Toše Proeski
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Mayflower* - Kofetarica
- Na forumu od: 10. 6. 2007
*purple* napisal/-a:Mayflower* napisal/-a:Purple, če se ti zdi da sem iskala dlako v senu, ok, meni se zdi da je nisem in da si dokaj nazorno napisala, da bi bilo boljš če bi bil hrom in še ena isto ... lepo vas prosim punce vi kaj razmišljate kaj to za sabo potegne? če bi on pri 26-ih postal hrom vam stavim lastno glavo, da bi izgubil vso pozitivo in vse kar je bil in ne vem, če bi želel živeti. In če se vam tako smilijo njegovi starši, a pol bi vam bilo pa vseen ko bi ga mogl skoz rihtat? lepo vas prosim, se vidi da nimate prakse z nepokretnimi ljudmi. In mislite, da ga je imela njegova punca res toliko rada, da bi bila z njim, nepokretnim do konca življenja? dobro jutro
pa mayflower, a ti dejansko zares misliš da hrom človek en more bit srečen?mislm, kej tazga pa še ne.tudi invalidi so lahko srečni in pazi, če je prava ljubezen bi tud njegova punca normalno z njim preživela in ga imela rada.jst nevem, če bi moj fant ohromel bi stoposto skrbela zanga in bi ga imela lih tok rada kot do zdej.pač nekateri nimamo predsodkov glede invalidov in ne mislimo da so bogi bogi, ampak verjamemmo v njih in vemo, da so lahko tudi oni srečni in da tudi oni lahko marsikaj počnejo.
nevem, še vedno imam rajš človeka na vozičku, kot mtrvega človeka.mene pač nis trah take obveze.in prosim, doma imam babico težko invalidko, in je invalid že od rojstva.Ne predstavljaš si kako faking bolj ceni življenje in vse skupaj, kot marsikater "normalen" človek.tudi na šihtu imam sodelavca ki je napol invalid in je tako srečen človek da sploh ne moreš verjet-pa je bil do srednje čist običen človek, dokler ni dobil neke bolezni.nevem kako lahko obsojaš na podlagi tega in nekomu želiš raje smrt kot pa da je na vozičku.če si tetraplegik, je druga zgodba..takrat pa res nič ne moreš.vseeno ap človeku jaz en morem priželeti smrti, v nobenem primeru.
in ni res da boš kar izgubil vso pozitivo in vse.marsikdo šele takrat začne zares ceniti življenje in uživati v njem za Tošo nebi trdila, da bi izgubil vse.On ni bil tak.On je bil vesel in srečen in verjamem da bi po začetni krizi bil čist isti človek, če ne še boljši.in zares, raje bi ga videla na vozičku, kot mrtvega.
Ok, ti dopuščam da imaš svoje mnenje čeprov se z njim ne strinjam niti 1% ... vsak ima svoj pogled na stvari, kar jaz znam sprejeti, ti se boš pa nekoč v bodočnosti tega tudi naučila
-
*purple* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 23. 1. 2006
oh, nevem kdo me je takoj napadel v smislu da očitno nimam dovolj slame v glavi, tko da ne meni govorit in stalno izzivat v vseh temah.imam svoje mišljenje, ti imaš svoje, in to je to.
želim si pa le to, da nama nikoli ne bo treba izvedeti kako in kaj gre v resnici s tem.
sunshyne..kakšno sliko?nč ne najdem....
drgač pa izzid te prometne nesreče, skor da nebi mogu bit drugačen kot tako kot je bil, razen če bi Toše vozil,ali sedel zadaj.
želim si pa le to, da nama nikoli ne bo treba izvedeti kako in kaj gre v resnici s tem.
sunshyne..kakšno sliko?nč ne najdem....
drgač pa izzid te prometne nesreče, skor da nebi mogu bit drugačen kot tako kot je bil, razen če bi Toše vozil,ali sedel zadaj.
-
Mayflower* - Kofetarica
1. purple saj znaš brati? napisala sem da verjetno imaš dovolj slame v glavi
2. kje sem te že izzivala? lepo te prosim, misliš, da se jaz v ta forum tako vživim, da pišem zato, da bi te izzivala? forum mi je za zabavo in ne zato da bi s kom kregala ...
3. če te karkoli moti na meni in mojem mnenju pa vedno obstaja tipka ignore ...
2. kje sem te že izzivala? lepo te prosim, misliš, da se jaz v ta forum tako vživim, da pišem zato, da bi te izzivala? forum mi je za zabavo in ne zato da bi s kom kregala ...
3. če te karkoli moti na meni in mojem mnenju pa vedno obstaja tipka ignore ...
-
Mayflower* - Kofetarica
sunshyne, če je to ta slika, ko se vidi samo roka, smo jo mislem da vsi že vidli ...
-
Mayflower* - Kofetarica
jz pa še vedno močno verjamem v usodo in mislem, da mu jo blo tako usojeno in mislem, da tudi če bi Toše sedel zadaj ali vozil bi se vse obrnilo in bi tako umrl ... ker mislem da je vsakomur od nas pri rojstvu zapisana življenjska pot ...
-
*purple* - Cosmopsiho
sploh ne bom več kokentirala tega mayfloer, ker je itak brezveze.sem povedala svoje glede tega in to je to.V tej temi se ne mislim prekrekat zaradi bedarij.
sunshyne, vem kero sliko misliš.ja izdi nesreče v tem primeru nebi mogu bit drugačen, kot sm že povedala.žal...
ma sploh govort zdej o tem, kaj in kako, je itak brezveze, ker je škoda že storjena.Toše ni več in to je to.
sunshyne, vem kero sliko misliš.ja izdi nesreče v tem primeru nebi mogu bit drugačen, kot sm že povedala.žal...
ma sploh govort zdej o tem, kaj in kako, je itak brezveze, ker je škoda že storjena.Toše ni več in to je to.
-
Mayflower* - Kofetarica
Noben se ne prereka, sploh pa ne v temi, ki je namenjena mrtvemu človeku ... z njegovo smrtjo bo mislem da tako kot je bilo z Diano, še po desetih letih buri duhove ...
upam da bo fant lahko kdaj počival v miru ...
upam da bo fant lahko kdaj počival v miru ...
- Janja84
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 5. 2006
*purple* napisal/-a:
brala sem zadnje besede in zadnji sms ki ga je spisal Andrijani...če bi bila jaz ona, bi šla z njim
Poslednje što je Toše rekao: „Princezo moja, mirno spavaj“
„Princezo moja jedina, lepo mi pajki, pa ću da te čuvam u snu. Sve ima smisla otkad si ponovo u mom životu. Volim te, lepo mi pajki“, sadržaj je jedne od poslednjih poruka koje je rukometašica Andrijana Budimir dobila od svog dečka, tragično preminulog 26-godišnjeg makedonskog pevača Tošeta Proeskog, koji je prošlog utorka poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći kod Nove Gradiške.
kje si prebrala to?
drugače pa res za zjokat
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
OMG, zarad česa se vidve kregata Nobena od vaju ne mor vedet, kaj bi Toše rajš vidu (čeprov je to mal čudn izraz), preživet in bit invalid, al umret. To je stvar vsazga posameznika, kaj in kako razmišlja o teh zadevah. In vidve zihr ne vesta, kako je on razmišlju o tem, a bi bil srečn, če bi bil na vozičku, al bi rajš vidu, da umre...in ne se mi ukvarjat s takim bedarijam tlele
- sunshyne
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 10. 2007
- Kraj: Kranj
Vsi bi raj vidl da bi bil živ,zdrav,poln vedrine,nasmeha.Jst nism rekla da raj vidm da je mrtev in da ga ni.Daleč od tega in mal narobe razumete vso stvar kar sem jo napisala.Jst mislim da v taki nesreči ne moreš preživet če pa že preživiš si pa zelo zelo bogi.In kar je delalo Tošeta srečnega je bila glasba,petje,nasmeh in glede na to kakšen je biv na kraju nesreče mislm da nebi mogel več biti to kar je bil.Se pa strinjam to ej odločitev vsakega posameznika.
-
*purple* - Cosmopsiho
jst nism rekla kaj bi on rajš, ampak kaj bi jst rajš vidla in SVOJE MNENJE sem izrazila..
tle sm najdla tale članek,
tle sm najdla tale članek,
-
Nelaa - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 8. 2007
- Kraj: Wien
Hej a mogoce vete, ce je bil kdo od slovenskih ekstradnikov tudi na pogrebu??? Nikjer se nisem zasledila, da bi kdo omenil (v clanku), da so z Slovenije tudi prisli. Vem samo za Srbijo, Hrvasko, Bosno.....kaj pa nasi? Sej je mel tu tudi prijatelje. Pa ce ze pisejo o obozevalcih, nas tudi ne omenjajo, tukaj pa nas je kar polno, ki smo ga obozevali. Pa to naso slovensko pesem Moja, ki jo je posvetil slovenskemu obcinstvu tudi nihce ne omenja
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
- Kraj: Ljubljana
jagodka85 napisal/-a:Mam pa eno vprašanje glede tega avta, v katerem so bli oz. glede airbagov na splošno ... če človk ni prvezan, se airbag ne sproži al kako? Glede na to, da je tukej vzrok baje ravno to, da niso bli prvezani?
Če se ne motim je to odvisno od avtomobila. Pri nekaterih avtomobilih je nastavljena povezava med airbagi in pasovi. Se pravi, so avtomobili, v katerih se airbag aktivira samo če si privezan, obstajajo pa tudi avti, ki ne zahtevajo uporabo varnostnega pasu in se airbagi kljub temu odprejo (kar je za moje pojme zelo slaba kombinacija). Recimo teli novejši avti imajo večinoma nastavljeno funkcijo pod sedežem, ki se registrira takoj, če se nekdo usede. Torej, če kdo sedi in ni privezan, se sproži opozorilni zvok v avtomobilu in ne preneha dokler se ne privežeš. Ampak glede na izid nesreče, najverjetneje ta VW Touareg ni imel te funkcije ki bi sproži opozorili zvok če se ne privežeš. Sicer potem ne vem, na kakšen način je bila nastavljena vklopitev airbaga ... predvidevam da tako, da se ta vklopi ob hudem trčenju (kar pa je zgleda zatajilo). Aktivacija airbaga, tudi če nisi privezan, je za moje pojme nekaj najslabšega kar imaš lahko nastavljeno v avtomobilu. Ker če ti nisi privezan, boš ob silovitem trku prehitro priletel v airbag, kar pomeni 99% smrt za človeka, saj si ob tako močnem priletu na mestu zlomiš vrat Torej, v Tošejevem primeru (se pravi brez varnostnega pasu) bi bil izid najverjetneje enak - tako z aktivacijo airbaga kot brez. V vsakem primeru letiš z nenormalno hitrostjo in posledično utrpiš hude poškodbe vratu in glave.
Airbag po moje najbolje funkcionira v skupni povezavi z varnostnim pasom. Namreč, če je oseba pripasana, potem priletiš samo do določene razdalje, in nato airbag butne vate (ne pa ti v njega).
Prav tako pa je nekaj najhujšega, da si človek med vožnjo spusti sedež in leži. Zakaj? Zato ker se človek v ležečem položaju bolj težko priveže z varnostnim pasom. V bistvu je v takšnem položaju varnostni pas od tebe oddaljen skoraj za polovico. Tud sama sem si kdaj med vožnjo želela spustit sedež, ampak to enostavno ni šlo skupaj z varnostnim pasom, ker te ta precej moti. Edino kar lahko storiš je to, da se NE pripneš in tako tvegaš življenje.
Če spiš v avtu, je prvi pogoj, da si pripasan, in drugi da je sedež nastavljen normalno in ne v ležeči položaj! Sploh pa med vožnjo ni priporočljivo spati, ker se med spanjem v vratu sprostijo vse mišice, in si lahko že ob manjšem sunku zlomiš vrat.
*purple* napisal/-a:tle sm najdla tale članek
Po moje to kr neki nakladajo... Ja, ob takšni hudi tragediji Tošejeva punca nima pametnejšega dela za počet, kot da medijem kaže kaj ji je Toše še zadnjič na mobitel poslal Teli mediji res izkoristijo vsako priložnost da novica postane udarna.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov