100% iskrenost?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Rollin #3 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 6. 2011
- Kraj: Izola
jaz mu ne lažem niti teh belih laži, pa tudi on meni mislim da ne. kaj raje mam če je kaj slabo da se skritizira al pove in potem popravim ali pa vsaj vem, pa tudi če je nekaj pohvaljeno potem veš da je zares dobro. jaz bi znorela s človekom, ki si mi nebi upal povedat kaj misli oz sploh ne bi bla s takim.
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Pa vendar je takih ljudi veliko... vsaj ce sklepam po kolicini zensk s slabimi ritmi v mestu. Najbrz jim njihovi tipi ne govorijo da ima tricetrt zensk boljso rit.claire napisal/-a: kar ne pomeni, da je vsem moja rit zakon, njemu pa mora biti. meni ni način, da gleda mojo rit in si misli da ima soseda boljšo. ne bi hotla takega fanta. (češ- to je treba rečt, sicer ti ne bo dala fukat 14 dni- WTF?- res stari, ni čudno, če si debil).
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
Leonessa - Debatorica
- Na forumu od: 6. 4. 2011
Meni pa ni big deal, če mi pove, da mu je moja rit huda, a ima kakšna Heidi Klum (ne vem, recimo) res hudo. Moja je ravno pravšnja, ni pa tako čvrsta kot od kakšne ženske, ki gara za svoje izklesano telo in to mi je čisto jasno ter sprejmem takšno kritiko. Nasplošno lahko rečem, da mam raje tipa, ki me kdaj zbode (nezavedno) s čim, ker reče, da ima katera dobro postavo, a obenem vem, da je iskren in to dandanes še nekaj velja, ker je težko najti takšno osebo. In še toliko bolj sem potem vesela, ko me pohvali, ker vem, da dobiti pohvalo od njega pomeni, da misli resno.
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Mark Twain
-
Leonessa - Debatorica
Jah to pa itak more bit. Saj meni ima tudi kakšen tipson boljši trebuh, pa imam najrajši trebuh mojega. To brez dvoma. Eden ob drugem (vsaj zase vem 100% ) misliva eden na drugega in ne na sosedovo Lučko ali Lojzeta. Saj to se začuti, vzdušje ali karkoli že pač, pa tudi poveva si, da sva si najboljša eden drugemu.
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Mark Twain
-
Dead_kid - Kofetarica
- Na forumu od: 13. 11. 2006
Majhne laži niso nič slabega.. Recimo meni moj že eno leto in pol zatrjuje da ne vidi strij.. Hvala bogu sicer ampak ne vem al je mal čorav al se pa glupga dela.. Pa majhne laži.. Spomnem se, ko smo pri eni kolegici gledale nek dokumentarec za faks, pa je eno kolegico klicov tip, mu je rekla da je na faksu in hitro prekinila. Po tem je on čist popiz*** kaj si oa misli, da mu tako laže, zakaj ni mogla povedat kje je, kaj dela, da mu očitno skoz laže, da ji sploh ne more več zaupat... Mislm what the fuck.. Tok se je nad njo znesel, da je ženska jokala. Zaradi enega stavka, ki ga je izrekla, da ne bi motila filma, pri katerem smo vse tri tako ali tako umirale od dolgčasa...
Sicer pa majhne laži.. Sicer nepotrebne, ampak kdaj pa kdaj pride do kakšne, čisto neškodožljive, majhne laži, kot je ta zgoraj omenjena... KAr pa se moje kuhe tiče, pa ja, povej mi.. Slabo kuham.. Fine i won't do it again ...
Sicer pa majhne laži.. Sicer nepotrebne, ampak kdaj pa kdaj pride do kakšne, čisto neškodožljive, majhne laži, kot je ta zgoraj omenjena... KAr pa se moje kuhe tiče, pa ja, povej mi.. Slabo kuham.. Fine i won't do it again ...
You migt think i ain't worth a dollar, but i feel like a millionare.
-
Akademik - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 7. 2011
Dead_kid napisal/-a:Majhne laži niso nič slabega..
Odvisno! Ravno to je point te teme, da včasih z malimi in nedolžnimi lažmi povzročimo, da nekdo začne resneje dvomit v nas.
Kot si sama ugotovila:
Dead_kid napisal/-a:Spomnem se, ko smo pri eni kolegici gledale nek dokumentarec za faks, pa je eno kolegico klicov tip, mu je rekla da je na faksu in hitro prekinila. Po tem je on čist popiz*** kaj si oa misli, da mu tako laže, zakaj ni mogla povedat kje je, kaj dela, da mu očitno skoz laže, da ji sploh ne more več zaupat... Mislm what the fuck.. Tok se je nad njo znesel, da je ženska jokala. Zaradi enega stavka, ki ga je izrekla, da ne bi motila filma, pri katerem smo vse tri tako ali tako umirale od dolgčasa...
Meni je razumljivo, da dvomi v njo. Če se je zlagala za takšno "bedarijo", potem se lahko on vpraša, kaj bi šele naredila, če bi bilo kaj resnega? Oz. ni mogu vrjet, da se je šla lagat za takšno res neumno reč.. Če bi odgovorila iskreno, ne bi bilo problema.
Je pa res da neko drenje in kreganje lahko naredi še več škode kot pa te majhne laži, ampak si dala res perfect primer, kako lahko iz nedolžne laži nastane praktično breakup.
I'll tell you one thing: Don't ever give anybody your best advice, because they're not going to follow it.
-
DiNozzo - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 6. 2011
- Kraj: Divjina
Akademik napisal/-a:Zanima me, če menite, da je (skoraj) 100% iskrenost sploh možna v neki zvezi? Bi lahko partnerju povedali vsako malenkost, ki se vam je zgodila, odgovarjali čisto iskreno na vsa vprašanja?
...
Prav tako se pogosto dogaja, da zamolčimo...
Zelo, zelo dobro vprašanje...
Dokler vem, da mi je punca zvesta, da je odkrita, da ji lahko zaupam, ter vem da je poštena, mi lahko "naklada" kolikor hoče. Kje je meja...to je zakomplicirano.
V grobem lahko rečem da sta tu dve dimenziji; odkritost in odprtost; vse v zadnji detajl o njej me ne zanima (odprtost), ampak tisto kar pa me zanima (o njej) se mi zdi v tistem trenutku pomembno vedeti, ter pričakujem iskren odgovor (odkritost). Malenkost flesibilnosti ni še nobenemu škodovalo...no morda kakemu egotu.
He cannot bury his mistakes in the grave like the doctors/.../He cannot argue them into thin air or blame the judge like the lawyers. The engineer simply cannot deny he did it.
- Herbert Hoover on engineering
- Herbert Hoover on engineering
-
Dead_kid - Kofetarica
Good point Akademik..
Ampak kaj pa to pol?
A so majhne laži tudi nakladanje oz. napihovanje? Npr. ogromno ljudi lahko eno zgodbo 3. poslušalcu predstavi bombastično, drastično, medtem ko zgodba sama po sebi res ni bila ne vem kaj- iz potrebe da bo oseba poslušalca navdušila, ga nasmejala. In ko le-ta doseže željeni učinek, naloži še več, saj se poslušalec še bolj smeji (vzemimo za primer partnerja). A je to tudi potem neiskrenost?
Ja ampak če bi jst mojemu ko bi me klical med filmom rekla da sem na faksu, pa bi on iz tega dramo naredil.. Nevem no, men se to vseeno zdi mal pretirano..
Ampak kaj pa to pol?
A so majhne laži tudi nakladanje oz. napihovanje? Npr. ogromno ljudi lahko eno zgodbo 3. poslušalcu predstavi bombastično, drastično, medtem ko zgodba sama po sebi res ni bila ne vem kaj- iz potrebe da bo oseba poslušalca navdušila, ga nasmejala. In ko le-ta doseže željeni učinek, naloži še več, saj se poslušalec še bolj smeji (vzemimo za primer partnerja). A je to tudi potem neiskrenost?
Ja ampak če bi jst mojemu ko bi me klical med filmom rekla da sem na faksu, pa bi on iz tega dramo naredil.. Nevem no, men se to vseeno zdi mal pretirano..
-
Akademik - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 7. 2011
Pri tisti zgodbi meni ni jasno, zakaj je gospodična dejala, da je na faksu, če je pri kolegici in gleda film? Zakaj je bila laž v tem primeru potrebna? Ne poznam ozadja zgodbe. Jaz osebno ne bi "popizdil", bi me pa zanimalo, zakaj se ji je zdelo potrebno zlagati, če je zadeva precej nedolžna. Ne vidim torej potrebe po laži.
Kar se tiče napihovanja: gre za osnovne sposobnosti komuniciranja. Res je, nekateri napihujejo zadeve, delajo veliko iz ničesar. En zelo praktični primer je, da začne nekdo stavek z nekim uvodom, tipa: "joj, ne popizdit, res ni blo nč, ne si narobe razlagat, ampak...". Že samo s tem uvodom vzbudi neka čustva jeze, razočaranja pri nekomu, pa sploh ne ve, za kaj se gre vsebinsko. Potem je lahko tudi čisto nedolžna reč, pa bo zaradi "zastavljenosti" stavka lahko prišlo do prepira.
Zato pa nismo vsi ljudje kompatibilni, logično. Drugače dojemamo stvari, tvorimo stavke in hja, tudi zaradi pretiravanja in natolcevanja lahko prihaja do problemov in razpada zvez...
Kar se tiče napihovanja: gre za osnovne sposobnosti komuniciranja. Res je, nekateri napihujejo zadeve, delajo veliko iz ničesar. En zelo praktični primer je, da začne nekdo stavek z nekim uvodom, tipa: "joj, ne popizdit, res ni blo nč, ne si narobe razlagat, ampak...". Že samo s tem uvodom vzbudi neka čustva jeze, razočaranja pri nekomu, pa sploh ne ve, za kaj se gre vsebinsko. Potem je lahko tudi čisto nedolžna reč, pa bo zaradi "zastavljenosti" stavka lahko prišlo do prepira.
Zato pa nismo vsi ljudje kompatibilni, logično. Drugače dojemamo stvari, tvorimo stavke in hja, tudi zaradi pretiravanja in natolcevanja lahko prihaja do problemov in razpada zvez...
I'll tell you one thing: Don't ever give anybody your best advice, because they're not going to follow it.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 14:39, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Dead_kid - Kofetarica
Ja, to je res. Ampak ali je tudi napihovanje laganje?
Ozadje te zgodbe je, da smo gledale film, ki je bil skrajno nezanimiv, komaj smo čakale, da ga pogledamo in gremo jest. Med filmom se nismo nič pogovarjale, hodile na čik pavzo, potrpele smo čez celoten film, da bi ag bilo čim prej konec. Zato je ona rekla da je na faksu, da ne bi bilo podvprašanj, dolgega pogovora. Tako ali tako je vedela, d ga bo poklicala takoj, ko bo filma konec.
Ozadje te zgodbe je, da smo gledale film, ki je bil skrajno nezanimiv, komaj smo čakale, da ga pogledamo in gremo jest. Med filmom se nismo nič pogovarjale, hodile na čik pavzo, potrpele smo čez celoten film, da bi ag bilo čim prej konec. Zato je ona rekla da je na faksu, da ne bi bilo podvprašanj, dolgega pogovora. Tako ali tako je vedela, d ga bo poklicala takoj, ko bo filma konec.
-
Leonessa - Debatorica
Jp, se strinjam s sirovo.
Ja zakaj pa bi človek sploh nakladal, če meniš, da je iskrena in poštena oseba? Ni logike. Če je res odkrita in ji lahko zaupaš, čemu bi ti potem "nakladala"?
Tisti primer, ki se je zgodil prijateljici od ene, ko sta gledali dokumentarec za faks in se je fantu zlagala, da je na faksu, je pa kar nekaj. Mislim, kaj je sploh imela za skrivat? Da gleda dokumentarec, in to celo za faks? Geezus. Bi štekala, če bi bila pri kakšnem kolegu, pa bi se zlagala fantu, da je pri kolegici, samo da bi si prihranila nadaljnje izspraševanje o morebitnem varanju, skratka kreganje brez razloga (čeprav bi ga njen fant najbrž videl). Pa še v tem primeru se sama držim iskrenosti, ker vem, da tudi meni ne bi bilo fajn, če bi bil moj fant pri kolegici, meni pa bi rekel, da je pri kolegu in bi izvedela resnico.
Joj no, pa a je tako težko reči, te pokličem čez toliko in toliko časa, ker gledamo dokumentarec za faks?
Se mi zdi, da nekateri lažejo že iz navade, kar je še huje. Jaz takim osebam sploh ne bi mogla zaupati, ker bi vse vzela za rezervo, kar povedo.
Vedno se postavite v kožo tistega, ki izgubi zaupanje v vas oz. ga še bo, če zaenkrat še ne ve nič o vaših lažnivih spretnostih. Če nekateri tako spretno vrtite jezik in lažete že za malenkosti, kako dobro šele lažete o kakšnih večjih stvareh.
DiNozzo napisal/-a:Dokler vem, da mi je punca zvesta, da je odkrita, da ji lahko zaupam, ter vem da je poštena, mi lahko "naklada" kolikor hoče.
Ja zakaj pa bi človek sploh nakladal, če meniš, da je iskrena in poštena oseba? Ni logike. Če je res odkrita in ji lahko zaupaš, čemu bi ti potem "nakladala"?
Tisti primer, ki se je zgodil prijateljici od ene, ko sta gledali dokumentarec za faks in se je fantu zlagala, da je na faksu, je pa kar nekaj. Mislim, kaj je sploh imela za skrivat? Da gleda dokumentarec, in to celo za faks? Geezus. Bi štekala, če bi bila pri kakšnem kolegu, pa bi se zlagala fantu, da je pri kolegici, samo da bi si prihranila nadaljnje izspraševanje o morebitnem varanju, skratka kreganje brez razloga (čeprav bi ga njen fant najbrž videl). Pa še v tem primeru se sama držim iskrenosti, ker vem, da tudi meni ne bi bilo fajn, če bi bil moj fant pri kolegici, meni pa bi rekel, da je pri kolegu in bi izvedela resnico.
Dead_kid napisal/-a:Zato je ona rekla da je na faksu, da ne bi bilo podvprašanj, dolgega pogovora.
Joj no, pa a je tako težko reči, te pokličem čez toliko in toliko časa, ker gledamo dokumentarec za faks?
Se mi zdi, da nekateri lažejo že iz navade, kar je še huje. Jaz takim osebam sploh ne bi mogla zaupati, ker bi vse vzela za rezervo, kar povedo.
Vedno se postavite v kožo tistega, ki izgubi zaupanje v vas oz. ga še bo, če zaenkrat še ne ve nič o vaših lažnivih spretnostih. Če nekateri tako spretno vrtite jezik in lažete že za malenkosti, kako dobro šele lažete o kakšnih večjih stvareh.
-
Dead_kid - Kofetarica
Ne ni težko, ampak ne vem zakaj sta se mogla skregat do te mere, da je ona jokati začela. Pač ji je bilo to v tistem trenutku lažje reči.
Jaz bi rekla, gledam film, ampak če bi mogoče izbrala isto opcijo kot kolegica, bi pričakovala, da bi razumel. Ne pa da bi bila ttretirana kot največji gnoj na svetu zaradi tega.
Jaz bi rekla, gledam film, ampak če bi mogoče izbrala isto opcijo kot kolegica, bi pričakovala, da bi razumel. Ne pa da bi bila ttretirana kot največji gnoj na svetu zaradi tega.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 14:39, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov