Princesa Catherine tokrat z ganljivim sporočilom potrdila tisto, česar smo se tako bali

9. 6. 2024
Princesa Catherine tokrat z ganljivim sporočilom potrdila tisto, česar smo se tako bali (foto: Profimedia)
Profimedia

Vseeno verjamemo, da si bo čimhitreje opomogla. ❤️

Princesa Catherine je prekinila molk in se z ganljivim pismom opravičila irski gardi za odsotnost na tradicionalnem dogodku Trooping the Color. Princesa, ki se trenutno zdravi s preventivno kemoterapijo zaradi bolezni raka, je v pismu izrazila globoko žalost, ker ne more prisostvovati dogodku, ki so ga pripravljali več mesecev. "Upam, da vas bom lahko kmalu spet vse zastopala," je svojemu polku v ganljivem pismu sporočila valižanska princesa, ki je lani prevzela vlogo polkovnice polka svojega moža princa Williama.

Trooping the Colour je dogodek, ki poteka že več kot 260 let in časti rojstni dan suverena, a tokrat bo, na žalost, brez prisotnosti princese. V svojem pismu je izrazila globoko občudovanje in hvaležnost za trud in predanost, ki ga vojaki vlagajo v priprave.

Profimedia

V pismu je pisalo: "Želela sem vam pisati, da bi vam povedala, kako ponosna sem na celoten polk pred polkovnikovim pregledom na Trooping the Colour. Cenim vse, ki sodelujejo in so letos vadili več mesecev in posvetili veliko ur zagotavljanju, da so njihove uniforme in vaja brezhibne. Biti vaša polkovnica mi je še vedno v čast in zelo mi je žal, da vas ne morem pozdraviti na letošnji reviji polkovnikov. Prosim, posredujte moje opravičilo celotnemu polku. Upam, da vas bom kmalu spet lahko zastopala," je zapisala in dodala: "Prosim, pošljite moje iskrene želje in veliko sreče vsem vpletenim. Quis separabit (op. a. Kdo nas bo ločil)?"

Kot kaže žal princese Catherine še nekaj časa ne bomo videli v javnosti, govori pa se tudi, da je njen koledar prazen vse do konca leta. Ta zgodba ne le kaže na osebno trpljenje in pogum princese Catherine, temveč tudi na globoko povezanost in medsebojno podporo znotraj njenega polka. Kot njena polkovnica, princesa še vedno čuti čast in dolžnost, da podpre svoje vojake, kljub lastnim težkim trenutkom. Videoposnetek, ki ga je objavila irska garda na družbeno omrežje, prikazuje močno ganjene polke, ki so prisluhnili njenemu pismu ob vide. Zapisali so naslednje: "Njeni kraljevi visokosti še naprej želimo vse dobro pri okrevanju in ji pošiljamo najlepše želje. Quis Separabit." 

Preberi še:

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu