Nemška glasba
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*Lil`Kitty* - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 7. 2007
*belina* napisal/-a:*tenisačica* napisal/-a:Rammstein über alles
Pa Oomph! so mi tud vredu...
...sramota za nemško glasbo so pa Tokio Hotel
Čudno, da nekdo ki velja za "sramoto" proda veliko več albumov (tako doma kot internacionalno) kot Rammsteini in pa Oomph skupaj! In čudno, da nekdo ki si dela "sramoto" napolni areno z 18.000 folka, o čem lahko Rammsteini in Oomph samo sanjajo!
Ne me narobe razumet, poslušam tudi Rammsteine (so mi že dlje časa zakon) ampak reči, da Tokio hotel delajo sramoto nemčiji, pa je patetično do konca in samo dokazuje, da o njihovi glasbi nimaš kaj dosti pojma.
Celo nemški kritiki so izjavili, da v Nemčiji še ni bilo banda, ki bi tako močno populariziral kot oni... Da ne govorim o tem, da so v Bildzeitungu (nemški časopis) objavili članek, kjer navajajo, da so Tokio hotel v tujini množično spodbudili zanimanje najstnikov za nemški jezik!
Toliko o tem kdo kje dela sramoto
Belina, se popolnoma strinjam s tabo! Tokio Hotel sicer ne poslušam in ne poznam njihovih komadov, ampak sigurno niso sramota za Nemčijo, ker so zelo uspešni v prodiranju njihove glasbe na tuji trg (v Nemčiji pa so itak žive legende). Za njih sem slišala, ko še marsikatera najstnica v Sloveniji ni vedela, s tem, da mi je bil všeč samo njihov imidž, v njihovo glasbo pa se nisem spuščala oz. je niti ne poznam, čeprav sem en komad slišala in mi ni bil nek vau - ampak to je samo stvar okusa. To, da pa njih posluša toliko ljudi, pa pomeni, da izvajajo glasbo, ki očitno gre v uho tako mlajšim kot starejšim. Se pravi da so nek svojevrsten fenomen in to ne gre zanikati. Ko bodo število obiskovalcev na njihovem koncertu presegli kateri drugi bandi, ki sicer veljajo kot "hard" in ne vem kaj še vse in so že znani, pa se lahko oglašate tisti, ki poslušate npr. Marilyn Mansona idr. Jaz osebno sem že dala to fazo skozi, ko sem poslušala industrial, black in death metal, ampak glede kvalitete glasbe Tokio Hotel niso sramota za Nemčijo, daleč od tega.
-
Lavender - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 6. 2007
- Kraj: Ljubljana
Men je nemška glasba čist kul. Sploh če razumeš jezik ti rata glasba čist normalna tako kot angleška.
Men osebno so zadnje čase ful hudi Nevada tan (par komadov: Vorbei, Revolution in So wie du).
Pa Revolverheld so tud hudi. Prav tako Silbermond in pa Juli. Pa Tokio hotel so ga začel razturat zadne čase!
Men osebno so zadnje čase ful hudi Nevada tan (par komadov: Vorbei, Revolution in So wie du).
Pa Revolverheld so tud hudi. Prav tako Silbermond in pa Juli. Pa Tokio hotel so ga začel razturat zadne čase!
-
_*Jagoda*_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 4. 2007
- Kraj: Slovenija :D
Meni pa nemška glasba nič ni preveč privlačna. Nekdaj sem poslušala Tokio Hotel, sedaj pa še včasih malo poslušam Lafee.
-
*tenisačica* - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Celje(na žalost)
Jao, lejte:
Nikol nism rekla, da TH niso popularni in da ne napolnejo dvorane (btw:Rammsteini so že tudi napolnili dvorane brez problemov), ampak jst govorim o kvaliteti njihove glasbe.
Na glasbo se kr dost spoznam in znam ločit kera je kvalitetna in katera ne
Sicer ne trdim, da so popolnoma zanič, ampak njihova glasba nima 'wow' faktorja. Res je da so popularni, ampak samo poglej, kdo je njihova ciljna publika! Večinoma so pa itak najstnice, ki ne padajo na njih ravno zaradi glasbe (vsaj jst nobene ne poznam!) Na R+ koncerte hodi ogromno starejših ljudi, kot tudi mladih (poglejte si kakšen koncert!)
Nikol nism rekla, da TH niso popularni in da ne napolnejo dvorane (btw:Rammsteini so že tudi napolnili dvorane brez problemov), ampak jst govorim o kvaliteti njihove glasbe.
Na glasbo se kr dost spoznam in znam ločit kera je kvalitetna in katera ne
Sicer ne trdim, da so popolnoma zanič, ampak njihova glasba nima 'wow' faktorja. Res je da so popularni, ampak samo poglej, kdo je njihova ciljna publika! Večinoma so pa itak najstnice, ki ne padajo na njih ravno zaradi glasbe (vsaj jst nobene ne poznam!) Na R+ koncerte hodi ogromno starejših ljudi, kot tudi mladih (poglejte si kakšen koncert!)
“The only gossip I'm interested in is things from the Weekly World News - 'Woman's bra bursts, 11 injured'. That kind of thing.” ~ Johnny Depp
-
Lolirot - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 6. 2007
*tenisačica napisal/-a:Nikol nism rekla, da TH niso popularni in da ne napolnejo dvorane (btw:Rammsteini so že tudi napolnili dvorane brez problemov), ampak jst govorim o kvaliteti njihove glasbe.
Na glasbo se kr dost spoznam in znam ločit kera je kvalitetna in katera ne wink
Najbolj zanimivo je to, da se ima danes že vsak za strokovnjaka, kar se glasbe tiče. In potem taki samooklicani "talenti za glasbo" pametujejo na veliko in mislijo, da so odkrili "toplo vodo" s svojim prefinjenim okusom in neskončnim znanjem o kvaliteti glasbe. Tokio hotel so definitivno talentirana skupina in to nima nobene veze kakšno starostno publiko imajo. Če so nardili tako senzacijo iz sebe potem so sigurno kvalitetni na nek način, se ti ne zdi??? Razlog, da jih poslušajo predvsem mlajše punce, pa je verjetno v tem, da so tudi člani skupine še zelo mladi. Če ti misliš, da je starejša publika dokaz za kvalitetno glasbo skupine, potem bi bilo dobro, da se še malo bolj izobraziš kar se glasbe tiče. Da zadovoljiš starejše poslušalce je potrebna vse prej kot kvaliteta: poglej samo koliko starejših posluša Atomik Harmonik in podobne
Jst osebno sem 8 let hodila v glasbeno šolo in že od malih nog igram bas kitaro ter klavir... tako da sem zelo dobro seznanjena o kvalitetni glasbi in o tem, kaj mora imeti nekdo, da se ga lahko označi za talentiranega glasbenika. Tokio hotel večino glasbe ustvarjajo sami (sami pišejo pesmi, sami nardijo instrumentalno spremljavo, imajo svojevrsten stil...). Včasih sem tud jst s frendi komponirala pesmi in smo z raznimi inštrumenti dodajali spremljavo, tako da dobro vem, da to ni "mala malica" ki jo nardiš z levo roko.
Jst pri Tokio hotelu in njihovi glasbi ne najdem nič slabega. Tlačenje v drek neko skupino, katere glasbe niti ne poznaš dobro, je več kot smešno. To večinoma počenejo tisti, ki so slišali 2 ali 3 njihove komade in že mislijo, da lahko podajajo neke kritike! Jst večinoma poslušam Metallico in podobne glasbenike z bolj "tršo" glasbo, ampak vseeno ne zanikam, da so Tokio hotel zelo talentirana skupina. Tud jst ko sem jih prvič vidla, sem si samo mislila "o mog bog... kva je zdej to"... potem pa sem si ogledala par koncertov z njihove turneje in sem samo tkole gledala --> Čist drugačen vtis dobiš o skupini, če se malo pozanimaš o njej! Temu se pač reče odprtost tudi do druge glasbe!!!
-
*tenisačica* - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 11. 2005
- Kraj: Celje(na žalost)
^^okej, prvič se mi zdi totalno brez veze kregat glede glasbe, ker je to močno odvisno od okusa
Ampak, jst nisem nek samooklican talent za glasbo, ampak imam dovolj pojma o njej (sama igram 2 instrumenta, tudi snemam glasbo), vendar se ne duvam, da vem vse!
Sama imam določene kriterije za kvalitetno glasbo in TH jih po mojem mnenju ne dosega v celoti! In ne, starost publike zame ni kriterij za kakovost, ampak sem to uporabila le zato, da sem poudarila, da jih večina oboževalk ne posluša le zaradi glasbe. Sama jih poznam dovolj, ki jih poslušajo le zato, ker so jim všeč člani, glasba pa pač sodi zraven.
Ja, res je, da jih ne poznam tako dobro, ampak sem pač podala svoje mnenje...(in po mojem, se pač ne morejo primerjati z nekaterimi nemškimi, kot tudi drugimi bandi)
Drugče pa se mi zdi, da smo s tem OT, ker naši komentariji pol spadajo v kako drugo temo.
Ampak, jst nisem nek samooklican talent za glasbo, ampak imam dovolj pojma o njej (sama igram 2 instrumenta, tudi snemam glasbo), vendar se ne duvam, da vem vse!
Sama imam določene kriterije za kvalitetno glasbo in TH jih po mojem mnenju ne dosega v celoti! In ne, starost publike zame ni kriterij za kakovost, ampak sem to uporabila le zato, da sem poudarila, da jih večina oboževalk ne posluša le zaradi glasbe. Sama jih poznam dovolj, ki jih poslušajo le zato, ker so jim všeč člani, glasba pa pač sodi zraven.
Ja, res je, da jih ne poznam tako dobro, ampak sem pač podala svoje mnenje...(in po mojem, se pač ne morejo primerjati z nekaterimi nemškimi, kot tudi drugimi bandi)
Drugče pa se mi zdi, da smo s tem OT, ker naši komentariji pol spadajo v kako drugo temo.
“The only gossip I'm interested in is things from the Weekly World News - 'Woman's bra bursts, 11 injured'. That kind of thing.” ~ Johnny Depp
- Frenkie
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 4. 2. 2006
Ta komad je pa tud men ful všeč
-
Lopatka - Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 11. 2007
Sej te Monrose majo kar nekaj dobrih komadov. Recimo:
Monrose - Strictly physical
Monrose - Hot summer
Monrose - Shame
Monrose - Even haven cries
Pa še komad mi je hud, ampak se ne morem spomnit naslova...
Monrose - Strictly physical
Monrose - Hot summer
Monrose - Shame
Monrose - Even haven cries
Pa še komad mi je hud, ampak se ne morem spomnit naslova...
-
Pretty_pistol - Sramežljivka
- Na forumu od: 14. 7. 2007
Ne poslušam ravno dost nemške muske, izpostavm lahko le Rammstein, pa Oomph! majo ene par dobrih pesmi.Ena tbulših http://www.youtube.com/watch?v=L1fwCI19My0
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov