2 veri=dobra zveza?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*arabic_girl* - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 12. 2007
- Kraj: Nova Gorica
sm mela fanta pa sva oba bila različne vere in sva se držala nekih osnovnih stvari...jaz drugače nisem verna mi je vseeno on pa tudi ni bil kaj pretirano...tako da....uglavnem nisva ostala skupaj, ne zaradi vere, ampak ti pa lahko povem da je bil to velik problem vsaj za mojega starega....ampak saj veš da ljubezen premaga vse ovire...no vsaj jaz sem se tega držala in ustrajala z njim kljub vsem in vsemu....dokler nisva seveda končala...ampak ni mi žal in če bi lahko bi to spet ponovila!posluši samo sebe ne pa mnenje drugih, če je tebi fajn z njim je to najpomembneje!!!
- orhideja1
- Kofetarica
- Na forumu od: 29. 10. 2007
- Kraj: Ljubljana
jullia_ napisal/-a:Tudi ateist in vernik nista tako preprosta kombinacija, ker se je treba odločit, če se bo otroke sploh vzgajalo v veri.
No mojih kolegov je dosti, ki so takšen par in zaenkrat nimajo problemov. Običajno vzgaja otroke v veri tisti, ki je veren, ostali se ne vtika.
-
Ryu - Kofetarica
- Na forumu od: 22. 10. 2007
mene so krstil ko sem bla mejhna, za nadaljno pot in odločitu pa so mi dal proste roke... h verouku nism hodila, tko da nimam ne obhajila, niti birme, niti nič, ampak me to čist nč ne mot... u cervi sem 1x na let za veliko noč in to samo zato ker imamo z orkestrom tam nastop.... tko da: verna nism, če pa je kdo drug pa to sprejemam, dokler mi njegove/njene vere ne začne usiljevat...
-
lolika69 - Debatorica
- Na forumu od: 24. 1. 2007
podobno kot Ryu mam tud jz tako situacijo. Krstili so me k sm bla mejhna, nikol nism hodila k verouku in nimam nobenih teh zakramentov narejenih. Nekako v nič ne verujem in puščam vsem ostalim ljudem prosto izbiro. Rada spoznavam ostale veroizpovedi, da pa bi se sama za kakšno odločila, da bi res verovala-to pa verjetno ne. Moja družina tud ni kej dosti verna, razen ene babice in za njo jz za velko noč nesem košaro k žegnu ker ona ne more. To je pa tud use. Če se bom pa kdaj hotla cerkveno poročit bom pa šla ostale zakramente delat, ker jih pač bom mogla.
THE ONLY ROOL ISDON''T BE BORING.DRESSCUTEWHEREVER YOU GO.LIFE IS TO SHORT TOBLENDIN.
- sanjaanja
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 24. 10. 2007
- Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let
Tudi jaz sem se nekoč to spraševala. Sama imam sicer vse zakramente, verujem v dobro, ne pa v cerkev, ki se mi zdi, da prinaša več slabega kot dobrega, in da hodi tja polovica ljudi zaradi drugega vzroka, kot pa vere,... Pač jaz v cerkev ne zahajam. Spoznala pa sem fanta, ki je praktično živel v veri in še živi. Stalno k maši, molitev in vse kar je s tem v zvezi. Je strog zagovornik cerkve, vere in vsega s tem povezanega.
Jaz si nisem znala predstavljati življenja z njim, ker me je odbijalo to stalo izražanje vere, duhovnosti in mi je šla kar dlaka po konci, ko sem ga poslušala. Pa je drugače vredu fant.
Jaz si nisem znala predstavljati življenja z njim, ker me je odbijalo to stalo izražanje vere, duhovnosti in mi je šla kar dlaka po konci, ko sem ga poslušala. Pa je drugače vredu fant.
-
ŽuŽa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 11. 2006
Po mojem mnenju taka zveza lahko laufa, sam je pa na žalost tud odvisna od staršev. Mam sošolko, ki ji starši ne dovolijo, da bi imela za fanta kogarkoli ki ni musliman,zarad tega je mela že dost pretrpela in ji ful ne privoščim in tud ne zastopm kako se lahko starši tok vtikajo v otrokovo življenje.
Kar se tiče vzgajanja otrok kasneje. Partnerja morta nardit en kompromis. Se mi zdi, da če je eden od njiju ateist da to še ni takšen problem, kot pa če sta v dveh popolnoma različnih verah in tuki se je pa pomoje mal težje zmenit v kakšni veri bodo vzgajal otroka (če sploh).
Kar se tiče vzgajanja otrok kasneje. Partnerja morta nardit en kompromis. Se mi zdi, da če je eden od njiju ateist da to še ni takšen problem, kot pa če sta v dveh popolnoma različnih verah in tuki se je pa pomoje mal težje zmenit v kakšni veri bodo vzgajal otroka (če sploh).
-
_vampirk'ca - Debatorica
- Na forumu od: 8. 4. 2008
moj je tut ateist jz pa sm pač vzgojena v veri ampak to sploh nima veze. ubistvu to ni problem, večji problem je če ima vsak svojo vero, ker potem se držita vsak svojih načel in tistega,kar jima je bilo dano v vzgoji povezani z vero.kolegica je imela fanta ki je musliman in jima ni lavfalo.v bistvu je odvisno od tega kolk kater jemlje resno to svojo vero in kolk se da delat kompromise.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov