Sex v mestu-kaj ste ''potegnile'' od njih?
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Yazmeen - Cosmofrik
- Na forumu od: 18. 7. 2006
fun napisal/-a:Naj citat?
“Fuck me badly once, shame on you. Fuck me badly twice, shame on me.”
Drugače mi je serija (in film) zelo zabaven, smešen, in počutim se tipično babje ko gledam kej podobnega.
Ja, tega sm si tud jst zapomnla Ne vem, men so ble ful dobre, pa ne da sm se kej naučila od njih, ampak sam kšne izjave al pa situacije so mi ble za dol past Drugač z izjavami pa Samantha zmaga Tko men je bil Seks u mestu preprost mal za nasmejat se, to je pa to.
-
veneficus pupa - Komunikatorka
- Na forumu od: 11. 2. 2006
fun napisal/-a:... in počutim se tipično babje ko gledam kej podobnega.
js tuuud
ma js nism nč kej potegnila od njih. pač za sprostitev.
btw: bi se katera javla in mi posodla vse sezone + film za presnet?
-
rachka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 21. 11. 2005
- Kraj: hollywood
potegnila ogromno uživanja in smeha okej z nobeno se nisem poistovetila ali sprejela kakršnekoli njihove navade/načina življenja.. je pa mi še vedno top serija vedno znova jih gledam.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
jullia_ napisal/-a:Jaz nisem odnesla nič, razen vsakokratnega olajšanja, da moje življenje ni tako plehko, kot so njihova.
Brez zamere vsem fenicam, ampak skozi vse sezone, razen zadnje, sem dobivala od njih propagando avantur za eno noč in kratkih zvez, ki so po tekočem traku razpadale, po katerih so se punce v zgodnjih jutranjih urah same vračale domov čez napol prazen Manhattan. Ve ste jih mogoče takrat v noge gledale in se slinile nad čevlji, meni se je zdel pa to prav depresiven prizor.
Vec ko je zensk, ki se ful velik naucijo iz serije Sex v mestu (ali pa razocarane gospodinje, same s*it), manj konkurence imam jaz - na vseh podrocjih
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
-
Tearjerker - Cosmopsiho
- Na forumu od: 12. 7. 2007
kepka napisal/-a:Vec ko je zensk, ki se ful velik naucijo iz serije Sex v mestu (ali pa razocarane gospodinje, same s*it), manj konkurence imam jaz - na vseh podrocjih
+1. Sicer sem kar redno spremljala nanizanke, tudi film sem si ogledala, ker so mi babnice pač na nek čuden način simpatične in dejansko je ful zabavna serija.
Da bi pa kaj ptegnila od njih? A-a. Serija je itak temeljila na 100x prežvečenih stereotipih, od katerih jih itak večina ne drži; da moški nikakor in nikoli niso pripravljeni na resno zvezo, da se življenje vseh žensk vrsti okoli novih cunjic in čevljev.... Bla bla... Da ne omenjamo tega, da so vse 4 imele službe, pa vendar so čudežne imele na dan 22 ur psrostega časa za feštanje, kosila, lovljenje moških in šoping.
-
Seelinchy - Sramežljivka
- Na forumu od: 15. 11. 2007
- Kraj: Rogaška Slatina
Najprej naj podam repliko na pol podanih izjav - to je le nanizanka, ki odraža življenje Manhattanskih deklin in je pač delana po ameriških standardih. V ZDA se je posledično serija ful dobro prijela, ker se marsikatera ženska lahko identificira z njimi, zato je posledično prišla tudi zahteva po filmu. Fora je, da morate znati razbrati bistvo iz serije ... dejansko mislite, da je bil namen pokazati kolk čevljev si lahk privoščijo pa kolk tipom se pustijo podret? Pol se mi ve smilite. Zakaj pol naslednja serija npr. Ženska džungla ni bla enako popularna? Majo avte, tipe ... ha? Ker ni konteksta. Kar pa Sex v mestu ima.
V vseh serijah so predebatirale vse (do najbolj perečih sexualnih vprašanj), kar se danes v (sploh slovenski) javnosti težko vpraša. In kaka punčka, ki ne upa doma mamico kaj vprašat in tud odrasle ženske, katere zanimajo določene stvari, pogledajo serijo - ne da se poučijo (zato so knjige in zloženke), ampak da vidijo stvari z druge perspektive (ginekolog ti ne bo verjetno govoril, kakega okusa mora biti moška sperma). Če pa imaš prijateljice s katerimi odprt pogovor ni možen - well, u found urself new advising counselors
Tudi jaz se karakterno lahko poistovetim s Carrie, npr. ... tud v mojem življenju je bil do nedavnega mr.Big (a z nama se je srečno izteklo ), sem bila v večih dilemah, bi v večih situacijah odreagirala kot ona - v nekaterih pa bi recimo kot Miranda al Charlotte. Saj pravim - to je fikcija, v katero so vpletena aktualna vprašanja o ljubezni in sexu. In kako pokazat sexualne dileme, če ne menjajo partnerjev ali jih na različne načine preizkušajo? To je serija - ne realnost in služi kot ponazoritev določenih sexualnih in čustvenih dilem, ne kot avtobiografija ne vem česa.
Če pa tega ne morte ločit, bad 4 u In še nekaj - naslov je Sex v mestu. Če vaši želodci tega ne prenesejo, pa glejte raje Sedma nebesa.
-------------------------------------------
Najljubša citata:
Big wasn't a crush - he was a crash.
I usually get a warning before this happens. (ko krava poškropi Samantho) - to mi je obenem najboljši del
V vseh serijah so predebatirale vse (do najbolj perečih sexualnih vprašanj), kar se danes v (sploh slovenski) javnosti težko vpraša. In kaka punčka, ki ne upa doma mamico kaj vprašat in tud odrasle ženske, katere zanimajo določene stvari, pogledajo serijo - ne da se poučijo (zato so knjige in zloženke), ampak da vidijo stvari z druge perspektive (ginekolog ti ne bo verjetno govoril, kakega okusa mora biti moška sperma). Če pa imaš prijateljice s katerimi odprt pogovor ni možen - well, u found urself new advising counselors
Tudi jaz se karakterno lahko poistovetim s Carrie, npr. ... tud v mojem življenju je bil do nedavnega mr.Big (a z nama se je srečno izteklo ), sem bila v večih dilemah, bi v večih situacijah odreagirala kot ona - v nekaterih pa bi recimo kot Miranda al Charlotte. Saj pravim - to je fikcija, v katero so vpletena aktualna vprašanja o ljubezni in sexu. In kako pokazat sexualne dileme, če ne menjajo partnerjev ali jih na različne načine preizkušajo? To je serija - ne realnost in služi kot ponazoritev določenih sexualnih in čustvenih dilem, ne kot avtobiografija ne vem česa.
Če pa tega ne morte ločit, bad 4 u In še nekaj - naslov je Sex v mestu. Če vaši želodci tega ne prenesejo, pa glejte raje Sedma nebesa.
-------------------------------------------
Najljubša citata:
Big wasn't a crush - he was a crash.
I usually get a warning before this happens. (ko krava poškropi Samantho) - to mi je obenem najboljši del
- bloom*
- Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 3. 2009
Kaj sem se naučila od njih (bolj iz filma, serije nisem veliko spremljala)- da moram obveeezno obiskat NY in si privoščit dober šoping ...
in to - da bi morala biti vsaka ženska samozavestna, kot so one, kljub temu, da si vse ne moremo privoščit takšnih čeveljčkov in cunjic kot one in kljub temu da naša življenja niso tako 'filmsko' popolna kot njihova...
in to - da bi morala biti vsaka ženska samozavestna, kot so one, kljub temu, da si vse ne moremo privoščit takšnih čeveljčkov in cunjic kot one in kljub temu da naša življenja niso tako 'filmsko' popolna kot njihova...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov