a je danes morala res že čist na psu?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Miss M.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Supernova Heights

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss M. » 28. Okt. 2008 21:40

^^ Verjamem. Sej zato sem pa razdelila to "varanje" nekako na dve skupini, ceprov je pomoje tudi veliko vmesnih varijant. S tistim sem hotela povedat to, da ce fant sam isce to (in najde), ima on najvec za pri seb razcistit in po mojem pade krivda vecjidel nanj in ne na osebo, s katero je varal.
Nasprotno pa zenske, ki so "lovke" na zasedene, cetudi dobro vejo, da je tip zaseden, in se jim ne da, pa jim je zato se toliko slajsi - bad. Moras imet neke varovalke, zavore, navsezadnje a ni ravno to ena od glavnih stvari, k nas locuje od navadnih zivali?
What's the story, morning glory?
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 28. Okt. 2008 22:12

Meni se zdi res zanimivo, kako je varanje očitno edino področje, kjer vlada praktično splošen konsenz, da je nedopustno.
Splav, kraja, laganje staršem, plonkanje, kršenje prometnih predpisov,... vse to ste pripravljene razumet in celo podpirat, če vam nekdo situacijo razloži. Pri varanju se pa vse neha. Zakaj?
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 29. Okt. 2008 9:46

Aloha napisal/-a:Ampak po tem principu je pol ni osebe (dejanja), za kero (kerga) bi lahko mirne duše rekl, da je obsojanja vredna (vredno) ali pač?

Lahko pri pedofilih, hladnokrvnih morilcih, posiljevalcih,... iščemo uzroke, zarad kerih so njihova dejanja opravičljiva in kot osebe niso obsojanja vredni ...?

Zame osebno obstajajo skupine ljudi in dejanj, ki se mi - pa nej se še tok trudla razumet - u večini primerou zdijo obsojanja vredni.

Hja, tudi to so delikatne zadeve. Moj pogled na to je, da osebe, ki so "vredne" obsojanja ne obstajajo. Na nek način so žrtve vsi. Vzroki naj bi vedno obstajali, le da so pri nekaterih bolj vidni, pri drugih manj. Velikokrat se vzrok skriva prav v nezavednem - in zunanji opazovalec lahko vidi povezavo ("Aha, zato je taka, ker je bila večkrat prevarana s strani moškega; v otroštvu pa je imela starše, na katere se ni mogla zanesti,...") ali pa tudi ne. Tudi tisti, ki se ga zadeva osebno tiče, velikokrat ni sposoben tega zaznati, sploh če gre za konflikt v nezavednem.

Neobsojanje ljudi še ne pomeni, da ne pričakujemo od njih odgovornega vedenja. Mislim, da je odgovornost tu z določenega vidika ključna. Vendar pa imajo za svoje vedenje in dejanja svoje razloge in so v bistvu na nek način žrtev samega sebe - so bolne osebe in to psihično ter načeloma tudi telesno (drugačno delovanje možganov, kot (in čeprav drugače načeloma) pri depresiji, ki je sedaj že priznana kot bolezen in ne več samo kot lenoba ipd, kar naj bi včasih bila npr.). Ampak to jih ne opravičuje, pomaga pa razumeti, zakaj so taki in da v bistvu rabijo pomoč (ki pa jo morda prav zaradi svoje bolezni ne želijo sprejeti). Načeloma je te zadeve težko resnično razumeti.

Kar pa se obsojanja samega tiče - se je kdo že vprašal, zakaj obsojamo? In kako je to v povezavi z nami in našimi lastnimi predsodki in sprejemanjem nas samih?
In..kaj pa če obsojanje drugih škoduje nam samim?
Jaz načeloma ljudi ne obsojam. Ko sem se včasih znašala blizu tega, da bi nekoga obsojala, sem opazila, da sem bila takrat sama tečna, nezadovoljna s sabo, ker je posledično pomenilo nižjo toleranco do drugih. Tisti, ki bi skoraj postal subjekt mojega obsojanja pa je imel določene lastnosti, ki so skrunile moje vrednote in ki so se dotaknili tiste zadeve, ki sem jo imela nerazčiščeno sama pri sebi ali pa so se nanjo vsaj navezovali.

jullia_, morda zato, ker obstaja strah pred tem, da bi bili prevarani sami? Ker se te zadeve ljudi na splošno tičejo osebno in obstaja strah ter bolečina ob misli na to, da bi bili prevarani sam. Eden od možnih razlogov.

Obsojanje drugih meni načeloma več pove o človeku, ki obsoja (ali pa o tem, kje se trenutno nahajam sama, če se zalotim v želji, da bi obsojala druge), kot pa o osebi, ki je predmet obsojanja.
Uporabniški avatar
mary-kate and ashley bigg
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a mary-kate and ashley bigg » 29. Okt. 2008 11:26

Tysia napisal/-a:
mary-kate and ashley bigg, kurba/kurbir je vsak, ki spi z več kot eno osebo? Kaj pa če sta partnerja tako domenjena med sabo in so s tem seznanjeni vsi udeleženci spolnih odnosov?

sori, meni je to pač kurbirsko. tudi če sta dva dogovorjena, tega dejstva nič ne spremeni. sta pač odkrita kurbirja.
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 29. Okt. 2008 14:41

jullia_ napisal/-a:Meni se zdi res zanimivo, kako je varanje očitno edino področje, kjer vlada praktično splošen konsenz, da je nedopustno.
Splav, kraja, laganje staršem, plonkanje, kršenje prometnih predpisov,... vse to ste pripravljene razumet in celo podpirat, če vam nekdo situacijo razloži. Pri varanju se pa vse neha. Zakaj?

Zato, ker ljudje obsojajo tisto, česar se sami (najbolj) bojijo :)
maffy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a maffy » 29. Okt. 2008 14:56

jullia_ napisal/-a:Meni se zdi res zanimivo, kako je varanje očitno edino področje, kjer vlada praktično splošen konsenz, da je nedopustno.

Zako ker, pomojem, ne moreš varanja primerjati s kršenjem prometnih predpisov... Poleg varanja imaš še umor, laganje, hinavstvo, ki na spošno tudi ni sprejemljivo. Pa še kaj bi se našlo.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 29. Okt. 2008 16:48

mary-kate and ashley bigg napisal/-a:sori, meni je to pač kurbirsko. tudi če sta dva dogovorjena, tega dejstva nič ne spremeni. sta pač odkrita kurbirja.

Ok, to je tvoje mnenje. Ampak vseeno - zakaj kurbirsko, če sta dve osebi med seboj dogovorjeni in potencialnim spolnim partnerjem to tudi povesta? Monogamija je v veliki meri tudi kulturno pogojena. Obstajajo kulture, kjer je poligamija nekaj povsem normalnega.

Drugače pa izraz kurba pomeni vlačugo oziroma prostitutko. Te pa naj bi svoje spolne usluge prodajale za denar. Po tej definiciji beseda ni na mestu. ;D
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 29. Okt. 2008 17:03

Yazmeen napisal/-a:

Zato, ker ljudje obsojajo tisto, česar se sami (najbolj) bojijo :)

mogoče res, to lahko priznam čist komot.Pa ne samo da se bojimo da bi se nam kaj takega zgodilo, ampak preprosto, tako kot obstaja pokvarjena hrana, ki nam obrača želodec, obstajajo tudi določene stvari in dogodki v žiulenju, ki nam obračajo želodec..ne govorim zdej konkretno za ta primer, da bi mi obračal želodec, ampak na splošno o zadevah katere obsojam(o).
pač nekaterim varanje ni na mestu, ni na mestu petlanje z zasedenimi tipi vkolikor je ta podatek znan in to je to.
in odgovor na post od Tysie ki je replicirala mene, je pa čist jasno povedala Aloha.
in tysia, ni treba zdej uporabit tukej SSkj-ja, ker vsi jasno vemo kaj točno je MK želela povedat :wink:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 29. Okt. 2008 17:35

maffy napisal/-a:

Zako ker, pomojem, ne moreš varanja primerjati s kršenjem prometnih predpisov... Poleg varanja imaš še umor, laganje, hinavstvo, ki na spošno tudi ni sprejemljivo. Pa še kaj bi se našlo.

A res? Ti bi kar umor in varanje izenačila? Pa smrtno kazen verjetno za oboje :lol:

Glede hinavstva in laži mi pa še vedno nisi odgovorila. Zakaj v sosednji temi, kjer punca govori o laganju mami glede Milana, ni moraliziranja o tem, kako se ne sme lagat, ker s tem izdaš zaupanje in človeka prizadaneš?
maffy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a maffy » 29. Okt. 2008 17:56

jullia_ napisal/-a:
maffy napisal/-a:

A res? Ti bi kar umor in varanje izenačila? Pa smrtno kazen verjetno za oboje :lol:

Glede hinavstva in laži mi pa še vedno nisi odgovorila. Zakaj v sosednji temi, kjer punca govori o laganju mami glede Milana, ni moraliziranja o tem, kako se ne sme lagat, ker s tem izdaš zaupanje in človeka prizadaneš?

aja, glede varanja in umora sem mislila malo sarkastično, glede na prometni prekršek in varanje. Tam v tisti temi pa pomojem ni moraliziranja zato, ker ma punca bistveno hujše probleme. Sem šla prav prebrat to temo, tisto kar ta punca počne je nevarno. Hinavstvo je pa prav tako lahko nevarno, pač odvisno od tega za kaj točno gre..
stevens
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a stevens » 29. Okt. 2008 20:55

in ne..ne obsojam te,vendar se mi zdi,da je moj komentar popolnoma na mestu...
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 24. 10. 2007
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objavaNapisal/-a sanjaanja » 30. Okt. 2008 8:39

Ne vem, če je varanje in plonkanje primerljivo. Pomoje s plonkanjem ne moreš nikogar tako prizadeti kot z varanjem.
Drugače je pa vsako slabo dejanje nekako nedopustno, ampak posledice so lahko različne.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 30. Okt. 2008 9:03

Obstaja možnost, da zaradi plonkanja dobiš boljšo oceno od svoje kolegice, ki se je na ta izpit pripravljala več mesecev, ker je od njega odvisno določeno delovno mesto. Zdaj ga pa dobiš ti in ne ona. A to ni primerljivo z varanjem, ker je tip edina stvar v življenju, ki je res pomembna?
maffy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a maffy » 30. Okt. 2008 11:40

jullia_ napisal/-a:Obstaja možnost, da zaradi plonkanja dobiš boljšo oceno od svoje kolegice, ki se je na ta izpit pripravljala več mesecev, ker je od njega odvisno določeno delovno mesto. Zdaj ga pa dobiš ti in ne ona. A to ni primerljivo z varanjem, ker je tip edina stvar v življenju, ki je res pomembna?

Sej jaz razumem kaj hočeš povedat,vsaj mislim, no. Zadeve okoli tipa naj nebi punci okupirale celga lajfa, tako da bi bla lahko totalna štala, če te npr. prevara.. Čeprov to mogoče velja pr 21, ko imaš tipa, ne me dobesedno razumet, bolj kot priboljšek.. Se pravi še zmeraj načeloma večina punc lahko računa bolj na starše kot na tipa. Pri 30, sploh če že imaš otroke, zna bit stvar drugačna... Če takrat moški pravara žensko, se zgodi štala, nezaupnje... v končni fazi, večkrat kot pa ne, delitev premoženja in otroci če so, ostanejo običajno brez očeta. "Vikend fotr" pač ni isto. Pa še za primer.. če zboliš pr 21, poudarjam ne zmeraj, pač večinoma, skrbijo zate doma. Pri 30 se šteje, da bi bolj lahko računal na fanta... ne vem, večina se takrat odseli od doma, no. Pravil sicer ni ampak...
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 30. Okt. 2008 11:56

Aha, torej smo se "dolžni" moralno obnašat samo do človeka, ki je v našem življenju najpomembnejši?
Ravnokar si postavila krasen argument, zakaj ni nič narobe s tem, da seksaš z zasedenim tipom. Nisi ti tista, ki je dolžna skrbet za njegovo ženo, v primeru bolezni je ne boš ti vozila k zdravniku, torej ni nič narobe s tem.

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov