Josipa Lisac

Slavni na sto in en način.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Josipa Lisac je...

...legenda Balkana.
15
42%
...čudaška klovnesa.
11
31%
...brezvezna.
3
8%
...ženska, ki jo je čas povozil.
2
6%
...nekaj drugega.
5
14%
Skupaj glasov : 36

Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 1. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 13. Avg. 2008 14:23

če ne bi bil ves folk tako skomercializiran in napumpan z različnimi dejnskimi podni od glasbe, bi vrjetno čez njeno obleko in "našemljenostjo" SLIŠALI njen glas, točnost ob petju (tudi v živo, mimogrede...), sposobnost improvizacije, edinstveno interpretacijo, velik obseg glasu, smisel za glasbo, občutenje glasbe ob petju, smisel in povezanost melodij v njenih pesmi (brez "kr neki" delov vmes, ki se ne ujemajo z ostalo pesmijo prav v nobenem pogledu)... in še bi lahko naštevala.

ampak, seveda, to so pregloboke za nekatere, rajši jo ocenijo po stvareh, v katere se ni treba poglobiti, ker je nenavadna in ni takšne vrste pevka, da bi jo lahko poslušali zraven trebljenja solate in ker se (kot je že ena omenila) na njenih koncertih ne skače v prvih vrstah, potem že ni vredu. kajti, v njeno glasbo se moreš poglobiti, da jo razumeš. šele potem imaš pravico, da Josipo popljuvaš.

glede njenega izgleda - spet pozabljate, da je pevka in ne manekenka. pač, njen način izražanja, če bi želela kam pridet zarad zunanjosti, bi bil njen plehek cilj veliko lažje dosegljiv, vendar ji očitno ni do primitivnosti, slave, popularnosti (čeprav jo, kljub temu, da jo velik folka zavrača, ima), odobravanja od večine.

spermij napisal/-a:*purple*, še veliko glasbenic (tudi v Sloveniji) ima vsaj tako kvaliteten glas kot ona, če ne še bolj.

mi jih našteješ prosim?

spermij napisal/-a:
*purple* napisal/-a:ampak Josipi nobena ni niti mal podobna!

Samo nor človek bi ji želel biti podoben.

biti nor in biti normalen je zelo relativno, če začnemo o tem debatirati, lahko odpremo forum samo o tem...

spermij napisal/-a:Sem pač dal jasno vedeti, da mi je ženska podn. Sicer pa, kot vidiš, nisem edini, ki je ne hvali, tako da morda anketa niti ni pristranska.

anketa je pristranska, kokrkoli obrneš :D da ti je podn, lahko poveš takoj v prvem postu in v vsakem naslednjem, ampak, če želiš debatirati, potrebuješ najprej anketo, ki ti bo pokazala dejsnko stanje, da boš s tem lahko utemeljeval svoje mišljenje, takšnih rezultatov pa s to anketo ne bomo dobili...
spermij
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 27. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a spermij » 13. Avg. 2008 14:35

Vsak ima pravico, da lahko popljuva kogarkoli. Brez izjem.

Mju napisal/-a:mi jih našteješ prosim?

Alenka Godec, Irena Vrčkovnik, Helena Blagne, Anja Rupel, Monika Pučelj, Nuša Derenda, Darja Švajger, ...
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 13. Avg. 2008 14:39

Monika Pučelj? Irena Vrčkovnik? ok, ne bova več debatirala...
Zadnjič spremenil Mju, dne 13. Avg. 2008 14:50, skupaj popravljeno 1 krat.
spermij
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a spermij » 13. Avg. 2008 14:49

Mju napisal/-a:O MOJ BOG, Alenka Gotar? si ti modelko že slišu v živo pet? haha, nje ne bom komentirala sploh, sama dokazuje, kako nekvalitetna je.

Mju, tako se ti je mudilo, da si napačno prebrala napisano.

Kakor želiš, pač ne komentiraj. Veš, to, da se ukvarjaš z glasbo, še ne pomeni, da si edina, ki lahko sodi o njeni kvaliteti.[/quote]
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 13. Avg. 2008 14:52

ja, sem vidla in sem zato že popravla...

nisem rekla, da sem edina, ki sodi o njeni kvaliteti, ne obračaj mojih besed. sploh pa, tudi če se ne bi ukvarjala z glasbo imam (tako kot ti (utemeljeno ali ne, to je že druga zgodba) populjuvati) vso pravico ti s svojimi argumenti kontrirati. aja, kje pa so tvoji argumenti proti njej? če izpustimo, da je kot "maska"?
Zadnjič spremenil Mju, dne 13. Avg. 2008 22:41, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 13. Avg. 2008 14:56

Mju napisal/-a:
spermij napisal/-a:Sem pač dal jasno vedeti, da mi je ženska podn. Sicer pa, kot vidiš, nisem edini, ki je ne hvali, tako da morda anketa niti ni pristranska.

anketa je pristranska, kokrkoli obrneš :D da ti je podn, lahko poveš takoj v prvem postu in v vsakem naslednjem, ampak, če želiš debatirati, potrebuješ najprej anketo, ki ti bo pokazala dejsnko stanje, da boš s tem lahko utemeljeval svoje mišljenje, takšnih rezultatov pa s to anketo ne bomo dobili...

Mju, :gut:
Kaj pomeni pristransko? To, da se večina strinja s tvojim mnenjem (če se), ne pomeni, da je anketa nepristranska.

Gotovo je tudi v Sloveniji nekaj pevk, ki imajo dober glas in interpretacije, ampak v tej temi pač govorimo o Josipi Lisac.

O kvaliteti glasbe lahko sodijo (sodimo) tisti, ki se nanjo spoznamo. Kaj je komu všeč, je pa stvar okusa - ali neokusa; ampak to je čisto privaten problem tistega, ki ta neokus izraža. :D
Razumem in sprejmem, da ti ni všeč. Nasploh lažje sprejmem, da nekomu kvalitetna glasba ni všeč, kot pa da je nekomu všeč nekvalitetna. :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 13. Avg. 2008 15:04

kr.ena napisal/-a:O kvaliteti glasbe lahko sodijo (sodimo) tisti, ki se nanjo spoznamo. Kaj je komu všeč, je pa stvar okusa - ali neokusa; ampak to je čisto privaten problem tistega, ki ta neokus izraža. :D

to sem hotla še dopisat :D in, preden me napadete, nimam se za neko high glasbenico, ampak osnove (če že ne več) pa imam in to zelo dobre. zato si upam povedat, kaj je kvalitetno in kaj ni. pri toliko pevkah, zvrsteh glasbe, različne glasbe, nastale v različnih obdobjih in tako naprej, ki sem jo že preposlušala, sem pač dobila nek občutek...

nasploh pa je pri glasbi tako, da že vsak neumnež lahko govori o kvaliteti. zakaj ne debatirate, če je najnovejši izrek v kvantni fiziki kvaliteten ali ne? ker veste, da o tem nimate pojma. kot laiki v glasbi ocenjujte, kaj je vam všeč in kaj ne, ne pa o tem, če je Josipa Lisac kvalitetna ali ne. sicer pa o tem ni veliko za debatirati, itak je znanstveno dokazano, da so lahke in neprepolne melodije, ki jih znate po prvih 20s pesmi, všečne. še vsako takšno pesem boste imeli radi, ko jo poslušate 3. ali 4., če ne prej.
Zadnjič spremenil Mju, dne 13. Avg. 2008 22:41, skupaj popravljeno 2 krat.
spermij
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a spermij » 13. Avg. 2008 18:10

Mju napisal/-a:aja, kje pa so tvoji argumenti proti njej? če izpustimo, da je kot "maska"?
Dolgočasnost besedil ter glas, ki ni nič boljši od prej omenjenih slovenskih pevk. Njena kvaliteta je napihnjena.

Kvaliteto glasbe ocenjujejo posluh in ušesa, ne pa naučenost not.
Imam oboje.
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 13. Avg. 2008 21:34

če pa njen glas ni boljši od Monike Pučelj, potem pa tut nevem kaj nej še rečem no...

in, kvaliteto glasbe NE moreš ocenjevat, če imaš posluh (pa, btw, tudi tisti brez posluha pravijo, da imajo posluh, ker se sami ne zavedajo, da ga nimajo, ker ne slišijo fauš stvari a veš?) pa če znaš C-dur zapisat, al pa mogoče zapet a-mol, to še ne pomeni, da imaš osnove za ocenjevanje glasbe. samo nekdo, ki je končal npr. akademijo ali karkoli drugega na tem nivoju, ima za moje pojme vse te stvari dovolj razvite in nadgrajene, da lahko poda neko OBJEKTIVNO mnenje. in, tisti, verjemi, se ne bodo ustavljali pri "našemljenosti", kot si se ti. če ne poznaš osnov harmonije, kontrapunkta, solfeggia, če nisi preposlušal ogromno različnih skladb (in sem ne štejem skomercializiranega popa, turbofolka in podobnega) in še bi lahko naštevala, ne boš sposoben podati dobre kritike o kvaliteti.

tudi js zase še vedno mislim, da še nimam pojma, glede na to, kako širok pojem je glasba, ampak sem pa močno bližje temu od nekaterih, ki tako glasno debatirate o dobri in slabi glasbi, o podnih in "kvalitetnih" pevkah itd.
in, vrjemi, da te pri "naučenosti not", kot si jih imenoval, krepko prehitevam. o posluhu sicer ne morem trditi, ker ne vem za tvojega, ampak zase ti zagotovim, da je zeo dobr.

in, sedaj končujem s tem, itak je že tak OT, da je že kr grdo.
Zadnjič spremenil Mju, dne 13. Avg. 2008 22:40, skupaj popravljeno 2 krat.
spermij
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a spermij » 13. Avg. 2008 21:57

Tako lep pristransko ( in samovšečno) obarvana objava, da so se mi kar orosile oči...
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 13. Avg. 2008 22:11

spermij napisal/-a:Kvaliteto glasbe ocenjujejo posluh in ušesa, ne pa naučenost not.
Imam oboje.

Mislim, da se Pitagora ne bi nič sekiral, če bi jaz izjavila, da je njegov izrek prenapihnjen, brezvezen in da grozno izgleda.
Tudi Josipa Lisac se ne sekira za mnenje raje.

Posluh in ušesa ocenjujejo všečnost glasbe. Kaj je nekomu všeč, je odvisno od njegovih izkušenj in znanja. Kolikor manj tega ima, toliko lažje je zadovoljiti njegov "okus".
Kvaliteto glasbe pa ocenjujejo strokovnjaki. In stroka je veliko več kot naučenost not.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
spermij
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a spermij » 13. Avg. 2008 22:40

Kvaliteto ocenjevanja pa strokovnjaki pridobijo z izkušnjami. Izkušnje se pridobijo z veliko slišanimi različnimi zvrstmi glasbe.

Kdo lahko TRDI in DOKAŽE, da nisem preposlušal veliko različne glasbe? (Pa se ne štejem za glasbenega eksperta.)
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Mju » 13. Avg. 2008 22:47

kr.ena napisal/-a:Posluh in ušesa ocenjujejo všečnost glasbe. Kaj je nekomu všeč, je odvisno od njegovih izkušenj in znanja. Kolikor manj tega ima, toliko lažje je zadovoljiti njegov "okus".
Kvaliteto glasbe pa ocenjujejo strokovnjaki. In stroka je veliko več kot naučenost not.

to je odgovor na tvoje vprašanje.

če si preposlušal veliko, ti je zaradi tega nekaj všeč. get it?!
spermij
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a spermij » 13. Avg. 2008 22:58

In prav zaradi tega lahko dam dovolj objektivno mnenje. Ampak ti si očitno prepričana v nasprotno. :roll:
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 13. Avg. 2008 23:01

spermij napisal/-a:Kvaliteto ocenjevanja pa strokovnjaki pridobijo z izkušnjami. Izkušnje se pridobijo z veliko slišanimi različnimi zvrstmi glasbe.

Kdo lahko TRDI in DOKAŽE, da nisem preposlušal veliko različne glasbe? (Pa se ne štejem za glasbenega eksperta.)

Ni res. Strokovnjaki pridobijo sposobnost ocenjevanja predvsem na podlagi svoje teoretične in praktične izobrazbe.

Tule si se zaletel v zid, žal. Obstajajo področja, kjer nimam toliko pojma in tam bi mogoče lahko blestel. Ampak za razliko od tebe sem dovolj samokritična, da se na področjih, v katerih nisem kompetentna, ne izpostavljam.
To pa prinesejo izkušnje, ja. In leta :wink:
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava

Vrni se na Zvezde

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov