CeCa
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
DOra. napisal/-a:g00fy_qa napisal/-a:Ne zamenjevati kvalitetne glasbe s poslušljivo glasbo!
(Ne moti me da poslušate Ceco, saj nekdo jo pač mora.)
haha..tota pa je bla dobra...NEKDO jo pač mora...a ti ves da je ceca napolnila marakano s 150.000 ludi, usce je napolnila mislim da s preko 250.000 ludi....in letos za srbsko novo leto z vec kot pol miljona ljudi na sredi beograda! NEKDO jo mora poslusat?????
Hehe. Pomiri se malo ...
Nekdo mora poslušat Ceco, če se že njena glasba prodaja. In ne, ne vem nobenega od teh podatkov, in me tudi ne zanimajo. Zato ker je meni ona najnižje na lestvici glasbenikov, čist vse na njej in predvsem! na njeni glasbi mi je za bruhat. Ampak ok, to res ni pomembno ane.
Se zavedam, da nekdo to pač rad posluša... Vsak ima svoj okus, ali pa ga nima in posluša svinjarije od glasbe. Pa še enkrat, nimam nič proti tebi, kot njeni poslušalki.
As the shadow follows the body,
As we think, so we become.
-
Lady_fLame - Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 1. 2007
- Kraj: Svet Za Neke Hrabrije
Mislim, pa dobro, najboljs bi bilo ce koncamo z to debato.
Nekateri pac poslusamo Ceco, kot nekateri obozujejo Nelly Furtado, Rebeko Dremelj, pa kaj jaz vem koga vse se.
Kot je Dorcika rekla, ce je napolnila toliksne hale, dvorane, ima toliko interesa, je menda stvar v pesmi, saj ne bi prislo vec kot milijone ljudi z vsega sveta je gledat zaradi njenih josk? Menda ima kaj v glasu.
Sploh pa se suslja o drugem koncertu v MB, saj je zanimanje - vec kot veliko. In me le zanima, za vse duse na forumu, ce je bil tudi drugi koncert v Ljubljani organiziran zaradi njenih josk, ali pesmi? Sigurno je bilo nabito polno gospodarsko razstavisce zrad josk... ja...
Nekateri pac poslusamo Ceco, kot nekateri obozujejo Nelly Furtado, Rebeko Dremelj, pa kaj jaz vem koga vse se.
Kot je Dorcika rekla, ce je napolnila toliksne hale, dvorane, ima toliko interesa, je menda stvar v pesmi, saj ne bi prislo vec kot milijone ljudi z vsega sveta je gledat zaradi njenih josk? Menda ima kaj v glasu.
Sploh pa se suslja o drugem koncertu v MB, saj je zanimanje - vec kot veliko. In me le zanima, za vse duse na forumu, ce je bil tudi drugi koncert v Ljubljani organiziran zaradi njenih josk, ali pesmi? Sigurno je bilo nabito polno gospodarsko razstavisce zrad josk... ja...
-
DOra. - Debatorica
- Na forumu od: 12. 4. 2007
- Kraj: Maribor
g00fy_qa se strinjam...ne poslusamo vsi iste glasbe ..pa ce priznam sn v preteklosti tudi nirvano poslusala ..pac zdaj se mi zdi da nisem vec za to zvrst glasbe in enostavno mi ne pase..2 leti sem poslusala samo tursko,mehisko glasbo in mi trenutno tud ne pase vec ..Sej ne pravim da sem to cist zanemarla ampak ko sn bla v srbiji in poslusala to neko zvrst glasbe mi je pac prisla pod kozo....Vse je odvisno od razpolozenja, let, itd...
V gospodarskem smo ceco veckrat preglasili s petjem ...tak da ce bi nekateri samo zarad josk prisli bi se to slisalo...tak pa s tem, ko folk vedno glasneje poje od nje pomeni, da se jim pesmi dopadejo...
samo ce bi kdo od vas prebral kako njeno besedilo npr. (maskarada, zabranjeni grad)....bi vidli da so to lepa besedila in niti malo podobna nasi folk glasbi...bom dala v naslednjem postu primer
V gospodarskem smo ceco veckrat preglasili s petjem ...tak da ce bi nekateri samo zarad josk prisli bi se to slisalo...tak pa s tem, ko folk vedno glasneje poje od nje pomeni, da se jim pesmi dopadejo...
samo ce bi kdo od vas prebral kako njeno besedilo npr. (maskarada, zabranjeni grad)....bi vidli da so to lepa besedila in niti malo podobna nasi folk glasbi...bom dala v naslednjem postu primer
-
DOra. - Debatorica
GOVEJA ŽUPCA TEKOČA POLKA
NAJ VSI VEDO DA JE PRI NAS VESELJE DOMA
ZA VESELE LJUDI BREZ ODVEČNIH SKRBI
NAJ STARI RADIO POLKO ZAIGRA
(Atomik Harmonik)
Ziv se covek na sve navikne
Pa valjda cu ja, ako Bog da, ako Bog da
Da se pravim da me ne vreda kad odgurnes me,
Da spasem bar to sto spasti se da..
(Ceca)
Šofer je bil res mlad in vroč, vozila sva se celo noč, ko sva končno prišla, ga čakala je njegova ljubica.
'Ko prišla je domov, ji takoj je b'lo žal !' Sem vid'la nov'ga poštarja, on pogledal me je, zaljubila sem se, v hipu pošto izgubil je.
(neki x pesmi od Natalije Verboten)
Ovi zidovi duse imaju
vise nego ti
soba stidi se i ona kaje se
a tebe je zar ne, bas briga
(x pesem od Dare Bubamare) prav tako turbo folk srbske pevke, ki je glih tak priznana tam kot pr nas Natalija Verboten
----se ponavljam, da sem pesmi nakljucno izbrala...ce bi sla slucajno po kvaliteti iskat bi se se bol smesno vidle razlike
NAJ VSI VEDO DA JE PRI NAS VESELJE DOMA
ZA VESELE LJUDI BREZ ODVEČNIH SKRBI
NAJ STARI RADIO POLKO ZAIGRA
(Atomik Harmonik)
Pa valjda cu ja, ako Bog da, ako Bog da
Da se pravim da me ne vreda kad odgurnes me,
Da spasem bar to sto spasti se da..
(Ceca)
Šofer je bil res mlad in vroč, vozila sva se celo noč, ko sva končno prišla, ga čakala je njegova ljubica.
'Ko prišla je domov, ji takoj je b'lo žal !' Sem vid'la nov'ga poštarja, on pogledal me je, zaljubila sem se, v hipu pošto izgubil je.
(neki x pesmi od Natalije Verboten)
Ovi zidovi duse imaju
vise nego ti
soba stidi se i ona kaje se
a tebe je zar ne, bas briga
(x pesem od Dare Bubamare) prav tako turbo folk srbske pevke, ki je glih tak priznana tam kot pr nas Natalija Verboten
----se ponavljam, da sem pesmi nakljucno izbrala...ce bi sla slucajno po kvaliteti iskat bi se se bol smesno vidle razlike
-
g00fy_qa - Cosmofrik
- Na forumu od: 22. 8. 2006
Ja saj o naši turbo folk glasbeni sceni raje niti ne začnem, ker je to obup od glasbe. Prav si napisala, besedila naših turbo glasbenikov so milo rečeno zanič.
Ceca ima boljša besedila, vendar ali nisi ti rekla da jih ne piše ona? Torej niso njena, ona jih samo poje (in jaz ne maram takih kvazi glasbenikov, ki niso sposobni spisati besedila zase).
Sicer pa 'Pazi s kime spavas' meni ne zveni nič kaj umetniško. Ali se tebi zdi, da ima kak poseben pomen?
Ceca ima boljša besedila, vendar ali nisi ti rekla da jih ne piše ona? Torej niso njena, ona jih samo poje (in jaz ne maram takih kvazi glasbenikov, ki niso sposobni spisati besedila zase).
Sicer pa 'Pazi s kime spavas' meni ne zveni nič kaj umetniško. Ali se tebi zdi, da ima kak poseben pomen?
As the shadow follows the body,
-
Iskreno,so tudi meni nekatera besedila z albuma 'Gore od ljubavi' malce slaba...
Drugace, pa vsaj pesm zveni odlicno, ker sm jo slisala veckrat kot pa kaksno pesm od Verbotenove, posebej pri "cistih" slovencih.
Emm besedila ji pise Marina Tucaković. Sej tud Verbotenova ne piše sama texte?
Aja pa btw, Ceca ma tud kakšno svoje besedilo Toda ne z novejših albumov. Je z tem prenehala.
Sploh pa - tudi njeno besedilo "ubija" v dušo. Je prav tako lepo kot ostala. Kdor vsaj malo razume srbski jezik, ve koliko ima ta text moč in je ne moreš prevesti npr. v slovenščino ker izgubi tisto "nekaj" ampak tudi po prevodu, je sigurno bolje od texta kakšnih Turbo Angel-sov..
Pa brez zamer.
Drugace, pa vsaj pesm zveni odlicno, ker sm jo slisala veckrat kot pa kaksno pesm od Verbotenove, posebej pri "cistih" slovencih.
Emm besedila ji pise Marina Tucaković. Sej tud Verbotenova ne piše sama texte?
Aja pa btw, Ceca ma tud kakšno svoje besedilo Toda ne z novejših albumov. Je z tem prenehala.
Sploh pa - tudi njeno besedilo "ubija" v dušo. Je prav tako lepo kot ostala. Kdor vsaj malo razume srbski jezik, ve koliko ima ta text moč in je ne moreš prevesti npr. v slovenščino ker izgubi tisto "nekaj" ampak tudi po prevodu, je sigurno bolje od texta kakšnih Turbo Angel-sov..
Pa brez zamer.
-
DOra. - Debatorica
Kada jednom se obuces
i zakopcas ego svoj
kasno je da se pitas zasto,zasto
si se skinuo, da cutis kada si lepo saputao...
(ce res 2,3 krat dobro preberes to besedilo in pomislis o cem gre bos vidla da nosi neko sporocilo, samo srbsko mors znat pa dobro prebrat) Ne pravim da je fantasticno besedilo ampak ma svojo sporocilo in ker ni balada mora met nek poseben refren, ki gre v uho...NOSI PA SPOROCILO
Besedila ji pise Marina, ki je priznana kot ena najboljsih piscev v Srbiji...ona je med drugim napisala tudi Lane moje itd...Se druzla z Madonno in je navsploh na vrhuncu...zenska obvlada...
Med drugim pa mors vedet, da vecino znanih pevcev ne pise samih besedila..Britney, Christina tud ni vse sama napisala, potem skupina ima tud enega, ki jim pise pa glih tak poje celotna skupina in je pesem njihova..in ne od tega, ki je besedilo napisal....
Pac dejstvo je, da je Ceca pevka in ne tekstopisec!
Pa tu se dodam eno Cecino avtobiografsko besedilo:
(Mrtvo more)
Sto puta sam ja
Do dna potonula
I sto puta zbog nas
Na hrid izronila
Zbog lepote u tom bolu
ja sam propustila sve
sad vise nemam gde
Moj je zivot mrtvo more
Bez i jednog talasa
Samo uspomene plove
Tragom zutih oglasa
Ti si ostao i bices
Moja zvezda vodilja
Al se srce sa snom bori
Kao stara dadilja
(pa ga spet ne upam primerjat z bilokaterim slovenskim besedilom - nasih turbofolk zvezd)
ma ne vi meni cece - ona bo razturala v MB ..komaj cakam
i zakopcas ego svoj
kasno je da se pitas zasto,zasto
si se skinuo, da cutis kada si lepo saputao...
(ce res 2,3 krat dobro preberes to besedilo in pomislis o cem gre bos vidla da nosi neko sporocilo, samo srbsko mors znat pa dobro prebrat) Ne pravim da je fantasticno besedilo ampak ma svojo sporocilo in ker ni balada mora met nek poseben refren, ki gre v uho...NOSI PA SPOROCILO
Besedila ji pise Marina, ki je priznana kot ena najboljsih piscev v Srbiji...ona je med drugim napisala tudi Lane moje itd...Se druzla z Madonno in je navsploh na vrhuncu...zenska obvlada...
Med drugim pa mors vedet, da vecino znanih pevcev ne pise samih besedila..Britney, Christina tud ni vse sama napisala, potem skupina ima tud enega, ki jim pise pa glih tak poje celotna skupina in je pesem njihova..in ne od tega, ki je besedilo napisal....
Pac dejstvo je, da je Ceca pevka in ne tekstopisec!
Pa tu se dodam eno Cecino avtobiografsko besedilo:
(Mrtvo more)
Sto puta sam ja
Do dna potonula
I sto puta zbog nas
Na hrid izronila
Zbog lepote u tom bolu
ja sam propustila sve
sad vise nemam gde
Moj je zivot mrtvo more
Bez i jednog talasa
Samo uspomene plove
Tragom zutih oglasa
Ti si ostao i bices
Moja zvezda vodilja
Al se srce sa snom bori
Kao stara dadilja
(pa ga spet ne upam primerjat z bilokaterim slovenskim besedilom - nasih turbofolk zvezd)
ma ne vi meni cece - ona bo razturala v MB ..komaj cakam
-
Heh, js bm tm ze navsezgodaj. Who knows...
Aja pa ob 8.00 bo ze na letaliscu, mislim da bom js tudi tm. Pac, jo je treba pozdravit.
Aja pa ob 8.00 bo ze na letaliscu, mislim da bom js tudi tm. Pac, jo je treba pozdravit.
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
da pa še js malo dodam not u to temo...
tko ku je DOra. napisala--->Ceca ni tekstopisec, ampak pevka!...in znana in priljubljena je zarad besedil in zarad glasa...mislim, da Koža pamti ni kr tko komad...komad je legendarn!!! sam tekst moraš razumet...tko ku Pile--->ta komad naj bi kao biu narjen za Arkana...in če to veš, poslušaš tekst, ga razumeš in se preprosto poglobiš u to, potem ti mora bit use jasno...in na njene joške pozabiš...
tko ku je DOra. napisala--->Ceca ni tekstopisec, ampak pevka!...in znana in priljubljena je zarad besedil in zarad glasa...mislim, da Koža pamti ni kr tko komad...komad je legendarn!!! sam tekst moraš razumet...tko ku Pile--->ta komad naj bi kao biu narjen za Arkana...in če to veš, poslušaš tekst, ga razumeš in se preprosto poglobiš u to, potem ti mora bit use jasno...in na njene joške pozabiš...
-
nebo - Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 11. 2006
Žuto pile=zakon
Ovo je svet za pametnije,
ovo je put za neke hrabrije
a, moje srce je pile,
drhti od straha kada grmi
nežno k`o svila na kaldrmi.
A moje srce je pile,
pokislo žuto i malo
što je kraj orla jednog zaspalo.
Nije da nije, ti bio ni blizu,
niti će ko,
a, ja sam sa svakim otišla predaleko
al`, ne stigneš nigde kada te
slome i sruše ti sve,
leti dalje sam, dole ne gledaj me!
Moje suze prema tebi padaju,
moje suze prema tebi padaju,
moje suze padaju na gore.
Ovo je svet za neke važnije,
ovo je put za neke snažnije,
a, moje srce je pile,
nežno ko svila na kaldrmi.
A moje srce je pile,
pokislo žuto i malo
što je kraj orla jednom zaspalo.
...
Ovo je svet za pametnije,
ovo je put za neke hrabrije
a, moje srce je pile,
nežno k`o svila na kaldrmi.
A moje srce je pile,
pokislo žuto i malo
što je kraj orla jednog zaspalo.
Nije da nije, ti bio ni blizu,
niti će ko,
a, ja sam sa svakim otišla predaleko
al`, ne stigneš nigde kada te
slome i sruše ti sve,
leti dalje sam, dole ne gledaj me!
Moje suze prema tebi padaju,
moje suze padaju na gore.
Ovo je svet za neke važnije,
ovo je put za neke snažnije,
a, moje srce je pile,
nežno ko svila na kaldrmi.
A moje srce je pile,
pokislo žuto i malo
što je kraj orla jednom zaspalo.
...
-
MilkyWay - Cosmopsiho
- Na forumu od: 1. 3. 2007
- Kraj: ...en tu corazón..
nebo napisal/-a:Moje suze prema tebi padaju,
moje suze padaju na gore...
ful mi je ušeč ta del...že to, da solze padajo proti gor...grejo k njemu, možu...ful mi je doro pole tud po svoje analizirat usak verz posebi...
-
DOra. - Debatorica
A moje srce je pile,
pokislo žuto i malo
što je kraj orla jednom zaspalo...
(men pa je ta del puna dober) - kao arkan - orel, ona - pile....
Meni pa sta besedili - Maskarada in Zabranjeni grad njeni najjaci pesmi...pa nevem zakaj ampak tisti zacetek pri maskaradi:
Pa valja cu ja, ako Bog da, ako Bog da
pa ta del:
JA SAM TU U OČI DA NE GLEDAM
DA NAJBOLJE IZGLEDAM
KAD SE NAJGORE OSEČAM
....potem pa noro dober refren:
Za mene ti je ljubav zabranjeni grad
A mnogo sam ih, brate, ja srusila do sad....
zato jaz ne razumem kako potem lahko nekdo rece kaj proti njenim pesmim, ki nosijo taka sporocila pa so super spevna....zakaj je nebi poslusala?! zato ker ni nasa pevka, zato ker je mela gadno preteklost ...???ma briga me ko pa uzivam v teh besedilih!!!
pokislo žuto i malo
što je kraj orla jednom zaspalo...
(men pa je ta del puna dober) - kao arkan - orel, ona - pile....
Meni pa sta besedili - Maskarada in Zabranjeni grad njeni najjaci pesmi...pa nevem zakaj ampak tisti zacetek pri maskaradi:
Pa valja cu ja, ako Bog da, ako Bog da
pa ta del:
JA SAM TU U OČI DA NE GLEDAM
DA NAJBOLJE IZGLEDAM
KAD SE NAJGORE OSEČAM
....potem pa noro dober refren:
Za mene ti je ljubav zabranjeni grad
A mnogo sam ih, brate, ja srusila do sad....
zato jaz ne razumem kako potem lahko nekdo rece kaj proti njenim pesmim, ki nosijo taka sporocila pa so super spevna....zakaj je nebi poslusala?! zato ker ni nasa pevka, zato ker je mela gadno preteklost ...???ma briga me ko pa uzivam v teh besedilih!!!
-
the big red machine - Kofetarica
- Na forumu od: 11. 3. 2007
- Kraj: gozd
In to naj bi bila kaka "globoka" besedila al kaj? Lepo te prosim
Sej je jasno kot beli,da ženska živi na račun vsega drugega razen pevskega talenta...Če bi bila naša politika vsaj malo pametna bi ji prepovedala vstop v Slovenijo.
Ona ni nič drugačna od ostalih cirkuških atrakcij s Pink TV-ja.
Sej je jasno kot beli,da ženska živi na račun vsega drugega razen pevskega talenta...Če bi bila naša politika vsaj malo pametna bi ji prepovedala vstop v Slovenijo.
Ona ni nič drugačna od ostalih cirkuških atrakcij s Pink TV-ja.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov