O, joj! Princ Harry si zaradi očetove bolezni želi le eno stvar, princ William pa pravi ...

21. 2. 2024
O, joj! Princ Harry si zaradi očetove bolezni želi le eno stvar, princ William pa pravi ... (foto: Profimedia)
Profimedia

Princa Harryja ob vrnitvi na britanski dvor zagotovo ni čakala topla dobrodošlica.

V začetku meseca nas je užalostila novica, da so britanskemu kralju Karlu III. diagnosticirali raka. Informacijo je takrat javnosti predala Buckhingamska palača: "Med kraljevo hospitalizacijo zaradi benigne tvorbe na prostati, so zdravniki opazili še eno skrb vzbujajočo zadevo, ki ni povezana s prvo. Nadaljnja diagnoza je pokazala, da gre za vrsto raka." Pred objavo te novice pa naj bi kralj svoji družini osebno povedal za svojo diagnozo, saj ni želel, da bi ta informacija do njih prišla prek medijev.

Med drugimi je poklical tudi svojega odtujenega sina princa Harryja in mu slabo novico povedal kar prek telefona. 41-letni Harry, ki s svojo ženo Meghan Markle trenutno živi v Združenih državah Amerike, se je po sprejetju novice nemudoma odločil, da se vrne v domovino in obišče svojega očeta. Princ se je tako usedel na letalo in odpotoval v London, kjer pa mu je oče poklonil le 45 minut časa. Poleg tega pa Harry ni prespal v kakšnem dvorcu oziroma vili, ki je v lasti družine, ampak je moral v hotel. "Bali so se, da se ga, če bi prišel v Sandringham, ne bodo več znebili," za britanski Mirror pravi anonimni vir, ki je blizu kraljeve družine.

Profimedia

Da pa je Harry na britanskem dvoru zares nezaželena oseba, je pokazalo tudi dejstvo, da si Harry želi nadaljevati s svojimi kraljevimi dolžnostmi, še posebej, če bi mu to naročil kralj. Vendar viri ponovno pravijo, da se to nikoli ne bo zgodilo, saj bo princ William to preprečil. "Popolnoma jasno je, da William Harryju ne bi dovolil vrnitve," je dejal vir in povedal, da je med njima še vedno napeto, tudi zato, ker je Will prepričan, da zakoncema Sussex ne more zaupati. "Verjetnost, da se bo Harry v kakršni koli obliki vrnil, so ničelne."

Profimedia

Morda te zanima še: Gaja Filač razkrila, kaj bi bila po poklicu, če ne bi bila igralka in tega res nismo pričakovale

Preberi tudi: Si vedela, da se mali Kevin (Skrito v raju) ukvarja s tem nenavadnim športom?

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord