2 veri=dobra zveza?

Pomoč iz čustvenih stisk.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 26. Apr. 2008 13:26

BlackMagicWoman napisal/-a:*lilica* pri sebi dvomim, da bi pojedla ta zarečeni kruh. Sploh pa preden se zapletem s fantom v zvezo ga želim dobro spoznati. Z mojim sva kar 3 leta prijateljevala preden sem šla v zvezo z njim, tako da v tem času bi pa verjetno že lahko ugotovila katere vere je.

Ja, to ja. Samo, če bi ga pa komaj spoznala, se začela počasi zaljubljat, bi pa lahko bilo že prepozno, da ne bi hotla nič več kot samo prijateljstvo.
Uporabniški avatar
BlackMagicWoman
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 4. 2008
Kraj: Somewhere over the Rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a BlackMagicWoman » 26. Apr. 2008 13:33

Preden bi se zaljubila bi morala kaj več vedeti o njemu, saj mi ni pomemben le fizični izgled, ampak tudi vse drugo. Fizični izgled mi predstavlja zgolj le polovico. Pa tako ali tako že po imenu lahko deloma presodiš od kje je ;D
Uporabniški avatar
majaoko
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 7. 2006
Kraj: okolica ljubljane

Neprebrana objavaNapisal/-a majaoko » 26. Apr. 2008 22:44

Po mojem mnenju laho uspe takšna zveza, še posebej če nista tako zagrižena. Pač spoštujeta drug drugega in se prilagajata...
Uporabniški avatar
črnamamba
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a črnamamba » 27. Apr. 2008 8:26

moja družina je krasen primer mešane vere...
starša( različnih ver) se spoštujeta in z veseljem praznujeta praznike en z drugim ..vse praznike...običaje...
brat je veren, ampak ne ve v kaj točno..pač nekaj verjame , da je...ni pa pripadnik nobene vere..

jaz sem ateistka...jaz sem mela malo več problemov s tem , da sem se naučila spoštovanja do ver v najstniških letih...se je mama zelo trudla me vzgojit verno.....jaz sem pa vračala z nespoštovanjem vere....na koncu mi je pa le kapnilo( pa njej tudi) kako se da lepo shajat skupaj,če spoštuješ drug drugega...bistvo je, da če maš svoje mišljenje ga pač ne deliš in ne vsiljuješ z vernikom...spoštovanje je ključnega pomena
Uporabniški avatar
črnamamba
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a črnamamba » 27. Apr. 2008 8:27

dvojni in
Zadnjič spremenil črnamamba, dne 27. Apr. 2008 8:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
črnamamba
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a črnamamba » 27. Apr. 2008 8:27

trojni post :?
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 10. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a orhideja1 » 12. Sep. 2009 22:54

Mene pa zanima, če je kdo od vas v takšni vezi, da je eden, zelo veren, drugi pa popolnoma nič? Kako usklajujeta takšen značaj in kako shajata s tem?[/b]
Uporabniški avatar
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: Lj

Neprebrana objavaNapisal/-a purple_rain » 13. Sep. 2009 19:27

^^Težko. Men se ni izšlo (ampak ne samo zarad tega). Je pa to pač moja zgoba bla taka; vsako razmerje je drugačno.

Sicer pa, je blo kul, ni me "posiljeval" z njegovo vero in jz sem sprejela, da mam(sem imela) pač nedelje zvečer zase. :)
LaDy.P.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a LaDy.P. » 13. Sep. 2009 19:48

Mislim da razlicne vere niso problem..problem nastane samo ce eden od partnerjev sili drugega k svoji veri, ne spostuje njegove..
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 13. Sep. 2009 20:11

Ampak za muslimana (islam dajem zgolj za primer, preden me kdo sovražnega govora obtoži :) ) je že to, da bi bili njegovi otroci vzgajani kot katoliki, žalitev in nespoštovanje vere.
Hkrati je pa za katolika povsem nesprejemljivo, da njegov otrok ne bi bil krščen in s tem očiščen izvirnega greha.
Kako gre to dvoje povsem skupaj?

Pomoje sta dve veri kompatibilni, dokler gre bolj za tradicijo veroizpovedi, kjer greš recimo k polnočnici in pirhe neseš žegnat. Če si pa globoko veren, si pa ne predstavljam, da bi lahko živel z nekom, ki je ravno tako veren, samo v drugi religiji.
LaDy.P.
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 5. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a LaDy.P. » 13. Sep. 2009 20:38

Ja to imas prav. Gre za zelo težka vprašanja.. Mislim da nek tradicionalen vernik, se niti ne bi poročil z nekom druge vere, že zaradi tradicije.
Drugače pa, če bi se dva različne vere želela poročiti, ustvariti družino, bi prej premislila o otrokovi veri - torej v kateri bo vzgojen (mogoče v obeh?)
Uporabniški avatar
*Diar*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 3. 8. 2006
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a *Diar* » 13. Okt. 2009 10:20

Se moj prispevek :)

Midva sva razlicne vere, on musliman, jaz kristjanka, nobenden ni pretirano veren pac osnovna nacela religije in nama to odkar sva skupaj ni predstavljalo problema. Moji starsi so ga sprejeli kot bi vsakega drugega, njegovi pa mene tudi tako da ja, po mojem mnenju vera ne vpliva na ljubezenski odnos. Bolj vplivajo okoliscine- starsi, osebno misljenje...
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 10. 2009
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objavaNapisal/-a Liefde » 13. Okt. 2009 10:31

LaDy.P. napisal/-a:Mislim da nek tradicionalen vernik, se niti ne bi poročil z nekom druge vere, že zaradi tradicije.

Se podpišem :)
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
Uporabniški avatar
Liefde
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 10. 2009
Kraj: Nizozemska

Neprebrana objavaNapisal/-a Liefde » 13. Okt. 2009 10:31

LaDy.P. napisal/-a:Mislim da nek tradicionalen vernik, se niti ne bi poročil z nekom druge vere, že zaradi tradicije.

Se podpišem :)
"Življenje je kot ljubezen; ni lahko in mirno stanje, ampak težka in čudovita pustolovščina."
Uporabniški avatar
Seyfullah
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 6. 2009
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Seyfullah » 13. Okt. 2009 11:33

Se pač prilagajaš,vsak neki iz svoje vere prinese in gre skupi,če se za to dogovorita!Jst sm neki od njega pobrala,on neki od mene in prov lepo shajava!Morš bir pripravljen na vse in tako se učiš in spoznavaš druge ljudi in njegove običaje :D
***Everything is possible...Impossible just takes a while longer***

Vrni se na Čustva

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov