Toše Proeski
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
- Kraj: Ljubljana
sunshyne napisal/-a:jst sm vedno bolj prepričana da je nekaj slutu.
Jst pa ne bi rekla da je kaj slutil oz. da bi kaj vedel. Velik ljudi se pred smrtjo obnaša malce čudno, večinoma pa niti sami ne vejo zakaj. Šele potem ko jih ni več nam postanejo določene stvari bolj jasne oz. zvemo kaj so pomenile.
xu9066 napisal/-a:mene je njegova smrt zelo ,streznila,.ne samo da mi je težko da je umrl, ampak je umrl na tako krut način, nič kriv.kar naenkrat sem se zavedla kako malo je potrebno da se vse konča v trenutku.življenje.
mene je ta tragedija nekaj naučila.upam pa da je tudi vas.žalostno je edino to, da se mora najprej nekaj zgodit, da začnemo premišljevat.čeprav se dogaja vsak dan in gre enostavno mimo nas zaradi prehitrega tempa življenja.
Tud mene je njegova smrt v veliki meri streznila, in komot lahko rečem, da na mnogo stvari sedaj gledam povsem drugače. Neverjetno kajne, da lahko nekdo s svojo osebnostjo, ki jo je imel, tudi po smrti vpliva na razmišljanje in način življenja ljudi. Enostavno sem se začela zavedat določenih vrednot. In ko me nekdo zaprosi za pomoč, pa tudi če je to nek neznanec na cesti, enostavno ne obrnem glave stran in skušam na vsak način pomagat. Sicer sem to počela tudi prej, ampak zdej se še bolj trudim v tej smeri.
Toše je bil moj vzornik že ko je živel (oz. bolje rečeno, od tistega trenutka ko sem si prvič kupila njegov album), in to se ne bo nikoli spremenilo. Pa tudi če me kdo čez 10 ali 20 let vpraša koga imam za vzor bom rekla da Tošeja Proeskega (pa čeprav ga ni več). Enostavno še nikoli nisem na estradi videla bolj čudovite osebe, ki bi me s svojimi dejanji tako močno inspirirala. Od mnogih glasbenikov se je razlikoval po tem, da je živel in delal s srcem, ter znal biti človek v pravem pomenu besede. To je velika redkost današnjih ljudi (denar, slava, ego... saj veste). Bil je nekdo, ki je s svojo preprostostjo, kvaliteto in karizmo prepričal tudi najbolj zahtevne poslušalce in se vtisnil v srce vsakomur. Po njegovi smrti seveda še toliko bolj!
Kljub vsej slavi in denarju je ohranil glavo in srce na pravem mestu. Ostal je zvest samemu sebi in svojemu narodu, predvsem pa svoji publiki. Spoštoval je drugačnost, česar bi se lahko marsikdo naučil od njega. Kljub mladosti je dosegel toliko, kot marsikdo v celem življenju ne, in njegov trud ni bil zaman, saj glasba in spomin na njega za vedno ostaja. Pravijo, da človek živi tako dolgo, kolikor živi spomin na njega
-
*inkica* - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 10. 2007
Lep pozdrav! jaz že več dni spremljam to temo in morem rečt, da sem po dobrem tednu od njegove smrti končno v takem stanju da nekaj napišem. morem povedat, da si sploh te zadnje dni nisem več nič podobna, vsi mi pravijo kaj je z mano, zakaj sem tak odtujena in žalostna, kar ponavadni nisem. ampak me je tošejeva smrt tako prizadela, da se do danes vsaki dan jokala (danes sem spet). pa si tega sploh ne želim, htela sem iz čimbolj vstran od tega pa je kar podzavestno vse prihajalo v mene-slike, posnetki, pesmi...kakih prvih 5 dni sem bla v tak slabem stanju, da sem šla k zdravnici, ki mi je rekla naj jemljem pomirjevala, in zdaj jih res jemljem. je že malo bolše, ampak nikoli si nisem mislila da me lahko smrt nekoga, ki ga nisem osebno poznala tako potre. no zdaj sem že kolko tolko vredi in upam da se tudi tisti, ki vam je bilo tako hudo, bolše počutite. rada pa bi se zahvalila vsem, ki so pisale taka lepa sporočila ob katerih verjamem se je marsikdo počutil bolje, vsaj jaz sem se. res hvala
- IZABELA
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 1. 2007
inkica, Frenkie... zelo lepo napisano...
Vsi ga bomo prej ali slej preboleli... Se dokopali do trenutka, ko nas ob pogledu nanj ne bo več stisnilo pri srcu ... Ampak le glejmo, da ga ne pozabimo nikoli!
Jaz raje ne poslušam njegovih pesmi, ker bi se jih potem prehitro naveličala. Bom si pa nabavila vse njegove original CD-je, edino Pratim te imam že od prej. Pred parimi dnevi mi je uspelo dobit še Dan za nas, vse ostalo pa je razprodano.
Ste vedeli, da je igral 5 inštrumentov ? klarinet, saksofon, klavir, kitaro, bobne. Multitalent, ni kaj.... To je imel po očetu, par dni nazaj sem gledala eno reportažo na Pink tv o njem, bili so pri njih doma, pa sta z očetom skupaj zapela neko pesem.
Vsi ga bomo prej ali slej preboleli... Se dokopali do trenutka, ko nas ob pogledu nanj ne bo več stisnilo pri srcu ... Ampak le glejmo, da ga ne pozabimo nikoli!
Jaz raje ne poslušam njegovih pesmi, ker bi se jih potem prehitro naveličala. Bom si pa nabavila vse njegove original CD-je, edino Pratim te imam že od prej. Pred parimi dnevi mi je uspelo dobit še Dan za nas, vse ostalo pa je razprodano.
Ste vedeli, da je igral 5 inštrumentov ? klarinet, saksofon, klavir, kitaro, bobne. Multitalent, ni kaj.... To je imel po očetu, par dni nazaj sem gledala eno reportažo na Pink tv o njem, bili so pri njih doma, pa sta z očetom skupaj zapela neko pesem.
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
jst sm se pa prej peljala mimo ambasade in so tist velik zalogaj svečk že odstranil...ampak se nabirajo nove...veliko ljudi ga pogreša, tudi jaz
Izabela, a si kdaj podvomila v to da je bil on multitalent? Pa če nebi igral nobenega inštrumenta je multitalent.Ker res glas...Mogoče same "obične" pesmi tega ne pokažejo dost nazorno, ampak samo če poslušamo pesem Zajdi zajdi jasno sonce, se pa lahko samo za glavo primerš, kakšen glas je imel Res abnormalno hudo
Jst sem vesela, ker so končno doma in tudi fant je končno dojel, da pač nisem nora (tko kot so rekli), ampak da je resnično dober pevec.Fant mi celo cdja ni skozi okno zabrisal (drugače ne mara takih komadov, ampak ta cd, je pa zelo zelo dobro sprejel in pravi da so mu pesmi všeč ).Celo tistih se je dotaknil, ki ga prej niso poslušali in ki take muske ne poslušajo.
Se pa strinjam, jst sm tud tko cd posnela, da mam gor še velik drugih komadov in da ni samo njega, da se nebi vsega naveličala.Ampak pesem Srce nije kamen je pa ene petkrat posneta
Mal sem že boljše volje, nekako se spravljam h sebi in dojemam, da pač tako je in četudi se mečem po tleh, ne bo nič drugače.še vedno se mi vse to ne zdi fer, še vedno pretuhtavam dogodke in razmiščljam, kako bi lahko bilo drugače, ampak vedno manj, ker se zavedam da to ne pelje nikamor.Njega tako ali drugače, ne bo nazaj.
se pa tudi meni zdi čudno, kot da bi nekej čutili, ker vse njegove pesmi govorijo tako, kot da se zares poslavlja..čist v vsaki pesmi lahko najdem besedilo ki govori o tem, kot da njega ni več.
Izabela, a si kdaj podvomila v to da je bil on multitalent? Pa če nebi igral nobenega inštrumenta je multitalent.Ker res glas...Mogoče same "obične" pesmi tega ne pokažejo dost nazorno, ampak samo če poslušamo pesem Zajdi zajdi jasno sonce, se pa lahko samo za glavo primerš, kakšen glas je imel Res abnormalno hudo
Jst sem vesela, ker so končno doma in tudi fant je končno dojel, da pač nisem nora (tko kot so rekli), ampak da je resnično dober pevec.Fant mi celo cdja ni skozi okno zabrisal (drugače ne mara takih komadov, ampak ta cd, je pa zelo zelo dobro sprejel in pravi da so mu pesmi všeč ).Celo tistih se je dotaknil, ki ga prej niso poslušali in ki take muske ne poslušajo.
Se pa strinjam, jst sm tud tko cd posnela, da mam gor še velik drugih komadov in da ni samo njega, da se nebi vsega naveličala.Ampak pesem Srce nije kamen je pa ene petkrat posneta
Mal sem že boljše volje, nekako se spravljam h sebi in dojemam, da pač tako je in četudi se mečem po tleh, ne bo nič drugače.še vedno se mi vse to ne zdi fer, še vedno pretuhtavam dogodke in razmiščljam, kako bi lahko bilo drugače, ampak vedno manj, ker se zavedam da to ne pelje nikamor.Njega tako ali drugače, ne bo nazaj.
se pa tudi meni zdi čudno, kot da bi nekej čutili, ker vse njegove pesmi govorijo tako, kot da se zares poslavlja..čist v vsaki pesmi lahko najdem besedilo ki govori o tem, kot da njega ni več.
- sunshyne
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 10. 2007
- Kraj: Kranj
se pa tudi meni zdi čudno, kot da bi nekej čutili, ker vse njegove pesmi govorijo tako, kot da se zares poslavlja..čist v vsaki pesmi lahko najdem besedilo ki govori o tem, kot da njega ni več.[/quote]
No tudi meni se tako zdi bolj poslušam pesmi bolj se mi dozdeva!
No tudi meni se tako zdi bolj poslušam pesmi bolj se mi dozdeva!
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
http://24ur.com/naslovnica/ekskluziv/ek ... 108656.php
ja, kakšne pa ma tale skopski župan Da bi Tošeta okol prevažal po makedoniji v krsti....
Hvala bogu, da so ga pokopali, naj počiva v miru...Mislm kakšne ideje
ja, kakšne pa ma tale skopski župan Da bi Tošeta okol prevažal po makedoniji v krsti....
- sunshyne
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 10. 2007
- Kraj: Kranj
*purple* napisal/-a:http://24ur.com/naslovnica/ekskluziv/ekspres/20071026_3108656.php
ok ta župan je pa res mim!
- IZABELA
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 1. 2007
Izboljšujem županovo idejo! Še vstopnino bi moral začet pobirat! Samo tisti, ki plača, lahko vidi krsto. Treba je eno turnejo po Makedoniji še z mrtvim človekom narest
No, pogreb je bil res hitro, marsikdo iz bolj oddaljenih krajev in držav se v tako kratkem času ni uspel organizirat in ga pospremiti na zadnjo pot. Vem, da se je tule kakšnih 40 strani nazaj odvijala debata, zakaj tako hitro. Pa bom citirala navedbo iz Večernjeg lista in jo hkrati prevedla :
" makedonska vlada je njegovim staršem ponudila, da se Toše KONEC TEDNA pokoplje v Skopju, v Aleji velikanov, toda oni so raje izbrali Kruševo, saj so vedeli, koliko mu je to mesto pomenilo." Tudi to, da se pokoplje čim prej, je bila njihova želja, pokopan pa ni v družinskem grobu, skupaj s predniki, ampak takoj pri vhodu na pokopališče, skupaj z največjimi zgodovinskimi osebnostmi.
No, pogreb je bil res hitro, marsikdo iz bolj oddaljenih krajev in držav se v tako kratkem času ni uspel organizirat in ga pospremiti na zadnjo pot. Vem, da se je tule kakšnih 40 strani nazaj odvijala debata, zakaj tako hitro. Pa bom citirala navedbo iz Večernjeg lista in jo hkrati prevedla :
" makedonska vlada je njegovim staršem ponudila, da se Toše KONEC TEDNA pokoplje v Skopju, v Aleji velikanov, toda oni so raje izbrali Kruševo, saj so vedeli, koliko mu je to mesto pomenilo." Tudi to, da se pokoplje čim prej, je bila njihova želja, pokopan pa ni v družinskem grobu, skupaj s predniki, ampak takoj pri vhodu na pokopališče, skupaj z največjimi zgodovinskimi osebnostmi.
-
NeGrA - Komunikatorka
- Na forumu od: 20. 12. 2006
pršla mal prej domov... in mal prebiram te vaše poste... res da je že napredek da se ne zjokam... sm pa še vedno žalostna in raztresena... ammm... tut če bi rekla sto in eno besedo o tošetu, bi se ponavljala... lahko samo rečem to, da zaspim z mislijo nanj in prav tako se zbudim z mislijo na tega angela....
mislm da sm s tako pogostim gledanjem posnetkov, novic in podobnim... lažje prebolela... čeprou me še vedno zaboli kak clip "in memoriam" ... pa če je še kak lep komad v ozadju... raj prekinem... kr dejansko, če začnem jokat, RES zdehidriram!! ... tok da pr men ni solza al pa dve...
šok je bil za marsikoga od nas in itak verjamem v to, da se bomo slej k prej z nasmehom spominjali našga tošeta... bo nam pa vedno hudo, da ga ni več med nami, da se ne bomo mogli več dret na njegovih koncertih...
toše... ostali so le spomini...
mislm da sm s tako pogostim gledanjem posnetkov, novic in podobnim... lažje prebolela... čeprou me še vedno zaboli kak clip "in memoriam" ... pa če je še kak lep komad v ozadju... raj prekinem... kr dejansko, če začnem jokat, RES zdehidriram!! ... tok da pr men ni solza al pa dve...
šok je bil za marsikoga od nas in itak verjamem v to, da se bomo slej k prej z nasmehom spominjali našga tošeta... bo nam pa vedno hudo, da ga ni več med nami, da se ne bomo mogli več dret na njegovih koncertih...
toše... ostali so le spomini...
-
*Elle* - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 2. 2006
- Kraj: *Big Apple*
Ja ene par jih je sam napisu, nekaj jih je tudi Antonija Šola in ostali.
Nije mjesečina to što sja u noči, to su tvoje oči, pune ljubavi! R.I.P. - In Memoriam
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov