Harry in Meghan zdaj ne moreta več skrivati realnega stanja: Država njuno podjetje označila z RDEČO

15. 5. 2024
Harry in Meghan zdaj ne moreta več skrivati realnega stanja: Država njuno podjetje označila z RDEČO (foto: Profimedia)
Profimedia

Navzven deluje, kot da se jima cedita med in mleko, v resnici pa ...

V teh dneh se je v ameriških medijih pojavila vest, da naj bi imela princ Harry in Meghan Markle s svojim podjetjem težave. Kot so poročali ameriški mediji, je zvezna država Kalifornija njuno dobrodelno organizacijo Archewell Foundation  označila kot 'prestopniško' oz. v prekršku, ta novica pa se je kot vihar razširila po svetu.

Kot so še včeraj poročali ameriški mediji, naj bi takšno oznako dobile vse organizacije s sumljivo potrošnjo oz. s sumljivi prejemi denarja. Meghan in Harry te novice seveda nista komentirala, se je pa kasneje izkazalo, da je zvezna država Kalifornija to oznako njuni organizaciji nadela, ker par ni pravočasno oddal letnih poročil in dokumentov glede registracije njunega podjetja, prav tako pa naj ne bi plačala pristojbin za delo organizacije v letu 2022.

Ne spreglej:

V dokumentu, sicer izdanemu 3. maja, je pisalo, da njuno podjetje "ni v dobri kondiciji, ter da je iz tega razloga izdana prepoved dela na področjih, za katere se zahteva registracija, med drugim tudi zbiranje in podeljevanje zbranih sredstev dundacije." V uradnem pismu, ki so ga sicer objavili tudi na spletu, je zapisano še, da bo v primeru neupoštevanja navodil organizaciji izdana kazen, prav tako pa so Harryju in Meghan grozili z izpisom iz poslovnega registra te zvezne države.

Kot so kasneje ugotovili ameriški raziskovalni novinarji, naj bi Meghan in Harry v letu 2022 zbirala več kot dva milijona evrov, za ta znesek pa bi morala poravnati štiristo evrov registracijskih stroškov. Kot je nato včeraj pojasnil tiskovni predstavnik njune fundacije Archewell, je organizacija zdaj znova v pogonu, saj so poravnali vse obveznosti, prav tako pa so oblastem priložili vso potrebno dokumentacijo, ki dokazuje, da v postopku iz njihove strani niso bile narejene nobene napake.

Harry in Meghan sta fundacijo Archewell ustanovila leta 2020, ko sta se odločila, da odstopata od svoje uradne kraljeve dolžnosti in se preselila v Združene države Amerike.