a v življenju obžalujete kaj?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 8. 3. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tammy_De » 08. Apr. 2012 14:22

Ne obžalujem čisto nič, ampak to ne pomeni, da nisem še naredila napake - pomoje sem jih kar precej naredila in kar nekaj napačnih odločitev; ampak vseeno mislim, da če jih ne bi, ne bi bila taka kot sem zdaj - zato tudi ne obžalujem nobene.
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 5. 2010
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a White_Widow » 08. Apr. 2012 15:32

^^ si mi vzela besede z jezika :zustimm:
Logitech
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 28. 12. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Logitech » 08. Apr. 2012 17:33

pika.poka napisal/-a:Samo ko pomislim, mi je žal, da nisem imela še malo tistih mladostniških žurk, zafrkancij, pa malo kakega neresnega flirta s kom itd.

Samo ko pomislim, ne bom nikoli mogla obujat spomine na kake dogodivščine kot moji drugi prijatelji, ki jih poznam. In sem sigurna, da mi bo to v življenju še manjkalo :)
sem bila vedno preveč pridna, nikoli ga žurala, nikoli naredila kakšno piz...... :) ko folk obuja spomine na skupne žurkice, se jaz spomnim, da sem takrat delala ali pa se učila doma, medtem ko so se oni noro zabavali in ne bodo teh dogodkov nikoli pozabli.

Vse to so zate kriteriji, če si ali nisi izkoristila najstniška leta?
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 12. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Tearjerker » 08. Apr. 2012 18:03

No ja ko takle berem te poste, si mislim da imam kr srečo, ker nekih omembe večjih obžalovanj nimam. Če zdaj nisem lih kupla neke stvari ki mi je bila všeč in je bila čez teden dni razprodana al pa mega tovsterja, ki ga lahko uporabljaš tud za košenje trave na 30% off čez teden, ni to zdaj neki kar bi obžalovala. Pač tuff luck bi rekel moj kolega Bine (zadnji bi bil na spelling bee contestu, pa prvi po modrosti), valda da mi je za trenutek mal hudo za tisti evro, dva, tri.... ampak nič hujšega da bi vodilo v svetobolje. Imam pač nekak to ''srečo'' da stavek ''priložnost zamujena ne vrne se nobena'' pri meni ne pali, sem imela že parkrat priliko popravit/spremenit svoje življenjske odločitve na popravnem izpitu oziroma vzet stvari v svoje roke, tako da obžalovanj da nečesa nisem storila, nimam. Če ga pa kdaj pobiskam si pa to zapomnim in ga naslednjič v enaki/podobni situaciji (vsaj probam da ga) ne pobiksam več.

Imamo pa verjetno tud različne poglede na to kaj obžalovanje je; zame je obžalovanje nekaj, kar te preganja, te tolče po vesti dlje časa, mesece, morda celo leta in dekade in zavzema velik del mišljenja v smislu ''kaj pa če....''. Sama pa nimam te navade (kar pa še ne pomeni da pri 60tih ne bom ničesar obžalovala).
sxe
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a sxe » 08. Apr. 2012 19:48

- Obžalujem, da nisem že pred polnoletnostjo začel po svoje živeti svoje življenje in sem se pustil voditi raznim predstavam drugih o svojem življenju.

- Obžalujem, da nisem prepoznal stiske svojega najboljšega prijatelja, s katerim sva bla kot brata, ko se je iz Ljubljane odselil nazaj domov in se ubil.

- Obžalujem, da nisem šel študirati kaj takšnega, kjer bi bi se resnično naučil narediti kaj koristnega zase in za druge. Obžalujem, da se nisem naučil tekoče govoriti nemško.

- Obžalujem, da nisem znal svoje jeze na cel svet izraziti na drug način, kot z ekstremizmom najbolj nevarne vrste v katerega sem potegnil še cel kup drugih. V bistvu sem lahko samo srečen, da se je vse skupaj končalo kot se je, ker se za marsikoga ni.

Drugače pa sem hvaležen za vse preizkušnje v življenju, ker so me izklesale.
PLUS ULTRA
Uporabniški avatar
leeloo13
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 9. 2008
Kraj: Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a leeloo13 » 09. Apr. 2012 10:37

+Ne obžalujem stvari, ki sem jih naredila,ker sem jih vedno poskusila narediti tako,da se je na koncu vse ok izšlo.
+Obžalujem pa, ker sem zamudila veliko lepih priložnosti zaradi svojega neumnega načina razmišljanja o svojih kg.
-Žal mi je, da nimam samozavesti in je ne znam pridobiti.Da se ne znam imeti rada.Ogromno ljudi mi pravi, da sem luštna in lepa kljub kg, in da sem karakterno 1A.
-Obžalujem, da je moj način razmišljanja oz.doživljanje stvari takšen, da si rečem, ko shujšam, grem pa na bungee, se tetovirat,se potapljat,... ampak seveda nikoli ne grem.
-Obžalujem, da nisem začela na stran dajati denarja že pred leti, že takrat ko sem delala preko ŠS in bi danes imela veliko več
Malo se nasmej, pa bo vse okej
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 09. Apr. 2012 11:10

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 10:49, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
leeloo13
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 9. 2008
Kraj: Dolenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a leeloo13 » 09. Apr. 2012 12:05

Bravo sirova :) Čisto prav si mi napisala ;) Sej teh problemov nisem imela samo, ko sem imela preveč kg, ampak tudi ko sem jih imela ravno prav.Gre pač zato, da moram uredit svojo glavo.
Drugač pa hvala, vsaka brca prav pride :)
Malo se nasmej, pa bo vse okej
Uporabniški avatar
pika.poka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a pika.poka » 09. Apr. 2012 21:28

Led Zeppelin napisal/-a:^^ stara si 22 let, nisi stara mama, danes imaš šanso da podoživiš nekaj iz mladosti.

Kdo pa pravi da ne moreš biti brezskrbna, vesela in začutiš duh svobode + če imaš zraven še fanta ki ga imaš rada potem ne more biti slabo.

Ne moreš spremeniti preteklosti, lahko pa spremeniš prihodnost.

sov veri simpl.

Lepo si to napisal, hvala :)
veš kako je...človek vedno želi tisto kar ne more imet. Na momente si s svojim lajfom ful zadovoljen, na momente pa bi rad kaj drugega...
itak nikoli ni prav, hehe :)
Uporabniški avatar
pika.poka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a pika.poka » 09. Apr. 2012 21:33

Logitech napisal/-a:
pika.poka napisal/-a:Samo ko pomislim, mi je žal, da nisem imela še malo tistih mladostniških žurk, zafrkancij, pa malo kakega neresnega flirta s kom itd.

Samo ko pomislim, ne bom nikoli mogla obujat spomine na kake dogodivščine kot moji drugi prijatelji, ki jih poznam. In sem sigurna, da mi bo to v življenju še manjkalo :)
sem bila vedno preveč pridna, nikoli ga žurala, nikoli naredila kakšno piz...... :) ko folk obuja spomine na skupne žurkice, se jaz spomnim, da sem takrat delala ali pa se učila doma, medtem ko so se oni noro zabavali in ne bodo teh dogodkov nikoli pozabli.

Vse to so zate kriteriji, če si ali nisi izkoristila najstniška leta?

lej...najstniških let nisem v nobenem primeru izkoristila. Ker sem bila vedno doma. lahko naštejem žurke v vseh najstniških letih na prste obeh rok, in še to so bili rojstni dnevi, nikoli da bi šla v soboto ven. Sem bila preveč "pridna" in nisem hotla nikoli nikamor, niti ni bil problem v tem, da ne bi imela družbe, ker je družba vedno bila, samo meni se je zdelo vedno brezveze kam hodit, ker bom itak drugič, in če zdaj grem bom celo nedeljo skisana, a se mam še za učit in kaj delat....to je bilo tisto kar sem razmišljala čez celo srednjo šolo. In tako sem prišla do konca srednje šole in ugotovila, da nikoli nisem nikjer bila, niti na maturantskem izletu ali plesu, če smo že pri tem. Takrat smo imeli še ene težave v družini, ker sta se starša ločevala in nisem hotela vsem delat takega velikega finančnega zalogaja, pa sem raje odpovedala ta "luksuz" :)
pa mi reci če sem izkoristila najtniška leta ali ne? :D
Uporabniški avatar
pika.poka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a pika.poka » 09. Apr. 2012 21:36

Tammy_De napisal/-a:Ne obžalujem čisto nič, ampak to ne pomeni, da nisem še naredila napake - pomoje sem jih kar precej naredila in kar nekaj napačnih odločitev; ampak vseeno mislim, da če jih ne bi, ne bi bila taka kot sem zdaj - zato tudi ne obžalujem nobene.

lajkam! :)
čisto vsaka stvar, ki jo naredimo prav ali narobe (čeprav, če mene vprašaš mislim, da tudi če se ti zdi nekaj narobe, se tudi morda motiš, ker se vsaka stvar zgodi z razlogom) nas oblikuje v osebe kakršne smo zdaj. Z izkušnjami rasteš in delaš na sebi.
Uporabniški avatar
DoeJane
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 8. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a DoeJane » 09. Apr. 2012 22:30

obzalujem nicesar.. bi pa marsikaj spremenila..
to, kar se je zgodilo, jemljem kot solo za naprej.. in upam, da ne ponovim kaksne napake.. zaenkrat mi dobro uspeva.. :)
what goes around, comes around
Uporabniški avatar
Rollin #3
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 6. 2011
Kraj: Izola

Neprebrana objavaNapisal/-a Rollin #3 » 10. Apr. 2012 0:10

ma jaz ne obžalujem. se mi zdi tudi brezveze za nazaj razmišljat. ne moreš živet od spominov, je škoda da te lovijo.
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 10. Apr. 2012 7:08

Meni je hecno, kako nekateri obžalujete nekaj tako nesmiselnega kot je učenje tujega jezika. Pa saj se še vedno lahko naučite, še pri 50 ni prepozno, ker za takšne stvari nikoli ne odpelje vlak. Meni je nekako bolj logično, da se obžaluje stvari, ki so se zgodile po vaši zaslugi in tega ne morete spremeniti, ker vas to zasleduje. Ali pa recimo da izpustiš kakšno življenjsko priložnost, ker je ne prepoznaš kot take oz. se ti tisti čas ne zdi primeren, se v tistem trenutku prestrašiš ipd.

Jaz recimo nekaj obžalujem samo, ko se slučajno spomnim na tisto, kot me je na kakšno stvar spomnila ta tema, me pa nič ne mori in razžira, tako da z obžalovanjem nimam kakšnih pogostejših opravkov. Dobro je kdaj razmisliti o tem, se pogovoriti sam s sabo ali s kom bližnjim, potem pa pozabiti na to in se fokusirati na sedanjost ter prihodnost. Je bolj koristno - preverjeno. :wink:
Uporabniški avatar
DangerRoss
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a DangerRoss » 10. Apr. 2012 11:58

jaz pa kar razumem piko.poko, ker je pri meni podobno. ven sem sicer čist dost hodila, mi je pa žal za fanta, da sem ga že zdaj spoznala... oziroma ne, bolj mi je žal da nisem bla že s katerim prej :P gre se za to, da bi lahko ta bil "the one" in mi je mal bedno, če pomislim, da bi bil on edini s komer se bom dajala dol :P tko..nič ni za primerjat, ne vem a bi blo lahko bolš.. verjetno če bi dala kakšnega že prej skozi, ne bi mela zdaj tega v mislih.
tko, da mi je žal, ker nisem prej seksala :D

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]