Govorili so, da kralj ni želel videti Harryja, zdaj na plan prišla resnica, kaj se je dogajalo prejšnji teden

14. 5. 2024
Govorili so, da kralj ni želel videti Harryja, zdaj na plan prišla resnica, kaj se je dogajalo prejšnji teden (foto: Profimedia)
Profimedia

Uf! Neugodno! 🥺

Princ Harry je v teh dneh polno zaseden. Spomnimo te lahko, da se je prejšnji teden mudil v Veliki Britaniji, kjer je na posebnem dogodku v Londonu obeležil 10. obletnico njegovega projekta Invictus Games, športnih iger za vse vojne veterane. 

Tedaj se je na veliko pisalo, da naj bi Harry vabilo na slovesnost poslal tudi članom kraljeve družine, a da se nanj nihče ni odzval, še posebej pa je pozornost medijev pritegnilo dejstvo, da si kralj Karel III med Harryjevem tridnevnim obiskom naj ne bi utegnil vzeti niti minutke časa, da bi se sestal s sinom.

Ne spreglej:

Tiskovni predstavnik princa Harryja je prejšnji teden javnost zato obvestil, da se princ s kraljem ne bo srečal, saj naj bi bil kraljev urnik tedaj preveč zaseden, zato si zanj ni utegnil odtrgati niti minutke.

Kaj se je dogajalo je zdaj povedal kraljev prijatelj

Ko je svet izvedel, da si kralj za sina ni utegnil vzeti niti trenutka, se je svetovna javnost v trenutku postavila na Harryjevo stran. Prav zato so se številni kraljevi prijatelji čutili 'dolžni' povedati, kaj se je v preteklem tednu v resnici dogajalo. Eden od njih je angleškim medijem namreč zaupal, da Harry kralja v resnici sploh ni prosil za srečanje, niti mu na prej omenjen dogodek ni poslal vabila.

Profimedia

"Situacija je žalostna. Res je sicer, da je kralj, vedno, ko je govora o Harryju, previden, predvsem zaradi medijske pozornosti, ki bi spremljala takšen obisk," je kraljev prijatelj povedal medijem in dejal, da sicer vedno pristane na srečanje s sinom.

Izjavo tiskovnega predstavnica princa Harryja, ki je javnost obvestil, da si kralj zanj ni vzel časa pa je komentiral z besedami, 'da se spomini na ta dogodek v pisarnah razlikujejo,' ter s tem namignil, da dogodki niso potekali tako, kot je bilo predstavljeno javnosti.

Profimedia

In potem so se znova oglasili Harryjevi prijatelji ...

... ki so za britanske medije znova poudarili, da je bil Harryjev obisk Velike Britanije napovedan mesece vnaprej, ter da je kralj točno vedel, kdaj se bo Harry mudil v domovini. Zaradi kraljeve ignorance naj bi bil Harry izredno prizadet, komu gre tukaj verjeti, pa je znova stvar posameznikove presoje. Harry je v Veliki Britaniji sicer ostal tri dni, nato pa se je s soprogo Meghan Markle prvič po letu 2019 odpravil v Afriko. 

Profimedia

Njun obisk Nigerije prav tako časti 10. obletnico prej omenjenih Invictus games, obisk te dežele pa ima za Meghan prav poseben pomen, saj je v eni od epizod njenega zdaj že ukinjenega podkasta Archietypes priznala, da je 43% Nigerijka.

Morda te zanima še: Kaj pomeni, če na uri pogosto vidiš 10:10? Za tem se skriva prav poseben pomen

Preberi tudi: Evrovizija: S to gesto je hrvaški predstavnik Baby Lasagna povsem razvnel občinstvo (VIDEO)

Novo na Metroplay: "Če ni iskric, zazveni alarm!" | Tjaša Perko