Toše Proeski

Slavni na sto in en način.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Lisset
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 6. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Lisset » 10. Nov. 2007 16:43

malina2203 napisal/-a:Baje so že bli tisti deli kjer je on igral, mel je pa vlogo samega sebe - pršu je v lokal kjer sta lih bla 2 od glavnih likov in pol sta se onadva pogovarjala o njem, kao "lej ga Tošeta"...mislm neki v tem stilu je blo no, že kr neki cajta nazaj, tko mi je vsaj rekla ena prjatlca iz Hrvaške ko sm bla pr njej pred ene pol leta.

Jaz sem pa v eni reviji pred kratkim prebrala, da je, kot igralec nastopil pod imenom Boško Mladić, in da je odigral nekaj prizorov
http://www.imdb.com/name/nm1566199/
grossi
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 27. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a grossi » 10. Nov. 2007 16:54

men pa manjka "v zbirki" nekaj komadov, pa ce jih katera ima, ji bom ful hvalezna, ce mi jih poslje na zs, ce je mozno...

to so:

- skrsi me
- nekade vo nokta
- eh da som zlato
- sonce vo tvojite rusi kosi
- tvorite beknezi na moite beli kosuli

in nekaj komadov iz albuma Bozilak:
- se posvrsi serdes Donka
- kales Andja
- dejgini ludi mladi godini
- nezalena nevesta

... na netu mi jih ni ratal dobit :-(
sunshyne
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 21. 10. 2007
Kraj: Kranj

Neprebrana objavaNapisal/-a sunshyne » 10. Nov. 2007 16:59

za vse tiste katere hočte zbirko tošetovih albumov grete na www.filebits.org in tam napišete toše in vam vrže vn celo diskografijo od njega.Sj jst bi jih prlepla sm gor pa jih ne znam! :(
Uporabniški avatar
*inkica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 26. 10. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *inkica* » 10. Nov. 2007 17:21

zdaj sem šla malo skoz teme na tošetovem forumu! pa sem našla en krepki naslov toše bez gaki. :D ke te pomeni brez gat???
zakon :D
sunshyne
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sunshyne » 10. Nov. 2007 17:28

Anđelu su pokidali krila

Zauvijek si sklopio anđeoske oči
Svijet osta uskraćen najljepšeg osmijeha
Tješi me spoznaja da odlaziš tamo
Gdje idu duše bez grijeha

Nama ostaje trajno sjećanje
Na dječaka raširenih krila
Ponosna je majka što te rodila
I Makedonija što domovina ti bila

Nisi mrtav anđele tvoje pjesme žive
U svakom rođenom danu
Tvoj lik se sad smiješi nama
Na malome ekranu

Humanost ne poznaje granice
Božijim naukama si nas učio
I ostavio same na ovome svijetu
Da se bez dobrih tvojih dijela mučimo

Sve dok budem disala voljeću veličinu tvoga bića
Neizmjernu snagu tvojega duha
Pisat ću priče o tebi, pjevati te prekrasne pjesme
Sve dok budem gospodar svojega sluha
Svi te volimo i pamtimo tvoje riječi „ ve sakam site „

Eto pesem za Tošeta ki odmeva v Makedoniji!
Uporabniški avatar
*Elle*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 2. 2006
Kraj: *Big Apple*

Neprebrana objavaNapisal/-a *Elle* » 10. Nov. 2007 17:32

Oooo ful lepa pesem :cry:
Nije mjesečina to što sja u noči, to su tvoje oči, pune ljubavi! R.I.P. - In Memoriam
sunshyne
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sunshyne » 10. Nov. 2007 17:36

men je tud full lepa
Uporabniški avatar
malina2203
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a malina2203 » 10. Nov. 2007 17:40

Lisset napisal/-a:
malina2203 napisal/-a:Baje so že bli tisti deli kjer je on igral, mel je pa vlogo samega sebe - pršu je v lokal kjer sta lih bla 2 od glavnih likov in pol sta se onadva pogovarjala o njem, kao "lej ga Tošeta"...mislm neki v tem stilu je blo no, že kr neki cajta nazaj, tko mi je vsaj rekla ena prjatlca iz Hrvaške ko sm bla pr njej pred ene pol leta.

Jaz sem pa v eni reviji pred kratkim prebrala, da je, kot igralec nastopil pod imenom Boško Mladić, in da je odigral nekaj prizorov
http://www.imdb.com/name/nm1566199/

Ej ne vem, men je ona tko rekla...Drgač pa tlele na imdb-ju piše da je igral v 402. delu prve sezone, ki je bla predvajana 12.9.2006...čudno da ni nikjer na youtubu :?
Da se bar mogu probuditi
u svijetu ljubavi
bez starih dugova
i ovih nakaza
što su me stalno pratile...
Uporabniški avatar
*AngeL*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 10. 2007
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a *AngeL* » 10. Nov. 2007 18:02

sunshyne napisal/-a:Anđelu su pokidali krila

Zauvijek si sklopio anđeoske oči
Svijet osta uskraćen najljepšeg osmijeha
Tješi me spoznaja da odlaziš tamo
Gdje idu duše bez grijeha

Nama ostaje trajno sjećanje
Na dječaka raširenih krila
Ponosna je majka što te rodila
I Makedonija što domovina ti bila

Nisi mrtav anđele tvoje pjesme žive
U svakom rođenom danu
Tvoj lik se sad smiješi nama
Na malome ekranu

Humanost ne poznaje granice
Božijim naukama si nas učio
I ostavio same na ovome svijetu
Da se bez dobrih tvojih dijela mučimo

Sve dok budem disala voljeću veličinu tvoga bića
Neizmjernu snagu tvojega duha
Pisat ću priče o tebi, pjevati te prekrasne pjesme
Sve dok budem gospodar svojega sluha
Svi te volimo i pamtimo tvoje riječi „ ve sakam site „

Eto pesem za Tošeta ki odmeva v Makedoniji!

eh,spet kuj solzne oci dobim :( ..lepa pesm ful!
IZABELA
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 7. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a IZABELA » 10. Nov. 2007 18:06

Ceca: " Plaćem, dok slušam Igru bez granica"

http://glazbeno.bloger.hr/post/ceca-raznatovic-placem-dok-slusam-igru-bez-granica/511774.aspx

A ta komad od zgoraj je uglasben, pa kdo ga poje?
Uporabniški avatar
sugar_Neza
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 9. 2007
Kraj: Grosuplje

Neprebrana objavaNapisal/-a sugar_Neza » 10. Nov. 2007 18:15

kdo poje unole pesmco???
Uporabniški avatar
sugar_Neza
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sugar_Neza » 10. Nov. 2007 18:16

mislm a je uglasbena???
Uporabniški avatar
*AngeL*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 30. 10. 2007
Kraj: somewhere over the rainbow

Neprebrana objavaNapisal/-a *AngeL* » 10. Nov. 2007 18:17

mene tud to zanima ja..
pjevaj među anđelima kad nemozes vise nama..
4ever in my <3 toshe*
Uporabniški avatar
sugar_Neza
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a sugar_Neza » 10. Nov. 2007 18:26

Ne more počivati v miru
Bi moral Toše sedeti na zadnjem sedežu? Je tovornjak trčil v Tošetov avtomobil? So iz bolnišnice izginili pomembni dokumenti? Je menedžerka izkoristila pevčevo smrt v svoje namene? To je le nekaj naslovov, ki iz dneva v dan preplavljajo časnike držav nekdanje Jugoslavije ...

Od vsega skupaj pa je najbolj žalostno dejstvo, da je smrt velikega pevca postregla z nekaterimi informacijami, ki so javnost povsem šokirale.

Tošetova pevska kariera se je mnogim zdela popolna zgodba, v kateri se nikoli ni nič izkrivilo. Rezervirani termini za nastope za več mesecev naprej, vedno hvale vredni intervjuji in zgodbe, odličen odnos z menedžerko. Nihče pravzaprav nikoli ne bi pomislil, da posli, ki so se vrteli za kulisami, stran od odra, niso bili ravno rožnati.

Zgodba dobiva nove razsežnosti
Uradna razlaga za nenadno smrt pevca z angelskim glasom je bila v dnevih po nesreči povsem preprosta, a mnogim vseeno nerazumljiva.

Voznik touarega in Tošetov zelo dober prijatelj Georgij Georgijevski se je z veliko hitrostjo, prek 170 kilometrov na uro, zaletel v zadnji del tovornjaka, od tam pa je avto odbilo v zaščitno ograjo, kjer je bil pevec na mestu mrtev.

Makedonski mediji danes zatrjujejo in opisujejo nasprotno. Nesrečo naj bi tako povzročil tovornjak, ki je oplazil touarega, medtem ko ga je slednji prehiteval. Obenem mediji krivijo hrvaško pravosodje o nepopolni policijski preiskavi, češ da sploh ne vključuje nobenih izjav menedžerke Ljiljane Petrović in voznika Georgija Georgijevskega.

Hrvaški mediji so tudi z videodokazi nemudoma ovrgli namigovanja Makedoncev o drugačnem scenariju nesreče.

Na drugi strani pa se odvija še ena zgodba z menedžerko, ki jo mnogi obtožujejo okoriščanja na račun pevčeve smrti, sama pa se je pred javnostjo zavila v molk.

Opevan kot princesa Di
Zgodba Tošeta Proeskega neverjetno spominja na vso kalvarijo, ki se še danes plete okoli smrti princese Diane.

Pred kratkim je tako po spletu zakrožila zgodba številke 26 v povezavi z makedonskim pevcem. Predvsem v rojstni državi tako imenovani pirati njegove slike dajejo na vse mogoče predmete in ime pevca izkoriščajo v tržne namene ter na ta račun mastno služijo. Podobno kot so po smrti princese Diane nastali številni dokumentarci, zdaj strokovnjaki iz sveta filma že razmišljajo o zgodbi pevca z angelskim glasom, ki bi bila zagotovo uspešnica na filmskih platnih. Navsezadnje je bila Diana v Veliki Britaniji tako opevana, kot je Toše Proeski zaznamoval celotno Makedonijo ter večino balkanskih držav. Zagotovo bo v prihodnje na plan privrelo še toliko zgodb, da bi o njih lahko napisali kar nekaj romanov. Nič od tega pa še vedno ne bo obudilo nadarjenega pevca, ki je za seboj pustil tudi zadnji album v angleški različici. Tudi o tem krožijo mnoge zgodbe, vseeno pa naj bi album zelo kmalu ugledal luč sveta.

Ni mu bilo para
Na BTC-jevem festivalu nakupov in zabave bi zbrano občinstvo moral zabavati ravno Toše Proeski, a je usoda hotela drugače. Smrt se je globoko dotaknila tudi slovenske glasbene scene. Ker so odgovorni koncert morali izpeljati, so tako na odru nastopili Rebeka Dremelj in tudi pri nas nadvse priljubljena bosenska zasedba Hari Mata Hari.

Koncert je minil v popolnem znamenju in poklonu makedonskemu pevcu, frontmen zasedbe Hari Mata Hari, Haris Varešanovic, pa ni mogel skriti razočaranja nad izgubo velikega človeka.

“Resda nikoli nisem z njim sodeloval na glasbenem področju, a sva se vseeno dobro poznala. Težko je nekomu, kot ste vi, razložiti, kaj pomeni njegova smrt, težko je objasniti tako, da bi vi razumeli. Če bi dejal, da je bil dober pevec, vam nisem povedal ničesar. On je bil nekaj, kar vam z besedami enostavno ne znam opisati. Bil je velik človek, bil je angel. Ne morem vedeti, kaj bi se zgodilo z njegovo glasbeno kariero, a če bi šel po takšni poti, kot je hodil pred smrtjo, bi presegel samega Pavarottija,” nam je na večerji zaupal frontmen zasedbe, ki na sceni kraljuje že 20 let in se lahko pohvali z več kot pet milijonov prodanimi plošcami.

Tudi sicer so Tošeta v Bosni, od koder prihaja zasedba Hari Mata Hari, imeli zelo radi.

Na samem trgu so v spomin nanj prižigali svece, v ozadju pa so odmevali zvoki pesmi ter istoimenskega albuma Igra bez granica: ˝Da se bar mogu probuditi, u svijetu ljubavi, bez starih dugova i ovih nakaza, što su me stalno pratile ... Jer moj je život igra bez granica, umorna prica, trganje stranica, na kojim ništa ne piše ...˝ Kakorkoli že, dejstvo je, da je bil Toše Proeski velik heroj, ki si zagotovo ne bi želel, da po njegovi smrti v javnosti kroži toliko razlicnih zgodb in namigovanj.

tole je sicer iz današnjega dneva prou na cosmopolitanu u Tošetuu če kera še ni zasledila
Uporabniški avatar
malina2203
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 8. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a malina2203 » 10. Nov. 2007 18:31

*AngeL*, v podpisu ne smeš met slikce, animirane pa sploh ne, tko da jo zbriši preden jo opazi kdo od moderatorjev...Bolš da te opozorim jz kot pa oni :wink:
Da se bar mogu probuditi
u svijetu ljubavi
bez starih dugova
i ovih nakaza
što su me stalno pratile...

Vrni se na Zvezde

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]