Urška Žižek se predstavi

Ta hip: za seboj ima uspešno premiero opere Netopir.

Starost: 27 let.

Kaj dela: Zaposlena je v ljubljanski operi kot solistka sopranistka.

Romantična zveza: rada ima življenje in počne stvari, ki jih ljubi. Kot na primer glasbo, sahar tortico in Aleša.

26. 2. 2004

Droben nasvet

Vse se zgodi z določenim namenom, je Urškina življenjska filozofija, ki ji je pomagala prebroditi tudi nekatere bridke trenutke. Pri premagovanju ovir ji je pomagala tudi glasba. “Babica pravi, da kot punčka še zajokala nisem, ampak sem začela kar prepevati. In jasno je bilo – Urška se je prebudila,” pove.

Jutri

Cilje za prihodnost ima realno postavljene. Na odru jo čakata zanimiva uprizoritev opere Terezijeve dojke Poulenca in opera Zvedave ženske avtorja Wolf-Ferrarija.

V zasebnem življenju nima nemogočih zahtev. “Želim ostati srečna,” se nasmeji in doda: “in v prihodnosti imeti srečno družino.”

Iskreno

Več grehov si lahko privošči poleti, saj se vrata operne hiše zaprejo do jeseni. S prijatelji se poda na potep do Kolpe, kjer ob koncih tedna šotorijo na travniku, podnevi se potapljajo in kopajo v reki, zvečer kartajo, se pogovarjajo, romantično zrejo v zvezde ali omagano zaspijo. Poleti se udeleži tudi enkratnih delavnic na dalmatinskih otokih, kjer trenirajo glasilke, zraven pa seveda okušajo kulinarične in druge renesančne dobrote.

Tris najboljših

1. Puccini, Tosca

2. Rachmaninovi samospevi

3. Verdi, La Traviata

Polona Korez

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri