2 veri=dobra zveza?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a *SunFlower* » 13. Okt. 2009 20:02

Po mojih izkušnjah so problem predvsem (starejši) sorodniki, ki so običajno veliko bolj verni kot pa mlajša generacija. Najbolj mi je ostalo v spominu prvo in zadnje družinsko kosilo pri bivšem, ko so me ves čas postrani gledali, ker nisem verna, potem so pa še molili pred jedjo (kar me samo po sebi ne moti, je bilo pa zoprno, ker me na to ni nihče opozoril in sem izpadla neumno, ker nisem znala moliti zraven).
Every rose has its thorn
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 13. Okt. 2009 20:51

Midva nimava problemou in tut recimo njegovi in moji starši podpirajo najino vezo. Je pa res da nekje znajo starši ful pretiravat, recimo moja sestrična naprimer je imela takega k je bla mat ful proti in je blo kr težko.

Mislim u bistvu je pr nama tut tko, vsak je rojen v svoji veri, to je pa tut več ali manj vse. Ne hodm niti js v cerkev niti on v svojo. tko da ni to neki glavnega pr nama v vezi in mislim da pri tistih ki ne dajo vse na svojo vero tut ne bo to nobena ovira.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 13. Okt. 2009 21:37

Ja pri vama potem sploh ni dveh različnih ver, če noben od vaju ni veren.
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 13. Okt. 2009 22:18

Ja no u bistvu je res nekako tako.
Mislim js v svoji veri imam vse zakramente narejene in tudi moji starši itd. hotla sm samo povedat da kljub temu noben ni proti.
Sj kot vem je punca spraševala po zvezi v kateri sta vsak svoje vere samo ne tako zagreta za to.
Uporabniški avatar
Volcjikamen
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 6. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Volcjikamen » 14. Okt. 2009 0:21

Pomojem težje... Če bi vaš fant zjutraj hotel petelinji zajtrk, ve pa k maši, bi bilo to samo enkrat. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
En dan sem nekje delal in 10 ur smo limali kreme in neke vizitke v Cosmopolitane. Me je mikalo, da bi v vsakega nalimal še enga mastiča.
jaqluine
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 8. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a jaqluine » 14. Okt. 2009 13:00

:lol:

sama sem verna(v mejah normale), fant pa je ateist in prihaja iz mešanega zakona. spoštujeva en drugega kar se tega tiče. meni osebno se zdi, da je neka zveza lahko uspešnejša in bolj globoka, če ni vse samoumnevno (se pravi če sta oba verna se že takoj ve, da bo cerkvena poroka, pa krst, pa tko...), drugače se pa pač zmenita. poznam primer para, ko je bil eden veren, drugi pa ateist in sta se zmenila: cerkvena poroka, otroci pa ne bojo krščeni niti vzgajani v veri...če to enemu partnerju res pomeni, zakaj pa ne.
ni problem, če sta 2 različne vere in verejuta, tako , da drugega ne žalita in ne prepričujeta. bolj je problem, če sta oba goroča vernika-sam če greš zarad tega narazen potem normalno, ni prava ljubezen, ker drugače na svetu nebi obstajal niti en mešan zakon.

midva fanta sva zmenjena da bo poroka civilna, čeprav sem si nekaj časa želela cerkveno poroko, otroci pa kakor se sami odločijo-ne bova vsiljevala
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a jagoda-malina » 14. Okt. 2009 13:55

Odvisno od primera do primera. Se mi zdi, da zna to bit precej različno.
Uporabniški avatar
Coco.Chanel.*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 10. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Coco.Chanel.* » 18. Okt. 2009 20:20

Pri naju ni problema :) Jaz sem ateistka, moj pa je pravoslavc. Včasih se edino med seboj mal "skregama" o tem, če bog obstaja ali ne :D
Uporabniški avatar
Coco.Chanel.*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Coco.Chanel.* » 18. Okt. 2009 20:20

Pri naju ni problema :) Jaz sem ateistka, moj pa je pravoslavc. Včasih se edino med seboj mal "skregama" o tem, če bog obstaja ali ne :D
Uporabniški avatar
Coco.Chanel.*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Coco.Chanel.* » 18. Okt. 2009 20:21

Starši pa tudi niso proti, nikakor :)

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov