a je danes morala res že čist na psu?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Zvoncica - Cosmofrik
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Ljubljana
Sploh ni res, da se vsi naokrog varajo. V moji okolici je tega precej malo...nobena prijateljica se ne zapleta z vezanimi tipi (kar pa ne pomeni, da niso kako drugače neprimerni, hehe), tako da je to, da vsi to okrog počnejo, samo izgovor. Kje je morala? Ti je zgleda nimaš...ne vem, kaj se ti je zgodilo, ampak očitno je nimaš. Mogoče se hočeš maščevati, saj si sama rekla, da si bila tudi ti prevarana, kaj jaz vem. Samo vseeno ni ok. Če si pisala o tem, da ti dol visi, če dobiš kakšno spolno bolezen...sej ne vem, kaj nej rečem. Mogoče jo boš pa res dobila. Mogoče jo že imaš, pa ne veš.
Pismo, dej se mal sestavi skupaj, k tole nikamor ne pelje...To, da si z vezanim tipom ni ok! Pa ja, definitivno je tip tisti, ki je veliko bolj kriv. Samo ne vem...meni je to ful slaba karma. Nezaščiteni spolni odnosi niso ok! Ziher ti še kje drugje ne gre dobro, pa mi tega ne vemo. Ne vem...šola, prijatelji, odnosi doma?
Pismo, dej se mal sestavi skupaj, k tole nikamor ne pelje...To, da si z vezanim tipom ni ok! Pa ja, definitivno je tip tisti, ki je veliko bolj kriv. Samo ne vem...meni je to ful slaba karma. Nezaščiteni spolni odnosi niso ok! Ziher ti še kje drugje ne gre dobro, pa mi tega ne vemo. Ne vem...šola, prijatelji, odnosi doma?
-
Boris - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 7. 2006
- Kraj: Novo mesto
*frisko* napisal/-a:torej ... dobila sem se z enim fantom, za katerega sem vedela, da ima punco. enkrat sva že bila skupaj na eni zabavi. ne vem od kod je dobil mojo številko, ampak jo je, in včeraj me je povabil na pijačo. pričakovala sem pač zabaven sproščen večer, kšn zanimiv pogovor ob čajčku, to je pa tut vse.zadeva se je (spet) končala s seksom. moti me to, ker nimam prav nič slabe vesti, prav tako nisem dobila občutka, da bi jo imel on. ko sem ga povprašala po tem, kako se počuti zaradi storjenega in če mu je kaj žal, je samo odgovoril, da ima rad svoje dekle... opa, pa ne dekle, kasneje mi je namreč povedal, da sta že poročena (zdj samo še čakam, da mi pove, da ima doma celo gardo otročkov) ...
*frisko* napisal/-a:skaratka .. kaj se dogaja z moralo današnje čase?
Zakaj pa današnje čase? Se ti zdi, da je bilo v naši človeški zgodovini kdaj kaj drugače? V nekaterih družbah morda je bilo, ampak tudi danes najdeš družbe, kjer je določen del morale bolj izpopolnjen, določen pa manj.
*frisko* napisal/-a:ali res nikomur ni več mar za čustva, za iskrenost, poštenost?
Meni je.
*frisko* napisal/-a:ob izkušnjah s takimi ljudmi (sebe ne izključujem, sem razočarana tudi nad sabo) kar podvomim v to, da bom kdaj lahko imela nekoga zares rada ali da bom našla partnerja, ki me bo imel zares rad ...
Potem si najdi partnerja, s katerim boš lahko imela tak odnos, kjer bo dopustno, da seksaš še s kom drugim (verjetno določenim) pod pogojem, da on za to ve in to tolerira.
Vidim dve potencialni možnosti:
1.) ali se ti globoko v sebi pod določenimi pogoji ne zdi napak seksati z nekom, ki je že v zvezi, in misliš, da bi moral on biti toliko odgovoren, da se je preden sta se spravila k seksu, že vse zmenil s svojo punco;
2.) ali pa si neodgovorna in te je lahko zapeljati, se čutiš krivo, kot da je na tvoji strani odgovornost, kot da bi morala najprej poizvedeti ali boš s svojo spolno voljnostjo lahko pripomogla k temu, da fant prevara svojo punco... meniš, da moraš ti skrbeti za to, kakšen odnos ima on z drugimi, torej imaš že v mislih, da se fant ne zna obvladati in da punce nima dovolj rad in da jo vara, ali pa da ona noče razumeti oz. odobravati njegove spolne sle in jo zato vara
*frisko* napisal/-a:se tudi drugim zdi, da ljudje postajamo vse bolj brezobzirni, da ne poznamo več nobenihg pravih vrednot in ne čutimo več nobene prave odgovornosti do partnerstva, veze, fanta, punce, moža, žene .. ?? ...
Pogost pojav pri ljudeh, ko spoznavajo svet, in dobivajo izkušnje, je, da se jim zazdi, da nekaj postaja čedalje bolj. Glej raje drugače - ti čedalje bolj opažaš, kako na svetu JE. Pomembno je, da gledaš več ljudi z različno vzgojo z različnimi potrebami in željami iz različnih kultur. Takrat dobiš tudi različne odgovore.
Na splošno: morale primanjkuje. In to ni od danes ali od včeraj.
Zadnjič spremenil Boris, dne 26. Okt. 2008 23:51, skupaj popravljeno 1 krat.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
tip nima morale ravno tako kot je nimaš ti.mislm, da sta na zelo podobni valovni dolžnini.
nevem, men je človek antimoralen če se zaplete z nekom za katerega ve da je vezan in se na to in na občutke drugih ne ozira.
sama nisem taka, vedno sem gledala da bom šla skozi žiulenje tako, da bo čimmanj ali najbolje nič prizadetih z moje strani, pa vedeli ali ne vedeli.enostavno nimam vesti, da nekomu za hrbtom počnem nekaj, kar nočem da bi nekdo počel meni.
v preteklosti sem mučkala s kar lepim številom tipov (večina brez sexa) pa sem vedno gledala na to, da tip ni bil vezan.ok, če ga nisem poznala in če mi je to zamolčal, pač žal res nisem mogla tega vedet, ampak če sem vedela sem se pri priči umaknila, pa ni važno kako mi je bil ušeč.nekako sem razkirala sebe in mogoče celo svojo srečo, zato da nebi koga namerno prizadela in imela čisto vest.namreč, če bi komu kaj žalega storila, nebi zastisnila ponoči očesa, vest mi tega ne pusti.
kar je obratnega od mene je zame nemoralno.nemoralen mi je čćlovek, ki se ne ozira na druge in ki jih prizadane namerno.Nihče mi ne more zatrdit, da je užitek toliko bolj pomemben kot sreča nekoga in tega se jst striktno držim.pa sem na koncu našla samskega fanta, ki je samo moj (no naj bi bil ) in noben ni bil oškodovan zaradi najine zveze.niti kadarkoli v preteklosti, kdo zaradi mene.
nevem, men je človek antimoralen če se zaplete z nekom za katerega ve da je vezan in se na to in na občutke drugih ne ozira.
sama nisem taka, vedno sem gledala da bom šla skozi žiulenje tako, da bo čimmanj ali najbolje nič prizadetih z moje strani, pa vedeli ali ne vedeli.enostavno nimam vesti, da nekomu za hrbtom počnem nekaj, kar nočem da bi nekdo počel meni.
v preteklosti sem mučkala s kar lepim številom tipov (večina brez sexa) pa sem vedno gledala na to, da tip ni bil vezan.ok, če ga nisem poznala in če mi je to zamolčal, pač žal res nisem mogla tega vedet, ampak če sem vedela sem se pri priči umaknila, pa ni važno kako mi je bil ušeč.nekako sem razkirala sebe in mogoče celo svojo srečo, zato da nebi koga namerno prizadela in imela čisto vest.namreč, če bi komu kaj žalega storila, nebi zastisnila ponoči očesa, vest mi tega ne pusti.
kar je obratnega od mene je zame nemoralno.nemoralen mi je čćlovek, ki se ne ozira na druge in ki jih prizadane namerno.Nihče mi ne more zatrdit, da je užitek toliko bolj pomemben kot sreča nekoga in tega se jst striktno držim.pa sem na koncu našla samskega fanta, ki je samo moj (no naj bi bil ) in noben ni bil oškodovan zaradi najine zveze.niti kadarkoli v preteklosti, kdo zaradi mene.
-
delusional - Cosmopsiho
- Na forumu od: 25. 4. 2007
...
Zadnjič spremenil delusional, dne 13. Nov. 2009 15:04, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Boris - Kofetarica
*purple* napisal/-a:tip nima morale ravno tako kot je nimaš ti.mislm, da sta na zelo podobni valovni dolžnini.
Kaj pa v primeru da je frisko seksala s tipom, ki je v odprti zveti (sta s punco zmenjena, da imata lahko pod določenimi pogoji tudi druge partnerje)?
Tebe frisko verjetno matra to, ker tipa nisi vprašala, v kakšni vezi sploh je, in kako bi njegova punca gledala na to, kaj sta počela. Tako razmišljaš o tem, kako bi ti s svojim dejanjem uspela povzročiti, da bo tip svoji punci manj naklonjen. Čeravno tega ne veš, o tem razmišljaš.
Zadnjič spremenil Boris, dne 27. Okt. 2008 0:02, skupaj popravljeno 1 krat.
-
*purple* - Cosmopsiho
delusional napisal/-a:Mju napisal/-a:
no sej pravim, potem pa vsaka čast js recimo, če bi bila samska pa bi me pecal en noro dobr tip se mu sigurno ne bi odrekla, če bi mel punco. js vbistvu sploh ne bi vprašala... če je on tok šibek, da bi mi podlegu, nisem kriva js. žal, tko js razmišljam pa zato še nisem kurba, kot bi me imenovala delusional...
a si že bla v taki situaciji?
jst sm tipa odjebala. sam se je takoj pohvalil da ma punco in da je baraba.
šibek je, raje ima pičko in jo vara, ker bogi ne more biti sam in se gonit.
more met eno, ki sploh ni več zaljubljen vanjo, zato da redno seksa, ko pa ona kam gre, išče okoli. veza itak nima prihodnosti... jst pa sovražim ljudi, ki niso sposobni zapustit svoje partnerje in se fukajo okoli.
poleg tega....
če si samska in greš seksat z zasedenim... nisi v enakovrednem položaju.
ti si samo ena katero bo pofukal in to sigurno slabše kot svojo drago... ne bo se tako potrudil... in potem odjebal in šel svoji dragi govorit, kako jo ima rad.
ko se grem z nekom dat dol, mi je všeč, da sva si enakovredna.
se pravi, oba samska.
lahko tudi oba zasedena (kar kot pravim izvajajo sam slabiči), ali pa da varaš partnerja ki te vara. tud ne pelje nikamor.
nikakor pa ne, da bo tip imel 5 pizd samo zase, 4 bodo dobre samo za kak hiter f** v avtu, eno bo pa vozil ne vem vse kam.
če že iščeš samo seks, ni treba da si z nekom, s katerim se potem počutiš manjvredno in ne dovolj dobro, da bi bla lahko tudi njegova punca.
klanjam se
in še nekaj, kar je tudi D. izpostavila..ali taka dekleta ni nič sram oziroma jim ni nič bed da so tiste tadruge?namreč, taka dekleta težko postanejo taprve, čeprav mislijo da so boga za jajca uhvatile ko se jim tak usran tip podredi.
jst osebno se tok cenim, da nebi pustila bit da sem tadruga.da ima on doma punco, jo ima rad ji vse nudi jst sm mu dobra pa sam za jajca praznt.uh ja, ne!men je to stokrat podčastjo.Če imam nekoga, ga hočem imeti, egoistično slišano ampak useeno, samo zase, da je moj, da sexa samo mene in ne doma potem še svoje punce.sploh ne razumem, kako lahko katerakoli ženska dopusti kaj takega, da se tok podredi tipu da mu je tista tadruga in stvar za praznjeneje jajc.Tega nikol ne bom razumela.
boris.tudi v tem primeru se nebi strinjala, ker ne verjamem da obstaja zveza, da je obema partnerjema popolnoma kul, da sta še z drugimi.Če se gredo svingerstvo je še en večji razlog, da nebi jst osebno nikoli klonila takemu tipu.spolno prenosljive bolezni in ostale podobne zadeve.
pa kot sem rekla zgoraj.Druga nikoli nikoli nikoli v življenju nisem bila in ne bom, usaj da bi jaz to vedela!tudi to v mojem primeru in v mojem mnenju spada pod moralo.In zame take stvari niso moralne.
-
Boris - Kofetarica
*purple* napisal/-a:boris.tudi v tem primeru se nebi strinjala, ker ne verjamem da obstaja zveza, da je obema partnerjema popolnoma kul, da sta še z drugimi.Če se gredo svingerstvo je še en večji razlog, da nebi jst osebno nikoli klonila takemu tipu.spolno prenosljive bolezni in ostale podobne zadeve.
pa kot sem rekla zgoraj.Druga nikoli nikoli nikoli v življenju nisem bila in ne bom, usaj da bi jaz to vedela!tudi to v mojem primeru in v mojem mnenju spada pod moralo.In zame take stvari niso moralne.
Če je šel tip enkrat spat s frisko, to niti približno ne pomeni, da je njemu njegova punca na drugem mestu.
V temi Ljubezen in dopuščanje svobode v partnerstvu je na 10 straneh polno razlag o tem, da take zveze obstajajo in da se izmed vseh najdejo tudi uspešne. Seveda je povsem na tebi ali boš to preštudirala, ali pa si si že izbrala odgovor vnaprej, ker ti tako pač paše.
Glede prenosljivih bolezni... frisko se je morda s tipom kaj pogovorila o morebitnih spolnih boleznih. Če se ni, pa bi se lahko, to bi bilo moralno.
-
*purple* - Cosmopsiho
ne na kerem mestu pa je?
frisko je tukej tista prva ki je sama izbrala drugo mesto.punca je pa avtomatično padla na ubistvu nevedno drugo mesto, čeprav je ubistvu pri njem še vedno an prvem.
Puščanje svobode v partnerstvu.sem rekla, da nimam nič proti če se dva tako namenita, vseeno pa ne verjamem v te stvari da je lahko obema popolnoma kul in da ta zveza lahko traja in traja.in seveda se mi zdi tudi nemoralno, ker če imaš imaš nekoga, ne verjamem da lahko ljubiš šest ljudi hkrati, kot tudi ne odobravam, da furaš splih sexualno toliko ljudi hkrati in še dodatno toliko različnih.
moje mnenje je tako, da so te stvari nemoralne.In prišapraj čas z limanjem linkovja in vsega ostalega, ker je to moje mnenje in je oblikovano že od nekdaj in ga ne bom spremenila.
o prenosljivih boleznih...Hja, mislm da smo ljudje danes prišli že tako daleč, da se o tem sploh ne govori več oziroma ne pove po pravici.Jst besedi kar tako težko zaupam, sploh če zvem da je bila preteklost potencialnega kandidata za sex precej burna z ženskami.pa tudi sexam ne kar tako vsepovprek, take stvari počnem malce bolj premišljeno in dajem glavi prej posluh kot pa potrebi.
frisko je tukej tista prva ki je sama izbrala drugo mesto.punca je pa avtomatično padla na ubistvu nevedno drugo mesto, čeprav je ubistvu pri njem še vedno an prvem.
Puščanje svobode v partnerstvu.sem rekla, da nimam nič proti če se dva tako namenita, vseeno pa ne verjamem v te stvari da je lahko obema popolnoma kul in da ta zveza lahko traja in traja.in seveda se mi zdi tudi nemoralno, ker če imaš imaš nekoga, ne verjamem da lahko ljubiš šest ljudi hkrati, kot tudi ne odobravam, da furaš splih sexualno toliko ljudi hkrati in še dodatno toliko različnih.
moje mnenje je tako, da so te stvari nemoralne.In prišapraj čas z limanjem linkovja in vsega ostalega, ker je to moje mnenje in je oblikovano že od nekdaj in ga ne bom spremenila.
o prenosljivih boleznih...Hja, mislm da smo ljudje danes prišli že tako daleč, da se o tem sploh ne govori več oziroma ne pove po pravici.Jst besedi kar tako težko zaupam, sploh če zvem da je bila preteklost potencialnega kandidata za sex precej burna z ženskami.pa tudi sexam ne kar tako vsepovprek, take stvari počnem malce bolj premišljeno in dajem glavi prej posluh kot pa potrebi.
-
Boris - Kofetarica
*purple* napisal/-a:moje mnenje je tako, da so te stvari nemoralne.In prišapraj čas z limanjem linkovja in vsega ostalega, ker je to moje mnenje in je oblikovano že od nekdaj in ga ne bom spremenila.
To se mi ne zdi moralno in končujem debato. To je slepa vera, religija brez racionalnosti in brez dokazov, fundamentalizem, ki ne dopušča drugih možnosti.
Glede tega koliko verjameš nekomu na prvo besedo, se pa s teboj strinjam. Če je frisko zdrava, je bil njen seksualni odnos z omenjenim tipom bolj moralen. Če ni, je nemoralna, če tipu ni povedala za možnost okužbe, zaradi katere bi lahko zaradi njene neodgovornosti trpela še njegova punca.
-
Boris - Kofetarica
Če povem po pravici, je tisto v krepki pisavi (delovanje po takem principu in odklanjanje nečesa/nekoga ter vnaprejšnje obsojanje nečesa/nekoga zaradi lastne vere, kjer ponavadi tudi mrgoli predsodkov) ena najbolj nemoralnih stvari, ki se jih sploh znam zamisliti.
-
Mju - Kofetarica
- Na forumu od: 1. 11. 2007
delusional napisal/-a:a si že bla v taki situaciji?
sem mal višje napisala, da še nisem bila nikoli z zasedenim. ampak gledam realno na stvar in vem, da če bi bila priložnost, ne bi razmišljala o tem, kaj je moralno in kaj ni moralno in kako sem supr in oh in sploh, ampak bi enostavno poskrbela zase.
delusional napisal/-a:jst sm tipa odjebala.
sam se je takoj pohvalil da ma punco in da je baraba.
more met eno, ki sploh ni več zaljubljen vanjo, zato da redno seksa, ko pa ona kam gre, išče okoli. veza itak nima prihodnosti... jst pa sovražim ljudi, ki niso sposobni zapustit svoje partnerje in se fukajo okoli.
3. al kolkič že - vsaka ti čast. js pa na to gledam mal drugače - če mu je do tega, da bi bil z mano (in js ne govorim samo o seksu. ti kot sem dojela vedno vse pojmuješ kot seks. obstajajo še druge stvari, ni vedno vse v tem, da končaš z nekom v postelji. in zame je varanje že objemanje in lupčkanje z nekom in o tem js govorim), že nekaj (kot si sama rekla) ne štima v njuni zvezi. in zakaj bi potem se mu odrekla z izgovorom na njuno zvezo, če je vsem jasno, da (spet tvoje besede) zveza nima prihodnosti? razpadlo bo prej ali slej, lahko si samo polepšam večer ali pa se kot good girl temu odrečem.
delusional napisal/-a: če že iščeš samo seks, ni treba da si z nekom, s katerim se potem počutiš manjvredno in ne dovolj dobro, da bi bla lahko tudi njegova punca.
js ne govorim o dekletih, ki iščejo seks. js ga zagotovo ne, I'm not that desperate in spet se tuki nisva razumele - noben ne govori o nobeni punci. js sem še predobra, da bi bila njegova punca, če jo pa vara. mene moj fant ni in tudi ne bo varal (joj kok boste zdej mela okrog tega za povedat ), ker mu tega ne bo treba in mu niti na misel ne bo prišlo, zato ne da nisem dovolj dobra za takšne, ki se "gonijo" okrog, za takšne sem nad nivojem. ampak, tuki ne gre za to. ko si ti opisala, vse deluje v smislu on je slab in jo bo samo izkoristil. js pa bi se vprašala, kdo koga izkoristi če je men nekdo všeč in imam v glavi razčiščeno, da to nikoli ne bo resna zveza in da mi samo v tem trenutku sede se z nekom mal stiskat, ni moj problem, če je plehek in ma obenem še punco.
*purple* napisal/-a:in še nekaj, kar je tudi D. izpostavila..ali taka dekleta ni nič sram oziroma jim ni nič bed da so tiste tadruge?
ne. zakaj bi bilo mene potem sram LoL js nisem nikogar prevarala. tut ponujala se racimo ne bi nikomur, če pa zaseden tip prvi začne, je pa njegova punca njegova stvar
*purple* napisal/-a:namreč, taka dekleta težko postanejo taprve, čeprav mislijo da so boga za jajca uhvatile ko se jim tak usran tip podredi.
sem že pri delusional napisal glede tega...
-
a_pikica_a - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 4. 2006
mary-kate and ashley bigg napisal/-a:zame je kurba/kurbir vsak, ki je v zvezi/poročen in spi z drugimi in vsak (tudi če ni v resni zvezi), ki spi z več kot eno osebo. v tem primeru sta očitno kurbirja oba.
Ona ni v zvezi z nobenim.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
-
Picaboo - Kofetarica
- Na forumu od: 29. 9. 2007
Mimi_M napisal/-a:^^To je tudi moje mnenje in načeloma se po njem tud ravnam.
Jaz sem na prvem mestu.
Sej zato pa potem tako kot je. Glede moralnih vrednot in vsega tega, ki gre počasi "v tri krasne". Če bi vsak malo manj egoistično gledal na svet se bi marsikaj spremenilo. In pri tem pa res ni treba, da vedno nasrkaš. Vse ima svojo mejo.
-
McLarnovc - Cosmofrik
- Na forumu od: 26. 6. 2007
delusional napisal/-a:Mju napisal/-a:
no sej pravim, potem pa vsaka čast js recimo, če bi bila samska pa bi me pecal en noro dobr tip se mu sigurno ne bi odrekla, če bi mel punco. js vbistvu sploh ne bi vprašala... če je on tok šibek, da bi mi podlegu, nisem kriva js. žal, tko js razmišljam pa zato še nisem kurba, kot bi me imenovala delusional...
a si že bla v taki situaciji?
jst sm tipa odjebala. sam se je takoj pohvalil da ma punco in da je baraba.
poleg tega....
če si samska in greš seksat z zasedenim... nisi v enakovrednem položaju.
ti si samo ena katero bo pofukal in to sigurno slabše kot svojo drago... ne bo se tako potrudil... in potem odjebal in šel svoji dragi govorit, kako jo ima rad.
ko se grem z nekom dat dol, mi je všeč, da sva si enakovredna.
se pravi, oba samska.
lahko tudi oba zasedena (kar kot pravim izvajajo sam slabiči), ali pa da varaš partnerja ki te vara. tud ne pelje nikamor.
nikakor pa ne, da bo tip imel 5 pizd samo zase, 4 bodo dobre samo za kak hiter f** v avtu, eno bo pa vozil ne vem vse kam.
če že iščeš samo seks, ni treba da si z nekom, s katerim se potem počutiš manjvredno in ne dovolj dobro, da bi bla lahko tudi njegova punca.
Kaj ko bi ti malo bol izbrala svoj besedni zaklad? Nismo na nobeni gmajni.... No dvomim, da si ti že kdaj bila na gmajni sploh...
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]