Pravila foruma Cosmopolitan.si

Predlogi, kritike, mnenja, sporočila, želje, pohvale, vprašanja... o portalu in forumu revije COSMOPOLITAN.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Davorin
Cosmo administrator
Cosmo administrator
Prispevkov: 200
Na forumu od: 24. 6. 2004
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Davorin » 25. Nov. 2004 10:13

Pravila morajo biti, da se jih držimo in da se jih krši - kršitelji/ce bodo kaznovani/e po načelu "punishment fits the crime", za manjše prekrške samo z opozorilom, za večje z nekajdnevno izločitvjio, hudi/e kršitelji/ce pa bodo izločeni za vedno (upamo, da takih uporabnkov/ic sploh ne bomo imeli).

Pravila foruma Cosmopolitan.si

Naslovi tem (ter prav tako teme same) na forumu naj bodo smiselni in opisni, da že iz naslova razbereš tematiko teme. Nesmiselna poimenovanja tem bodo preimenovana brez opozorila (primer: če tema govori o težavah v postelji, je nesmiselno, da jo poimenujete Težava ali Help) ampak bolj opisno: Težave njegovega korenjaka v postelji.

Ne odpirajte več tem z isto tematiko. Tematike, o katerih teme so že odprte bodo izbrisane oziroma zaklenjene. Variacije na temo so dovoljene. (npr.: če je ena tema o temi A že odprta ni potrebno odpirati še ene, razen če se zdi, da je nova tema posebnega pomena - recimo, če presodiš, da si tema A zasluži še eno temo).

Brezpredmetno in prekomerno odgovarjanje ni dovoljeno. Ne zlorabljajte odprtih tem za brezpredmeten dvogovore, ki nimajo zveze s temo (=offtopic). Odgovarjajte na teme in ne nabijajte števila vaših odgovorov z nebulozami. Kršitelji bodo strogo sankcionirani, odvečni prispevki pa zbrisani.

Držite se tematike, o kateri debatirate. Če debata zaide s poti jo administratorji oz. moderatorji lahko zaklenejo ali zbrišejo brez opozorila. Ponavadi bomo opozorili, da je debata ušla z vajeti (ang. offtopic), če pa se bo debata nekontrolirano širila in odmikala od osnovne tematike, bo zaprta.

Na forumu ni dovoljeno žaljenje oz. blatenje sogovornikov in podpihovanje k spolni, rasni, narodnostni ali verski nestrpnosti. Za debato raje uporabljajte argumente!

Na forumu ni dovoljeno oglaševanje in preprodajanje raznoraznih izdelkov oz. storitev, razen, če se v temi pogovarjate o različnih izdelkih za npr. nego kože. Se pravi: prepovedano je propagiranje maskare od tega-in-tega v samostojni temi.

Prepovedana je uporaba velikih črk - velike črke pomenijo KRIČANJE, kar pa je v nasprotju z e-bontonom. Velja za naslove, sporočila in za podpise, zato bodo uporabniki, ki uporabljajo velike črke kaznovani, JASNO?!

Prepovedana je uporaba barv. To je nadležno in moteče za večino uporabnikov. To je dopustno le administratorjem ter moderatorjem.

Prepovedana je prekomerna uporaba smeškov. Če je v sporočilu več kot 5 smeškov, jih moderator ali administrator lahko zbriše, če je smeškov več kot 15 lahko zbriše sporočilo. Uporabnikom, ki so obsedeni s smeški bomo njihovo uporabo omejili.

Podpisi naj bodo čim manj moteči. To pomeni, da ne bomo tolerirali kakršnihkoli slik (v kateremkoli formatu: jpg, gif, png, bmp, ... ali pa smeškov) pripetih v podpisih, pa tudi modificiranje podpisa z barvami in velikostmi pisave ni dovoljeno.

Avatarji naj bodo veliki največ 105 pikslov po višini in 105 pikslov po širini, ter ne večji kot 6kB. Nadležni animirani gifi (se pravi kakršnikoli animirani gifi) so prepovedani.

Uporaba več uporabniških imen je prepovedana! Če bomo zalotili koga, da si je ustvaril več uporabniških imen, bodo vsi njegovi/njeni računi nepreklicno izbrisani.

Pomanjševanje slik je obvezno! Uporabljajte načine, ki omogočajo predogled slike primerne za uporabo na forumu. Če ne veste kako, preberite navodilo ali se obrnite na moderatorje, da vam pomagajo.

Prepovedane so povezave do datotek (strani), ki lahko pomenijo kršenje avtorskih pravic in se razumejo kot ilegalno širjenje kopij.

Moderatorji svoje delo opravljajo v skladu s pravilnikom in po osebni presoji, odločitve pa so v večini primerov dokončne. V primeru, da se z njimi zares ne strinjate in menite, da je prišlo do nejasnosti, lahko to rešujete osebno preko zasebnih sporočil, ali v temi v razdelku Cosmopolitan.si, ki je temu namenjena. V ostalih temah delo moderatorjev ni predmet razprave!

Uredništvo Cosmopolitan in Adria Media Ljubljana d.o.o. za vsebine objavljene na forumu ne odgovarja.

Postopki ob kršitvi pravil Sporočila in teme iz napačnega foruma bo moderator po svoji presoji premaknil v pravega. Če vaše sporočilo/tema izgine, preverite v drugih forumih, če je bilo premaknjeno. Moderator lahko vzroke za svojo odločitev kadarkoli pojasni. Sporočila/teme, ki bodo vsebovala žaljivosti, opolzkosti, neprimerno vsebino, ali bodo drugače neprimerna za objavo, bodo zaklenjena ali odstranjena.
Uporabniki, ki se ne držijo pravilnika so opozorjeni, ob morebitnih ponovnih kršitvah, pa se uporabniški račun blokira.

S pogoji uporabe foruma se je uporabnik strinjal ob registraciji na forumu. S tem je sprejel tudi ta pravilnik.

Vrni se na cosmopolitan.si

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov