Prijatelj princa Filipa: "Tega vam ne bo nihče potrdil, a raka so odkrili tudi pri ..."

9. 2. 2024
Prijatelj princa Filipa: "Tega vam ne bo nihče potrdil, a raka so odkrili tudi pri ..." (foto: Profimedia)
Profimedia

Okostnjaki padajo iz omare: Raka na kraljevem dvoru niso diagnosticirali le kralju Karlu. Joj, joj, joj, ... te novice so naravnost tragične. 😞

Svet še kar ni sprejel novice, da so kralju Karlu III. diagnosticirali raka. Kralj sicer že prestaja zdravljenje, o njegovih uspehih pa je še prenaglo govoriti.

O bolezni svojega očeta je v teh dneh sicer prvič javno spregovoril tudi princ William, ki je povedal tole:

"Rad bi izkoristil to priložnost, da se vam zahvalim za vsa prijazna sporočila podpore Kate in mojemu očetu, še posebej v zadnjih dneh," je dejal William med dobrodelno večerjo v Londonu. "To nam vsem pomeni zelo veliko. Pošteno lahko rečem, da je bilo zadnjih nekaj tednov precej 'medicinsko' obarvanih, zato sem pomislil, da bi prišel na funkcijo letalskega reševalnega vozila, da bi pobegnil od vsega," je še povedal na eni od dobrodelnih večerji. 

Profimedia

Ob častitljivih letih, ki sta jih dočakala njegova starša, princ Filip in kraljica Elizabeta, pa si se tudi ti morda vprašala o zgodovini rakavih obolenj v britanski kraljevi družini. Kot poročajo tuji mediji, je bilo vse od leta 1900 v njihovih vrstah odkritih kar nekaj različnih vrst raka, med drugim je za rakom zbolel tudi kraljičin oče, kralj Jurij VI., ter kraljičina mama, ki je za rakom umrla leta 2002.

Profimedia

Kraljeva družina o njunem zdravstvenem stanju ni obveščala javnosti, diagnozo pa je pred ljudstvom celo skrivala.

Za rakom na grlu je sicer umrl tudi monarhov brat, ki se je zaradi ljubezni odpovedal prestolu. Kralj Edward VIII. je umrl leta 1971, istega leta, kot so mu diagnosticirali bolezen.

No, prav z rakom naj bi se v zadnjih letih pred smrtjo borila tudi nekdanja monarhinja, kraljica Elizabeta II. Avtor William Shawcross, ki je bil obenem tudi tesen prijatelj princa Filipa, je pred kratkim medijem razkril, da naj bi pokojna kraljica obolevala za redko obliko kostnega raka, čeprav je uradno umrla zaradi starost. 

BBC news/posnetek zaslona

Mi kralju Karlu III. vsekakor želimo uspešno okrevanje. 

Morda te zanima še: Presenečenje! Princesa na nenapovedanem obisku v Sloveniji (in razkrila, da ima slovenske korenine)

Preberi tudi: To je presenetljiv razlog, zakaj Luka Basi in Nastja Gabor nikoli ne pojeta skupaj

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem