2 veri=dobra zveza?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Vivien
- Sramežljivka
- Na forumu od: 4. 4. 2008
Pozdravljeni,
zanima me vaše mnenje, če lahko dvema, ki sta pripadnika dveh različnih ver, uspe njuna zveza, če upoštevamo, da nista tako goreča vernika-spoštujeta/upoštevata pa osnovne "stvari" svoje religije...
Kaj mislite, imate kakšne izkušnje s tem?
Lp
zanima me vaše mnenje, če lahko dvema, ki sta pripadnika dveh različnih ver, uspe njuna zveza, če upoštevamo, da nista tako goreča vernika-spoštujeta/upoštevata pa osnovne "stvari" svoje religije...
Kaj mislite, imate kakšne izkušnje s tem?
Lp
-
ryu10kyu - Cosmofrik
- Na forumu od: 14. 6. 2005
- Kraj: Sonce
Odvisno od staršev koliko oni posegajo v njuno vezo?
Jaz sem ateist...me ne moti če je oseba poleg mene verna ali pripadna določeni religiji...ampak ne fanatično in da ne skuša posegati v moje razmišljanje s tem!
Jaz sem ateist...me ne moti če je oseba poleg mene verna ali pripadna določeni religiji...ampak ne fanatično in da ne skuša posegati v moje razmišljanje s tem!
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
-
iluzija - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 9. 3. 2007
Nekaj podobnega že obstaja in sicer v temi Ljubezen in veroizpoved pa še v temi Ljubezen s pripadnikom druge nacionalnosti lahko kaj najdeš...
-
Sweet Princess - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 12. 2007
- Kraj: Ljubljana
Ok, da še dodam predenj se tema zaklene - midva z mojim sva tak primer; Sva razične vere, vendar ni nobeden ob naju globoko veren, pač tako so naju vzgojili starši, ampak v dandanašnji dobi, je redkokdo še globoko veren...
Vera ne posega v najino ljubezen, pa tudi starši se ne mešajo v to (no, njegovi so se na začetku, ampak ko so me sprejeli takšno kakršna sem, se je vse uredilo tako kot se mora)
Vera ne posega v najino ljubezen, pa tudi starši se ne mešajo v to (no, njegovi so se na začetku, ampak ko so me sprejeli takšno kakršna sem, se je vse uredilo tako kot se mora)
-
cbr - Sramežljivka
- Na forumu od: 28. 10. 2006
tako izkušnjo sem mela zdej nazadnje z mojim ex
noben od naju ni bil posebno veren in tut nisva imela kašnih težav glede tega
bile pa so, ko me je predstavu starim staršem, teti, sestični ... k so zelo verni in takrat sem začutla da nisem "zaželjena" in tut res nisem bila. sicer pa se na to nisva ozirala in sva še bila skupi in pol zaradi drugih stvari šla narazen, vem pa da zna bit zelo moteča ta stvar če nisi vztrajen in odločen!
noben od naju ni bil posebno veren in tut nisva imela kašnih težav glede tega
bile pa so, ko me je predstavu starim staršem, teti, sestični ... k so zelo verni in takrat sem začutla da nisem "zaželjena" in tut res nisem bila. sicer pa se na to nisva ozirala in sva še bila skupi in pol zaradi drugih stvari šla narazen, vem pa da zna bit zelo moteča ta stvar če nisi vztrajen in odločen!
-
Shannon - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
Jaz sem ateist in svojih otrok vsekakor ne bi hotela vzgajati v kakršnikoli veri ... svoje mnenje o katolištvu sem že enkrat izrazila tle gor (priznam, netaktno in preveč direktno) in bila deležna burnega odziva V glavnem, ne maram nobene vere, ker se mi zdijo pranje možganov in škodljive za zdrav duševni razvoj.
Če bi bil moj tip veren, po možnosti katolik ... hja, nikoli ne reci nikoli, ampak sem 99 %, da ne bi šlo.
Če bi bil moj tip veren, po možnosti katolik ... hja, nikoli ne reci nikoli, ampak sem 99 %, da ne bi šlo.
-
MiLLy - Debatorica
- Na forumu od: 17. 7. 2005
Sama sem popolni ateist. Če bi bil fant veren, me sicer ne bi motilo, vendar bi me nek cerkveni fanatik itak odbil že na samem začetku. Glede otrok pa sigurno ne bi pustila, da so kaj drugega kot ateisti... Krst in podobne bedarije za moje lastne otroke odpadejo.
...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov