Abnormalno pasivni starši.

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 8. 2005
Kraj: Koper

Neprebrana objavaNapisal/-a trapa » 23. Feb. 2009 13:23

Pa ve res vidite to zmečkanost?

Jaz ene stvari ne likam. Še srajčke mam z elastanom in jih ni potrebno likat. Če kaj likam, so to fotrove strajce. Enkrat na pol leta.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 23. Feb. 2009 13:23

Zanimivo - ko sem bila jaz majhna, je moja mama vse likala in tudi jaz sem se naučila. Še čisto majhna sem likala kuhinjske cunje, robce, ... take lažje stvari.
In čeprav bi bilo logično, da sem tako navajena, danes ne likam. Še celo moja mama je na stara leta spoznala, da posteljnine in kuhinjskih krp res ni potrebno likat. :wink:

Feminizem gor ali dol - ne razumem zgražanja, če neka ženska ne lika oblačil svojega moža ali sina ... jaz si dvakrat letno zlikam kake hlače ali oblekico (in vmes obžalujem nakup take cunje) in to tik preden stvar oblečem. Moj ne nosi srajc in klasičnih hlač, če pa bi jih, sklepam, da bi si jih zlikal sam. Ali pa si našel drugačno žensko kot sem jaz. :wink: (čeprav dvomim - pri njih doma lika oče, tako da njemu očitno ni samoumevno pričakovati takih uslug od žensk).

Bistvo pa je - kot vedno - da se najdejo ljudje, ki si ustrezajo. Staršev si res ne moreš izbirati, partnerja pa lahko. In fino je, če imata oba iste kriterije o tem, koliko mora biti pospravljeno, zlikano, kdaj in kaj skuhati in seveda - kdo bo to naredil. Potem laufa vse čisto samoumevno ...
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 23. Feb. 2009 13:30

Pa - seveda - zakaj se sploh vključujem v to debato:
Nič ni narobe, če ženska lika, kuha, pere, pospravlja ... če paru tako odgovarja, je to čisto v redu.
Ampak prav tako ni nič narobe, če tega ne počne. To hočem povedati.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Picaboo
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Picaboo » 23. Feb. 2009 14:15

Če so cunje zmečkane, jih likam. Če niso zmečkane, jih ne likam. Čisto preprosto. In nisem govorila o kuhinjskih krpah. Jih tudi jaz ne likam. Ravno tko ne robcev, posteljnine, brisač, spodnjih hlač...in bognedaj nogavic :roll: In če bi ble hlače in majice, ki jih pobiram iz stojala za perilo, brez gub, svojega dragocenega časa sigurno ne bi zapravljala za furanje peglezna.
Moje "zgražanje" da ne lika cunj nima smisla v tem, da pač ne lika cunj in se mi zdi to oh in sploh nesprejemljivo ampak v tem, da jih ne lika zato, ker se ji ne da. In je blo napisano v sklopu številnih drugih stvari, ki se ji jih tudi ne da. Pač se navezuje na glavno temo.
In hvalabogu moj fant dosti teh stvari opazi in mi je že neštetokrat rekel, da je vesel, da sem jaz drugačna od njegove matke in dam nekaj na urejenost in čistočo. In sam pravi, da je njegova mama gnila za pospravljane, oz. za večino gospodinjskih opravil, da foter nardi bombo iz vsega česar se dotakne (če se že premakne iz kavča) in da komi čaka, da bova mela neki svojega, da bo saj urejeno tko kot je treba. Tko, da sigurno nisem jaz nek zlikanecunjefreak, ampak gre za neke osnovne stvari (beri prvi odstavek).
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 23. Feb. 2009 15:51

Picaboo napisal/-a:40 do 50 let nazaj, ko so ble naše mame mlade punce, so se naučile marsičesa, kar današnja "sodobna ženska" ne zna. Tolk let nazaj je blo marsikaj samoumevno.. nekatere niso ble iber izobražene, so se pa vsekakor naučile gospodinjit. Hm..mogoče je pa tašča postala sodobna high-power feministka?! :lol:

Samo zato, ker ene ne bomo smisla svojega življenja iskale v tem, da bo mož v brezhibno zlikanih hlačah v miru bral časopis, medtem ko mu bo na mizo prinešen zajtrk, še ni treba sklepat, da likat in toasta delat ne znamo.
Toliko let nazaj je bilo marsikaj samoumevno ja, med drugim tudi to, da žena podpira 3 vogale in nosi polno odgovornost za prehrano in higieno cele družine.

Kar hočem povedat je, da je neumno, da kriviš fantovo mamo za njegove zmečkane cunje. Kao ga ona ni navadila na to, da morajo biti majice zlikane... A tip živi v džungli in je mama njegov edini stik z družbo?

Vsak od nas počne ogromno stvari, ki se jih ni naučil od staršev, že zato ne, ker se norme in standardi s časom spreminjajo.
Po tvoji logiki bi vse hodile naokrog s kosmatimi nogami, ker obstaja nek generacijski preskok, starejše ženske si nog ne brijejo, od kje smo se tega potem naučile mlajše, če nam pa ni povedala mama?
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 23. Feb. 2009 17:08

Picaboo napisal/-a:
*QueenBitch* napisal/-a:Tisto, ko je pa ena napisala, da njenemu fantu mama ne lika majc pa dobr ok, sj je najbrz dovolj star, da zna to sam narest.

Ta ena sem jaz :wink:
Pa ni point v tem, da njemu ne lika majc, ampak ona ne lika NOBENEGA perila, ne svojega, ne moževega, nobenega. Pač se ji ne da likat. Rajš hodi okoli z zmečkanimi cunjami na sebi kot, da bi vzela peglezen v roke. Pa zanjo mi ubistvu dol visi, ko pa vidim mojga z unimi majcami in hlačami mi pa ni usen. Ja ok, zdej je res že dost star, ampak ko je bil otrok je blo isto. Očitno je od malega navajen tega, sej se tud od nikjer ni mogel naučit drugače. Pri matki že ne. :roll:

mi NE peglamo, nihče ne hod okol zmečkan!!!! res nevem kaj eni delajo z oblekami da so zmečkane?? mogoče sušiln stroj? mi lepo razobesmo na obešalnike, se posuši IN JE RAVNO!! in ja, mt ne lika nobenmu.

Jz pa mislim, da je dost odvisno od tega kako naučijo starši otroka že od malega na čistočo

mene so starši od malga tko učil pa navajal, pa mam doma svoje stvari čist bomba-pa se tko najbolj znajdem. če pospravm, bo čez tedn dni isto ker skos kej iščm,prekladam,brskam, se ''selm'' k tipu.. pač si nism ucepla v glavo...amapk vem pa kje je meja :D

In, ne, ne hodim zmečkana okrog, ampak imam take cunje, ki za moje kriterije ne zahtevajo likanja (nič bluzic, kostimčkov, hlač na rob).
In sploh mi ni jasno, zakaj bi bila ženska kriva, da njen mož in sin nimata zlikanih cunj Confused A piše slučajno v ustavi, da je to njeno delo?

:zustimm: agree!

Glede likanja moram tudi jaz svoje dodat. tongue Ne likam. biggrin Tako kot kr.ena, tudi jaz ne nosim oblačil, ki bi bila nujno potrebna likanja. Pa še nekaj je - če perilo (lepo!) obesiš takoj ko stroj konča, in potem perilo lepo zložiš, tudi malo ni zmečkano. In tudi moja mami je skoraj nehala likat, samo še bolj delikatne cunje lika.

točn tak, kot sm rekla: na obešalnik pa se posuši lepo ravno, brez likanja!

ne ni high power feministka po moje.. ampak takrat je veljalo da mora zenska vse naredit pa bla bla.. sedaj pa so se časi spremenili. kje piše, da mora zenska samo kuhati pa prati posodo pa peglat?! zakaj pa nebi tega moški naredil?

naša mt je power fiministka, s tem da od fanta je pa una taprava gospodinja-pa ji ni nč težko,tko zgleda da vse dela z veseljem in voljo :D

Jaz ene stvari ne likam.

:D najbl smešn je tist, likajo še robce pa posteljnine-to je naša babi včas, pa je ne vidm nč več likat, pa nima niti ene stvari zmečkane, tko kot ne mi k pa nikol nismo likal! Tko da, če bi vsi lepo vse posušil,neb nč rabl likat--jz še svojih srajc ne,pa niti ena ni zmečkana, ker gre vse lepo po telesu. basta.
Zadnjič spremenil chiqqa, dne 23. Feb. 2009 17:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Picaboo
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Picaboo » 23. Feb. 2009 17:09

@jullia_: Ti si pa mal pomešala stvari.
Jaz sem rekla, da včasih ženske niso ble tok izobražene, so se pa sigurno naučile gospodinjit. Vsaj večinoma. Pač tako je blo včasih. Pa tud če je žena podpirala nevemkoliko vogalov. S tem ne pravim, da današnje izobražene ženske nič ne znajo, kar si ti zdej ven potegnila iz tega in še ostale stavke o smislu življenja v zlikanih hlačah, ki nimajo popolnoma nobene veze s pointom, ki ga hočem povedat. Prirejaš zadevo :wink:
Če bi prebrala moj naslednji post in videla tisto kar hočem povedat in ne tisto kar sama hočeš, pol bi tud kej druzga iz tega potegnila in ne sam to, da krivim mamo za njegove zmečkane cunje. Ampak še enkrat se mi ne da razlagat. Moja tašča je pač našla smisel življenja v celodnevnem in vsakodnevnem sedenju na kavču. Vse kar je več od tega "se ji ne da". In to je glavni problem, ki sem ga hotla predstavt, ker je pač avtorica teme začela v tej smeri, tisto o zlikanih cunjah sem dala samo kot enega izmed primerov, na katerega ste se ve zdej tko zagriženo obesle in zašle s teme :wink:
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 23. Feb. 2009 19:08

no, js mam težavo, da je glih obratno. moja dva se ne znata vsedet za 5min. skos neki delata; al pospravlata, al popravlata, al postavlata. ko res več čist in čist nč ni, bo šla mami okne pomivat, sam da bo spet cel dan neki delala. js pa sem seveda čist kontra. mislim, da bi se moglo posesat 1X na par tednov, ko dejansko lahko vidiš, da smet posesaš, ne pa da vsak drug dan vlečemo sesalc pa čistih tleh; pa tut ko bi blo treba posesat, bom raj cel dan prelagala pa uživala pa potem sesala 1teden kasnej :D edino glede likanja se sicer strinjam z mami, da je majce treba likat in js se bedno počutim v ne-ravni majci (js nevem, kakšne čudeže vi delate, ampak ko mi operemo in lepo obesmo, to še vedno ni tko lepo ravno, kot če še zlikamo... razen kašni puloverji).

in kaj nej storim? velik let sem poskušala narest revolucijo, ampak nima smisla... nekateri mamo pač smolo, da smo glede določenih stvari čisto nasprotje, ampak vrjemi, da se ti starši ne bodo pustili komandirat - ne boš jih spreobrnla, če jih do zdej nisi... vrjamem, da ti je bedno, lahko se poskušas pomenit z njimi ampak dvomim da bo pomagalo. počaki še 1 leto oz. 2, kolk maš pač še do študija, potem greš pa itak na "svoje"! :)
Make music, not war
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 23. Feb. 2009 19:12

hehehe a ni to fajn, skos neki delajo :D jz sm čist tko k ti,enkrt na par mescou je dost LOL aveš k nemorš več dihat k tok prahu (joke) :D

probi enkrt, karkoli, hlače se itk po nogah čist nategnejo, pa majce tut..nevem naše zgledajo ravne k se posušijo,mogoče vijugaste ampk k oblečš je to čist po teles..probi ;) tut srajčke ;) probi enkrt pa boš vidla
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 23. Feb. 2009 19:17

chiqqa napisal/-a:hehehe a ni to fajn, skos neki delajo :D

ne, zato kr v vsako delovno akcijo vklučjo še mene! :D "vsi neki delamo Mju, prid, le prid. ja kok ne veš, kaj bi delala?! dej mal okol poglej! PA KOK NČ NE VIDIŠ? no dej, le vzam mal metlo v roke pa pomet okol hiše, pa tamle se je plevel ob pločniku razrastla, pa lahk tut mal pograbiš, pa dej pol še tepihe na hitr step, to si vse 15min konc." ja, če sm suprmen :P

chiqqa napisal/-a:jz sm čist tko k ti,enkrt na par mescou je dost LOL aveš k nemorš več dihat k tok prahu (joke)

ddd! točno tko, al pa ko ne vidiš več tepiha an :P

chiqqa napisal/-a:probi enkrt, karkoli, hlače se itk po nogah čist nategnejo, pa majce tut..nevem naše zgledajo ravne k se posušijo,mogoče vijugaste ampk k oblečš je to čist po teles..probi, tut srajčke. probi enkrt pa boš vidla

oki, naslednji poskus :)
Make music, not war
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 23. Feb. 2009 19:21

haha xD hudo! sm misnla da sm edina :D

ja sej to k te hočjo uklučt notr, nč ne delaš blabla..plevel, hehe a to pa mami nč sprot ne puli vn ajajaj to je pa pozablaaa tititit mami :P (joke) ;)

to ti ap res rečm, jz še pulovčrkov s kapuco nimam zmečkanih, al pa srajčk, res zgledajo tko k da so zlikane zmer (na men) :)
Uporabniški avatar
GoldenEye
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a GoldenEye » 23. Feb. 2009 22:31

Pri nas se tud non stop neki dela... tud sama delam vse z veseljem, k sm tko vzgojena. No, pri mojmu je pa ravno obratno. Nimajo nikol nobenga dela :roll: Men gre pa na živce, če človk non stop sam kavč pegla in nič ne počne.

Mal me skrbi, da nau tud moj tak kdaj ratu. Opažam, da ga morm za kake stvari res zlo priganjat, ker odlaša pa odlaga... Jst sm navajena, da zadevo čim prej opravm pa dalje, on pa ne.

A mislete, da lahk "pojerba" to navado, k jo majo doma? Sej načeloma je priden, se trudi, pomaga, če ga kej rabm... sam določene stvari pa... groza. Sploh nima motivacije. Kako ga naj pripravm do tega, da bo dal kej več od sebe (govorim le o določenih stvareh)? A je boljš, da ga priganjam, mu težim itd., al kar pustim vse skupaj pa naj dela kot mu paše (čeprov men to ni všeč spljoh)?
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a chiqqa » 24. Feb. 2009 0:01

on je tko kot jz. jz sm že tko in tko trmasta, doma so mi hotl kej tazga privzgojit (navade da mam skos pospraulen, urejeno sobo, cunje pošlihtane itd.).. pa me niso mogl spreobrnt. Tko da ti želim ful sreče ;) Jz sm se sicr mau popravla, usaj pr njemu ful bl pazm (to tut sam vidš da ni lih prjetn da je v mejhni bombi soba zrt tebe-u tem primeru mene) tko da se kr sama kej spravm delat :D pa mam dost za par dni hehe
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ~NIA~ » 24. Feb. 2009 0:10

:roll:
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 7:54, skupaj popravljeno 1 krat.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *QueenBitch* » 24. Feb. 2009 9:13

*skokica* napisal/-a:Glede likanja moram tudi jaz svoje dodat. :P Ne likam. :D Tako kot kr.ena, tudi jaz ne nosim oblačil, ki bi bila nujno potrebna likanja. Pa še nekaj je - če perilo (lepo!) obesiš takoj ko stroj konča, in potem perilo lepo zložiš, tudi malo ni zmečkano. In tudi moja mami je skoraj nehala likat, samo še bolj delikatne cunje lika. Tašča je pa obsedena s tem, da mora biti vsaka piz***** zlikana, potem pa jamra kakšen kup se ji je nabral. In sem tudi fantu povedala, da če hoče imeti zlikane nogavice, jih bo likal sam. :lol: (Pa na srečo ni tako nor.)

No sj jaz tud večino stvari ne likam, pa znam prov dobr likat od doma kjer smo res večino stvari likal. Jaz pa pač lepo zložim, obesim in je. Likam redke stvari kot je kakšna srajca pa tko.

Moj point je pa pač bil (v prejšnjem postu), da pač bi se fant lohk že naučil likat če bi hotu..ampak ok razumem, da se ni imel od kje pa to ampakbolj bi me skrbelo, če ne bo potem tud on na stara leta fikus (kot se je ena izrazla).
Drgač ga pa ni boljšga kot bit samostojen..maš lohk pospravljen al pa totaln nered, kokr pač hočeš in če hočeš met pospravljen, pospraviš sam.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov