Marko Potrč
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
^^ Zakaj pa potem ljubljančani lahko vlečejo po njihovo in to med drugim tudi na NACIONALKI? To pa nobenega ne moti, ne? Sicer pa, on za moje pojme govori čisto ok za eno takšno oddajo
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Govorim o poročilih. Tam bi morali ljudi natrenirati, da bi govorili brez lokalnega naglasa. Na nacionalki je tudi vedno slabše glede tega (Mojca Pašek, tudi Rosviti Pesek se malo pozna. Da ne govorim o Vodušku). Je pa recimo Manica Ambrožič tudi Štajerka (ali Savinjčanka?), pa govori zelo korektno.
Če se Sanja Grohar spakuje v TvTubi, je to eno. Ni mi všeč, ampak itak ne gledam tega. Poročila so pa resna zadeva in zahtevajo dobre govorce in bralce. Saj se da naučiti - z govornimi vajami, lektorji, ... tisti, ki se pa lokalnega naglasa ne more znebiti, pa pač ni za vodenje takih oddaj.
V Svetu na A-kanalu pa Markovo štajerščino in Lilino poudarjeno knjižno spakovanje "uravnotežijo" z novinarji s terena - ne spomnim se imen - par med njimi je orto Primorcev s širokimi o-ji in e-ji. Saj povprečje je v redu, če prištejemo Markove preozke vokale ... ampak to ni to.
Kdo na nacionalki govori ljubljansko? V kateri oddaji? (ne pravim, da takih ni, samo zdajle nimam v spominu nobenega. In seveda tudi ljubljanščina ne spada na nacionalko; sploh v resne oddaje)
Če se Sanja Grohar spakuje v TvTubi, je to eno. Ni mi všeč, ampak itak ne gledam tega. Poročila so pa resna zadeva in zahtevajo dobre govorce in bralce. Saj se da naučiti - z govornimi vajami, lektorji, ... tisti, ki se pa lokalnega naglasa ne more znebiti, pa pač ni za vodenje takih oddaj.
V Svetu na A-kanalu pa Markovo štajerščino in Lilino poudarjeno knjižno spakovanje "uravnotežijo" z novinarji s terena - ne spomnim se imen - par med njimi je orto Primorcev s širokimi o-ji in e-ji. Saj povprečje je v redu, če prištejemo Markove preozke vokale ... ampak to ni to.
Kdo na nacionalki govori ljubljansko? V kateri oddaji? (ne pravim, da takih ni, samo zdajle nimam v spominu nobenega. In seveda tudi ljubljanščina ne spada na nacionalko; sploh v resne oddaje)
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
-
the big red machine - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 3. 2007
- Kraj: gozd
Je že prav da vsak govori po svoje, bilokje. Vse se razume, če se hoče.
-
the big red machine - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 3. 2007
- Kraj: gozd
Kaj naj ti rečem, potrpi dokler ne pride nazaj Mario. Svet se ne bo porušil če se na tv-ju ne bojo matrali govoriti knjižno.
-
kr.ena - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Svet se ne bo porušil zaradi marsičesa, o čemer tule debatiramo (Če se Britney zredi, če Osenarca ne zna igrati ali če Urša Čepin grozno izgleda. Ali če sta Marko in Lili idealen parček ali osladna pocukrana dvojica)
Pač povem svoje mnenje.
Pač povem svoje mnenje.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
da l čovek išta rešava
-
Tamarra* - Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 8. 2008
kr.ena napisal/-a:Kdo na nacionalki govori ljubljansko? V kateri oddaji? (ne pravim, da takih ni, samo zdajle nimam v spominu nobenega. In seveda tudi ljubljanščina ne spada na nacionalko; sploh v resne oddaje)
Evo, čisto iz glave kaj se zdaj spomnim. Vsega skupaj sem v celem življenju ene 2,3x gledala poročila ( ) na nacionalki. In ja - točno tam se je slišalo ljubljansko govorjenje Ne vem sicer, kako je trenutno s tem, jaz sem to slučajno slišala kako leto, mogoče dve nazaj. In kar se glede profesionalnosti tiče, mislim, da je na a kanalu še dopustljivo takšno govorjenje, na nacionalki pa nikakor. Saj hudiča med drugim ja plačujemo za to in tega si ne bi smeli dovoliti, poleg tega se smatrajo za resen kanal, medtem ko pop tv, a kanal in podobni ne v tolikšni meri
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
-
joy23 - Cosmofrik
- Na forumu od: 28. 6. 2007
http://bibaleze.si/clanek/dojencek/lili-zagar-rodila-sinka.html
Čestitke! Začuda nista izbrala nobenega čudnega imena, kot je v modi pri znanih.
Čestitke! Začuda nista izbrala nobenega čudnega imena, kot je v modi pri znanih.
Use your head and follow your heart.
- Poison Girl
- Kofetarica
- Na forumu od: 26. 1. 2005
Men je to najgrše možno ime za fanta.
Men ni lih neki baš, sta mi pa lušna skupi z Lili.
Men ni lih neki baš, sta mi pa lušna skupi z Lili.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov