a je danes morala res že čist na psu?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- maffy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 3. 2007
jullia_ napisal/-a:Aha, torej smo se "dolžni" moralno obnašat samo do človeka, ki je v našem življenju najpomembnejši?
Ravnokar si postavila krasen argument, zakaj ni nič narobe s tem, da seksaš z zasedenim tipom. Nisi ti tista, ki je dolžna skrbet za njegovo ženo, v primeru bolezni je ne boš ti vozila k zdravniku, torej ni nič narobe s tem.
Predvsem obsojam tistega, ki vara.. tistega, ki ima družino na katero mora mislit, še takrat ko bi rajš našel razloge da ne. Za onega drugega, se pravi s katerim vara pa obstaja sicer dilema, obsojam pa ne. A si to hotla povedat? Čisto vseh postov nisem pazljivo prebrala..
- Maped100
- Debatorica
- Na forumu od: 30. 8. 2008
boomerangi se zmeraj vračajo.
Zakaj nebi fukal z nekom, ki je v zvezi in jaz to vem? KER s takšnim početjem podpiram VARANJE!
Kaj pa slišiš v zameno? Saj nisem varal/a jaz, saj je on/a v zvezi...
Ma daj, pojej ta grah.
Ozadje je isto, sam slika je druga. Smo pa že itak vajeni, da dandanes človek velik govori, pa malo stori.
En dober pregovor: "Manje slova, više slika" <- upam, da kapirate
Zakaj nebi fukal z nekom, ki je v zvezi in jaz to vem? KER s takšnim početjem podpiram VARANJE!
Kaj pa slišiš v zameno? Saj nisem varal/a jaz, saj je on/a v zvezi...
Ma daj, pojej ta grah.
Ozadje je isto, sam slika je druga. Smo pa že itak vajeni, da dandanes človek velik govori, pa malo stori.
En dober pregovor: "Manje slova, više slika" <- upam, da kapirate
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
maffy napisal/-a:Predvsem obsojam tistega, ki vara.. tistega, ki ima družino na katero mora mislit, še takrat ko bi rajš našel razloge da ne. Za onega drugega, se pravi s katerim vara pa obstaja sicer dilema, obsojam pa ne. A si to hotla povedat? Čisto vseh postov nisem pazljivo prebrala..
Glede tega, da naj se obsoja tipa, ki vara, ne ženske, s katero vara, se strinjava.
Širše gledano sem pa hotela povedat nekaj drugega. Partnerska zveza ni edino področje, kjer obstajajo moralna pravila. Samo zato, ker je ženska nekomu dobra in zvesta punca, zato še ni moralna oseba. Zato se mi zdi smešno moraliziranje tistih, za katere se (po postih na forumu sodeč) jasno vidi, da v vsakdanjem življenju kršijo nešteto moralnih norm in se obnašajo vse prej kot korektno do drugih ljudi, pri omembi varanja pa čisto ven padejo in pričnejo pridigat o morali in etiki.
(In ker v bistvu vsi kršimo moralna pravila, se mi čisto na splošno zdi neumno druge obtoževat nemoralnosti )
- Tysia
- Kofetarica
- Na forumu od: 11. 5. 2008
*purple* napisal/-a:in tysia, ni treba zdej uporabit tukej SSkj-ja, ker vsi jasno vemo kaj točno je MK želela povedat
purple, jaz pa sem se malo med vrsticami pošalila in obenem mislila resno.
Tisti resni dal pa pravi, da oseba,ki spi z drugimi, pod pogojem, da so s tem vsi seznanjeni pred dejanjem, ni kurba. Tudi v tistem drugem pomenu besede, ki ne vključuje povezavo z plačilom.
frisko, fajn zrihtaj zadeve. Srečno!
- LanaMaxim
- Kofetarica
- Na forumu od: 23. 3. 2008
Mislim, da sta oba udeležena v varanju kriva. Tako npr. tip, ki vara svojo punco kot ženska, ki ve, da njen ljubček vara svojo. Ni ženska prav nič manj kriva. Neumno se mi zdi, da človek vara, če ni zadovoljen v vezi. Mislim, da je treba prej razčistit, razmislit in ga pustit, potem pa šele met druge.
- kalanhoja
- Kofetarica
- Na forumu od: 28. 7. 2008
- Kraj: Ljubljana
jullia_ napisal/-a:Obstaja možnost, da zaradi plonkanja dobiš boljšo oceno od svoje kolegice, ki se je na ta izpit pripravljala več mesecev, ker je od njega odvisno določeno delovno mesto. Zdaj ga pa dobiš ti in ne ona. A to ni primerljivo z varanjem, ker je tip edina stvar v življenju, ki je res pomembna?
A je to že domišljijski spis?
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
kalanhoja napisal/-a:jullia_ napisal/-a:Obstaja možnost, da zaradi plonkanja dobiš boljšo oceno od svoje kolegice, ki se je na ta izpit pripravljala več mesecev, ker je od njega odvisno določeno delovno mesto. Zdaj ga pa dobiš ti in ne ona. A to ni primerljivo z varanjem, ker je tip edina stvar v življenju, ki je res pomembna?
A je to že domišljijski spis?
Za nekatere mogoče, drugi pa temu rečemo pravosodni izpit.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov