Tyra Banks odpušča brez milosti

»Vso ljubezen pošiljam mojim Nigelu, Jayu in Miss J. Ameriški top model nas je povezal v družino. Vznemirjena, kaj nas čaka v prihodnosti. XOXO« Tako je pred dnevi na Twitterju zapisala Tyra Banks, potem ko je iz resničnostnega šova Ameriški top model odpustila vitalni del ekipe.

3. 5. 2012

TV-mreža CW je izdala tudi uradno sporočilo, pod katero sta se podpisala Banksova in izvršni producent Ken Mok:

»Nigel Barker, Jay Manuel in J. Alexander so bili pomembni del znamke Ameriški top model in so nam pomagali spremeniti oddajo v mednarodno udomačen pojem, kakršna je danes. Bili so neverjetna pridobitev za oddajo in bodo vedno del družine Top model.«

Oddaja, katere glavni obraz je brez dvoma Tyra, je na sporedu že 18 sezon, a v zadnjih letih ji je gledanost upadla za 45 odstotkov.

Britanski modni fotograf Nigel Barker je za E! povedal, da novica zanj ni bila ravno šok, saj se je že govorilo o odpuščanju. Na svoji spletni strani pa je zapisal:

»Ameriški top model bo imel vedno poseben prostor v mojem srcu, saj sem zaradi te oddaje sklenil dosmrtna prijateljstva in imam nanjo neštete tople spomine.«

53-letni Miss J je bil pošteno presenečen nad odločitvijo ustvarjalcev in je zapisal, da se je očitno znašel med najslabšimi tremi in Tyra je povlekla karto presenečenja – trojno izločitev.

Nova zasedba ekipe še ni znana.