Toše Proeski

Slavni na sto in en način.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
samosvoja.1
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 5. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a samosvoja.1 » 18. Okt. 2007 11:01

Drame moje,

ko prebiram te vaše besede... Se mi zdi, da se mi bodo vsak čas ulile solze, namreč komaj se zadržujem. Si pa ne morem to privoščit, saj sm v službi. Zato bo tole moje pisanje bolj neosebno.

Nikoli se nism imela za neko tipično fenico, ki bi zbirala posterje, prebirala trač novice iz njegovega življenja in bi bila učlanjena v fan club ter bi na koncertih zganjala histerijo. Tako nekako si jst stereotipno predstavljam... res pa je, da sem spremljala njegovo glasbeno delovanje, imam tudi veliko njegovih komadov v makedonščini, in veliko mi jih je - vsaj meni osebno - boljših v "originalu". Tako mi je bilo, na mojem prvem njegovem koncertu v SLO, kar malo hudo, saj nism znala vseh njegovih tekstov v srbo-hrvaščini... Ker sm jih večinoma poslušala v makedonščini. Si lohk mislite? (pa nism Makedonka in ne me zdej proglasit za nacionalistko... saj so med mojimi prijatelji tud Makedonci)

Imela sm obdobja, ko sm si lahko določen njegov komad, cd... vrtela vsako noč pred spanje, pa se ga nism prenajedla. Imel je božanski glas... meni so se kr kocine pokonc postavljale. Jst sm vedno govorila, da če bi mi bilo dano, ga osebno spoznati in če bi mi še najbolj obično besedo zašepetal na uho, da ne bi več odgovarjala za svoja dejanja... Si kr predstavljam, kako bi se mi zašibila kolena. No, nekaj podobnega sem lahko izkusila na mojem zadnjem koncertu, ko sm bila deležna njegovega objema.

In njegov nasmeh, iskre v očeh in energija, ki jo je izžareval...

Še sama nisem mogla verjeti, kako me je pretresla njegova smrt. In ja, tud jst lahko rečem, da mi je vseeno, kaj si ljudje mislijo o meni, ampak mene je njegova smrt pretresla skoraj tako, kot če mi umru nekdo od bližnjih. Ja, tud sama sm presenečena nad tem dejstvom. Že 2 dni sem v solzah in muči me nespečnost. V glavi se mi non-stop vrtijo njegovi komadi...

Šele zdaj vem, koliko mi je pomnil in koliko je pomenil ljudem v rodni Makedoniji.

Tudi meni bodo ostale neizpolnjene želje in načrti - da bi šla na njegov koncert v Makedoniji (se mi je zdelo, da bi mogla bit še boljša energija), le koliko jih je ostalo njemu. V tako kratkem življenju je dosegel skoraj vse oz. veliko več kot marsikdo. Le bog ve, kaj vse bi še lahko.

Z njegovo izgubo sem izgubila tudi delček svojega srca... in tako, kot pravi v svojem komadu...
KAKO DA TI KAŽAM ZBOGUM, KOGA SE' GUBAM SO TEBE...
POČIVAJ VO MIR, TOŠE.

PS: Posnetek pogreba si lahko probate pogledat tud na: www.idividi.com.mk. Men sicer učeri ni delal, najbrž nas je blo preveč gor). Jst upam, da bom lohk tud tist dokumentarc vidla. Danes grem pa tud jst na ambasado...
Uporabniški avatar
Sugar_baby
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Sugar_baby » 18. Okt. 2007 11:07

Glede krste ko so jo odprli. Kokr sm jst vidla je bil z nečim pokrit čez glavo tko da se ga ni direktno videlo. Upam samo da sm jst pravilno videla....
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 18. Okt. 2007 11:14

Ja, sej je ne vem, neka zaščita čez bla, sam mislm, da so jo pol umaknl, da ga je oče vidu.
Uporabniški avatar
Sugar_baby
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 11. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Sugar_baby » 18. Okt. 2007 11:21

Joj jst sm upala da je niso. K da jim ni blo že tko tok bad. Men je blo hudo...kako je mogl bit šele njegovim sorodnikom pa punci :cry:
The next time you want to see pussy, just look in the mirror baby!!
Uporabniški avatar
Nelaa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 8. 2007
Kraj: Wien

Neprebrana objavaNapisal/-a Nelaa » 18. Okt. 2007 11:27

Sugar_baby napisal/-a:Glede krste ko so jo odprli. Kokr sm jst vidla je bil z nečim pokrit čez glavo tko da se ga ni direktno videlo. Upam samo da sm jst pravilno videla....

Ja je bil pokrit ja, samo ko so stali pred krsto njegovi, so to rjuho ali kaj je to blo, malo dol potegnili, tako da so ga direktno vidli. Danes pa res lahko pogledate polno novih odlomkov na YouTube, njemu v spomin.
Uporabniški avatar
Dančy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 7. 2005
Kraj: tu in tam

Neprebrana objavaNapisal/-a Dančy » 18. Okt. 2007 11:32

Sam jst si ga pa ne bi želela vidt...rajš bi ga ohranila v lepem spominu...sej od reveža ni moglo prav veliko ostati...vsaj tako kot ste nekatere napisale.
Joj revež :(
Misli pozitivno....
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 18. Okt. 2007 11:33

Jah, glede na to, da je sedel na sovoznikovem sedežu, le-ta je pa prletu pod prikolco ... pol veš, kolk oz. kaj je blo :( sam jst bi svojga otroka hotla vidt, pa če bi bil čist opečen, brez kože, karkol ... sam da ga še zadnjič vidm :(
Uporabniški avatar
Nelaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Nelaa » 18. Okt. 2007 11:38

Ja jaz bi ga tudi hotela viditi, pa kaksen bi bil bi bil. Sem brala v hrvaskem clanku, da je gasilec izjavil, da je obraz pevca bil neprepoznan in cel v krvi. Res zalostno....
Uporabniški avatar
Dančy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 7. 2005
Kraj: tu in tam

Neprebrana objavaNapisal/-a Dančy » 18. Okt. 2007 11:43

Ma dobro nima veze...sam mi je res čudno da se sredi obreda odpre krsta. Dost o tem...

...naj počiva v miru. :hearts: :angel:
Misli pozitivno....
Uporabniški avatar
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 23. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *purple* » 18. Okt. 2007 12:04

Nelaa napisal/-a:Ja jaz bi ga tudi hotela viditi, pa kaksen bi bil bi bil. Sem brala v hrvaskem clanku, da je gasilec izjavil, da je obraz pevca bil neprepoznan in cel v krvi. Res zalostno....

ob takih podatkih, slikah ki nikakor niso za kazat v javnosti se men kar obrača.pa ne nad ranjenim Tošetom, nad krvjo, ampak nad tem, ker pač te slike nebi smele nobenga zanimat.Mal prekruta je, da ko bo nekdo od njegovih bližnjih nekoč iskal kaj po netu, lahko kaj hitro naleti na kakšno tako sliko, ki nikakor ni primerna za v pogled.nevem, tole bi blo treba ukinit, ker take slike in taki posnetki nekak niso za v javnost, niti za bližnje ne..
men je to vse tok grozno, ko moreš gledat vse to.ko sem gledala pogreb, njegova punca...nevem, grozno je vse skupaj...jst tega nebi preživela, definitivno bi šla z njim...
Uporabniški avatar
Nelaa
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Nelaa » 18. Okt. 2007 12:07

Evo par cudovitih njegovih slik.........in pa malo bolj zalostnih slik, zraven pa cudovita pesem.

http://www.youtube.com/watch?v=p08hFboIcAs
Uporabniški avatar
miska13
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 20. 1. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a miska13 » 18. Okt. 2007 12:32

jagodka85 napisal/-a:Jah, glede na to, da je sedel na sovoznikovem sedežu, le-ta je pa prletu pod prikolco ... pol veš, kolk oz. kaj je blo :( sam jst bi svojga otroka hotla vidt, pa če bi bil čist opečen, brez kože, karkol ... sam da ga še zadnjič vidm :(

jaz bi raje ohranila sliko kot je bil pred nesrečo, kot da ti potem tista slika s pogreba vedno stoji pred očmi. ne vem, pač moje mnenje.

ambasada naj bi delala do 15h. a je do jutri spremenjen urnik al velja še vedno do treh?
Beatus non est qui habet quae cupit, sed qui non cupit quae non habet !!!
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 18. Okt. 2007 12:37

A res? Pol pa ne morm dons it :( No ja, sploh ne morm it :roll:

Na 24ur.com piše tole: Na makedonskem veleposlaništvu v Ljubljani se lahko do 19. ure vpišete v knjigo žalosti

Sam ne vem, al je blo to sam na dan smrti al pač vsak dan do petka ...
Zadnjič spremenil jagodka85, dne 18. Okt. 2007 12:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
miska13
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 20. 1. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a miska13 » 18. Okt. 2007 12:40

Nelaa napisal/-a:Evo par cudovitih njegovih slik.........in pa malo bolj zalostnih slik, zraven pa cudovita pesem.

http://www.youtube.com/watch?v=p08hFboIcAs

joooj groza, tale posnetek me je spravil v jok :cry: :cry:

jagodka, vpiši se v žalno knjigo na spletni strani kruševa. jaz sem se tudi, ker mi po vsej verjetnosti ne bo uspelo do treh priti na ambasado
Beatus non est qui habet quae cupit, sed qui non cupit quae non habet !!!
Uporabniški avatar
jagodka85
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a jagodka85 » 18. Okt. 2007 12:45

Sej sm se, že večer al en dan prej :ja: Sam bi še vsen rada šla tja.

Vrni se na Zvezde

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov