Toše Proeski
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sunshyne
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 10. 2007
- Kraj: Kranj
Vsem bralkam:
Tudi jst sm še vedno prizadeta,lahko bi se reklo da se mi je odlomil košček srca.Vsak dan si rečem saj bo boljše probavam misliti na kaj drugega pa vendar se mi misel kar vrača na Tošeta.Nisem več najstnica in nisem bila njegova največja oboževalka a vendar mi je hudo.Ob tem trenutku ko to pišem se mi vrti pesem Čija si in imam toliko moči da ne jočem več.Kajti zraven si pogledam od Tošeta sliko tisto ki se lepo smeje in si mislim da prepeva tam zgoraj.Res pa je da pridejo trenutki ko pomislim na njegov dom,družino,punco,dva mala nečaka,prijatelje in vse prebivalce Makedonije,njegove glasbene prijatelje ki jih ni bilo malo.Ravno včeraj sem gledala neki prispevek na Makedonski Tv,z nobenimi besedami se ne da opisati kakšna praznina je sedaj v tej mali državici.Vsak gledalec ki je klical v studio je jokal.Težko je nam nam ki si nismo delili življenja s Tošetam,ja srečali smo ga na odrih,na Tv zaslonih a zasidral se nam je v srca.Ob tem se sprašujem kakšno bolečino nosita oče in mati,ki sta bila zanj največja idola.Ne upam si predstavljati da bi bila na njunem mestu,ker že ta bolečina boli.Ne samo v Makedoniji,Srbiji,Hrvaški ampak tudi v Sloveniji je ljudem težko in mislim da bi se lahko naši domači mediji zavedali da je imel Toše tudi pri nas ogromno občinstvo,poslušalo ga je mlado in starejšo.Zakaj ne objavijo mediji(ko so že tako pametni)nič o slovenskem občinstvu in žalostnih ljudeh,ki žalujejo za njim?Me prav zanima če bo žalna knjiga iz Slovenije odšla v Skopje.Ne potrebno je samo izkoristiti ljudi in govoriti takšne in drugačne zgodbice(o Andrijani,družini,denarju,o sami nesreči)kot to počnejo vsi mediji bivše Jugoslavije.Bilo bi lepo če bi se vsaj malo znali zavedati da so tudi Tošetovi domači ljudje in da imajo čustva in bi jim dali mir da se poberejo po tej tragični izkušnji(če se sploh bodo).To so tragedije ki jih ni mogoče predvideti in niti preprečiti.Poudarjam pa še enkrat da se mi zdi to velika malomarnost voznika Gorgeja ki je vozil avtomobil.
Vsem puncam ki žalujete pa bi rada položila na srca samo tole:hudo je hudo bo,ker je šok prišel za nami in zavedanje da Tošeta nikoli več ne bo na nastopih nas ubija.Lepo bi bilo da bi si upale zavrteti njegove pesmi in pogledati v nebo ter se nasmejati ker verjemite Toše bi si to želel.
Tudi jst sm še vedno prizadeta,lahko bi se reklo da se mi je odlomil košček srca.Vsak dan si rečem saj bo boljše probavam misliti na kaj drugega pa vendar se mi misel kar vrača na Tošeta.Nisem več najstnica in nisem bila njegova največja oboževalka a vendar mi je hudo.Ob tem trenutku ko to pišem se mi vrti pesem Čija si in imam toliko moči da ne jočem več.Kajti zraven si pogledam od Tošeta sliko tisto ki se lepo smeje in si mislim da prepeva tam zgoraj.Res pa je da pridejo trenutki ko pomislim na njegov dom,družino,punco,dva mala nečaka,prijatelje in vse prebivalce Makedonije,njegove glasbene prijatelje ki jih ni bilo malo.Ravno včeraj sem gledala neki prispevek na Makedonski Tv,z nobenimi besedami se ne da opisati kakšna praznina je sedaj v tej mali državici.Vsak gledalec ki je klical v studio je jokal.Težko je nam nam ki si nismo delili življenja s Tošetam,ja srečali smo ga na odrih,na Tv zaslonih a zasidral se nam je v srca.Ob tem se sprašujem kakšno bolečino nosita oče in mati,ki sta bila zanj največja idola.Ne upam si predstavljati da bi bila na njunem mestu,ker že ta bolečina boli.Ne samo v Makedoniji,Srbiji,Hrvaški ampak tudi v Sloveniji je ljudem težko in mislim da bi se lahko naši domači mediji zavedali da je imel Toše tudi pri nas ogromno občinstvo,poslušalo ga je mlado in starejšo.Zakaj ne objavijo mediji(ko so že tako pametni)nič o slovenskem občinstvu in žalostnih ljudeh,ki žalujejo za njim?Me prav zanima če bo žalna knjiga iz Slovenije odšla v Skopje.Ne potrebno je samo izkoristiti ljudi in govoriti takšne in drugačne zgodbice(o Andrijani,družini,denarju,o sami nesreči)kot to počnejo vsi mediji bivše Jugoslavije.Bilo bi lepo če bi se vsaj malo znali zavedati da so tudi Tošetovi domači ljudje in da imajo čustva in bi jim dali mir da se poberejo po tej tragični izkušnji(če se sploh bodo).To so tragedije ki jih ni mogoče predvideti in niti preprečiti.Poudarjam pa še enkrat da se mi zdi to velika malomarnost voznika Gorgeja ki je vozil avtomobil.
Vsem puncam ki žalujete pa bi rada položila na srca samo tole:hudo je hudo bo,ker je šok prišel za nami in zavedanje da Tošeta nikoli več ne bo na nastopih nas ubija.Lepo bi bilo da bi si upale zavrteti njegove pesmi in pogledati v nebo ter se nasmejati ker verjemite Toše bi si to želel.
- xu9066
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 10. 2007
veliko lažje mi je, če lahko z nekom, ki čuti enako, delim to žalost.
glede njegove ljubezni o kateri sem nekaj prebrala bi samo rada še nekaj napisala.saj tem tabloidom res ne morš verjet ampak vseeno. če je vsaj delček tega res kar so napisali je skrajno tragično.men na andrijaninem mestu res ne bi blo več za žvet.komaj ju je usoda združla, načrtovala sta skupno prihodnost in v trenutku se je vse končalo.če bi jaz v življenju imela srečo dobit takšnega angelčka in ga izgubila na tak krut način bi kar šla za njim. pa naj se sliši še tako skrajno pretirano, saj s tem nič ne spremeniš
za tošeta pa res upam da ni trpel, čeprav berem takšne in drugačne zgodbe, ki me še bolj zmedejo in potrejo.
mislim pa da bo za mene najbolje da neham brat prispevke o njem, ker drgač..
živet pa mormo dalje
glede njegove ljubezni o kateri sem nekaj prebrala bi samo rada še nekaj napisala.saj tem tabloidom res ne morš verjet ampak vseeno. če je vsaj delček tega res kar so napisali je skrajno tragično.men na andrijaninem mestu res ne bi blo več za žvet.komaj ju je usoda združla, načrtovala sta skupno prihodnost in v trenutku se je vse končalo.če bi jaz v življenju imela srečo dobit takšnega angelčka in ga izgubila na tak krut način bi kar šla za njim. pa naj se sliši še tako skrajno pretirano, saj s tem nič ne spremeniš
za tošeta pa res upam da ni trpel, čeprav berem takšne in drugačne zgodbe, ki me še bolj zmedejo in potrejo.
mislim pa da bo za mene najbolje da neham brat prispevke o njem, ker drgač..
živet pa mormo dalje
-
bla bla - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 4. 2007
- Kraj: nekje na Zemlji
sunshyne napisal/-a:Vsem bralkam:
Lepo si tole napisala
- sunshyne
- Komunikatorka
bla bla napisal/-a:sunshyne napisal/-a:Vsem bralkam:
Lepo si tole napisala
Lepo da ti je všeč:)
- IZABELA
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 1. 2007
Kar se tiče voznika, ki je vozil avto, jaz sem bila v začetku zelo besna nanj in sem si želela, da bi preživel ter da bi celo življenje trpel, saj bi bila hitra smrt prelepa zanj, ampak odkar sem v hrvaškem časniku 24sata prebrala intervju s Tošetovimi štirimi kolegi, gledam drugače na stvari. Ti štirje kolegi ter voznik Georgij in Toše so bili nerazdružljivih šest. Georgij je hotel v bolnici na Hrvaškem narediti samomor, zato so ti kolegi odpotovali k njemu v bolnišnico, da se izmenjujejo ob njem, da si ne bi kaj naredil. Tudi Andrijana jim je naročila, naj ga čuvajo, bil je tudi njen najboljši prijatelj, ki ji je tudi največ pomagal v zvezi s kozmetičnim salonom, ki bi ga pravkar odprla.
Komaj 14 dni pred nesrečo je Georgij postal Tošejev osebni šofer, ta poteza pa ni bila všeč managerki Liljani, ampak Toše je vztrajal pri svojem zaradi enega razloga, ker je Georgij izgubil službo v eni skopski firmi, pa mu je tako hotel malo pomagat. In še to, na pot so krenili ob 23-ih, vso to pot je vozil Toše, šele na hrvaški meji sta se zamenjala za volanom. Mogoče je tip hotel malo eksperimentirat, kako zgleda, če maš toliko konjev pod nogami, pa je šel 170/h ... In megla je bila, pa ni pravočasno opazil prikolice, ki jo je kamion vlekel za sabo.
Na pogrebu pa so, drugi poleg drugih, stali Tošetovi in Georgijevi starši. Zamer tukaj ni ...
Komaj 14 dni pred nesrečo je Georgij postal Tošejev osebni šofer, ta poteza pa ni bila všeč managerki Liljani, ampak Toše je vztrajal pri svojem zaradi enega razloga, ker je Georgij izgubil službo v eni skopski firmi, pa mu je tako hotel malo pomagat. In še to, na pot so krenili ob 23-ih, vso to pot je vozil Toše, šele na hrvaški meji sta se zamenjala za volanom. Mogoče je tip hotel malo eksperimentirat, kako zgleda, če maš toliko konjev pod nogami, pa je šel 170/h ... In megla je bila, pa ni pravočasno opazil prikolice, ki jo je kamion vlekel za sabo.
Na pogrebu pa so, drugi poleg drugih, stali Tošetovi in Georgijevi starši. Zamer tukaj ni ...
-
Dančy - Debatorica
- Na forumu od: 3. 7. 2005
- Kraj: tu in tam
http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show ... =main_page
upam, da ne ponavljam in da se ni bilo objavljeno...drugače se opravicujem.
Misli pozitivno....
- sunshyne
- Komunikatorka
IZABELA napisal/-a:Kar se tiče voznika, ki je vozil avto, jaz sem bila v začetku zelo besna nanj in sem si želela, da bi preživel ter da bi celo življenje trpel, saj bi bila hitra smrt prelepa zanj, ampak odkar sem v hrvaškem časniku 24sata prebrala intervju s Tošetovimi štirimi kolegi, gledam drugače na stvari. Ti štirje kolegi ter voznik Georgij in Toše so bili nerazdružljivih šest. Georgij je hotel v bolnici na Hrvaškem narediti samomor, zato so ti kolegi odpotovali k njemu v bolnišnico, da se izmenjujejo ob njem, da si ne bi kaj naredil. Tudi Andrijana jim je naročila, naj ga čuvajo, bil je tudi njen najboljši prijatelj, ki ji je tudi največ pomagal v zvezi s kozmetičnim salonom, ki bi ga pravkar odprla.
Sj nism rekla da je zanič človek ali kaj podobnega.Se tudi meni smili sam zame je to pač malomarnost....
-
B@bsy - Debatorica
- Na forumu od: 24. 2. 2006
- Kraj: KK
po moje pa ne moremo reči da je to malomarnost ker se lahko to zgodi vsakemu tudi profesionalnemu vozniku ki je kvalificiran za to... tega ne moremo reči... oz jaz tega ne bi upala reči ker nikoli ne veš kaj se lahko vse zgodi... v tem avtu je biu toše zato je malo bolj javno drugače se pa to zelo velikrat dogaja zadnje čase vse več in ljudje umirajo...
- sunshyne
- Komunikatorka
[quote="B@bsy"]po moje pa ne moremo reči da je to malomarnost ker se lahko to zgodi vsakemu tudi profesionalnemu vozniku ki je kvalificiran za to... tega ne moremo reči... oz jaz tega ne bi upala reči ker nikoli ne veš kaj se lahko vse zgodi... v tem avtu je biu toše zato je malo bolj javno drugače se pa to zelo velikrat dogaja zadnje čase vse več in ljudje umirajo...[/quote
Ja sej se lahko zgodi vsakemu tud profesionalnemu vozniku.Sam jst sm mnenja da je to tk:če ti voziš odgovarjaš za življenja drugih.In da greš ti po avtocesti 171km/h kjer je omejitev 130km/h in da zaspiš sori to je men malomarnost glede na to kok je postajališč.
Ja sej se lahko zgodi vsakemu tud profesionalnemu vozniku.Sam jst sm mnenja da je to tk:če ti voziš odgovarjaš za življenja drugih.In da greš ti po avtocesti 171km/h kjer je omejitev 130km/h in da zaspiš sori to je men malomarnost glede na to kok je postajališč.
-
Nelaa - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 8. 2007
- Kraj: Wien
Dančy napisal/-a:http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show_clanak&tekst_id=34120&context=naslovnica&web_page_id=main_page
Pa meni bi se na njenem mestu kar sfuzlalo, totalno.
- sunshyne
- Komunikatorka
Nelaa napisal/-a:Dančy napisal/-a:http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show_clanak&tekst_id=34120&context=naslovnica&web_page_id=main_page
Pa meni bi se na njenem mestu kar sfuzlalo, totalno.
Jst vem da je vozniku težko sedaj in da ima težke trenutke,tud vem da je hotel naresti samomor.A vendar upajmo da bo prebrodil te težave.Samo se mi pa zdi res malomarno dejanje.
-
Nelaa - Komunikatorka
Jaz ze komaj cakam, da bo ta voznik podal izjavo kako pa kaj se je zgodila. Ker enostavno ne najdem razlage, kako je to mozno. Prvo so porocali, da je zaspal, ko sem to prebrala sem bila zelo cemerna, ker bi lahko ustavil se sprehodil, zbudil Toseta ali kar koli (no zdaj lahko nakladam) v glavnem nekaj da nebi bil zaspan, zdaj se pise da ni spal, ker so malo pred tem pili kavo na crpalki. Ja kaj pa je potem delal??? Prehiter je res bil, redno je prekoracil omejitev. Sicer se mi pa res smili, nevem kako bo lahko zivel s tem, da je kriv za smrt najboljsega prijatelja. Se mi pa zdi lepa gesta, da ima podporo prijateljev in Tosejeve punce, pa se to, da ga starsi ne obsojajo. Ze tako bo zivel z velikim bremenom. Upam samo, da bo prezivel..........to mam v mislih se 1 samomor.
-
B@bsy - Debatorica
- Na forumu od: 24. 2. 2006
- Kraj: KK
je prehitr vozu... to ni prau... samo tudi če se bi po omejitvi peljal bi bile po moje iste posledice... tudi če se po omejitvi pelješ pa se zaletiš pa nisi privezan ni nič kaj prijetno tudi če se 50 pelješ... tukaj se pa lahko vprašamo... ali vedno in povsod vozimo po omejitvah? ne bi rekla... na tem primeru lahko vidimo kaj se lahko zgodi... seveda najlažje je obtožiti tistega ki vozi ampak kdo ga je pa slili na pot?... nočem se nič kregat ampak to je moje mnenje... samo se mi čudno zdi da tisti k prenašate krivdo na voznika ne pomislite da so bili v avtu 3je... jaz ne obtožujem ne šoferja ne une ženske zravn... če ti je usojeno ti je... => nočem se nič kregat peace
-
Nelaa - Komunikatorka
Jaz ne obtozujem soferja, samo ne morem si razloziti kaj je blo, zakaj je tako letel, saj se ni mudilo. To me samo zanima............zato bi rada, da bi cim prej dal izjavo. Nekje sem tudi prebrala da naj bi Tose gledal dvd med voznjo, pa vsega boga ze pise......zato pa me zelo zanima kaj bo ta sofer povedal............ce sploh kaj bo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov