a je danes morala res že čist na psu?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 27. Okt. 2008 18:53

delusional je povedala brez olepšav ;) pa zadela bistvo ;) Se čist strinjam z usem napisanim. Sm proti temu, da se vara oz. da si z nekom, če veš da je zasedn.

Se je pa tut men že zgodilo to, da sm bluzila na žurki z zasedenim..s tem da nism vedla..Pa si ne morš kej pomagat, če ne veš. Tut, da bi me zdej vest pekla al pa da bi šla punco klicat..neb tega nardila..ni to moja stvar ;)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
*LooBika*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *LooBika* » 27. Okt. 2008 18:55

softTouch napisal/-a:kot sama opažam,se danes večini folka ne da trudit za zvezo.predvsem mislim na tipe.skoraj vsi moji sodelavci,ki majo žene,otroke,punce se gonijo naokoli ali pa vsaj vrebajo druge ženske,čeprav jih je večina itak tolk bednih,da nikjer ne dobijo.

mislim da niso samo tipi tisti, ki se "gonijo" naokoli..ampak so zenske iste, določene celo se hujše..in upam si trdit, da ima marsikatera ženska več grehov kot pa kakšen tip...
u glavnem cedalje vec je tega... varanja, in ljudi, ki furajo dve zveze hkrati ali še celo grejo dlje... in zgleda, da je marsikomu čisto vseeno za določene vrednote... in pač se rajši "gonijo" okrog, ter si iščejo "ljubimce" za sproti(seveda zasedene, ker si tako zagotovijo, da so cist brez obveznosti)... In glede takšnih ljudi, imam js posebno mnenje, o njih si mislim najslabše..
Zadnjič spremenil *LooBika*, dne 27. Okt. 2008 19:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Maped100
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Maped100 » 27. Okt. 2008 18:55

*frisko* napisal/-a:torej ... dobila sem se z enim fantom, za katerega sem vedela, da ima punco. enkrat sva že bila skupaj na eni zabavi. ne vem od kod je dobil mojo številko, ampak jo je, in včeraj me je povabil na pijačo. pričakovala sem pač zabaven sproščen večer, kšn zanimiv pogovor ob čajčku, to je pa tut vse.zadeva se je (spet) končala s seksom. moti me to, ker nimam prav nič slabe vesti, prav tako nisem dobila občutka, da bi jo imel on. ko sem ga povprašala po tem, kako se počuti zaradi storjenega in če mu je kaj žal, je samo odgovoril, da ima rad svoje dekle... opa, pa ne dekle, kasneje mi je namreč povedal, da sta že poročena (zdj samo še čakam, da mi pove, da ima doma celo gardo otročkov) ... skaratka .. kaj se dogaja z moralo današnje čase? ali res nikomur ni več mar za čustva, za iskrenost, poštenost? ob izkušnjah s takimi ljudmi (sebe ne izključujem, sem razočarana tudi nad sabo) kar podvomim v to, da bom kdaj lahko imela nekoga zares rada ali da bom našla partnerja, ki me bo imel zares rad ...

se tudi drugim zdi, da ljudje postajamo vse bolj brezobzirni, da ne poznamo več nobenihg pravih vrednot in ne čutimo več nobene prave odgovornosti do partnerstva, veze, fanta, punce, moža, žene .. ?? mene to res bega in mi sploh ni všeč, da sem ena od teh morbidnih bitij, ki jim je mar le zase in svoj užitek, ne ozirjao pa se na čustva in življenja drugih ...

Daj mau poglej kaj si napisala, pa kaj si ti naredila, itd itd, potem pa o morali nabijaj.
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 27. Okt. 2008 19:38

Mahagonij napisal/-a:Kako smo polni "modrih" besed, ki nimajo veze z nicemer.

Lahko dokažeš?
Sama sicer ne mislim, da so moje besede modre, sem se pa poskušala postaviti v kožo od frisko in ji svetovati po svojih močeh.

Ne zdi se mi ok, da se jo zmerja s raznimi žaljivkami in se jim veselo pritrjuje ("da, da je pa res ku..., le poglej jo!"). Kot da bi vedeli, kaj stoji v ozadju (kar ne opravičuje "dejanj", pa naj je še tako travmatično, jih pa lahko pomaga razumeti).

Če sem prav prebrala, je frisko povedala, da se tega zaveda in da ji ta del na sebi ni všeč. Zakaj bi potem potrebovala še "nekaj krepkih"? Da bi se počutila še slabše in bi morda "spregledala"? Sprašuje za mnenje, ne pa za obtožbe: Čeprav so tudi obtožbe neke vrste mnenje. Je pa fino (kar se mene tiče), če so na vsaj stopničko višjem nivoju.

Maped100, tudi tebi priporočam, da si zadevo bolje prebereš, preden se lotiš slednje svetovati drugim. frisko piše, da je to na sebi moti in da :

"se tudi drugim zdi, da ljudje postajamo vse bolj brezobzirni, da ne poznamo več nobenihg pravih vrednot in ne čutimo več nobene prave odgovornosti do partnerstva, veze, fanta, punce, moža, žene .. ?? mene to res bega in mi sploh ni všeč, da sem ena od teh morbidnih bitij, ki jim je mar le zase in svoj užitek, ne ozirjao pa se na čustva in življenja drugih ..."
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 27. Okt. 2008 19:51

Sorry, Mahagonij, men se zdijo Tysi-ine 'modre besede' velik bolj na mestu in velik bolj učinkovit pristop k reševanju problemov, kokr pa eno nabijanje enga in istga in obsojanje, itak noben ne bo tole vode odkril, vsi se zavedamo, vključno z avtorico teme, da taka dejanja niso lih hvale vredna.
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 28. Okt. 2008 0:27

Boris napisal/-a:
*purple* napisal/-a:moje mnenje je tako, da so te stvari nemoralne.In prišapraj čas z limanjem linkovja in vsega ostalega, ker je to moje mnenje in je oblikovano že od nekdaj in ga ne bom spremenila.

To se mi ne zdi moralno in končujem debato. To je slepa vera, religija brez racionalnosti in brez dokazov, fundamentalizem, ki ne dopušča drugih možnosti.

Glede tega koliko verjameš nekomu na prvo besedo, se pa s teboj strinjam. Če je frisko zdrava, je bil njen seksualni odnos z omenjenim tipom bolj moralen. Če ni, je nemoralna, če tipu ni povedala za možnost okužbe, zaradi katere bi lahko zaradi njene neodgovornosti trpela še njegova punca.

ja slepa vera boris, res.Boris, jasno sem ti povedala, da me tvoja kvazi psihološko filozofska stališča ne zanimajo.imam izoblikovano mnenje, stvari se mi ne zdijo prav in to je to.naprej je pa res brezveze nadaljevat.

Mju, zakaj te/vas naj ni bilo sram?Nevem, če se ne počutiš tako, potem te verjetno nima bit za kej oziroma te ni sram.mene bi bilo, ker kot sem rekla, ena in edina in to je vse kar sprejmem.Podčastno mi je bit samo in zgolj stvar za praznjenje jajc.

tysia, sicer se z žaljivkami nekako strinjam, ker se mi zmerjanje na tak način ne zdi pravilno, useeno pa je to stalna praksa, tega foruma, če ne že sedanjega žiulenja.Ponavadi mora tisti ki je proti vedno držat jezik za zobmi, takrat ko pa spregovori se pa hitro oseba, ki je zgrepila nemoralno dejanje znajde kot uboga žrtev.Ne ni žrtev, ker sama te stvari zavestno počne.žrtev bo takrat ko jo bo kdo posilil in v kaj prisilil, dokler pa sama sexa z zasedenimi moškimi je pa pač enostavno sama odgovorna za svoja dejanja.
in če se avtorica zaveda, da njena dejanja niso kul, potem naj to spremeni.nevem, ko jst začutim pri sebi napake jih v momentu popravljam/odpravljam in ne ponavljam.v kolikor pa človek glede tega ne nardi nič, potem pa žal, besede bodo letele...
Uporabniški avatar
Temptress
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 12. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Temptress » 28. Okt. 2008 7:19

Noelia napisal/-a:
Temptress napisal/-a:Ko bodo nehale obstajati takšne punce kot si ti *frisko*, potem bo tud varanja vse manj. Priložnost dela tatu, veš. ;) Ponudba in povpraševanje.

Ne morem verjeti, da lahko kdo na tak način razmišlja. In to samo punce, fantje ne spijo z zasedenimi al kako? Tako imenovane "takšne punce" so krive, da vas fantje varajo? Namesto poiskat tipa, ki nas bo imel res rad dajmo raje eliminirat ta dekleta, da nas fant ne bo imel s kom varat? "Takšne punce" so blagoslov v vezi, ker nam pokažejo kakšni so v resnici naši partnerji. Kot, da bi ta fant, če ne bi srečal frisko ostal za vedno zvest svoji punci, bi bil pa z drugo. Jaz ne spim z zasedenimi, ker nočem bit del tega, vendar vem, da nisem rešla nobene zveze s tem, ker sem zavračala zasedene.

Sej nisem nikjer napisala, da so punce pa angelčki. Ravno tako to velja za zamenjane spole. Nikakor ne opravičujem punc, ki varajo svoje partnerje! Varanje je podlo in ga ne toleriram. Ampak ti praviš, da če nebi srečal frisko, bi bil pa z drugo. Ja! Seveda, če bi ta "druga" tudi njemu podlegla. Če bi mela pa tri čiste v glavi in ga odbila (in tako tudi vsaka naslednja, pri kateri bi probal).. nekje se ustavi to potem ane. :)Zame je tip avtomatski turn off takoj ko zvem, da ni samski. Pa me lahko še tako privlači, hočem samskega!
Tko da, Noelia, nisem želela rečt, da so samo punce nasty.

ryu10kyu - i like :twisted:
Uporabniški avatar
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamarra* » 28. Okt. 2008 8:25

Maped100 napisal/-a:Daj mau poglej kaj si napisala, pa kaj si ti naredila, itd itd, potem pa o morali nabijaj.

Sej je napisala, da točno ve, da narobe dela stvari, da ji je mar sam zase in njen užitek ipd. Pa je pač vprašala kaj se nam zdi. In kje je tu nabijanje? :roll:
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Noelia » 28. Okt. 2008 14:36

Temptress napisal/-a:

Sej nisem nikjer napisala, da so punce pa angelčki. Ravno tako to velja za zamenjane spole. Nikakor ne opravičujem punc, ki varajo svoje partnerje! Varanje je podlo in ga ne toleriram. Ampak ti praviš, da če nebi srečal frisko, bi bil pa z drugo. Ja! Seveda, če bi ta "druga" tudi njemu podlegla. Če bi mela pa tri čiste v glavi in ga odbila (in tako tudi vsaka naslednja, pri kateri bi probal).. nekje se ustavi to potem ane. :)

Hvala lepa za takega fanta, ki me ne vara, ker me nima s kom.

Če bi ga vse, ki vedo, da je zaseden zavrnile bi šel pa s tako, ki ne ve, da je zaseden.
Uporabniški avatar
Miss M.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Supernova Heights

Neprebrana objavaNapisal/-a Miss M. » 28. Okt. 2008 16:17

Jaz bi pa rada samo povedala, da sama nikoli nisem in tudi nikoli ne bi bila sposobna prevarat svojega fanta... Z njim sem, ker si ne zelim biti z nobenim drugim, ker mi daje tisto, kar rabim in mi ni treba tega pri drugih iskat... Ce nekoc ne bom vec zadovoljna in srecna, ga bom najprej raje pustila in se odpravila 'sreco' iskat drugam (sicer upam, da se to nikoli ne bo zgodilo)...
Take zenske (in tipi), ki se jim obcevanje z drugimi ljudmi, ki so zasedeni, ne zdi nic takega - groza... Pa tega ne govorim, ker bi zelela moralizirat, tezit, al karkoli. Groza pravim zato, ker na to gledam z vidika punce, ki je zvesta, njen fant pa pod stalnim napadom luftark, ki mu prov ocitno nastavljajo. Zaupam mu, zaupam vase, sem samozavesten clovek, a tudi dovolj pameten, da vem, da fant ni robot brez custev ali nagona...

In ne mi prodajat for, kot so "to ni moja stvar, ce on vara svojo punco, ne bom mu jaz urejala tega, naj sam pri sebi razcisti, vmes se bom pa fukarla z njim." halo? Eno je, ce te sam poisce, je pobudnik in zeli varat nekoga s tabo, ti pa sprejmes. Drugo pa je, ce se mu zenska mece v narocje, ga osvaja, vztraja, nastavlja rit, dvigne rep (ko pri zivalih). Takrat bi jaz prej rekla, da taka zenska nima v glav vsega postimanga, ne pa tip.
What's the story, morning glory?
Tysia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 11. 5. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Tysia » 28. Okt. 2008 19:35

purple, kdo je žrtev in kdo ne, je težko razglabljati in presojati. Napisala si, da ve, kaj počne in da zato ni žrtev. No, ni je treba tretirati kot žrtev, ker dejansko na nek način tudi ni. Ampak obstajajo pa ljudje, ki se svojih napak zavedajo, pa jih ne zmorejo spremeniti (za nekaj tistih trenutkov, nekateri celo nikoli brez tuje pomoči). Primer bi lahko bili odvisniki. Resda jim verjetno nihče ni silil droge, ter so jo prostovoljno vzeli - ampak zakaj? Morda zaradi nevzdržnih razmer doma, nasilja - kot ventil. Tu je težko razsoditi,kdo je žrtev in kdo ne. Lepo pa je, za moje pojme, da se skuša osebo razumeti in jo (že zaradi sebe, če ne zaradi nje) ne obsojati.
stevens
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a stevens » 28. Okt. 2008 19:52

pričakovala sem prijeten pogovor ob čajčku al kaj točno si napisala...nNE,PRIČAKOVALA SI TIČA V LULO PA SI NE LAŽI
Uporabniški avatar
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objavaNapisal/-a Aloha » 28. Okt. 2008 20:17

Tysia napisal/-a:Lepo pa je, za moje pojme, da se skuša osebo razumeti in jo (že zaradi sebe, če ne zaradi nje) ne obsojati.

Ampak po tem principu je pol ni osebe (dejanja), za kero (kerga) bi lahko mirne duše rekl, da je obsojanja vredna (vredno) ali pač?

Lahko pri pedofilih, hladnokrvnih morilcih, posiljevalcih,... iščemo uzroke, zarad kerih so njihova dejanja opravičljiva in kot osebe niso obsojanja vredni ...?

Zame osebno obstajajo skupine ljudi in dejanj, ki se mi - pa nej se še tok trudla razumet - u večini primerou zdijo obsojanja vredni.
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
Uporabniški avatar
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 18. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Yazmeen » 28. Okt. 2008 20:31

Ja, ljudje, ki gledajo na nekoga od daleč, ponavad obsojajo, enostavno rečejo 'lej tega psihopata, kako je lahko kej tazga naredu?!'...v primeru, ko se pa nekdo odloč narest drugačn pristop do te osebe in ji probat pomagat, da se spremeni, pa obsojanje ni najboljša rešitev, ubistvu je še slabš, če človeku skoz s prstom kažeš na njegove napake, ker zarad tega se en ne bo pobolšu, kvečjemu poslabšu, ker itak je 'un ta grd' in to mu ljudje vsak dan znova dajo vedet. Bi blo mal čudn, da bi nekdo pršu na pogovor k psihologu in bi ga ta začel ozmerjat s kretenom, kurbo, kje ma moralo, da kej tazga nardi...
Uporabniški avatar
*frisko*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 9. 6. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *frisko* » 28. Okt. 2008 21:32

skratka ... se bom vzela v roke, bom začela mal bl trezno razmišlat in odgovorno ravnat ... tut s tem dotičnim fantom sem razčistla zadeve že v soboto, ko sva se odpravljala domov, da je bilo to najino zadnje srečanje .. in tudi v bodoče se bom vsekakor vedno prej pozanimala, kako in kaj je s fantovim (katerimkoli) življenjem, kar se tiče deklet, žen ... tut na splošno se morm bit mal bl resna in nedostopna-vse to vem! in se trudim, delam na tem, in upam, da mi uspe ... pa še samo dve pripombi .. miss m. dejansko se mi je ponujov on, nisem bla jst tista, ki bi lazla za njim. ko sva se prvič vidla, mu ravn zarad tega, ker sem pač potem zvedla, da je vezan, nisem hotla dat številke, pa jo je nekje (še vedno ne vem kje) dobil sam in me začel klicarit. sem poskušala s tem, da se nisem oglašala, pa je klicov po 10krat v eni uri in podobno ... in stevens .. prov zares nisem pričakovala seksa in se nisem dobila z njim s tem namenom, čeprav sem mogoče vedela, da on to pričakuje. situacija je potem pač tako nanesla, da sva seksala... pa prov nc nobenmu, ki me obsoja, ne zamerim ... sama sebe tut in upam, da bo to vse skupej kakorkoli pripomogl k temu, da se spremenim ..

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov