Toše Proeski

Slavni na sto in en način.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

sunshyne
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2007
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a sunshyne » 23. Okt. 2007 15:54

Nelaa napisal/-a:Hej a mogoce vete, ce je bil kdo od slovenskih ekstradnikov tudi na pogrebu??? Nikjer se nisem zasledila, da bi kdo omenil (v clanku), da so z Slovenije tudi prisli. Vem samo za Srbijo, Hrvasko, Bosno.....kaj pa nasi? Sej je mel tu tudi prijatelje. Pa ce ze pisejo o obozevalcih, nas tudi ne omenjajo, tukaj pa nas je kar polno, ki smo ga obozevali. Pa to naso slovensko pesem Moja, ki jo je posvetil slovenskemu obcinstvu tudi nihce ne omenja :nein:

Na pogrebu sta bla omenjena samo Nina Sever,Mark Žitnik.
sunshyne
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sunshyne » 23. Okt. 2007 15:58

Frenkie napisal/-a:
jagodka85 napisal/-a:Mam pa eno vprašanje glede tega avta, v katerem so bli oz. glede airbagov na splošno ... če človk ni prvezan, se airbag ne sproži al kako? Glede na to, da je tukej vzrok baje ravno to, da niso bli prvezani?

Če se ne motim je to odvisno od avtomobila. Pri nekaterih avtomobilih je nastavljena povezava med airbagi in pasovi. Se pravi, so avtomobili, v katerih se airbag aktivira samo če si privezan, obstajajo pa tudi avti, ki ne zahtevajo uporabo varnostnega pasu in se airbagi kljub temu odprejo (kar je za moje pojme zelo slaba kombinacija). Recimo teli novejši avti imajo večinoma nastavljeno funkcijo pod sedežem, ki se registrira takoj, če se nekdo usede. Torej, če kdo sedi in ni privezan, se sproži opozorilni zvok v avtomobilu in ne preneha dokler se ne privežeš. Ampak glede na izid nesreče, najverjetneje ta VW Touareg ni imel te funkcije ki bi sproži opozorili zvok če se ne privežeš. Sicer potem ne vem, na kakšen način je bila nastavljena vklopitev airbaga ... :? predvidevam da tako, da se ta vklopi ob hudem trčenju (kar pa je zgleda zatajilo). Aktivacija airbaga, tudi če nisi privezan, je za moje pojme nekaj najslabšega kar imaš lahko nastavljeno v avtomobilu. Ker če ti nisi privezan, boš ob silovitem trku prehitro priletel v airbag, kar pomeni 99% smrt za človeka, saj si ob tako močnem priletu na mestu zlomiš vrat :? Torej, v Tošejevem primeru (se pravi brez varnostnega pasu) bi bil izid najverjetneje enak - tako z aktivacijo airbaga kot brez. V vsakem primeru letiš z nenormalno hitrostjo in posledično utrpiš hude poškodbe vratu in glave.

Airbag po moje najbolje funkcionira v skupni povezavi z varnostnim pasom. Namreč, če je oseba pripasana, potem priletiš samo do določene razdalje, in nato airbag butne vate (ne pa ti v njega).

Prav tako pa je nekaj najhujšega, da si človek med vožnjo spusti sedež in leži. Zakaj? Zato ker se človek v ležečem položaju bolj težko priveže z varnostnim pasom. V bistvu je v takšnem položaju varnostni pas od tebe oddaljen skoraj za polovico. Tud sama sem si kdaj med vožnjo želela spustit sedež, ampak to enostavno ni šlo skupaj z varnostnim pasom, ker te ta precej moti. Edino kar lahko storiš je to, da se NE pripneš in tako tvegaš življenje.

Če spiš v avtu, je prvi pogoj, da si pripasan, in drugi da je sedež nastavljen normalno in ne v ležeči položaj! Sploh pa med vožnjo ni priporočljivo spati, ker se med spanjem v vratu sprostijo vse mišice, in si lahko že ob manjšem sunku zlomiš vrat.

*purple* napisal/-a:tle sm najdla tale članek

Po moje to kr neki nakladajo... Ja, ob takšni hudi tragediji Tošejeva punca nima pametnejšega dela za počet, kot da medijem kaže kaj ji je Toše še zadnjič na mobitel poslal :? Teli mediji res izkoristijo vsako priložnost da novica postane udarna.

se strinjam s tabo
Uporabniški avatar
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mayflower* » 23. Okt. 2007 16:04

s temi airbagi je tako ... če se ne motim, tudi v tuaregu obstaj možnost, da je airbag izklopljen in mogoče je tukaj bil ...
Uporabniški avatar
Mayflower*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 10. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mayflower* » 23. Okt. 2007 16:10

glede tega članka pa sem mnenja, da je verjetno resničen, ker mislem, da ne bi novinarji lagali o tem, da so delali z Andrijano intervju in da jim je pokazala sms. Piše par stvari, ki so potrdile naše domneve, npr. to, da je skrival zvezo z Andrijano zaradi menedžerke, to tud tam piše. In piše tud, da je intervju z Andrijano potekal v rojstni hiši (verjetno Tošetovi, ker je v Kruševcu) in pol ne vem kako je s tem, da ona ne sme v hišo ... če sem prav razumela je bila celo v njegovi sobi, pa še to sem zasledila da sta živela v neki vili v nekem drugem naselju ...
Uporabniški avatar
Nelaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 8. 2007
Kraj: Wien

Neprebrana objavaNapisal/-a Nelaa » 23. Okt. 2007 16:25

Pogledala sem zdaj novicke o Toseju na 24ur.com, joj kaksne blesave komentare majo tam, a ste kaj pogledale? Res groza....
Uporabniški avatar
sussyka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 12. 2006
Kraj: Le*cce

Neprebrana objavaNapisal/-a sussyka » 23. Okt. 2007 16:27

:( Pomoje js če bi bla na mestu punce bi kr umrla od žalosti,..
že zdej mi je ful hudo pa ga še poznala nism :(

Tole je pa tok lepo odpel da morm dat sm gor :grosseaugen:

http://youtube.com/watch?v=QfOooIaTGW0
Cujes li, nocu kad se
svijetla ugase, ovu bol
srce kao da ne dise
spavaj moja ljubavi
samo ne zaboravi
ja cu da te volim zauvijek
:hearts:
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 3. 5. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anoyel » 23. Okt. 2007 17:15

...
Touareg je najprije udario u branik kamiona, a potom se podvukao pod kamion i udario u lijevu gumu, dok je krov Touarega udario u sanduk ispod kamiona. Upravo to je bio koban trenutak kada je Toše glavom udario u prednji dio krova i na mjestu poginuo. Vještačenjem je utvrđeno da su i vozač i suvozač bili vezani pojasevima. Iako Touareg ima čak 7 senzora koji aktiviraju zračne jastuke, a vještačenjem vozila utvrđeno je da je elektronski sustav bio potpuno ispravan, jastuci se u trenutku nesreće ipak nisu otvorili, navodno zato što vozilo nije udarilo podužnim nosačem.
....

to je le del članka iz te strani: http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show ... =main_page

moj laični prevod tega "Vještačenjem je utvrđeno da su i vozač i suvozač bili vezani pojasevima" - Strokovnjaki so potrdili, da sta tako voznik kot sopotnik bila pripeta z pasovima.

kaj je torej res - sta bila ali nista bila?! 24ur trdi, da ne ta hrvaška pa trdi, da ja.

ti novinarji kar nekaj kokodakajo :?
Čas je vrednota,
ne mineva,
temveč ga uporabljamo.
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 23. Okt. 2007 17:16

Frenkie, hvala za razlago :bussi:

Se mi je zdel, da more bit kej tazga ja ... No ja, v vsakem primeru ne bi blo lih najbolš, z airbegi al pa brez njih. Pa tud, če bi bil prvezan, se mi zdi, da ne bi blo nč drugač, ker je njegov konc prletu pod prikolco :(

Nelaa, na 24ur.com pa rajš ne gledam, ker me prime, da bi tistga, k mi je najbližje, kr prtegnla, tok me razpizdjo taki blesavi komentarji. Res so na nivoju :roll: :evil:

Drgač je pa res fajn zapel tole Nothing else matters. Vedno je pel s tako vnemo, s takim veseljem, ena je pršla na oder (če sm prou vidla) in jo je objel brez premisleka .... res lepo od njega.
Uporabniški avatar
sussyka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sussyka » 23. Okt. 2007 17:43

Ja, pa sej skor na vsakm posnetku ki ga pogledam pride kšn gor h njem na odr in vedno tk lepo objame pa se nasmejčka.. pa ka se pogovarja z publiko tk sploh ne znam opisat.. tko veselo energično zveni ...

Tuki je pa še Aria ( vem da je biu par strani nazaj tekst upam da komade ni blo čene bo pa pač še 1x )
Zadnjič spremenil sussyka, dne 23. Okt. 2007 18:16, skupaj popravljeno 2 krat.
Cujes li, nocu kad se
svijetla ugase, ovu bol
srce kao da ne dise
spavaj moja ljubavi
samo ne zaboravi
Uporabniški avatar
sinička
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 8. 4. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a sinička » 23. Okt. 2007 18:03

to je posnetek kjer je pel komad Nothin Else Matters :wink:

Toše Proeski Feat. Gianna Nannini - Aria

grossi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a grossi » 23. Okt. 2007 18:13

fak no, men pa napise, d je prevelka datoteka, k sm hotla nalozt melodijo na telefon z njegovim komadom :-(
Uporabniški avatar
sussyka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a sussyka » 23. Okt. 2007 18:15

^^kok sm js smotana .. lih poslušala sm aria in sm mislla da sm dala copy pa očitno nism :oops:
Cujes li, nocu kad se
svijetla ugase, ovu bol
srce kao da ne dise
spavaj moja ljubavi
samo ne zaboravi
sunshyne
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sunshyne » 23. Okt. 2007 18:22

jst pa že cel dan poslušam srce nije kamen:)
Uporabniški avatar
Aphrodite
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Aphrodite » 23. Okt. 2007 18:25

jaz pa Veži me za sebe... :D
sunshyne
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sunshyne » 23. Okt. 2007 18:27

glih zdej sm gledala pripevek na pop tv ko so govoril o tošetu...kok nakladajo naši ane.

Vrni se na Zvezde

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]