Smisel življenja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Ceprav imas dokaj prav, si s takim postom ne mores kaj dosti pomagati. Torej si ugotovila, da ni nekega "pravega" univerzalnega bistva zivljenja. To je ze res, zdaj pa je na tebi, da si ustvaris svojega.*cream* napisal/-a:Življenje je iluzija. Ne glede na to kaj dosežemo, kje, kdaj in zakaj, na koncu smo le truplo. Ne glede na to kakšne užitke doživimo, vse se ob smrti izbriše. Naše življenje nima bistva niti vrhunca, je le naključje. To smo mi, nič več kot naključje, ki se je zgodilo pred milijoni let in traja samo zaradi naših prilagajanj in odkritij in ta odkritja niso ključnega pomena za nas in ne pomagajo človeštvu, naši podli živalski vrsti.
Smisla življenja ni, namreč ne glede na to kaj dosežemo nič ne obdržimo in vse se ob smrti izbriše. Ne lastimo si niti moralnih niti materialnih dosežkov. Pravila morale in vrednote so postavljeni po naših merilih, pomagajo nam pri brzdanju naših nagonov, ki nam omogočajo materialni razvoj in začasno zadržujejo pred propadom, ki pa nas nikoli ne uniči, ampak vedno postavi na novo raven življenja in razmišljanja. Materialnih dosežkov si nikoli ne lastimo, zato ker to ni v našo korist, niti v korist prihodnjih generacij, zato je vso to neprestano priganjanje popolnoma odveč.
Ko umremo smo »predmet«, mrzlo truplo, ki je včasih imelo zmožnost komuniciranja, samostojnega gibanja, razmišljanja za katerega pa je neznano ali smo edini, ki ga premorejo, vse te sposobnosti, ki pa so le naključni plod združenih celic. Materialne stvari niso v našo korist, ker nimamo trenutno živeči nikakršne koristi od tega, niti generacije za nami, ker bo z njimi enaka zgodba kot z njihovimi predhodniki.
Torej sčasoma pridemo do ugotovitve, da smo morda le »tovarna«. Vojska bedakov, ki igra tovarno brez kakršne koristi, ki izdeluje popolnoma odvečno kramo, ker je to najgloblje koder seže. Tolažimo se s prepričanji in religijami upamo, da le je nek smisel življenja in da nas nekdo ljubi in pričakuje. Strah pred resnico je večen in navsezadnje je vseeno ali živimo, se trudimo ali uživamo, lahko pa tudi naredimo skupinski samomor in prekinemo tok te nesmiselne igre. Vendar pa zakaj bi se trudili, vseeno je, zakaj bi se trudili?
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
-
punchka - Kofetarica
- Na forumu od: 28. 1. 2005
ljubezen, družina in prijatelji - to so zame stvari, zaradi katerih se mi zdi vredno živeti.
neumen pristop do življenja se mi pa zdi ta, ki ga je že nekaj ljudi omenlo; zakaj sploh živet, če boš na koncu umrl? ja, a ni to ena logična stvar? rodil si se, dobil priložnost da živiš in iz svojega življenja narediš nekaj najlepšega in najboljšega kar lahko. a zdaj se boš pa kar vdal, zato ker veš da boš na koncu truplo? meni se zdi ful pomembno, da uživaš vsak trenutek in res narediš veliko dobrega, kar pustiš na svetu še po svoji smrti. ne vem, napišeš knjigo, ustanoviš podjetje, vzgojiš otroke, ali pa preprosto ljudem okrog sebe s svojo prisotnostjo spreminjaš življenje na bolje
neumen pristop do življenja se mi pa zdi ta, ki ga je že nekaj ljudi omenlo; zakaj sploh živet, če boš na koncu umrl? ja, a ni to ena logična stvar? rodil si se, dobil priložnost da živiš in iz svojega življenja narediš nekaj najlepšega in najboljšega kar lahko. a zdaj se boš pa kar vdal, zato ker veš da boš na koncu truplo? meni se zdi ful pomembno, da uživaš vsak trenutek in res narediš veliko dobrega, kar pustiš na svetu še po svoji smrti. ne vem, napišeš knjigo, ustanoviš podjetje, vzgojiš otroke, ali pa preprosto ljudem okrog sebe s svojo prisotnostjo spreminjaš življenje na bolje
to infinity and beyond!
-
mycosmogirl - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 8. 2005
...da čim več nardiš iz življenja, ki ti je dano, saj itak sam enkrat živiš!!
-
greyangel - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 9. 2005
- Kraj: Six feet from the edge
Ne iskat nekega smisla v stvareh in uživat vsak trenutek. Pa mogoče met v kotu glave da na tem svet preprosto nič ni večno. Tako znaš cenit kar maš v nekem obdobju/trenutku in ko mine pač to sprejet in se ne sesut od šoka da ti sedaj nekaj manjka.
Angels fall first...
- sonček=)
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 1. 2006
- Kraj: pekel, ker je dobro ogrevanje, v nebesih bi zmrznla...
"Smisel življenja je ležanje na plaži,
z možgani na OFF in čivavo na straži.
Visenje v mreži med dvemi drevesi,
slalom po ravnini z zarjavelimi kolesi.
Smisel življenja je jahanje oblakov,
pihanje v sonce in lomljenje korakov.
Sanjanje parnika na modrem ogledalu,
piknik z mravljico in luknjo v sandalu.
tega se tut držim
z možgani na OFF in čivavo na straži.
Visenje v mreži med dvemi drevesi,
slalom po ravnini z zarjavelimi kolesi.