Uradno je: Princ William bo v čevlje vladajočega monarha stopil veliko prej, kot je pričakoval

10. 2. 2024
Uradno je: Princ William bo v čevlje vladajočega monarha stopil veliko prej, kot je pričakoval (foto: Profimedia)
Profimedia

No, zdaj pa še to. 

Prvi meseci novega leta so za angleško kraljevo družino vse prej kot lahki. Da v kraljevi palači ne gre vse tako, kot so si zamislili, se je pokazalo že z javno najavo o obsežnem kirurškem posegu Kate Middleton, nadaljevalo z najavo operacije prostate vladajočega monarha kralja Karla III., ter nazadnje še z žalostno novico, da so kralju diagnosticirali raka.

V sporočilu za javnost, v katerem je palača svet obvestila o hudi diagnozi kralja Karla III. so zapisali tudi, da se bo kralj umaknil iz vseh javnih doložnosti, kdo ga bo pri tem nadomestil pa tedaj niso napisali.

Profimedia

No, da bo velik del kraljevih dolžnosti namesto kralja opravil princ William je postalo jasno že ta teden, ko je na enem od rednih kraljevih dogodkov prvič spregovoril o zdravstvenem stanju svojega očeta. 

Ne spreglej še:

Princ William je ta teden v imenu svojega očeta namreč podeljeval častne medalje državljanom, ki so v minulih mesecih dosegi takšne ali drugačne izjemne dosežke, prav ta dogodek pa je javnosti dal jasen in glasen odgovor o tem, da je princ William na nek način že stopil v svojo novo vlogo bodočega kralja.

Kot pišejo angleški mediji, trenutek za nastop tako pomembne vloge ni najboljši, saj je princ William po operaciji, ki jo je začetek prejšnjega meseca preživela Kate Middleton, želel čim več svojega časa posvetiti svoji družini. Tako, kot Kate, je tudi William želel vse do konca njenega okrevanja, prestaviti svoje kraljeve dolžnosti, kar pa v situaciji, v kateri se je zdaj znašla krljeva družina, preprosto ni mogoče.

Profimedia

"Zanj je to izredno težko, saj želi pomagati Kate in ji nuditi čim večjo oporo doma," je eden od članov kraljevega osebja povedal angleškim tabloidom.

Kralj Karl III. se v času svoje odsotnosti sicer ni odločil javno imenovati svojega namestnika, saj po besedah virov blizu kraljeve družine "kralj v tem trenutku Williama ni želel bremeniti s tako velikim pritiskom."

instagram.com/dukeandduchessofcambridge/

Kot so še povedali člani kraljevega osebja, je kralj Karl III. svoje otroke želel od nekdaj obvarovati pred tem, da bi kraljeve dolžnosti morali začeti opravljati na vrat na nos, kar še posebej velja v tako kočljivim trenutkih, kot jih s svojo družino zdaj preživlja William.

Morda te zanima še: Po spletu kroži videoposnetek s kronanja kralja Karla, za katerega pravijo, da je napovedal njegovo bolezen (VIDEO)

Preberi tudi: Kraljeva palača sporočila to, česar so se mnogi bali: Po operaciji odkrili, da je šlo za raka 😢

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan