morš rečt, da je to primarna naloga mame, da kuha in puče. Mislim, da je prav, da se opravila porazdelijo. Zdaj, če ma zahtevno službo, pa maš ti recimo več časa, če nimaš nekega gadnega faksa, ne rabi nobena od vaju poveličevat opravljenega dela pa si naprej metat, kaj je kira naredla. Pač, če vidiš, da je nekaj razmetano, pospraviš, ne pizdiš se okoli.
Morš pa tud vedet, kolko lahko razberem, da mata tvoja dva mogoče trenutno tudi slab trenutek kot zakonca. Probaj vnašat pozitivno energijo med svoje bližnje, ne jih še dodatno zbit. Sj je včasih ful napor, ampak potrudi se, da boš ti tista svetla točka familije. Enkrat ti bojo hvaležni :)
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 20. Feb. 2009 12:59

sej sm rekla, da me stvari kot take vržejo iz tira, če je nepospravlen, je v razsulu, če ni vse lepo zložen kot treba, da mt zna sam pizdit ne me pa lepo spodbudit k delu..pr fantu se mi zdi smiselno pospravlat, tle pa ne, ker je že tko v kurcu vse, ker še zmer ni to to. In tam ko kaj pospravm, tko ostane, tle je pa soba v razsulu že prec, sam da horda bratovih kolegov pride, pa zasmradijo vse, nasmetijo s piškoti itd...in nima smisla pospravlat, ker bo spet isto.
ma sej pravm, čudna sm :roll:...mogoče pa res pretiravam :lol: :roll: Pač take malenkosti me iztirjo, ker niso take kot bi želela da so (npr. pri fantu).

Nej se navadjo, ludje so tut v internatih po cene tedne pri 16ih,19ih..nima veze... pa dvomm da se starši samo zato tko obnašajo do njih ker pač 'niso doma' pa pridejo po denar ko rabijo.
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *skokica* » 20. Feb. 2009 13:11

Punca, stara si 19 let. Živiš pri starših oz. fantovih starših. Vse pač ne more biti po tvoje. Tudi mene je doma vedno znova zmotilo veliko stvari (malenkosti, ki grenijo vsakdanjost), pa sem pač šla na svoje. Lahko bi ostala doma, prihranila 350 EUR na mesec, pa mi pač več pomenita red in svoboda. Ampak če se greš neko odraslost, potem tudi bodi odrasla.

Kaj pa če se s fantom razideta? A potem bo pa doma dovolj dobro zate? A si boš našla novega fanta z zlato mamico?
Uporabniški avatar
Joanfaca
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 29. 1. 2009
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a Joanfaca » 20. Feb. 2009 13:22

Chiqqa, oprosti, ampak tud men se zdiš razvajena. Jz živim sama z očetom deloholikom. Cele dneve je v delavnici, ko pride gor, pa ne zna drugga kt razmetat. Ne morem ravno rečt, da je pasiven al pa črnogled. Je vedno vesel itd., ampak to ne spremeni dejstva, da je še vedno vse na meni. Pa pač pospravim operem in zlikam, pa je. In se ne pizdim in ne derem kako je nemaren, ker pač vem, da on služi denar v delavni, jaz pa postorim kaj po hiši. Živiva v na pol dokončani bajti. Pol omar še manjka, okolica je v razsulu. Pa mi na pamet ne pride, da bi se kar k fanzu odselila, čeprav sem imela to priložnost. Potrudi se, pa še kaj doma nared. Saj vem. izgleda in najbrž tudi je Sizifovo delo. ampak ti vsaj ne bo mogel nihče očitat, da nisi poskusila. Stisni zobe, ker bo vse samo še težje. Namesto da visiš na forumu, raje doma malo pometi in sama zloži posodo v pomivalni stroj ali korito. Mogoče tudi skuhaj kaj namesto mame. In za božjo voljo ne meči potem tega vsem pd nos, kako si pridna. Boš videla, mama bo boljše volje in ne bo več tako utrujena in čemerna. Mogoče se celo popravijo odnosi v družini. Ni treba veliko truda.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 20. Feb. 2009 13:25

:D ne nimam želje se s fantom razidt ;) ker če bi bi se,potem pa res nevem kaj bi blo.

Ma sej zaklučmo to mojo debato.. sej sm tut sama kriva da je tko.

Priznam, da se mi zdi, da mamico učas mau zatiram.. sm opazila da se je spremenila, včas je bla zmer dobre volje in to, sedaj pa čim mava nesporazum začnem jz s svojim karakterjom in ne popustim potem so pa sami prepiri, ona pa vse bolj zamorjena in tečna.
Bolš da se mau umirim, pa ji žiuce šparam, pa da ne bo bla vesela samo takrat ko ni doma (ker kamorkol gremo je ona največja gofla-v pozitivnem smislu, stalno se smeje, ene vice poka, čist se spremeni -- pol mi pa kej ne sede kar reče, k me tok zmot, da jo z eno besedo zatrem nazaj, in jo kr vidm, da ji rata bad, da jo s tem przadenem :(, sam ona tega potem drugim navzven ne pokaže, men rata pa bad šele pol k pomislm-mene tut take stvari, če me kdo zatre ful psihično načnejo)
Torej, mogoče sva drug drug mau trn v peti hehe pa sam da se zagledava pa že obe mau žični, potem pa se kej sporečeva pa je ogenj :D Potem pa še možno da masta moja dva kšne zakonske probleme, ker tko kukr je sedaj situacija, včasih ni blo, tut nič me ni motil, sama pa še stopnjujem situacijo ker nergam k mi kej ni všeč (ker ne znam bit tih :))

Drgač je pa moja mami fajn, takrat k sva na kul je res zakon it kamrkol z njo, večkrat na kosilo, u shopping, po mestu, na sprehod :D bo treba spet kej tko uvest, ker tko nisva že douh šle nikamor same...pa vem, da bi rabla eno dobro prjatlco in upam da bo nekoč (če še ne) to vidla v men :) k bi rada mela en res dobr odnos z njo, tko kot sva ga mele učasih :D
Pa večkrat pridm u njeno službo po denar/skopirane knjige/jakno iz čistilnce, pa je ona vsa vesela da me vid pa vsa prjazna in tko mila, men je pa kr bad k da jo izkoriščam, ker rečm hvala pa kšno rečeva al pa greva na kosilo, potem pa grem... in me spet ni potem pa spet ista zgodba... res je tole mau čudn...ubistvu res velik zame nardi, jz ji pa ne vračam u tolikšni meri nazaj :( :( In vem, da to ni prou, tut nism taka oseba, amapk nevem, tok sm navajena nanjo da vem da ji lohka rečem karkoli itd.... in izpadem grda :( pa tega nočem...

Zdej pa ni več kej za debatirat..ste mi dost povedale/pomagale/delile mnenja itd.
HVALA!

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov