Zinovia-Maria Zafeiriadou: pogreša družino, hrano in komplimente

Operna pevka je prišla živet v deželico pod Alpami zaradi podiplomskega študija klasičnega petja na ljubljanski Akademiji za glasbo.

26. 2. 2009

To je bilo pred tremi leti in takrat se je še spraševala, kaj bo počela v tako majhnem mestu, kot je Ljubljana.

  • Rojena: 1979 v Atenah
  • Stan: samska
  • Glas: sopran
  • Sprosti jo: filmska glasba
  • Všeč ji je: sneg
  • Želja: delati v Operi

Njen največji dosežek lanskega leta je zmaga na tekmovanju Ondina Otta, letos 24. januarja pa je končala študij s koncertom v Filharmoniji, a s tem se njena zgodba v naši prestolnici ni končala, kajti ostala bo v Sloveniji.

Iz Aten čez Milano v Ljubljano …

V Atenah sem imela dobro plačano službo v zboru, a želja, da bi postala solistka, je bila močnejša. Ko sem dobila štipendijo Marie Callas, sem odpotovala v Milano. Tamkajšnja profesorica mi tehnično ni ustrezala, zato sem poskusila v Sloveniji pri profesorici Alenki Dernač Bunta.

Tukaj lahko pazi na linijo …

V Grčiji je izbira hrane na ulici večja, več je pekarn in slaščičarn. Tega tukaj ni, kar je dobro za linijo (smeh). Iz Grčije se vedno vrnem s tremi kilogrami preveč, kriva je domača hrana!

Razlika med grškimi in slovenskimi moškimi …

Slovenski moški so prijazni, ampak tihi, sramežljivi in bolj zaprti. Grki pa so zelo radodarni s komplimenti. Tukaj se včasih lepo urediš, pa te nihče ne pohvali.

V prostem času …

Zelo rada hodim v hribe. V Grčiji nimamo takšne navade, saj se ob nedeljah odpravimo na kosilo, ne pa v naravo.

Poliglotka …

Učenje slovenščine ni bilo težko, ker sem se pred tem učila rusko. Poleg angleščine, nemščine in italijanščine pa bi se rada naučila lepše govoriti špansko in francosko, zanimivo bi bilo znati tudi kitajsko.

Če ne bi bila operna pevka …

V otroštvu sem se morala odločiti med klavirjem in baletom. Da sem izbrala klavir, mi ni žal. Bom pa v drugem življenju balerina.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri