Toše Proeski
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jagodka85 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2006
A mi lahko kakšna prosm pove, kateri komadi so v tem spotu zajeti: http://www.slovid.com/tose+posljedni+pozdrav/4663/video
-
malina2203 - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 8. 2007
- Kraj: Ljubljana
Zdele sm našla en zanimiv članek o vozniku in tem kaj naj bi se dejansko dogajalo tistega usodnega torkovega jutra
http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show_clanak&tekst_id=33574&context=naslovnica&web_page_id=main_page
http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show_clanak&tekst_id=33574&context=naslovnica&web_page_id=main_page
-
pinkyica - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 6. 2006
- Kraj: zagorje ob savi
zakaj bog vedno vzame one kateri so najbolši, najlepši,, dobri,.... zakaj ne uzame tiste k uničujejo svet, k pobijajo ljudi,.... Toše je bil in vedno bo v naših srcih eden izmed najboljših pevcev....
TOŠE POGREŠALI TE BOMO
TOŠE POGREŠALI TE BOMO
Flirting isn't a sin... it's a hobby.
-
moi T - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 6. 2. 2007
- Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...
Malina 2203: Ja, to si res zelo lepo napisala in še kako prav imaš. Toše je odšel le telesno, njegova duša pa živi dalje v njegovih pesmih in videospotih. Sam je pa res, da je to nam vseeno lažje sprejet kot pa njegovim bližnjim.
Aja pa hvala za link do unih člankov, zelo zanimivo. Očitno mu je bila res usojena taka tragedija, kaj naj rečem.
Aja pa hvala za link do unih člankov, zelo zanimivo. Očitno mu je bila res usojena taka tragedija, kaj naj rečem.
-
metuljčica* - Cosmofrik
- Na forumu od: 23. 1. 2007
Jaz pa nisem vedela, da je njegovo pravo ime Todor.
- Janja84
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 5. 2006
malina2203, hvala ti za pesem
Moram ti povedati, da si res lepo napisala. Sama sem izgubila pred kratkim 2 prijatelja in si za oba predstavljam točno tako kot si napisala. Na začetku me je full prizadelo, zdaj pa sem se počsi že sprijaznila s tem in vem, da jima je tam zgoraj lepo. Trenutno pa še angelčkom poje en angelček - Toše, tako da se imajo zgoraj še lepše. Nebesa take angelčke očitno bolj potrebujejo, kot pa jih mi tukaj na zemlji. Naj počivajo v miru!
Toše, čeprav si umrl, se te bomo vedno spominjali, saj tako dobrega in vedno nasmejanega človeka ne pozabiš kar tako. Bil si zvezda v naših očeh, zdaj pa si najsvetlejša zvezdica v temnih nočeh.
Moram ti povedati, da si res lepo napisala. Sama sem izgubila pred kratkim 2 prijatelja in si za oba predstavljam točno tako kot si napisala. Na začetku me je full prizadelo, zdaj pa sem se počsi že sprijaznila s tem in vem, da jima je tam zgoraj lepo. Trenutno pa še angelčkom poje en angelček - Toše, tako da se imajo zgoraj še lepše. Nebesa take angelčke očitno bolj potrebujejo, kot pa jih mi tukaj na zemlji. Naj počivajo v miru!
Toše, čeprav si umrl, se te bomo vedno spominjali, saj tako dobrega in vedno nasmejanega človeka ne pozabiš kar tako. Bil si zvezda v naših očeh, zdaj pa si najsvetlejša zvezdica v temnih nočeh.
-
malina2203 - Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 8. 2007
Hvala vsem :bussi:
Definitivno se strinjam da je njegovim najbližjim še 1000x težje kot nam...Sej je tut nas imel zelo rad, njegove neštetokrat izrečene besede "Ve sakam site!" to več kot dokazujejo, ampak nam je svojo ljubezen izkazoval večinoma skozi svoje pesmi in te še vedno imamo, medtem ko njegovi dragi več nimajo njega, njegove bližine, objemov, pogovorov...Ne vem no, to je res težka situacija...
Dejmo se potrudit in poskušajmo nadomestit vsaj delček njegove dobrote...Če nas bo dovolj, bomo mogoče uspele vsaj delno zapolnit to praznino ki je ostala. Mislim da je to najmanj kar lahko naredimo da se mu oddolžimo.
Definitivno se strinjam da je njegovim najbližjim še 1000x težje kot nam...Sej je tut nas imel zelo rad, njegove neštetokrat izrečene besede "Ve sakam site!" to več kot dokazujejo, ampak nam je svojo ljubezen izkazoval večinoma skozi svoje pesmi in te še vedno imamo, medtem ko njegovi dragi več nimajo njega, njegove bližine, objemov, pogovorov...Ne vem no, to je res težka situacija...
Dejmo se potrudit in poskušajmo nadomestit vsaj delček njegove dobrote...Če nas bo dovolj, bomo mogoče uspele vsaj delno zapolnit to praznino ki je ostala. Mislim da je to najmanj kar lahko naredimo da se mu oddolžimo.
- me,myself&I
- Komunikatorka
- Na forumu od: 2. 11. 2006
minka sk napisal/-a:Tvojot lik /Tvojo podobo
jas go sonam kako ikona, /Sanjam kot ikono
nezna ,bliska,dalecna. / nezhno, blisko, daljinsko*.
Moja prva platonska / Moja prva platonska
ljubov cista kako solza, /ljubezen chista kot solza
sega koga porasnav svativ sto si ti. /sedaj ko sem odrasel se zavedam kaj si ti.
Dojdov pak tajno moja / Prishel sem spet, skrivnost moja
Zvezda prakjam da te povika / Zvezdo poshiljam da te pokliche
Nisto ne e smeneto /nich ni spremenjeno
shushka molika. / shumi molika (vrsta drevesa, bor, raste pri Bitoli)
http://www.free-lyrics.org/29014-Tose-Proeski.html
Temno e tajno moja / Temno je, skrivnost moja
A vo dusha svetat feneri / V dushi svetijo lucke (preproste, starinske, kot petrolejke)
Se shto imav zaloziv / vse kar sem imel sem zalozhil**
Da ti peam pod pendzeri. /da bi ti pod oknom pel (arhaicna beseda za okno).
Dali si uste sama,dali taguvas, / Ali si she zmeraj sama, ali she zhalujesh
Dali isto chuvstvuvash, / Ali chutish enako
morav da gi dofatam site visini / moral sem dosegnit*** vse vishine
na svetot za da sepak otkrijam /na svetu, da bi razumel****
shto mi znachish ti... / kaj mi pomenish ti.
*oddaljeno
** zastavil
*** doseči
****tu sem razumela, da je hotel reči, "na svetu, da bi vendarle odkril"
Sej ne zameriš, če te malo popravim? Drgače pa super prevod, jst sm vedno mislila, da so feneri une luči na avtu. Pa tudi nisem vedela, kaj je molika. Vsak dan se kaj naučimo. Je moja makedonščina tako-tako.
- minka sk
- Sramežljivka
- Na forumu od: 20. 10. 2007
nezna ,bliska,dalecna. / nezhno, blisko, daljinsko*.
*oddaljeno
** zastavil
*** doseči
Sej ne zameriš, če te malo popravim? Drgače pa super prevod, jst sm vedno mislila, da so feneri une luči na avtu. Pa tudi nisem vedela, kaj je molika. Vsak dan se kaj naučimo. Je moja makedonščina tako-tako.[/quote]
Ma ne, ne zmeram, hvala lepa! "Dosechi" sem se potem spomnila, ostale pa ne.. Tukaj zelo malo govorim slovensko in mi je zhal, da pozabljam! In upam da posh imela voljo spet korigirati ko bom poslala kak drug prevod, che bo le kdo zhelel Hvala she enkrat!
*oddaljeno
** zastavil
*** doseči
Sej ne zameriš, če te malo popravim? Drgače pa super prevod, jst sm vedno mislila, da so feneri une luči na avtu. Pa tudi nisem vedela, kaj je molika. Vsak dan se kaj naučimo. Je moja makedonščina tako-tako.[/quote]
Ma ne, ne zmeram, hvala lepa! "Dosechi" sem se potem spomnila, ostale pa ne.. Tukaj zelo malo govorim slovensko in mi je zhal, da pozabljam! In upam da posh imela voljo spet korigirati ko bom poslala kak drug prevod, che bo le kdo zhelel Hvala she enkrat!
-
jagodka85 - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2006
jagodka85 napisal/-a:A mi lahko kakšna prosm pove, kateri komadi so v tem spotu zajeti: http://www.slovid.com/tose+posljedni+pozdrav/4663/video
Anyone?
Vem, da je prvi komadič Tajno moja, zadnji Zajdi, zajdi ... tist vmes pa ne vem Tko da lepo lepo prosim, če mi nekdo to pove
- minka sk
- Sramežljivka
jagodka85 napisal/-a:jagodka85 napisal/-a:A mi lahko kakšna prosm pove, kateri komadi so v tem spotu zajeti: http://www.slovid.com/tose+posljedni+pozdrav/4663/video
Anyone?
Vem, da je prvi komadič Tajno moja, zadnji Zajdi, zajdi ... tist vmes pa ne vem Tko da lepo lepo prosim, če mi nekdo to pove
"She ena stopnica" v srbsekem jeziku
http://www.actionext.com/names_t/tose_p ... penik.html
Original v makedonscini
http://www.get-lyric.net/lyrics-1095285 ... skala.html
- minka sk
- Sramežljivka
jagodka85 napisal/-a:Ooo full hvala :bussi:
Ma ta komad kdo na računalniku slučajno? Sej vem, da sm tečna, sam k mi je res hud komad.
Lahko jo poslushash tukaj
klik
Ali poskusi downloadirat tukaj (nisem poskusila)
http://www.desetka.eu/download.php?view.2574
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
malina2203 napisal/-a:Zdele sm našla en zanimiv članek o vozniku in tem kaj naj bi se dejansko dogajalo tistega usodnega torkovega jutra
klik
^^ A tale članek ste si prebrali? Če ima kdo probleme z razumevanjem je tukaj par prevodov. Gre se o tem da par bližjih prijateljev, ki so dobro poznali Tošeta in tistega Georgija, govorijo o tragediji... namreč kako so zvedli za nesrečo, ter kako se povzročitelj nesreče želi sedaj spopasti s tem "bremenom":
"Tošejev bodyguard (Zoran) pripoveduje, da je poleg Georgija (voznika) tudi on vedno potoval s Tošejem, in pravi da bi tudi tistega dne moral potovati z njima, vendar je tik pred odhodom nekaj prišlo vmes in je moral odpovedat. Pravi, da mu je zaradi tega zelo žal, saj vedno, ko so potovali skupaj je on (bodyguard) sedel spredaj na sovoznikovem sedežu, Toše pa je bil zadaj. Prepričan je, da če bi šel zraven, bi tudi tokrat Toše sedel zadaj, in bi mu na tak način rešil življenje.
Pravi, da so bili s Tošejem nerazdvojna ekipa. Vedno ga je spremljal na vseh potovanjih, in pripoveduje da mu je zelo žal, da ga tudi na njegovi zadnji poti ni bilo zraven. Tistega usodnega dne, ga je nekaj ur po nesreči, ob 9:30, poklical Georgijev in sporočil, da sta on in Toše v bolnici (najverjetneje se ni zavedal, da je Toše umrl), in da naj pridejo po njih. Tošejevi bližnji so celo dopoldne skušali kontaktirati njegovo punco (Adrijano Budimir) vendar brezuspešno. Ta je za nesrečo zvedela šele takrat, ko so se novinarske ekipa zbrale pred njeno hišo (v kateri sta živela skupaj s Tošejem) in želeli intervju. Po tragediji se je odločila, da ne bo več živela tam. Sedaj večino časa prebiva v Kruševem (Tošejevem rodnem kraju). Znanci pravijo, da nenehno joka in da celo po večkrat na dan hodi na Tošejev grob.
Tošejevi bližnji prijatelji so prepričani, da voznik pred trčenjem ni zaspal! Prav tako so prepričani, da tudi Toše ni spal! Pravijo namreč, da so se Toše, sovoznik in managerka, okoli 5:35 ustavili na prvi cestnini na Hrvaškem. Obenem so tudi tankali ter šli na kavo. Nesreča pa se je zgodila 6:25. Nemogoče je, da so samo pol ure po začetku vožnje zaspali. Tudi Toše je bil najverjetneje buden, saj se je po pripovedovanju policije, katera je prva prišla na kraj nesreče, na Tošejevem laptopu še vedno vrtel film, katerega je gledal tik pred nesrečo.
Dodali so še, da je imel Toše iskreno rad svojo punco Adrijano, katera je zaradi njega celo prenehala svojo rokometno karijero v Španiji, ter se tako iz Valencije preselila k Tošetu v Skopje.
Georgij je izjavil, da bo prevzel celotno odgovornost za nesrečo in da bo po okrevanju pripravljen dati še več izjav, in na tak način pokazati Makedoniji da ne beži pred odgovornostjo!
Toše je Volkswagen Touareg dobil pred letom dni od svojih sponzorjev. Njegovi bližnji so ogorčeni, da se noben "airbag" ni odprl. Prepričano so, da bi Toše preživel če bi se vsaj bočni "airbag" odprl. Posledično so Tošejevi bližnji odločeni da bodo prišli resnici do dna, saj želijo na vsak način izvedeti, kako je možno da so vse funkcije, 60.000 € vrednega avtomobila, kar na enkrat zatajile.
Znanci še pripovedujejo, da je bil Toše izjemen človek, ki je izkoristil vsako priložnost, da pomaga ljudem, še posebej majhnim otrokom. Spominjajo se, da je pred leti celo rešil življenje 15 letnemu dečku, kateremu je daroval denar za operacijo možganskega tumorja. Toše je bil eden najbolj humanitarnih ljudi v Makedoniji, kateri ne bo nikoli zatonil v pozabo".