Otroci slavnih

Slavni na sto in en način.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1956
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 08. Jan. 2010 18:03

no angel napisal/-a:Kakšna primerjava - milijon dolarjev za cunje ene triletnice vs. popečen kruhek za zajtrk. Tule si pa res mal brcnla v temo. Če gremo tak daleč, lahk rečemo, da se mi preseravamo že sam s tem, ker pač jemo, glede na to, da je to ponekod po svetu že luksuz. In ne, js svojem otroku ne bom kupvala oblačil najcenejših znamk (pa tud če bi jih - pišeš kot da je to kej slabga, ne razumem zakaj bi blo), ampak če bi mela dnarja kot dreka, bi pa rajš kupla otroku obleko za 100€, namest za 1000, z razliko bi pa ktermu pomagala. Ampak ljudem, ki jih zanima sam kakšne pregrešno drage cunje bojo mel, kok avtov v garaži in kok vil po svetu, najbrž to pač ne pade na pamet.



Bistvo posta je z odebeljenimi črkami navaja tudi sirova štručka,ki ga je dobro razumela.
Z drugimi besedami-ni potrebno,da si miljonar,če želiš pomagati ljudem v stiski.Veliko jim lahko pomagaš že ti sama.Lahko se odrečeš priboljškom,kot so čokolada,morda cigareti,razne pijačke in kavice s prijateljicami,večerni izhodi ob vikendi in tisti denar,ki bi ga porabila za te stvari nameniš lačnim v Darfurju.Verjemi,da bi se od tega vsakodnevno najedel vsaj en otrok.
Želim ti povedati le to,da si ne zatiskaj oči pred tem,da si taka kot večina ljudi in,da ne moraliziraš na račun tujega načina življenja.Še posebno,če ga poznaš le skozi slike!
Do moraliziranja so pomojem bolj upravičeni tisti,ki so s svojim delom že dokazali,da so boljši od nas,a taki,to najbrž počnejo z drugačnim namenom,kot zato,da bi z uperjenim prstom obsojali in iskali napake v ljudeh o katerih nimajo pojma.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1614
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 08. Jan. 2010 18:41

Kak pa ti veš, da se js ničemur ne odrečem in tist denar namenim nekomu, ki ga bolj nujno rabi, kot js? Za mene je pač oblačenje 3-letne smrkle v nevemkakšne unikatne dizajnerske cote preseravanje. Za tebe pač ni, za mene pa je. A si je tak težko dat dopovedat, da na te stvari pač drugač gledam kot ti? In kaj točn je s tem narobe? Sm že bla mal po svetu in sm vidla take prizore revščine, ki so se mi za vedno vtisnal v spomin, in ko vidim te slavne, kak se preseravajo, mi gre res na bruhanje - ko ob tem pomislim na vse kar sm js vidla in kaj se dogaja po svetu. Lej, to je pač moje mnenje, in noben argument ga ne more spremenit. Js ne napadam nobenga drugače mislečega, ne vem zakaj maš ti take probleme s tem, ker js mislim pač tak kot mislim.
Zadnjič spremenil no angel, dne 08. Jan. 2010 21:56, skupaj popravljeno 1 krat.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 08. Jan. 2010 19:03

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 10. Dec. 2016 10:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1956
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 08. Jan. 2010 19:29

no angel napisal/-a:Kak pa ti veš, da se js ničemur ne odrečem in tist denar namenim nekomu, ki ga bolj nujno rabi, kot js? Za mene je pač oblačenje 3-letne smrkle v nevemkakšne unikatne dizajnerske cote preseravanje. Za tebe pač ni, za mene pa je. A si je tak težko dat dopovedat, da na te stvari pač drugač gledam kot ti? In kaj točn je s tem narobe? Sm že bla mal po svetu in sm vidla take prizore revščine, ki so se mi za vedno vtisnal v spomin, in ko vidim te slavne, kak se preseravajo, mi gre res na bruhanje - ko ob tem pomislim na vse kar sm js vidla in kaj se dogaja po svetu. Lej, to je pač moje mnenje, in noben argument ga ne more spremenit. Js ne napadam nobenga drugače mišlečega, ne vem zakaj maš ti take probleme s tem, ker js mislim pač tak kot mislim.


Imaš prav,kar se tiče lastnega mnenja.Sprejemam vsako pozitivno mnenje,pa če še bolj drugačno od mojega.Razumem,da gredo nekomu petke pri otroku lahko v nos.Ne razumem pa,da zaradi petk ali razkošne garderobe nekdo tako spozabi,da otroka omenja z žaljivkami,kot so(smrklja,pamž,froc,klovn) in spljuva vse kar se s slike spljuvati da.Omenila nisi ene same pozitivne stvari.Morda sem kot mama,nekoliko bolj občutljiva in dovzetna na izražanje in gledanje na otroka.
Očitno so te potovanja in vpogled v skrajno revščino oropali občutkov,ki so večini žensk prirojeni.
Ne bom te več komentirala,ker sem razumela,da izmenjavo mnenj,čutiš kot napad.Tega pa ne želim.
Uporabniški avatar
Nikolaja
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 5
Na forumu od: 8. 1. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Nikolaja » 08. Jan. 2010 20:53

Meni je najbolj všeč Levi, sinček oh in sploh simpatičnega Matthewa McConaugheya :) če je že očka tako lep, sinček ne more bit drugačen ;)
I got beauty. I got class. I got style and I got ass.
Uporabniški avatar
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1614
Na forumu od: 2. 11. 2004
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a no angel » 08. Jan. 2010 22:03

PeggySue*, ti greš pa res v skrajnosti - zato, ker se mi zdi oblačenje otroka v milijone dolarjev vredne cunje, preseravanje, pomeni, da nevemkak grozn gledam na otroke, da jim nč ne privoščim, da se mi vsako razvajanje otroka zdi čist zgrešeno itd. ... To niti slučajno ni tist, kar sm js hotla povedat. Mam ful rada otroke, sama ga sicer res še nimam in ga niti nimam namena kmal met, ampak verjem da ko ga bom mela, mu bom privoščla kar se bo le dalo. Ampak nekje je pa pač meja, od koder naprej je za mene skrajnost. In preseravanje. Kolk vroče krvi zarad ene same nedolžne izjave, da se tile Cruisovi preseravajo. Kot da sm napisala, da bi jih blo treba na križ prbit. :roll:
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1956
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 08. Jan. 2010 22:56

no angel napisal/-a:PeggySue*, ti greš pa res v skrajnosti - zato, ker se mi zdi oblačenje otroka v milijone dolarjev vredne cunje, preseravanje, pomeni, da nevemkak grozn gledam na otroke, da jim nč ne privoščim, da se mi vsako razvajanje otroka zdi čist zgrešeno itd. ... To niti slučajno ni tist, kar sm js hotla povedat. Mam ful rada otroke, sama ga sicer res še nimam in ga niti nimam namena kmal met, ampak verjem da ko ga bom mela, mu bom privoščla kar se bo le dalo. Ampak nekje je pa pač meja, od koder naprej je za mene skrajnost. In preseravanje. Kolk vroče krvi zarad ene same nedolžne izjave, da se tile Cruisovi preseravajo. Kot da sm napisala, da bi jih blo treba na križ prbit. :roll:



Tvoje mnenje je bilo lahko napačno razumljeno,nikjer nisem rekla,da napisano drži kot pribito in,da imam prav.Tvoje besede sem interpretirala z namenom,da svoje trditve ovržeš ali potrdiš.
Na trenutke sem res pomislila,da si morda prestroga v svojih pogledih,ampak v zadnjem postu si lepo napisala kaj si misliš in čutiš do otrok in nasplošno. :)
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1576
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 12. Jan. 2010 22:55

od kdaj je pa pamž oziroma froc žaljivka...no, v naših koncih ni.

anyway, js se kle čist strinjam z no angel - temu kar v medijih prikazujejo cruisovi pa še marsikdo drug je preseravanje na štiri vogale. kako bo vzgojen otrok sicer ne vemo, sm pa skorej sigurna da jo na učijo ponižnosti, spoštovanja do dobrin in denarja itd itd...tut žalostno..k je stara tri ima miljone vredne cunjice, ko bo stara pet bo imela porsheja v garaži, ko jih bo dopolnila deset pa svojo vilo z 10 članskim osebjem...škodljivo? neeee, si pac lahko privosci :lol:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 8839
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 12. Jan. 2010 23:08

Katero oblačilo pa je vredno na miljone?? V kakšnih haute couture oblačilih nisem še nobenega tega otroka zasledila-pa tudi ta dejavnost ni ravno aktivna), kakšnih diamantov tudi nima na oblačilih. Še vedno niso to neke blazne cene oblačil, kakor vse mislite :wink: Pa seveda slavni dobijo ogromno oblačil zastonj (ker je marsikateremu kreatorju v čast, da se določeni slavni pojavijo v njihovih oblačilih). Ne vem iz kje jemljete te pregrešno drage cunje?

Jaz če bi imela denarja na pretek, bi sebi kupovala Chanel, YSL, Manolo in brez slabe vesti bi tudi otroku privoščila iste firme in za iste cene.

Sicer pa ne vem, kako lahko komentirate vzgojo otrok? Saj ne veste kakšna je. Lahko so ti otroci isto lepo vzgojeni ali celo boljše od kakšnega povprečnega otroka.

Pa še to mimogrede: Najdražje oblačilo v katerem sem zasledila Suri je bilo okoli 900 dolarjev, pa še ta iz kolekcije, ki jo oblikovala njena mama :wink: Ostalo je Gap, American Apparel, http://www.seedchild.com.au, kidorable, Nike, itd... torej popolnoma povprečne znamke :wink:
Prove me wrong :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 848
Na forumu od: 27. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a lorelaj » 13. Jan. 2010 7:40

inaa napisal/-a:od kdaj je pa pamž oziroma froc žaljivka...no, v naših koncih ni.


Po SSKJ je pamž slabšalnica, ki jo uporabljamo v pogovornem jeziku. Tudi meni se zdi slabšalnica in zmerjanje, ampak očitno je razumevanje te besede odvisno od tega iz katerega kraja prihajaš. Zato malo pazi, kako oz. kje uporabljaš to besedo.

Se pa strinjam z vsem kar je napisala mala. Jasno je, da ne bodo v HM oblekah, če jim ni treba bit. Saj je vseeno, če jih hitro prerastejo, denarja imajo itak dovolj. Bolje da ga zapravijo za svoje otroke kot da sebi kupijo za ta denar še 100 oblek, ki jih ne potrebujejo. Denar bi itak zapravili za kaj drugega, darovali ga v vsakem primeru ne bi. (Drugače ga bi že.)

Na živce mi grejo samo tisti zvezdniki, ki svoje otroke že ob rojstvu sperejo in jih nakičijo kot lutke. Res super vrednote bo imel tak otrok. Petke niso udobne in tri kile volančkov in neudobne obleke, ki jih imajo nekateri, so nesmisel. Otrok je potem res samo okrasek svojim staršem, saj igrat se itak ne more v tem. Eno je luštna oblekica (tudi, če stane 1000 dolarjev) pa udobni lepi čevlji za kakšno posebno priložnost, drugo pa petke in napol večerna obleka za sprehod po mestu. Saj ima otrok lahko tudi super lepe obleke, ki so udobne in priložnosti ter starosti primerne.
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1956
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 13. Jan. 2010 17:51

inaa napisal/-a:od kdaj je pa pamž oziroma froc žaljivka...no, v naših koncih ni.

anyway, js se kle čist strinjam z no angel - temu kar v medijih prikazujejo cruisovi pa še marsikdo drug je preseravanje na štiri vogale. kako bo vzgojen otrok sicer ne vemo, sm pa skorej sigurna da jo na učijo ponižnosti, spoštovanja do dobrin in denarja itd itd...tut žalostno..k je stara tri ima miljone vredne cunjice, ko bo stara pet bo imela porsheja v garaži, ko jih bo dopolnila deset pa svojo vilo z 10 članskim osebjem...škodljivo? neeee, si pac lahko privosci :lol:



Glede na to,kaj si napisala,tudi sama nimaš ničesar od naštetega,(pa verjetno nisi tako premožna,kot so Cruis-ovi)poleg tega imaš zelo primitivno mnenje o nekom,ki ga ne poznaš in ne veš o njemu nič.
Že iz tega lahko sklepaš,da-bogastvo ni merilo za to,kakšno vzgojo ima otrok!!
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1576
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 13. Jan. 2010 22:41

no sej, ampak ali jih poznaš ti da lahko trdiš nasprotno? poznaš mogoče mene? ne, torej prosm ne piši da sem netolerantna, primitivna itd,..

lej, sej nima veze. js pravim da se mi zdi tale suri en mali razvajen otrok, ki bo zrastu po vse možnosti u paris hilton, ti trdiš drugače, katie jo bo pa po vsej verjetnosti po svoje vzgajala in smo problem, ki ga ni bilo rešil.
Zivljenje je piskotek!
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 2379
Na forumu od: 27. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a sončk » 14. Jan. 2010 0:43

PeggySue* napisal/-a:Že iz tega lahko sklepaš,da-bogastvo ni merilo za to,kakšno vzgojo ima otrok!!


Ni merilo, ker tudi revni starši lahko svoje otroke oblačijo v klovnske obleke, šminkajo svoje triletne otroke in jih obuvajo v petke ter poletna oblačila sredi zime. Prav maš, ni merilo, ampak očitno prav svinjsko pomaga :D
Uporabniški avatar
PeggySue*
Cosmofrik
Cosmofrik
Prispevkov: 1956
Na forumu od: 18. 11. 2006
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a PeggySue* » 14. Jan. 2010 20:14

inaa napisal/-a:no sej, ampak ali jih poznaš ti da lahko trdiš nasprotno? poznaš mogoče mene? ne, torej prosm ne piši da sem netolerantna, primitivna itd,..

lej, sej nima veze. js pravim da se mi zdi tale suri en mali razvajen otrok, ki bo zrastu po vse možnosti u paris hilton, ti trdiš drugače, katie jo bo pa po vsej verjetnosti po svoje vzgajala in smo problem, ki ga ni bilo rešil.



Res je,ne poznam jih!
Prav zato,si v nobenem postu nisem privoščila nečesa o čemur nimam niti pojma,niti pravice in sicer,da bi jih ocenjevala.Še posebno ne na način,s katerim bi jih prikazala v slabi luči.
Problemov s sprejemanjem medijev,sama nimam.
Svojega si ti rešila tako,da si ga pomedla pod preprogo.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 5990
Na forumu od: 9. 12. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a sirova štručka » 27. Jan. 2010 22:37

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 23:59, skupaj popravljeno 1 krat.

Vrni se na Zvezde

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov