Astrološka knjiga sanj
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
- Na forumu od: 12. 4. 2005
Ja ej hvala obema za odgovore...
Z enimi zadevami se res nočem ubadat pa jih pač pustim potlačene za kasnej, ker o njih nočem razmišljat in se morit s tem. Če sploh kdaj nameravam... Kakšno stvar je bolš pozabit po mojem.
Preteklost je preteklost. Carpe diem!
Tist k mi noben nič ne more pa po moje kaže na moj odnos do življenja. Nič me ne bo tok zbilo, da se ne bi pobrala v zlo kratkem času. Tut zato najbrž, k se zjokam big time, pol pa odklop in ne razmišljam več o tem --> in potem pride do povezave teh dvojih sanj!
Sem mela že near-death-experience, pa se nisem popolnoma nič zamislila o svoji umrljivosti, damn it...
Ah klinc, zame res velja ta stavek v mojem podpisu.
Kdo sploh rabi te knjige, jaz to itak že vem, sam nisem še nikol o tem razmišljala...
Sam a bi mogoče morala h psihiatru?
Z enimi zadevami se res nočem ubadat pa jih pač pustim potlačene za kasnej, ker o njih nočem razmišljat in se morit s tem. Če sploh kdaj nameravam... Kakšno stvar je bolš pozabit po mojem.
Tist k mi noben nič ne more pa po moje kaže na moj odnos do življenja. Nič me ne bo tok zbilo, da se ne bi pobrala v zlo kratkem času. Tut zato najbrž, k se zjokam big time, pol pa odklop in ne razmišljam več o tem --> in potem pride do povezave teh dvojih sanj!
Sem mela že near-death-experience, pa se nisem popolnoma nič zamislila o svoji umrljivosti, damn it...
Kdo sploh rabi te knjige, jaz to itak že vem, sam nisem še nikol o tem razmišljala...
-
_Le`Ona_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 10. 2004
- Kraj: MS/LJ
Applebitecc napisal/-a:Ja ej hvala obema za odgovore...
Ja, točno to...
Meni se je sanjalo tole (da tečem in tečem in nikamor ne pridem) ravno zato, ker sem se na vse pretege izogibala nekemu problemu-dejansko sem torej bežala od tega problema...
Kdor upa, vztraja, kdor vztraja, zmaguje...
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
Kaj torej moram h psihiatru al sem zadela razlago?
Jaz ne bežim pred problemi, ampak pred preteklimi travmami.
- ady
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 12. 2005
izogibanje problemom niti nevem če je tok dobra stvar...zdej odvisno od tipa človeka
js vem da ko sem potlačevala občutke se je pač na koncu vedno izrazilo na kakšnem področju življenja...in pol k se enkra to odpre je pa hudo sam čez to je pa treba tko in tko it.
sm brala neki da to da se ljudje izogimo svojih notranjih težav samo dela nekakšne blokade v nas samih in izgubim potem kontakt z našim resničnim jazom,sj nočm tle kj filozofirat
samo to vsi delamo->potem je to ZAČARAN KROG
če imaš koga da mu lahko zaupaš se raje pogovori z njim kot pa z psihiatrom->tisti ki so dobri so redki...pa majo en kup svojih teorij k vsak ti bo drgač reku [/b]
js vem da ko sem potlačevala občutke se je pač na koncu vedno izrazilo na kakšnem področju življenja...in pol k se enkra to odpre je pa hudo sam čez to je pa treba tko in tko it.
sm brala neki da to da se ljudje izogimo svojih notranjih težav samo dela nekakšne blokade v nas samih in izgubim potem kontakt z našim resničnim jazom,sj nočm tle kj filozofirat
samo to vsi delamo->potem je to ZAČARAN KROG
če imaš koga da mu lahko zaupaš se raje pogovori z njim kot pa z psihiatrom->tisti ki so dobri so redki...pa majo en kup svojih teorij k vsak ti bo drgač reku [/b]
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
Ah psihiatra ne rabim, to je bil joke. Sej to se mi je mogoče 10x v življenju sanjalo (oboje), men se itak zlo redko sanja... Tok da ni take panike. Tok pa spet nisem zafrustrirana.
Ej a pogostost sanj tut kej pomeni? Al si to sam eni manj zapomnimo in pozabmo takoj ko se zbudimo?
Men se npr. sanja sam na vsakih par mescev... Pa še to večinoma pozabim ko se zbudim al pa pol čez dan. Sam ene parih sanj se spomnim za cel lajf nazaj...
Sem pa mela en obdobje ene 14 dni k sem šla v drugo sobo spat k sem mela vsak dan straaašne strašne sanje. Pol je pa pršu bioenergetik in sem mela sevanje direkt na glavi... In sem sam malo postlo prestavla in presto, no more dreams. Tok da ne vem, a je možno, da majo določene sanje lahko tut kakšne druge vzroke kot to, da je kriva naša podzavest? (npr. to)
Pa dežavuje sem tut že dostkrat mela...
Ej a pogostost sanj tut kej pomeni? Al si to sam eni manj zapomnimo in pozabmo takoj ko se zbudimo?
Men se npr. sanja sam na vsakih par mescev... Pa še to večinoma pozabim ko se zbudim al pa pol čez dan. Sam ene parih sanj se spomnim za cel lajf nazaj...
Sem pa mela en obdobje ene 14 dni k sem šla v drugo sobo spat k sem mela vsak dan straaašne strašne sanje. Pol je pa pršu bioenergetik in sem mela sevanje direkt na glavi... In sem sam malo postlo prestavla in presto, no more dreams. Tok da ne vem, a je možno, da majo določene sanje lahko tut kakšne druge vzroke kot to, da je kriva naša podzavest? (npr. to)
-
*Sparks* - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 9. 2005
sofia83 napisal/-a:Ful pa verjamem v psihoanalitsko interpretacijo sanj, ker verjamem, da nas vodi naša podzavest, ki najbolj nemoteno deluje, ko sanjamo. Tko da ... bi blo zanimivo zvedet, kaj se vse plete v notranjosti.
Agree.. Enkrat smo mel v srednji šoli pri psihologiji debato na to temo. Človek naj bi se v sanjah lahko tudi spomnil najmanših podrobnosti, ki jih je kdarkoli slišal (recimo lahko bi govoril/razumel tuj jezik, ki ga je do zdaj le slišal, a se ga nikoli ni učil) ravno zato ker lahko podzavest tako nemoteno deluje.
Drugač pa jst ful malkrat sanjam.. Mam pa v zadnjem letu precej ponavljajoče sanje in sicer da sem udeležena v letalski nesreči, ampak vedno preživim... Maybe it's work related..
- ady
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 12. 2005
Applebitecc napisal/-a:Ah psihiatra ne rabim, to je bil joke. Sej to se mi je mogoče 10x v življenju sanjalo (oboje), men se itak zlo redko sanja... Tok da ni take panike. Tok pa spet nisem zafrustrirana.
js sm neki brala, da imajo sanje ki se nam zelo dobro vtisnejo v spomin en določn pomen...kar se tiče prihodnosti itd...sm pa brala tud da baje k sanjamo astralno potujemo v duhovnih svetovih,vendar se tega ne spomnimo oz. nezavedamo...
zdj če se ničesar nespomnš ni res da sploh ne sanjaš..pač sanje naj bi služile za nevem nekakšn počitek,˝obnovitev˝ možganov(nism ekspert tk da ne vem ) in se baje sanje˝zbrišejo˝..
-
*Sparks* - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 9. 2005
ady napisal/-a:zdj če se ničesar nespomnš ni res da sploh ne sanjaš..pač sanje naj bi služile za nevem nekakšn počitek,˝obnovitev˝ možganov(nism ekspert tk da ne vem ) in se baje sanje˝zbrišejo˝..
Glede na nek dokumentarc o spanju in sanjah k sm ga gledala vsak od nas sanja približno desetkrat na noč.. Takrat naj bi nastopilo tisto REM stanje (rapid eye movement), v katerem sanjamo . In če se zbudimo v tem stanju, potem se sanj spomnimo, sicer pa ne. Ampak to govorim čist iz glave ker je že zlo dolg kar sm to gledala tko da če nimam prou me popravte...
-
puma - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 21. 8. 2004
- Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...
mene bega že sam naslov knjige... astrološka knjiga sanj??? ... kaj ima astrologija s sanjami??
te knjige nisem brala ... drugač pa imam eno staro knjigo, napisano v cirilici ... dobila sem jo od babice ... tam so samo simboli ...in potem si itak razlagam po svoje...
mi je pa zanimivo komu povedat sanje in slišat njihovo interpretacijo... ker kdo pravi,da je razlaga sanj samo ene in edina?
te knjige nisem brala ... drugač pa imam eno staro knjigo, napisano v cirilici ... dobila sem jo od babice ... tam so samo simboli ...in potem si itak razlagam po svoje...
mi je pa zanimivo komu povedat sanje in slišat njihovo interpretacijo... ker kdo pravi,da je razlaga sanj samo ene in edina?
-
_Le`Ona_ - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 10. 2004
- Kraj: MS/LJ
Applebitecc napisal/-a:Kaj torej moram h psihiatru al sem zadela razlago?
Ja, sej...bistvo je, da bežiš od nečesa-to pa je odvisn od posameznika...
Sparks:Ta dokumentarec sem jst tud gledala, pa mislim, da je tko nekak, kot si napisala...
Kdor upa, vztraja, kdor vztraja, zmaguje...
-
marateja - Kofetarica
- Na forumu od: 25. 6. 2004
- Kraj: Ljubljana
jst te knjige nimam pa je verjetno tud ne bi pregledovala, če bi jo imela.....se mi zdi da gre tudi pri tem za preprosto posploševanje.
Moje mnenje je, da so sanje odraz tega kar se ti dejansko dogaja v življenju in kaj se dogaja z našo psiho. Kar pa ni pri vsakem človeku enako. torej, če ste že nekje nazaj omenjale tek v neznano....to lahko pomeni za nekoga beg, za drugega zmešnjavo, za tretjega svobodo,.....
Midve z mami sva mele enkrat iste sanje v katerih je imela glavni pomen voda. Obe sva se utapljali, ampak s tem, da je nje strah vode oz. globine jaz pa v tem uživam....njo je zajela panika, jaz pa sem se prepustila toku. Torej v tem primeru, čeprav sva se obe utapljali je razlaga povsem različna.
Moje mnenje je, da so sanje odraz tega kar se ti dejansko dogaja v življenju in kaj se dogaja z našo psiho. Kar pa ni pri vsakem človeku enako. torej, če ste že nekje nazaj omenjale tek v neznano....to lahko pomeni za nekoga beg, za drugega zmešnjavo, za tretjega svobodo,.....
Midve z mami sva mele enkrat iste sanje v katerih je imela glavni pomen voda. Obe sva se utapljali, ampak s tem, da je nje strah vode oz. globine jaz pa v tem uživam....njo je zajela panika, jaz pa sem se prepustila toku. Torej v tem primeru, čeprav sva se obe utapljali je razlaga povsem različna.
Za človeka so samo trije dogodki: da se rodi, živi in umre. Ne čuti, ko se rodi, trpi, ko umira in pozabi živeti.
Jean de La Bruyere
Jean de La Bruyere
- Applebitecc
- Cosmopolitanka
_Le`Ona_ napisal/-a:Applebitecc napisal/-a:Kaj torej moram h psihiatru al sem zadela razlago?
Ja, sej...bistvo je, da bežiš od nečesa-to pa je odvisn od posameznika...
Sparks:Ta dokumentarec sem jst tud gledala, pa mislim, da je tko nekak, kot si napisala...
Ok, da zaključmo to nabijanje...
Danes sem začudo spet sanjala in sicer da nekoga + nekaj lovim in sem bla zlo hitra, sam sem se zbudila preden sem te zadeve ujela... Je blo pa očitno tole posledica mojga sekiranja v preteklih dneh zarad določenih stvari nad katerimi nisem mela vpliva.
Sem pol ful rauzmišljala in sem se zdej čiszt zbudila, pa 7 je ura...
Vedno pa nekaj tečem v sanjah, očitno nimam dost domišljije, da bi kaj drugega sanjala... Odvisno pač od trenutne situacije. Se mi je zgodilo, da nisem nikamor prišla kdaj... Ampak zdej ko sem razmišljala... Včasih bežim in uidem v varno zavetje doma, včasih koga lovim in sem ful hitra,... Mislim, da je vse odvisno pač od situacije v kateri se trenutno nahajam al pa od trenutnih travm.
Če se ti pa res skos eno in isto ponavlja, to je pa najbrž res treba kje razčistit, sploh če so sanje slabe...
No, ste me pa naučil, da bom večkrat analizirala svoje sanje... Sam k pol ne morem nazaj zaspat.
-
amital - Kofetarica
- Na forumu od: 15. 9. 2006
js mam neko sanjsko knjigo, od cajta do cajta not pogledam, samo je včasih čist drug pomen oz. skoraj brez pomena.
verjamem pa, da imajo sanje za vsakega posameznika svoj pomen, vsak si jih mora razložiti po svoje.
verjamem pa, da imajo sanje za vsakega posameznika svoj pomen, vsak si jih mora razložiti po svoje.
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
-
Tigi - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 1. 2005
- Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Jaz sem danes sanjala, da ko me je pičla kača sem imela možnost leteti...blo je tako, da sem bila pač v eni sobi, ki je bilo dovoljeno vse...sem lahko pobožala žensko ahko čisto zgorej po stegnih in ni nič rekla
Potem sem lahko letela in letela ampak samo kadar ni bilo pod mano svetlobe...kaj nej bi to pomenilo?
Potem sem lahko letela in letela ampak samo kadar ni bilo pod mano svetlobe...kaj nej bi to pomenilo?
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov