Urša Čepin

Slavni na sto in en način.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 3. 2007
Kraj: mb

Neprebrana objavaNapisal/-a ena pač » 16. Jan. 2009 17:48

red_rose lepo si razložila :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 16. Jan. 2009 17:55

red_rose: nikoli nisem rekla da je kaj narobe s tem, ampak da bi se JAZ na tem mestu počutila nelagodno, in da jaz tega nebi pustila. Nisem nič rekla, da ne sme nihče drug tako živet. Jaz pač ne bom, to je to. Sam še to: ne rabim nekoga da mi plačuje večerje, potovanja, itd... ker rada prispevam enakopravno. Lani me je fant povabil v Egipt (blo bi okol 600 evrov/osebo), pa rekel da bo vse plačal, pa nisem sprejela, ampak sva raje najdla možnost, ki si jo lahko tudi js privoščim- pa je bla Tunizija za 300 evrov, za katero sem šparala. Še zmeri se mam fajn. Mogoče ne bom šla na tako "fancy" lokacije, ne bova vsak dan jedla po restavracijah, hodila v kine. Čez nekaj let bom pa faks končala in če se bom preselila k njemu v hišo bom zagotovo prispevala skoraj vse za nakup pohištva- pa ne bo pocen (upam na veliko plačo :D).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 16. Jan. 2009 18:08

^js pa useeno mislim da ce se mata dva rada, da to ne bi smel bit tak pomembno! a se teb mogoce zdi da si fantu kaj dolzna, ce on placa, kadar to res sam zeli? ne vem...js ce bi mela dobro placo in moj fant ce bi bil student, bi mu valda vecino prispevala za take skupne zadeve...a ti pa nebi?

mislim sej, normalno da drgac razmisljamo, ampak men se zdi da ce je zveza resna da se itak use povrne :wink:

sploh potem ko se ustvari druzina, niti slucajno se mi ne zdi vredu da se gleda na to kok kdo da...potem bi mogla tut striktno samo za sebe prat oblacila in vsak samo za sebe kuhat kosilo, alpa si zelo natancno razdelit...in kako pol mislis z otroci, vsak izdatek si razdelit na pol?

in na primer da tvoj fant uspe, in zasluzi 15 000€ na mesec, ti pa recimo 2000€. bosta zivela na ravni 2000€ place, ker pac ti noces da daje on vec?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 16. Jan. 2009 18:18

Ja, počutim se dolžno, če on skoz plačuje zame. Sej sem dost stara, da lahko sama prispevam za stvari, ki jih hočem počet.
Js ko bom starejša nameravam imet še vedno en svoj račun, ki bo namenjen mojim razvadam- dragim čevljem, parfumom, predragim oblačilom, ki jih itak ne rabim. Pa en skupni račun- za skupne stvari , otroke, gospodinjstvo.

Zakaj ene ne razumete, da je tak pač moj pogled na stvari? Da se jaz boljše počutim, če je tako. Ve pa počnite tako kot vam najbolj odgovarja.

Mogoče naslednje nima lih veze s zgoraj napisanim, še manj pa s temo, sam bom vseeno napisala:
Poznam pa kar nekaj punc, študentk seveda, katerim fantje- ravno tako študentje plačujejo praktično vse. Fantje brez denarja, one pa zapravljajo za cunje, kozmetiko. Saj mora fant že zato, ker je fant vse plačat. (ne si mislt, da to na katero od vas leti.) Bratranc in njegova punca gresta z mano in mojim aprila v London. Midva plačala vsak pol, bratranec pa vse plačal punci (pa je študent, celo poletje delal in šparal- zdej bo pa vse šlo).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 12. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a red_rose » 16. Jan. 2009 18:36

ne sej jst cist razumem da pac drugace gledas na to, zanima me kako :wink: pac pogovor, upam da ni zvenelo kot da te napadam al pa kej :D

to se tut men ne zdi vredu (tak primer kot si navedla). itak da to ni normalno :roll:

pri nama je pa preprosto prevelika razlika (njegova placa je tocno 10x vecja kot moja cojzova). s stipendijo bi jst cist normalno prezivela in zadostila use osnovne potrebe in se bi mi ostalo, ker mam kr visoko - sem doma dalec od kraja studija, pa se neke dodatke mam(najemnino pa placajo starsi), zato nimam niti potrebe niti casa delat. in na zacetku sva se hotla it pol-pol ampak sm jst kmal ugotovila da tako ne bo slo...ker je blo njemu vseeno a v trgovini da 150€ za hrano, men je blo pa 75€ velik denarja, in bi mogla bolj skromno jest...zakaj bi mogu tut on skromno jest, in si ne kupovat vse zive hrane, samo zato ker ma pac vec? da bi mela loceno hrano bi blo pa res mal cudno, glede na to da jst kuham za oba :D no in zdej pac on kupuje hrano, js pa vsake tok casa dam malo zraven, pa je obema prav..(sicer bi blo vseeno fajn da mal zacneva gledat, ker ful zagonima za hrano :oops: off topic ampak kolk je normalno da stane hrana na mesec za dva cloveka, ki tut precej jesta zunaj? (brez da bi to steli, samo tisto kar je u hladilniku?)

aja da se neki dodam - ko sva zacela se ni mel te sluzbe, je bil reden student!! men bi blo cist useen ce bi tut on mel samo stipendijo, ampak zdej je kokr je :D

uglavnem ce mal povezem s temo urse cepin, mislim da je njenemu mozu vse prav, ocitno, ce jo financira, njej pa tudi, in nimam cist nic proti dokler je njima tako zivljenje vsec. se mi zdi da je dosti favsije tu pri tistih ki jo tako noro obsojajo da je kes picka...pac, naj bo, ona je na izgubi da ni nic sama dosegla u zivljenju, ampak hej- saj ji tako pase :wink:
Uporabniški avatar
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala_mrha » 16. Jan. 2009 18:47

Ah, dejte že prebolet tole Uršo. Sama si je skuhala kar si je, naj zdaj to še poje. :wink:
Uporabniški avatar
pepelčica
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2007
Kraj: koper

Neprebrana objavaNapisal/-a pepelčica » 16. Jan. 2009 19:28

red_rose napisal/-a:se strinjam z vami in *purple*...

*mala* : od mojga fanta ati je direktor ene velike in priznane slovenske firme..in zasluzi ogromno denarja. njegova zena je navadna sivilja z majhno placo.
je to izkoriscanje, ce mata dva otroka, sta skupi ze okrog 30 let, zena skrbi za use kar je treba nardit doma (on je itak cele dneve v sluzbi, kako naj kej doma postori?) je to izkoriscanje da pac na njegov racun hodijo na pocitnice, so si uredili dom, kupili dva avta,...uglavnem so super druzina, zelo lepo se razumejo med sabo...
ti res ne razumes poante DRUZINE? kjer je vse vzajemno? sej se ne gre samo za dnar...tut nematerialne reci veliko stejejo...

mene tut ni sram priznat da mi fant skor use placuje, ker si pac deliva stroske hrane in tega glede na to kok ma kdo, pa se niti slucajno ne pocutim kes picka alpa da ga mam sam zarad tega :roll: pa cetud se katera tule na glavo postavi in mi to ocita, js edina vem kako je :D in glede na to da je nama OBEMA kul (v nic ga ne silim, js se ne grem nekega fancy zivljenja ki si ga ne morm privoscit, in on ve da mu nicesar kar mi daje ni treba) vsakic ko dobim kaj vecjega denarja mu dam vecji del, kar tako, na TRR, ampak mu niti slucajno ne morm povrnit vsega..in zakaj ne bi sla na pocitnice, ce si jih on lahko privosci in bi rad tam mojo druzbo, ker verjetno ne bo sou sam ane? ;)

:respekt:
Uspešen moški je tisti, ki zasluži več kot lahko njegova žena zapravi. Uspešna ženska je tista, ki najde takega moža.
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 16. Jan. 2009 21:20

red_rose napisal/-a:sploh potem ko se ustvari druzina, niti slucajno se mi ne zdi vredu da se gleda na to kok kdo da...potem bi mogla tut striktno samo za sebe prat oblacila in vsak samo za sebe kuhat kosilo, alpa si zelo natancno razdelit...in kako pol mislis z otroci, vsak izdatek si razdelit na pol?

ja, gledali bomo, koliko krompirja je kdo pojedel in kdo je pojedel tisti tretji zrezek :rofl:

drugače ste pa že ful OT.
Uporabniški avatar
borboletta
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 19. 8. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a borboletta » 16. Jan. 2009 21:59

Mislim, da sta *purple* in red_rose čist lepo in pravilno tole povedali. In to kar pravi *mala* sem tudi jst še pred nekaj leti tako razmišljala, sploh ko sem vidla frendico kako lepo "izkorišča" svojega (bogatega) tipa. In zdej mi je jasno da to ni izkoriščanje! Razn seveda, če ga ne ljubiš.
Jst vedno, ko razmišljam kaj bi naredila, če bi zadela na lotu, bi v prvi vrsti poplačala kredit mojga dragega in potem bi nama privoščla stanovanje...in verjemte, da bi bila izredno užaljena, če on tega ne bi sprejel. Ker "on" je "mi2"! Ker vem, da bi on isto naredu oz. dela zame.

Je pa čist druga pesm to, da on težko zaslužen denar porablja za tvoje neumnosti in ti pohlepno jemlješ.
Vse bolj komplicirano postaja živeti enostavno.
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 8. 2007
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a kiny » 17. Jan. 2009 2:26

Točno tako :D
Se strinjam z borboletto, vid se kdaj kdo koga izkorišča al pa kdaj kdo pač vzame kar mu partner ponuja oziroma da iz srca.
Taka oseba, ki ne izkorišča bo vesela tut ene vrtnice za rojstni dan, medtem ko tiste, ki naj bi ble keš pi*** s tem ne bodo nikol zadovolne.
A zdj nej se pa vse izogibamo tipov, ki majo mal več denarja samo zato da nas folk nebi označu za keš pi*** :?:
Js probam prispevat čimveč kot lahko, čeprou on dobi več denarja mesečno, tko da si nisva enakovredna, sm pač še študentka.
In ja v družini je vse skupen denar, ne gleda se kdo je katero stvar kupil in jo bo samo on uporabljal, vse se deli, to je point družine.

Drugače pa sm nekje prebrala da naj bi Urša tako al tako že prihajala iz družine, ki majo mal več pod palcem.
Live your life like you want
Uporabniški avatar
brunett
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a brunett » 17. Jan. 2009 8:58

Po tej taki logiki bi se js mogla takoj odselit nazaj k starsem ker moj dragi prispeva 70% denarja za skupno zivljenje al kaj? Pac sem studentka in delam sam vseen ne zasluzim niti priblizno tolk kot moj ki je redno zaposlen. Sicer si cote, make up, cike itd. sama kupujem, sam da bi dajala pol za najemnino, poloznice in hrano mi pa ne znese. Ko sva sla skupi zivet sem mu rekla da bi si nasla se en siht preko studenta da bom lahko dala pol za stroske in mi je reku da on tega noce, ker bi pol bla bistveno manj skupi in da poleg tega njemu vec kot tist denar pomeni da js skuham kosilo, cote operem, pospravim itd. js pa to itak z veseljem nardim. Sej ko je kaksnen vecji nakup si nasparam kes pa dam pol zraven sam vedno pa pac ne gre.

In guess what? Nama prav lepo laufa tkole. Pa se prav nic ne pocutim kot da ga izkoriscam ker vem da bom enkrat tut js redno zaposlena in bom lepo sluzla in takrat bova lahko 50:50, do takrat pa rajsi vidim da je tkole pa da sva skupi kot pa da iz ponosa zivim doma pa vsak vecer zaspim z mislijo: Joj, kak bi blo lepo ce bi lahko objeta zaspala.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 17. Jan. 2009 9:57

No, js svojemu fantu nebi vsak dan kuhala, prala, pospravljala. To je večinoma delo obeh. Pa brunett, ne gre se za nobeno logiko. Nikomur nisem rekla, da mora tudi on tako naredit.
Ne rabte se zdej oglašat vse, in razlagat svoje položaje. Sam povem svoje mnenje. JAZ (še enkrat jaz, ne rab nihče tako počet, če mu ne odgovarja) bi se počutila izkoriščeno, ker sem pač rada enakovredna. In verjem, da zato nič manjkrat ne zaspiva skupaj objeta in se nimava nič manj rada.

kiny- mal bolj pozorno si ber, prosim. Nihče ni nikogar označu za keš pi***, oz. je blo zelo lepo napisano, kaj je to za njih.

Aja, BTW: sploh pa se je vse tole pregovarjanje začelo s tem, ko je *purple* rekla, da bi vsaka sprejela Ferrarija od svojega fanta, in da bi jih večinoma šlo na plastične operacije, če bi bile na Uršinem mestu.
mily
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 16. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a mily » 17. Jan. 2009 10:05

Evo, jst po pisanju nekaterih tudi sebe zdej vidim kot izkoriščevalko :? Ima moj dosti večjo plačo kot jaz, ampak sem packa še kr z njim! In živimo v stanovanju, katerega je on kupil s svojo dediščino (pismo, spet nisem nič prispevala).
Mislim ene ste neki ponosne in ne vem kaj. OK, sej kul, ampak v življenju ni vse črno in belo. kaj pa če kdaj izgubite delo, ste nekaj mesecev brez dohodka. A ne boste pustile, da vas vzdržuje partner? Boste prec laufale domov k staršem? Aja ne morte, ker potem boste izkoriščale njih!

Gledde Urše, jst ne vem koliko je ali ni izkoriščevalska. Ni moja stvar in me boli k. za njo. V vsej tej medijski vojni, ki jo imata z možem mi je edino žal za otroka, za katerega se očitno noben ne vpraša kako se počuti, ko se starša takole javno blatita. Verjetno je res še premajhen da bi razumel kako sebična starša ima. Tle denar ne igra nobene vloge.
Uporabniški avatar
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 17. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Jochie » 17. Jan. 2009 10:48

mimogrede, kako pa komentirate potezo gospoda Čepina, ki ji je ferrarija vzel? sicer ne vem, če je bil ferrari darilo, ampak meni je ob tem ratal takšen papak in mi je vse skupaj smešno... :lol:

mislim, karkoli sem katerikoli ženski podaril, je bilo iz srca in na misel mi ne bi nikoli prišlo, da bi kdajkoli zahteval darilo nazaj... :D
marakeech
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 1. 2006
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a marakeech » 17. Jan. 2009 13:07

*mala a ti misls, da bos dostudirala pa takoj najdla eno najhujso sluzbo z gromozansko placo? Sanjas. Mislm kaksne nezivljenske pa ti tlele strelas. Da me kr glava boli. Ce bi jaz imela bistveno visjo placo od mojega fanta, bi z veseljem kupila stanovanje, placevala poloznice, pocitnice itd. Ker sva ze tako dolgo skupaj, da vem da je to resna zveza in vem, da zdej, ko ima on vec denarja veckrat on placa pijaco ali kosilo kot jaz. Za pocitnice ponavadi vsak placa zase. Ampak, ce kdaj komu primankuje denarja za kaksno stvar, mu drugi brez problema posodi/da. Tvoja logika se mi zdi mal mimo. In kaj bos ce ne bos imela denarja za stanovanje, tvoj fant pa? A bos iz principa zivela pri starsih, ker ne bos hotela ziveti v stanovanju nekoga drugega a kaj? Ali obratno... ce bos ti imela vec denarja od njega, a ne bos pustila, da zivita skupaj v stanovanju, ki si ga financirala ti? Pa ce ne bo imel denarja za hrano, a bo lacen? :D

Pa ne govorim zdej o nekom s katerim si skupaj 2 tedna. Govorim o nekom s katerim si v resni zvezi.

Nikoli ampak res nikoli mi ni bilo tezko placati fantu katerekoli stvari, ce sem jaz imela denar on pa ne. In vem, da je pri nama tudi obratno. Ocitno je pa nekaterim ljudem pomemben cisto vsak evro :?

Vrni se na Zvezde

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov