To se bo po smrti kralja Karla III. zgodilo s Camillo (za to je poskrbela kraljica pred smrtjo)

11. 2. 2024
To se bo po smrti kralja Karla III. zgodilo s Camillo (za to je poskrbela kraljica pred smrtjo) (foto: Profimedia)
Profimedia

Znano je bilo, da kraljica Elizabeta II. ni bila njena največja oboževalka. Zato je pred svojo smrtjo poskrbela, da Camilla tudi po smrti kralja Karla III. dobi svoje mesto. Preveri, kaj je storila. 

V teh dneh, ko se zdi, da svet podrobno spremlja zdravstveno stanje kralja Karla III. se vse pogosteje dviguje tudi vprašanje o tem, kaj se bo zgodilo s Camillo v primeru, da ta preživi kralja Karla.

No, za to, da ji po kronanju kralja Karla III. leta 2022 pripada uraden naziv je pred svojo smrtjo poskrbela kar kraljica Elizabeta, ki je svojemu osebju dala jasno in glasno vedeti, da si za Camillo želi naslova kraljica spremljevalka. 

Ne spreglej še:

"In ko bo moj sin Charles čez čas postal kralj, vem, da boš njemu in njegovi ženi Camilli nudil enako podporo kot meni; in moja iskrena želja je, da bo Camilla, ko pride ta čas, znana kot kraljica soproga, saj bo nadaljevala svojo zvesto službo," je kraljica povedala le nekaj mesecev pred svojo smrtijo.

Profimedia

Ta naslov naj bi ji ostal in ji pripadal tudi v primeru smrti sedanjega vladajočega monarha, kralja Karla III., s tem pa tudi kraljeve dolžnosti, ki bi jih Camilla v imenu kraljeve družine morala opravljati tudi po njegovi smrti.

Naziv kraljica soproga se sicer sliši zelo resno, a v resnici ne nosi nobene posebne formalne odgovornosti. Po smrti kralja Karla III. bo njegov prestol nasledil princ William, isti naziv - torej kraljica spremljevalka - pa si bo po njegovem kronanju prislužila tudi njegova soproga Kate Middleton.

Morda te zanima še: Po spletu kroži videoposnetek s kronanja kralja Karla, za katerega pravijo, da je napovedal njegovo bolezen (VIDEO)

Preberi tudi: Kraljeva palača sporočila to, česar so se mnogi bali: Po operaciji odkrili, da je šlo za raka 😢

Novo na Metroplay: Tatjana in Verena Rojc – Slovenci kulturo cenimo bolj kot Italijani | Podkast Slovenske filharmonije