Kraljeva palača sporočila to, česar so se mnogi bali: Po operaciji odkrili, da je šlo za raka 😢

5. 2. 2024
Kraljeva palača sporočila to, česar so se mnogi bali: Po operaciji odkrili, da je šlo za raka 😢 (foto: Profimedia)
Profimedia

Pred le nekaj minutami so v javnost poslali uradno izjavo z vsemi podrobnostimi. 

Januar za angleški kraljevi dvor vsekakor ni bil najboljši mesec in februar se za članek kraljeve družine ni začel nič bolj vzpodbudno. Po tem, ko sta Kate Middleton in kralj Karel III. v januarju prestala operacijo, tiskovni predstavniki kraljeve palače javnost redno obveščajo o njunem zdravstvenem stanju. Pred le nekaj minutami je tako javnost obvestila o resničnem zdravstvenem stanju kralja, za katerega je zdaj jasno, da ima kralj Karel III. raka.

Profimedia

Tako so napisali:

"Med kraljevo hospitalizacijo zaradi benigne tvorbe na prostati, so zdravniki opazili še eno skrb vzbujajočo zadevo, ki ni povezana s prvo. Nadaljnja diagnoza je pokazala, da gre za vrsto raka. Njegovo visočanstvo je danes začel z rednim zdravljenjem, med katerim je na predlog zdravnikov prestavil vse javne nastope in obveznosti," so med drugim zapisali in dodali, da se je kralj odločil, da z javnostjo deli svojo diagnozo zato, da bi preprečil špekulacije ter v upanju, da bi pomagal pri javnem razumevanju vseh, ki so na tak ali drugačen način prizadeti zaradi te bolezni. 

Celotno objavo kraljeve družine si lahko pogledaš tukaj:

Kralju na njegovi poti želimo vse najboljše. ❤️

Kralj je bil sicer v javnosti v spremstvu kraljice spremljevalke Camille viden minuli vikend, ko sta se skupaj odpravila k maši. Kaj točno se je dogajalo smo sicer zapisale v tem članku, spodaj pa se lahko prepričaš, kako je videti le nekaj dni po operaciji.

Profimedia

Morda te zanima še: "Kakšen je sploh smisel življenja, če nimaš otrok???" (+ iskreni odgovori Slovencev, ki jih nimajo)

Preberi tudi: "Prijateljica me izsiljuje, da bo mojemu možu povedala, da sem ..." (klic na pomoč Slovenke)

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ