a v življenju obžalujete kaj?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 10. Apr. 2012 12:33

Ko nekdo razmišlja o tem v zvezi, je bolj malo možnosti, da bo preživela. Če že zdaj razmišljate o tem, zakaj niste dale še koga skozi, kaj bo šele takrat, ko boste spoznale nekoga, ki vam bo spodnesel tla pod nogami in vas zmedel bolj kot fant. Zaradi takšnih neizživetih stvari razpade precej zvez in potem se jim tam malo pred 30. zmeša, ker želijo vse to še nadoknaditi.
Uporabniški avatar
Vincent
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 3. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Vincent » 10. Apr. 2012 23:02

V življenju obžalujejo samo kristjani. Ker verjamejo, da so omadeževani z izvirnim grehom.

Js ne obžalujem ničesar. Za zgled mam pa komad Edith Piaf - Non je ne regrette rien. <3
Kofe
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2011
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Kofe » 11. Apr. 2012 8:20

Vincent napisal/-a:V življenju obžalujejo samo kristjani. Ker verjamejo, da so omadeževani z izvirnim grehom.

Js ne obžalujem ničesar. Za zgled mam pa komad Edith Piaf - Non je ne regrette rien. <3

Kaka bedarija. Sam sem kristjan in ne poznam drugega kristjana, ki bi zato celo življenje žaloval, ker je omadeževan z izvirnim grehom. Phaaa za crknit!

Sicer pa vsakdo nekaj obžaluje, če ne zavestno pa podzavestno.
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 11. Apr. 2012 10:15

^^se strinjam, bedarija - ampak jz gledam iz druge smeri, nisem nobene vere, pa obžalujem neki (nikakor ne zarad nekih "grehov").

Tamala_mrha napisal/-a:Meni je nekako bolj logično, da se obžaluje stvari, ki so se zgodile po vaši zaslugi in tega ne morete spremeniti, ker vas to zasleduje. Ali pa recimo da izpustiš kakšno življenjsko priložnost, ker je ne prepoznaš kot take oz. se ti tisti čas ne zdi primeren, se v tistem trenutku prestrašiš ipd.
Fanfare, prosim, strinjam se s Tamalo_mrho. :P
Ampak o jezikih še to: res je, ni nikoli prepozno, ampak na račun pomankljivega znanja zdej zamujajo določene priložnosti - iz tega potem izhaja tisto obžalovanje neznanja jezika/-ov.

DangerRoss napisal/-a:tko..nič ni za primerjat, ne vem a bi blo lahko bolš..
Hm. Bedno. Edino pomembno vprašanje (oz. odgovor) se mi zdi, če ti je dovolj dobro to kar zdej doživljaš - brezveze karkoli (želet) primerjat.

@pika.poka, ne seri :P (no ja, škoda sicer, da si kar nekaj lepih zadev zamudila zarad družinskih razmer), ampak zgodnja/srednja 20-ta so pa po moje najbolša leta! :D Sej lahko zdej "nadoknadiš" zamujeno, se nažuraš, ušpičiš kej ..v družbi fanta ali pa tudi ne (ne vem zakaj se ne bi moglo žurat/počet določenih zadev, ko si v zvezi (razen sexat še s kom, če ni tako domenjeno)).
Uporabniški avatar
Vincent
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Vincent » 11. Apr. 2012 20:56

Kofe napisal/-a:Kaka bedarija. Sam sem kristjan in ne poznam drugega kristjana, ki bi zato celo življenje žaloval, ker je omadeževan z izvirnim grehom. Phaaa za crknit!

Seveda, ker vse, ki poznaš obžalujejo le podzavestno. Sicer pa hočem rečt, da je krivda ena izmed ključnih lastnosti vere, ki gradi medrugim na grehu - in to se začne že pri otroku. Tolikšno krivdo je poznal samo še Ivan Cankar. :D
Uporabniški avatar
Stina3
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 9. 2. 2012

Neprebrana objavaNapisal/-a Stina3 » 11. Apr. 2012 21:24

Vincent napisal/-a:
Kofe napisal/-a:Kaka bedarija. Sam sem kristjan in ne poznam drugega kristjana, ki bi zato celo življenje žaloval, ker je omadeževan z izvirnim grehom. Phaaa za crknit!

Seveda, ker vse, ki poznaš obžalujejo le podzavestno. Sicer pa hočem rečt, da je krivda ena izmed ključnih lastnosti vere, ki gradi medrugim na grehu - in to se začne že pri otroku. Tolikšno krivdo je poznal samo še Ivan Cankar. :D

lolwut? Kristjani se s krstom ocistijo izvirnega greha, tako da res ne vidim smisla v tej "krivdi", niti ne poznam nikogar, ki bi se s tem kakorkoli obremenjeval.

Da pa ne bom OT... Obzalujem, da nisem sla s svojo mamo v bolnico, ko je zbolela za tumorjem na mozganih. Prejsnji dan sem bila dolgo zunaj in ko je sla na pregled, da bi izvedela, kaj je z njo narobe, sem bila prelena, da bi se zbudila in sem z njo poslala sosedo. Stvari so se iztekle ok, ampak tega si nekako ne morem oprostiti.
Uporabniški avatar
Vincent
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Vincent » 11. Apr. 2012 21:55

Stina3 napisal/-a:lolwut? Kristjani se s krstom ocistijo izvirnega greha, tako da res ne vidim smisla v tej "krivdi", niti ne poznam nikogar, ki bi se s tem kakorkoli obremenjeval.

Če ne bi bila krivda ključni del, potem bi lahko spoved kr lepo ukinil. A?! Ker tud ko izvirni greh kao enkrat izgine, grehi in obžalovanja kr znova in znova rastejo pa se resetirajo ...

Lahko, da mam za vse tukile ful nabutano samozavest, ampak js ničesar ne obžalujem. Ker zaupam vase in vse kar nardim, se trudim nardit po svojih najboljših merilih. Pa tud če mi kdaj kej ne uspe, se ne "kesam"/ "obžalujem" / "se kaznujem" - ampak si rečem, da je blo pa za kej druzga tole vredu. Pač stvari pr men niso samo plusi al pa samo minusi. Ampak so oboje.
Uporabniški avatar
DangerRoss
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 9. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a DangerRoss » 11. Apr. 2012 22:18

purple_rain napisal/-a:
DangerRoss napisal/-a:tko..nič ni za primerjat, ne vem a bi blo lahko bolš..
Hm. Bedno. Edino pomembno vprašanje (oz. odgovor) se mi zdi, če ti je dovolj dobro to kar zdej doživljaš - brezveze karkoli (želet) primerjat.

je vsakič boljš :P
pa ni tko, da bi zdaj po cele dneve sanjarila o tem, kako bi bila z drugimi, sploh ne.. pa ne bi zapravila tega, kar imava s fantom, zato da bi probala kaj drugega, da lahko primerjam, no way (nanaša se na post od tamale mrhe).
Kofe
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2011
Kraj: ...

Neprebrana objavaNapisal/-a Kofe » 11. Apr. 2012 23:02

Vincent napisal/-a:
Stina3 napisal/-a:lolwut? Kristjani se s krstom ocistijo izvirnega greha, tako da res ne vidim smisla v tej "krivdi", niti ne poznam nikogar, ki bi se s tem kakorkoli obremenjeval.

Če ne bi bila krivda ključni del, potem bi lahko spoved kr lepo ukinil. A?! Ker tud ko izvirni greh kao enkrat izgine, grehi in obžalovanja kr znova in znova rastejo pa se resetirajo ...

Lahko, da mam za vse tukile ful nabutano samozavest, ampak js ničesar ne obžalujem. Ker zaupam vase in vse kar nardim, se trudim nardit po svojih najboljših merilih. Pa tud če mi kdaj kej ne uspe, se ne "kesam"/ "obžalujem" / "se kaznujem" - ampak si rečem, da je blo pa za kej druzga tole vredu. Pač stvari pr men niso samo plusi al pa samo minusi. Ampak so oboje.

Ja in kaj ima tle vera zraven bebec? Kašne eni strelajo ven...
Uporabniški avatar
Tamara stylish
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 10. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamara stylish » 12. Apr. 2012 13:17

Ničesar ne obžalujem, vendar pa, če bi bila še enkrat v srednji šoli, ne bi imela fanta :)
I like to see my money ... hanging in my closet.

I saw you get into a cab with a woman wearing come-fuck-me heels!
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 19. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a claire » 12. Apr. 2012 13:39

Vincent napisal/-a:Tolikšno krivdo je poznal samo še Ivan Cankar. :D

in zdaj ne znaš naštet 10ih njegovih del. :roll:

drugač pa ja - itak - krivda izvira iz faking krščanske cerkve.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
Uporabniški avatar
jozica1
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 29. 4. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a jozica1 » 12. Apr. 2012 22:16

Vincent napisal/-a:V življenju obžalujejo samo kristjani. Ker verjamejo, da so omadeževani z izvirnim grehom.

med drugim podzavestno prepričanje o obžalovanju izhaja tudi iz krščanske vere :) kar pa ne pomeni, da ti nimaš prednikov kristljanov in nisi povzela njihovih genetskih prepričanj :D
Velika ljubezen in velik uspeh sta povezana z velikimi tveganji!
T00Mika
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 26. 2. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a T00Mika » 13. Apr. 2012 17:12

Obremenjevat in obžalovat z nečim kar je za nami je nesmiselno, ker nimaš vpliva, da bi kaj spremenil. Kar je bilo, je bilo :)
Uporabniški avatar
Cordy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 4. 2011
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Cordy » 14. Apr. 2012 17:51

Sem kristjan,ampak se ne ubadam s to krivdo in ne vem še čem. Bedarija.
Če gledam za nazaj, mi je žal,da sem pričela zvezo z bivšim fantom. da bi obžalovala kaj drugega? Ne vem,mogoče to,da sem se čez zimo tako zredila :D
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 5. 2008
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objavaNapisal/-a HuDoBa » 14. Apr. 2012 18:58

Sam eno stvar, pa še to zdaj delam na tem, da bi jo uresničila. Čeprav, če se takrat ne bi tak odločila, bi bila prikrajšana za veliko super poznanstev in prijateljstev...vse je za nekaj dobro :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov